Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλα με τον τιτλο που εβγαλα σιγουρα σας μπερδεψα..

θελω μια γλυκια παραδοση για να θυμαται ομορφα χριστουγεννα η μικρη...

π.χ το δωρο που να της το βαζω ,τι λεμε για τον αγιο βασιλη και πολλα οτι πειτε καλοδεχουμενο..

φετος καταλαβαινει πιο πολλα πραγματα απο περυσι...

τζακι υπαρχει στο σπιτι αλλα σκεφτομαι μηπωσ τρομαξει αν τησ πω οτι ο αγιος βασιλης θα κατεβει απο το τζακι..

για βοηθηστε γιατι τρελαινομαι για τα χριστουγεννα και θελω να βοηθησω και την μικρη να πει σε αυτη την τρελα :silly:

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΣΑΝ ΒΡΕΦΟΝΙΠΙΟΚΟΜΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ Κ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΖΑΚΙ Η ΘΑ ΚΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΖΑΚΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΑΡΕΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΛΑ

Κ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ (ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Κ ΓΑΛΑ Κ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ)

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Δημοσίευση

Evhdal Εφόσον έχεις τζάκι στο σπίτι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Καταρχήν εξήγησε στην κορούλα σου για το Άγιο Βασίλη.Πες της οτι κατεβαινει απο την καμινάδα γιατί στα παιδιά αρέσουν πολύ οι ιστορίες με περιπέτειες. Παραμονές πρωτοχρονιάς βοήθησε την να αφήσει μπροστά στο τζάκι το ενα της παντοφλάκι( θα της το γεμίσεις με λιχουδιές την ώρα που θα κοιμάται), μπορείς επίσης να της αγοράσεις ενα καρεκλάκι (ξύλινο κατα προτίμηση) να καθεται μπροστά στο αναμμένο τζάκι και να της διαβάσεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να την βάλεις να σε βοηθήσει να στολίσετε μαζί το δέντρο τραγουδώντας εύκολα χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια (αν δεν μπορείς να τραγουδήσεις βάλε ενα cd). Κι εγω έτσι θα κάνω στα παιδάκια μου αύριο όταν μας τα στείλει ο Θεός. Πιστεύω να σε βοήθησα λιγάκι... Φιλάκια

Δημοσίευση

Πολλα μικρα δωρακια κατω απο το δεντρο!!!!! Δεν ειναι αναγκη να ειναι ακριβα. Τα πιτσιρικια δεν καταλαβαινουν απο λεφτα (ασε για αργοτερα τα ακριβα που θα τα ζηλευει απο τις διαφημησεις με τις barbie.....)

Τουλαχιστον εμενα αυτο μου εχει μεινει σαν γλυκεια αναμνηση.Τρελενομασταν να ανοιγουμε πακετα και να μην τελειωνουν ποτε!!!!! Ψαχναμε σαν τρελες ποιο γραφει το ονομα μας!!! Ηταν η μονη μερα του χρονου που δεν εκανα τρεισιμιση ωρες να πιω το γαλα μου!!! :lol:

Ακομα και μεγαλυτερη μεχρι που αρραβωνιαστηκα επι 20 μερες ολοι παιρναμε μικρα μικρα δωρακια για ολους και τα βαζαμε κατω απο το δεντρο. Ηταν πολυ ομορφο και γιορτινο με τοσα πακετα απο κατω. εστω και δωρακια των 5ευρω. Ηταν πολυ ομορφα!!!

Δημοσίευση

"βεβαδομαμα" δε νομιζω να τρομαξει το παιδι αν απο πριν του εχεις φτιαξει μια ομορφη εικονα στο μυαλουδακι του για τον συμπαθητικο χαμογελαστο χοντρουλη γερο.

Θα ειναι μια πολυ ωραια συνηθεια και θα την περιμενει με λαχταρα οταν μεγαλωσει λιγο.

Δημοσίευση

Παραμονή Πρωτοχρονιάς το βράδυ πρίν κοιμηθούμε, αφήνουμε την μπαλκονόπορτα λιιιιιίγο ανοιχτή (και καλά). Επίσης πάνω στο

τραπέζι του σαλονιού, ένα πιατάκι με ένα μελομακάρονο, έναν κουραμπιέ,

και ένα καανταϊφάκι (να φάει κάτι ο Αη Βασίλης που θα είναι και κουρασμένος). Το πρωί ως δια μαγείας τα γλυκάκια δεν υπάρχουν στο πιατάκι! ;) Τα τρώει ο Αη Βασίλης και αφήνει το δώρο κάτω απο το έλατο!

Δημοσίευση

τρελενομαι να βλεπω την εκφραση των παιδιων οταν ξυπνανε το πρωι να δουν τι τους εφερε ο αγιος βασιλης.για μας εχει καθιερωθει αυτο καθε χρονο.να γραφουμε γραμμα να αφηνουμε γλυκα να φαει ο αγιος βασιλης....καιπολυ κουβεντα για τις γιορτες.ολα ξεκινουν με το στολισμα του δεντρου.περσι ειχαμε και ντοκουμεντα φωτογραφιες γιατι μια καλη δασκαλα τα επεισε οτι τα δωρα τα φερνει η μαμα και ο μπαμπας και οχι ο αγιος βασιλης......ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.ετσι και εμεις στησαμε ολοκληρο σκηνικο με μεγαλη επιτυχια.λοιπον ξεκινα την κουβεντα με το στολισμα του δεντρου.πιστευω θα καταλαβει πολλα γιατι εχεις ενα πανεξυπνο κοριτσακι

Δημοσίευση

"βεβαδομαμα" έγραψε:

και γω εχω τρελα με τα Χριστουγενα.Εχω στολισει το σπιτι απο τις 17/11 :silly: ,ελεγα μηπως ντυθει ο μπαμπας μας Αγιος Βασιλης αλλα μετα σκεφτομαι μηπως τρομαξει ο μικρος??ε?ειναι καλη ιδεα?

Εμένα μου το έκαναν για πολλά χρόνια... Την πρώτη φορά έκλαψα (ήμουν 3 ετών), τις επόμενες απλά τον ντρεπόμουν (δεν ήταν ο μπαμπάς μου, αλλά ένας γείτονας που το είχε κάτι σαν τάμα να ντύνεται Άγιος Βασίλης και να πηγαίνει δώρα σε παιδάκια)... Το αρχικό σοκ, πάντως, πάντα περνούσε μόλις άνοιγα τα δώρα! Μετά το έβρισκα σούπερ που είχε έρθει ο Άγιος Βασίλης σπίτι!!

Δημοσίευση

Καλημερα Ευα!

Εγω περισι οπου η κορη μου ηταν 2 ετων, ξεκινησα απο πολυ νορις την προετοιμασια!

Της ειχα παρει για αρχη παραμυθια με την γεννηση του Χριστου και ενα παραμυθι με τον Αγιο Βασιλη οπου κοιμαται, πηγαν οι βοηθοι του τον ξυπνησαν για να ετοιμασουν τα δωρα!

Εφτιαξε τους ταρανδους και ξεκινησαν να μοιραζουν τα δωρα!

Εχουμε τζακι και της ειπα οτι μπαινει απο την καμιναδα!

Της πηρα και ενα dvd με μια ιστορια του Αγιου Βασιλη και ετσι καταλαβε πολλα!

Μαθαιναμε τα καλαντα και οταν ηρθε ο καιρος στολισαμε μαζι το δεντρο.

Πηραμε και μια καλτσα και την βαλαμε στο τζακι!

Τα Χριστουγεννα γυρισαμε ολλες τις φατνες, τα καραμελοσπιτα, λουνα παρκ και καθε τι εκδηλωση που εκενε ο τοπος μας!

Την Προτοχρονια λιγο πριν κοιμηθει βαλαμε σε ενα πιατο κουραμπιεδες και μελομακαρονα που ξεχασα να πω οτι τα φτιαξαμε μαζι και ενα ποτηρι γαλα για τον Αγιο Βασιλη, που θα ερθει και θα ειναι κουρασμενος και θα πιναει!

Την επομενη, το πιατο ηταν μισοφαγομενο,η καλτσα ηταν γεματη με σοκολατες και κατω απο το δεντρο το δωρακι της που ειχε γραψει γραμμα στον Αγιο Βασιλη!

Δημοσίευση

εμενα φιλεναδα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να καταλαβει πραγματα αλλα κανω το εξης και πειτε μου αν ειναι και καλο για την ηλικια του

τον εχω αγκαλιτσα και του λεω ιστοριουλες χριστουγεννιατικιες,στολισαμε το δεντρο μας(το λατρεψε)και για τον αι βασιλη του ειπα οτι εδω κατω απο το δεντρακι μας θα μας φερει ενα δωρακι για τον σπυρο που ηταν τοοοοσο καλο παιδακι φετος!!

τωρα τις γιορτινες μερες θα τον παω σε διαφορες εκδηλωσεις χριστουγεννιατικιες,στο χωριο του αι βασιλη,σε λουνα παρκ και το πρωι της πρωτοχρονιας θα του δωσουμε το δωρο του που φετος θα τον αφησουμε να το ανοιξει μονος του!!

Δημοσίευση

Αφροδιτη, μην το λες!

Τα λαμπακια θα τον τρελανουν καθος και οι φωτισμενοι δρομοι!

Το ακουσμα απο καλαντα και οι βολτες!

Το δωρακι του να το εχεις τιλιγμενο με πολλα κομματια χαρτι!

Θα του αρεσει να τα σκιζει!

Δημοσίευση

φιλεναδα και εγω αυτο με την ιστορια και το γαλα με τα γλυκα διπλα στο τζακι λεω να κανω απο του χρονου βεβαια..

επισης κατι που εχω σκεφτει για να το εχουμε σαν "εθιμο" στην οικογενεια μας και να καταφερουμε να το διατηρησουμε οταν πια μεγαλωσει και δεν θα πιστευει στον αγιο βασιλη ειναι το πρωι που θα ανοιγουμε τα δωρα να εχουμε φτιαξει ενα βασιλικο πρωινο και να καθομαστε ολοι η οικογενεια μαζι..

αυτο βεβαια δεν ξερω αν θα το καταφερω γιατι με το ωραριο που δουλευω εγω στις περισσοτερες γιορτες θα λειπω απο το σπιτι...

Δημοσίευση

καντινου έγραψε:

Αφροδιτη, μην το λες!

Τα λαμπακια θα τον τρελανουν καθος και οι φωτισμενοι δρομοι!

Το ακουσμα απο καλαντα και οι βολτες!

Το δωρακι του να το εχεις τιλιγμενο με πολλα κομματια χαρτι!

Θα του αρεσει να τα σκιζει!

ναι να τα σκίσει και να τα φάει ...ξέχασα να πω ότι τρώει χαρτί!!!!

θα μου γίνει βιβλιοφάγος !!!! :laugh:

μονο αυτά πιστεύω και εγώ ότι θα του αρέσουν ...απλά ζηλεύω που κάνατε γλυκα μαζί ,διαβάζατε ιστοριούλες ,λέτε "ψεματάκια " για τον άγιο βασίλη ....όλα αυτά τα "χαριτομανα"

Δημοσίευση

έτσι είναι .....

ούτε και τα περσινά ήταν ίδια ...ήμουνα 8 μηνών και χαιρόμουνα που θα γιορτάζαμε και οι τρις και ας ήταν μέσα μου .

perish συνειδητοποίησα ότι έχουμε γίνει οικογένεια και θα κάνουμε από εδώ και πέρα εμείς το γιορταστικό τραπέζι και εμείς θα προσπαθούμε για την οικογένεια μας .....μέχρι τότε πηγαίναμε πάντα σε κάποιους από τους γονείς μας και νιώθαμε ακόμα τα "παιδιά" τις υπόθεσης .

Δημοσίευση

φοβερα ολα κοπελαρες μου χιλια ευχαριστω :woohoo:

αρχισα το μπιρι μπιρι απο σημερα γιατι το σαββατο θα στολισουμε :silly:

μακαρι να καταλαβει πολλα...

βρε κοριτσια ερωτηση απο ποια ηλικια θυμουνται τα παιδια οταν μεγαλωσουν πραγματα;;; :dry:

Δημοσίευση

evhdal έγραψε:

φοβερα ολα κοπελαρες μου χιλια ευχαριστω :woohoo:

αρχισα το μπιρι μπιρι απο σημερα γιατι το σαββατο θα στολισουμε :silly:

μακαρι να καταλαβει πολλα...

βρε κοριτσια ερωτηση απο ποια ηλικια θυμουνται τα παιδια οταν μεγαλωσουν πραγματα;;; :dry:

Τι να σου πω!

Ειμαι σιγουρη για την ηλικια των δυο χρονων που ηταν η κορη μου περισι!

Θυμαται!

Αλλα και 18 μηνων που πηγαμε ενα ταξιδι το θυμαται και αυτο!

Δημοσίευση

Πολυ ωραιες ιδεες κοριτσακια....ετσι σκεφτομαι να κανω και εγω γιατι περισυ ηταν μονο 1,5 και δεν πολυκαταλαβε και πολλα...μονο το δωρο του...παρολο που ειναι πολυ ζωηρο παιδακι δεν ειχε πειραξει καθολου το δεντρο..το κοιταζε με λαχταρα και ενθουσιασμο..

φετος που ειμαστε 2,5 φανταζομαι θα ειναι και καλυτερα..

εχουμε ηδη διαβασει για τον αγιο βασιλη και περιμενουμε να δουμε τι δωρο θα μας φερει ..φιλακια

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Στην εβδομάδα που είσαι είχα τσιμπήματα και πιο έντονες καούρες!Τώρα και τα δύο έρχονται και φεύγουν ανά διαστήματα!! Πόνους νιώθω σε διάφορες μορφές,σαν περιόδου,λίγο στη μέση και μέσα στην κοιλιά πιέσεις και τραβήγματα.Γενικα σήμερα δεν έχω περάσει πολύ όμορφα!!😛
    • Εγώ φοβάμαι μην μου την κάνει πριν την 38η αν και ξέρω πως ειδικά οι πρωτοτοκες δύσκολα πάνε νωρίς.Ετσι θα πονάμε δηλαδή από εδώ κ πέρα??Άσε που κάθε φορά που γυρίζω πλευρό είναι σα να έχω πέτρες μέσα στη κοιλιά.
    • Περίπου 22:00-23:00 κοιμάται για βράδυ  ανάλογα και με το πρόγραμμα μας εμείς όλοι μαζί ξαπλώνουμε στο κρεβάτι για ύπνο αλλιώς δεν κοιμούνται 😅
    • Μην νομίζεις! Κι εμένα κατά τις 20.00-20.30 κοιμόταν πριν κανένα μήνα αλλά άρχισε να αντέχει ξυπνιος πιο πολλή ώρα μέσα στη μέρα και πήγε πιο αργά 
    • Ιωάννα χρόνια σου πολλά!!! Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!! Υγεία κι όμορφες οικογενειακές στιγμές!!! Χαρά στο κουράγιο σου που θα μείνεις τόσο καιρό στα πεθερικά...εγώ ούτε με τους γονείς μου δεν αντέχω πλέον... Εμένα ο μικρός είναι πολύ καλός!! Έχει τη ρουτίνα του κ πλέον κοιμάται το βράδυ μόνος του στο κρεβάτι του χωρίς να τον κοιμιζω στα χέρια. Τον αφήνω κάτω με ανοιχτά μάτια, του ανάβω το φωτάκι με τον λευκό ήχο κ σε πέντε λεπτά έχει κοιμηθεί από τις 21:30 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί σερί...κ κοιμάται κ το μεσημέρι! Κι έχει πλάκα πλέον που του μιλάω κ λέει τα δικά του🤣.  Εγώ έχω μια πικρία... έκλεισα βάφτιση για δεύτερη μέρα του Πάσχα κ το ζευγάρι που ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό φαίνεται ότι το ζήτησαν μόνο κ μόνο για το φαίνεσθαι. Δεν έχουν έρθει να δουν καν το μωρό κ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μου πουν κ πότε θα έρθουν κ τους ρώτησα χθες κ η απάντηση ήταν θα έρθουν 3 μέρες πριν τη βάφτιση. Δεν τους νοιάζει καθόλου για το μωρό, δεν έχουν ρωτήσει ποτέ τι κάνει. Κ χθες τους είπα πως αν το κάνουν για τυπικούς λόγους να μας το πουν. Και κορίτσια θύμωσαν, γιατί τους ζήτησα να ρωτάνε τι κάνει το μωρό, δε με νοιάζουν ούτε τα δώρα ούτε τίποτα, μόνο να ενδιαφέρονται. Και να φανταστείτε ότι πριν γεννήσω μου έλεγε η κοπέλα είδες καθόλου βαπτιστικά; Ακόμη ήμουν στον 7ο μήνα κ της είπα κάτσε να γεννηθεί το μωρό με το καλό κι έχουμε χρόνο, απλά να ξέρεις ότι θέλω ό,τι πιο απλό υπάρχει. Η απάντησή της ήταν γαμπρό θα τον ντύσουμε, τι να μας λέει ο κόσμος ότι δεν έχουμε λεφτά; Με αυτή της την απάντηση τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι το κάνουν μόνο για την εικόνα. Θεωρώ πως δεν είμαι παράλογη. Κι εμείς βαφτίσαμε ένα παιδάκι κ το έχουμε σαν να είναι δικό μας, κι αυτό που λέω πάντα στους γονείς του είναι για εμάς το πρώτο μας παιδί κ στην καρδιά μας θα έχει την ίδια θέση με τον μπεμπουλη μας! Είμαι να σκάσω. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...