Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ


GIORGIA

Recommended Posts

Καλησπέρα σ όλες τις μανούλες...

Διαβάζω αυτα που γράφετε περί της διατροφής των μωρών σας και μου κάνουν εντύπωση.Μάλλον η δικη μου παιδίατρος ειναι πολυ πίσω ή πολυ επιφυλαχτική.

Ο γιος μου ειναι 9 μηνων και μου επιτρέπει να του δινω "ολα" τα λαχανικα και τα φρουτα εποχης απλά με 3 μερες διαφορα το καθε καινουργιο που προσθέτω.πχ του βάζω και φασολάκια και αρακά και κρεμμύδι,κανω λάθος?Κατι απ αυτα πειράζει τα μωρά και το στομαχάκι τους?

Απο φρουτα όλα και όλα μαζι...Κάνω καλά ?

Και θελω να σας ρωτησω, ποια ειναι τα φρουτα και τα λαχανικα τα εποχης,ποια ειναι φρεσκα δηλαδη και οχι θερμοκηπιου?Για τον μαναβη μας ολα ειναι φρεσκα...

Γιαουρτι,αυγο ζυμαρικα κτλ,ουτε που μου τα εχει αναφερει.Διαβαζω εδω για αστρακι, κριθαρακι κτλ και μου κανει εντυπωση.

Α να ρωτησω και κατι τελευταιο.Απο ποτε τους δινατε ψωμακι να μασανε?Υπαρχει φοβος να κοψει κομματι και να του καθησει στο λαιμο? Μπισκοτα?

Σας κουρασα το ξερω.Ευχαριστω πολυ παντως...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου Τζιορτζια να σου ζησει ο γιος σου!!Εμενα σε 10 μερες κλεινει τον 8ο μηνα..Απο φρουτα και λαχανικά τα δινω σχεδον όλα..το κρεμμυδι δεν το αλέθω..το βγαζω εννοω..επισης του δινω και ζυμαρικά(αστράκι-πεπονάκι-φιδέ-ρυζάκι-τραχανά χωρις αυγο).Του δινω και γιαουρτάκι..μπισκοτο ριχνω μεσα στη φρουτοκρεμα να γλυκανει λιγο.Η παιδιατρος δεν μου επετρεψε ακομα αυγο-ψαρι.οχι αλατι και γενικώς μπαχαρικά..Απο τον 6ο μηνα δινω φυσικα και κοτοπουλο-μοσχαρι.Μου επετρεψε να δωσω και γαλοπουλα-κουνέλι.μεσα στις σουπες ριχνω λιγο λεμονι και μια κουτ.γλ.ελαιολαδο να νοστιμηνουν.Οσο για την φρουτοκρεμα θα ελεγα να βαζεις 3 φρουτα καθε φορα γιατι νομιζω οτι χαλάει η γευση αμα βαζεις πολλα(γνωμη μου).

Ψωμι δεν του εχω δωσει ακομα να κραταει αλλα το σκεφτομαι..πριν 20 μερες του εδωσα ενα μπισκοτο(τα βρεφικα)και το μασουλησε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

GIORGIA Καλησπερα!

Θεωρητικα προσθετουμε ενα νεο λαχανικο ή φρουτο για 3-4 μερες για να δουμε πως θα αντιδρασει το παιδι.Προσωπικα προσεθετα στο φαγητο της μικρης μου ενα νεο λαχανικο-φρουτο καθε μερα και μεχρι στιγμης δεν εχω βρει καποιο που να την ενοχλει.

Δες εδω ποτε μπορεις να εισαγεις διαφορες τροφες στο διαιτολογιο του μωρου σου.

http://www.wholesomebabyfood.com/

Εγω τη φρουτοκρεμα την κανω με 3 φρουτα καθε φορα χωρις πορτολαι -μανταρινι τα οποια της τα δινω κομματακια.

Οσον αφορα τα ζαρζαβατικα εποχης εδω θα βρεις μια λιστα σχετικη

http://www.sintagespareas.gr/simboules/ ... epoxi-tous

Ψωμακι μπορει να φαει απο 8 μηνων το μωρο αλλα δεν ειναι και απαραιτητο.Το ιδιο ισχυει και για τα ζυμαρικα.Εγω δε δινω στη μικρη μου γιατι δεν εχει δοντια και την φοβαμαι λιγο. Εκτος αυτου το ψωμι περιεχει αλατι και θελω να το αποφυγω οσο το δυνατον και ας ειναι ελαχιστο.

Ελπιζω να σε βοηθησα!

;););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ GIORGIA.βασικα ο καθε παιδιατρος εχει διαφορετικες αποψεις οσο αφορα την διατροφη.εμεις μολις κλεισαμε τον 6 μηνα αρχισαμε χορτοσουπα με μοσχαρι και κοτοπουλο ανα 3 μερες.το φρεσκο φρουτο μολις κλεισαμε τον 4ο.μισο μηλο μισο αχλαδι.το φαγητο το ξεκινησαμε με πατατα καροτο και σιγα σιγα του εβαζα σελινο μαιντανο κρεμμυδι.γυρω στον 8 αρχισαμε ζυμαρικα και ρυζακι.επαιρνα το φιδε και το εσπαγα εννοητε για να μπορεσει να το φαει.απο 8 μηνων επισης ετρωγε ψωμακι με 2 μονο δοντακια που ειχε κατω και του εδινα και μπισκοτα μιραντα-αυτα μαλακωνουν πολυ στο στομα και δεν υπηρχε κινδυνος να πνιγει.τοτε ετρωγε αρκετα καλα τωρα μας κανει κολπα με το φαγητο και τρωει οτι γουσταρει ο μαγκας!!! :laugh: :laugh: :laugh: :P α και χυμο πορτοκαλι το πινουμε απο τον 8 μηνα και τρελενομαστε!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...