Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Χιχιχι. Ειδες!!! Επειδη πρεπει να μαγειρευω υγυεινα δε συμαινει οτι ειναι και απαισια.

Για τα μπισκοτα ειναι ακριβος αυτη η συνταγη. Εγω τα κανω ετσι τωρα οποιος θελει πιο γλυκα πιο σταφιδενια ειναι θεμα γουστου. Μπορουν να γινουν και με κανονικο αλευρι και αντι για σταφιδες κομματακια σοκολατας. Τι ιδιο νοστιμα.

Αντε καλοφαγοτα. Μολισ φτιαξω την κολοκυθοσουπα, θα σου πω ενιπωσεις

• Απαντήσεις 188
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

IreneValadia έγραψε:

Lilaki έγραψε:

Αχ Κωστάκη τι κορίτσι σου δώσαμε!!

Ιταλική και Ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα την παίζει.

Εγώ την έμαθα!

Φίλησε μου τον μικρό σου πρίγκιπα!!!

[/quote:25vo7t02]

ήθελα δεν ήθελα έμαθα...Τί να κάνω...

Εσύ ήσουν είσαι και θα είσαι πάντα βετεράνος της κουζίνας!

Ο μικρός πρίγκπηπας ανταποδίδει τα φιλιά του πριν φάει μεσημεριανό.!

Δημοσίευση

Lilaki έγραψε:

Σήμερα κανελλόνια με κιμά (μιάμμμμ) και αύριο φασολάδα. Προσπαθώ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή να κάνω όσπριο ή λαδερό.

Aporia πpως καταφερνετενα ψησετε τα κανελλόνια???

θυμαμαι πριν καποια χρονια τα ειχα παρει και προσπαθησα να τα ψησω!!!

Το αποτελεσμα σε καποια σημεια ηταν ψημενα και σε αλλα δεν μποτρουσες καν να μασησεις!!!!!! :blush:

Φυσικα μετα απο αυτη την πανιγυρικη αποτυχια δεν τα ξαναεπιχειρησα!!!! :P:):):lol:

Δημοσίευση

Μαριρενα έγραψε:

Lilaki έγραψε:

Aporia πpως καταφερνετενα ψησετε τα κανελλόνια???

θυμαμαι πριν καποια χρονια τα ειχα παρει και προσπαθησα να τα ψησω!!!

Το αποτελεσμα σε καποια σημεια ηταν ψημενα και σε αλλα δεν μποτρουσες καν να μασησεις!!!!!! :blush:

Φυσικα μετα απο αυτη την πανιγυρικη αποτυχια δεν τα ξαναεπιχειρησα!!!! :P:):):lol:[/quote:oz1dvk8w]

Προσωπικά τα κανελόνια τα κάνω με κρέπες που φτιάχνω μόνη μου.

Δεν έχω πάρει ποτέ τα έτοιμα και δεν ξέρω.

Δημοσίευση

A ρε καλά πάει η μνήμη μου.....

Πάλι καλά αν ξεχνούσα και αυτά που έκανα μόλις χθές....!

Χρύσα , περιμένω να μάθω το μεσημεριανό σας!!!!!

Εγώ προσωπικά όταν κάνω κανελόνια , παίρνω τα μακαρόνια .

Κάνω τη γέμιση και φροντίζω όταν μπουν στο φούρνο να είναι σκεπασμένα με σαλτσα και από πάνω.Την κάνω πιχτή για να μην κολυμπάνε!!!!!

Α!Και τα βάζω ωμά όχι βρασμένα.Ετσι γεμίζουν πιο ευκολα ;)

Δημοσίευση

Εμείς σήμερα θα φάμε μακαρόνια με κιμά από χτες + λουβί με λάχανα (+φασόλια μαυρομάτικα με σέσκουλα).

Κι εμείς τα κανελόνια με δικές μας κρέπες, ποτέ δεν έχουμε αγοράσει έτοιμα!

Δημοσίευση

θυμαμαι που ειχα παρει τα κανελονια και τα ειχα βαλει αψητα μεσα στον φουρνο και τα ειχα γεμισει κιμα μεσα σε ενα ταψι και ειχα προσθεσει εκει μεσα νερο!!!βγηκαν απο τη μια πλευρα αψητα και απο την αλλη λασπωμενα!!!

Επισης εχω εμπνευστει και αλλη αποτυχια φακες με φασολες!!!!!!

εβαλα στην κατσαρολα μεσα τις φακες και τις φασολες ταυτοχρονα μονο που δεν σκεφτηκα οτι εχουν διαφορετικο χρονο βρασιματος!!!! :lol::lol:

ξεχωριζαμε μετα τις φασολες απο τις φακες με το κουταλακι!!! :P :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Εμείς σήμερα θα φάμε μακαρόνια με κιμά από χτες + λουβί με λάχανα (+φασόλια μαυρομάτικα με σέσκουλα).

Κι εμείς τα κανελόνια με δικές μας κρέπες, ποτέ δεν έχουμε αγοράσει έτοιμα!

Το «λουβί» τι είναι?

Δημοσίευση

Άκυρη η μακαρονάδα για σήμερα… σνιφ.

Είμαι χάλια.

Πονάει ο λαιμός μου.

Νομίζω πως έχει γίνει 2 χιλιοστά!

Ούτε νερό δε μπορώ να πιώ.

Θα κάνω μια σουπίτσα … και θα δούμε…

Δημοσίευση

Περαστικά , εγώ θα κάνω σκέτη μακαρονάδα με τυράκι για μένα και μια σάλτσα για τον αντρούλη διότι είμαι σε διατροφή για λίγες μέρες λόγω προβλήματος στο γαστρεντερολογικό μου σύστημα....

Δημοσίευση

Καλά η σαλάτα παραγγελία του άντρα μου είναι υπερπαραγωγή!

- Ρόκα

- Μαρούλι

- Παπούλες

- Ντομάτα

- Αγγούρι

- Ραπανάκι

- Καρότο

- Κρεμμύδι χλωρό

- Άνηθο

- Παντζάρια

- Λιαστές ντομάτες

- Ελιές καλαμών

- Καρύδια

- Παρμεζάνα τριμμένη

- Το μαγικό μου φίλτρο

- Βινεγκρε

Και όλα από τον κήπο μας παρακαλώ!

Γίνεται θεϊκή η αλήθεια είναι …

Δημοσίευση

IreneValadia έγραψε:

Καλά η σαλάτα παραγγελία του άντρα μου είναι υπερπαραγωγή!

- Ρόκα

- Μαρούλι

- Παπούλες

- Ντομάτα

- Αγγούρι

- Ραπανάκι

- Καρότο

- Κρεμμύδι χλωρό

- Άνηθο

- Παντζάρια

- Λιαστές ντομάτες

- Ελιές καλαμών

- Καρύδια

- Παρμεζάνα τριμμένη

- Το μαγικό μου φίλτρο

- Βινεγκρε

Και όλα από τον κήπο μας παρακαλώ!

αυτός δεν είναι κήπος είναι η λαϊκή της γειτονιάς μου, μπράβο βρε ειρήνη που έχεις κουράγιο για κήπους και σκαψίματα κ ποτίσματα.

Γίνεται θεϊκή η αλήθεια είναι …

Δημοσίευση

Να ναι καλά ο Γιάννης!!!

Αυτός έχει αναλάβει την καλλιέργεια και εγώ το μαγείρεμά της.

Εγώ το πολύ πολύ να μαζεύω βλίτα το καλοκαίρι και βρούβες τον χειμώνα.

Ένταξη και σέσκουλα - σπανάκι για τις πίτες.

Και τα σαλατικά της ημέρας.

Αλλά ο ήρωας είναι ο Γιάννης!

Μόνη μου δεν υπήρχε περίπτωση να τα κάνω όλα αυτά…

Δημοσίευση

Ειρήνη, μπράβο, εκπληκτικός ο κήπος!!! Κι εγώ θέλω να φυτέψω λαχανικά, όταν κάνουμε το σπίτι μας!!!!! Δεν υπάρχει καλύτερο!!!

Εγώ σήμερα ξύπνησα πολύ αργά, έτσι θα κάνω μια ομελετίτσα με αλλαντικά, κρμμυδάκι και μαϊντανό, και σαλάτα λάχανο-καρότο!

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα! Έχω παρά πολύ καιρό να γράψω αλλά σου γράφω γιατί έχω μια ίσως λίγο πιο εκκεντρική ζωή σα μητέρα. Εγώ πριν μείνω έγκυος, ήμουν πάρα πολύ του έξω με έναν φοιτητικό και μετα - φοιτητικό τρόπο. Σχεδόν όλοι οι φίλοι μου ήταν και είναι χωρίς παιδιά και σε άλλη φάση ζωής - σοκαρίστηκαν και χρειάστηκαν και οι ίδιοι προσαρμογή όταν έμεινα έγκυος κι ας το ήξεραν ότι προσπαθούσαμε. Στη φάση της εγκυμοσύνης προσπαθούσα μανιακα να μην αλλάξω τίποτα. Έβγαινα σε ρυθμούς όπως πριν, είχα μάθει τι μπύρες χωρίς αλκοόλ έχει κάθε μαγαζί της Αθήνας, πήγαινα σε σπιτοπαρτα που αντί να πάω ποτό έπαιρνα τα μη-αλκοολούχα δικά μου, με αποκορύφωμα το ότι πήγα 34η εβδομάδα σε ένα πάρτι στη Θεσσαλονίκη με το αεροπλάνο. Ακόμα κι έτσι όμως ένιωθα μοναξιά, καθώς παρότι ακολουθούσα το πρόγραμμα δε μπορούσα να είμαι όπως πριν, ειδικα το τελευταίο διάστημα. Τόσο φομο είχα που την επόμενη μέρα από αυτή που βγήκαμε από το μαιευτήριο, 2η μέρα από τον τοκετό, πήγα με το μωρό βόλτα σε σπίτι που ήταν μαζεμένες οι φίλες μου. Γενικά δεν είχα την τύχη να νιώθω σα να ήταν η μικρή πάντα στη ζωή μας. Χρειαστηκαμε προσαρμογή στη νέα ζωή. Μετά συνεχίσαμε να βγαίνουμε συνέχεια και παντού μαζί το μωρό, θήλαζα παντού κλπ. Βοήθησε και που ήταν καλοκαίρι και ήταν όλα έξω,οποτε δεν είχα άγχος να κολλήσει κάτι τον πρώτο καιρό. Χάσαμε, όμως, τις διακοπές εκείνου του καλοκαιριού με τους φίλους. Δεν ήταν πάντα εύκολο να προσπαθώ να μην χάνομαι και γενικά μεσολάβησαν συζητήσεις και με τους φίλους που προσαρμοστηκαν και οι ίδιοι αρκετά. Τώρα έχουν περάσει 3 χρόνια κι εχουν αποκτήσει πολλή οικειότητα με την κόρη μου και αυτή έχει γίνει πολύ κοινωνικό παιδάκι. Ξέρει και ότι η μαμά και ο μπαμπάς έχουν φίλους και μερικές φορές θέλουν να βγαίνουν μαζί τους και ότι η φιλία είναι πολύ σημαντική. Η ζωή μας είναι άλλη από αυτή που ήταν, χωρίς όμως να έχουμε απομακρυνθεί από τους φίλους μας, τις εξόδους μας, τις διακοπές μας κλπ. Είναι φάσεις που νιώθω μοναξιά, αλλά θεωρώ όχι περισσότερες απ'ο, τι ένας μέσος άνθρωπος. Θέλουν όλα περισσότερη οργάνωση και λιγότερο αυθορμητισμό για να συνδυαστούν, όμως δεν έχουμε χάσει ακόμα πάρτι στη Θεσσαλονίκη 🤣 ούτε άλλες διακοπές με φίλους. Όλα αυτά κοστίζουν σε κούραση, ομως είναι αποφάσεις που ο καθένας παίρνει για τον εαυτό του, ανάλογα το πώς επιθυμεί να είναι η ζωή του.  Ειδικά για εσένα που δε φαίνεσαι crazy όπως εγώ και σε κουράζει να είσαι συνέχεια με κόσμο, θεωρώ θα είναι πιο εύκολο τελικά. Παρατήρησε τον εαυτό σου και πώς αλλάζει σιγά σιγά. Μίλα με τους φίλους σου, μοιράσου το πώς αισθάνεσαι και δώσε χρόνο και σε αυτούς και στη σχέση σας να προσαρμοστουν στη νέα κατάσταση. Φρόντισε κι εσύ από τη μεριά σου τις σχέσεις σας, προσπαθώντας να ακούς με ενδιαφέρον τα θέματα τους. Μια φιλική σχέση θέλει κι αυτή φροντίδα και προσοχή, ανεξαρτήτως αν το μωρό σου θα είναι φυσικά η προτεραιότητά σου. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους με τρόπο που δε μπορείς ακριβώς να φανταστείς τώρα. Με το καλό το μωράκι σου και η νέα σας ζωή! 🥰 
    • Ναι κάθε εγκυμοσύνη διαφορετικη πόσο μάλιστα μια διπλή κύηση..ναι δεν μπορώ να ξανά έρθω πάλι Αθήνα κουράζομαι πάρα πολύ..θα δούμε πως θα πάει.. τελευταία παρακολούθηση τώρα στις 19 ο εμβρυολογος..με ποναει το μπράτσο Μ έκανα το πρωί το εμβόλιο για τ κοκκυτη..τ έχεις κάνει εσύ?
    • Θα παω 17/9 γυναικολογο κ εναλλαξ θα με βλεπει την μια εβδομαδα ο εμβρυολογος την αλλη ο γυναικολογος.Αυτη ειναι οδηγια με τα προχθεσινα δεδομενα.Ε και εγω που ξανα υπηρξα εγκυος κσμια σχεση με τα διδυμα.Τα ειδα ολα,καταλαβαινεις τα περασες κι εσυ.Ελα ολα καλα θα πανε θα δεις🩵
    • Σας ευχαριστώ κορίτσια! Βγήκαν και τα αποτελέσματα. Μια χαρά βλέπω τις τιμές 😊 Όντως ορίων και η καμπύλη. Μόνο μια μικρή ένδειξη στα ούρα μου χαλάει τις τέλειες εξετάσεις 😜 Θα τα στείλω αύριο στον γιατρό να μου πει. Εγώ τον μπέμπη θα τον δω πάλι αρχές Οκτωβρίου. Πφ... Περνάει και δεν περνάει ο καιρός. Τέλη Οκτώβρη θα βγω και σε άδεια και περιμένω πως και πως 😅 Έχει ζορισει η δουλειά και κουράζομαι αρκετά (νοητικά κυρίως, γιατί δουλειά γραφείου κάνω).
    • Τέλεια! Με καλό να έρθει σύντομα! Εγώ καλά, είμαι ήδη έγκυος στο 2ο 😅 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...