Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κρατάτε την παράδοση ή δίνετε ''άσχετο'' όνομα;

Ariel

Recommended Posts

δεν εχει σημασια τι ονομα πηραν τα παιδια μου, σημασια εχειοτι και στα δυο μου τα παιδια εγω δεν ενιωσα την χαρα να διαλεξω ενα ονομα με τον αντρα μου,παραμονο μιλουσαμε ωρες για ,το πως θα ικανοποιηθουν οι αλλοι .αυτοι οι αλλοι βεβαια ειναι οι γονεις μας, και καλο θα ηταν να τους διναμε λιγη χαρα,αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι θα προτιμουσα να ειναι μια ωραια διαδικασια,διαφορετικη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 167
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολύ ωραίο θεματάκι!Την μεγάλη μας την κόρη,την ονομάσαμε Άννα Μαρία.Βασικά,μας άρεσε σαν συνδιασμός :blush: Εμένα με λένε Μαρία,οπότε το παιδί πήρε και το δικό μου όνομα ;) Την δεύτερη κορούλα μας την βαφτίσαμε Βασιλική(απο τις δυο γιαγιάδες μας)αλλά την φωνάζουμε Βάλια.Τον μικρό με το καλό,θα τον πούμε Δημητράκη,απο τον μπαμπάκα μου ;) Τον πεθερό μου τον λένε Διομήδη και μας είπε να μην διανοηθούμε και βγάλουμε έτσι το μωρό.Γενικά δεν είχαμε πρόβλημα απο τις οικογένεις μας για τα ονόματα

Καλησπέρα κορίτσια...

Αν πρέπει να κρατήσεις την παράδοση και την πεθερά σου τη λένε Μοσχούλα τότε τι κάνεις???

Αν και είμαι υπέρ στο να ακούγονται τα ονόματα ολόκληρα...στην συγκεκριμένη περίπτωση σας έρχεται κανένα υποκοριστικό??

Εγω ειμαι της αποψης σιγα σιγα να σπαμε τη παραδοση γιατι βλεπεις σε οικογενοιες εχουν 10 γιαννηδες αλλους τοσους κωστες κ αλλες τοσες μαριες...

Το όνομα του παιδιου ειναι καθαρα επιλογη δικοι μας κ οχι των παππουδων

εμεις τον βγαλαμε Χαρη(Χαραλαμπο)επειδη παντρευτηκαμε 10 φλεβαρη ετσι εχουμε διπλη γιορτη και επετειο γαμου κ τη γιορτη του χαρακη μας...

εμεις δεν ειχαμε κανενα προβλημα για την αποφαση μας αλλα κ προβλημα να υπηρχε δεν θα το αλλαζαμε(ειμαστε λιγο αντιδραστικοι κ οι 2)

εμεις ημασταν οι πρωτοι στην οικογενεια που καναμε αγορια

φανταζεστε τι θα γινοταν αν δεν βγαζαμε το ονομα του πεθερου μου

αφου τα ονομαζανε ολοι απο την κοιλια

για τετοια τρελλα μιλαμε.

οσο για τους δικους μου

σιγουρα χαρηκε πολυ ο πατερας μου που θα βγαλουμε και το δικο του

αλλα μου ειχαν πει οτι δεν εχουν κανενα προβλημα οπως και να τα πω

αν υπηρχε και ολο αγορι παντως που θα ειχε το ονομα του πεθερου μου - ουτε που θα το συζηταγα να το εβγαζα το ιδιο

οχι να γιορταζουν ολα μαζι να μην κανουν ποτε γιορτη

αφηστε που και παλι δεν τη γλυτωσαμε

το ενα μου παιδι θα εχει γενεθλια μια ημερα μετα την γιορτη της μιας μου ανηψιας και το αλλο θα εχει γιορτη 1 μερα μετα τα γεννεθλια της 2ης και 1 μερα πριν της 3ης

οποτε πως ηρθαν ετσι

θα πλακωνομαστε για τις ημερες της μαζοξης

imanth έγραψε:

Καλησπέρα κορίτσια...

Αν πρέπει να κρατήσεις την παράδοση και την πεθερά σου τη λένε Μοσχούλα τότε τι κάνεις???

Αν και είμαι υπέρ στο να ακούγονται τα ονόματα ολόκληρα...στην συγκεκριμένη περίπτωση σας έρχεται κανένα υποκοριστικό??

Σούλα αλλά είναι τελείως μπανάλ (με το συμπάθειο)

http://www.eortologio.gr/data/bios.php/?id=1164

imanth έγραψε:

Καλησπέρα κορίτσια...

Μήπως να μην κρατήσεις την παράδοση???/ :dry:

Μοσχούλα....

Και εγώ υπέρ των ολόκληρων είμαι αλλα...

Μοσχούλα...

Κάντο Σήλια τουλάχιστον

Μα και ο άντρας σου θέλει να το πείτε το παιδί Μοσχούλα???

Ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου πήραμε ποτέ σοβαρά αυτή την παράδοση. Ευτυχώς συμφωνούσαμε πάντα ότι θέλαμε να δώσουμε αρχαιοελληνικό όνομα στο παιδάκι μας και το διαλέξαμε μαζί (από τις λίγες φορές που υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων μεταξύ μας :laugh: ) όταν ήμουν ακόμη έγκυος!

amanda έγραψε:

imanth έγραψε:

Μήπως να μην κρατήσεις την παράδοση???/ :dry:

Μοσχούλα....

Και εγώ υπέρ των ολόκληρων είμαι αλλα...

Μοσχούλα...

Κάντο Σήλια τουλάχιστον

Μα και ο άντρας σου θέλει να το πείτε το παιδί Μοσχούλα???[/quote:cbxzzz17]

Mόσχω....Τι πιο ωραιο :woohoo: :laugh:

Αχ θα μας μουτζώνει το παιδί με χέρια και με πόδια!!!!!!

Κορίτσια ο μόνος λόγος που το δέχτηκα είναι πέρα ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος και μας στέκεται σε όλα...όπως βέβαια και οι δικοί μου γονείς...αλλά και το ότι είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση...ο άντρας μου είναι μοναχοπαίδι και πέθανε ο μπαμπας του όταν ήταν πολύ μικρός...οπότε τον έχει μεγαλώσει η μαμά του...και θέλει να την ευχαριστήσει...οπότε δε μπορώ να πω τίποτα..το σέβομαι και το καταλαβαίνω..αλλά χάθηκε να έχει ένα οποιοδήποτε άλλο όνομα :(

Στην αρχή νόμιζα ότι προέρχεται από το Μοσχάνθη οπότε ..κάπως τρωγότανε...αλλά δεν είναι.....

Το Σούλα το απεχθάνομαι.... :woohoo:

Πάντα ήθελα ένα άσχετο γιατί τα διαθέσιμα (των μελλοντικών παππούδων εννοώ) δε μου αρέσουν καθόλου.

Τώρα όμως που «ωρίμασα», λέω ας έρθει με το καλό, και το βγάζω «Ναβουχοδονόσωρ» και «Αφροξιλάνθη».

εντάξει είναι ιερός ο σκοπός σας

αλλά ΜΟΣΧΟΥΛΑ??? αστειεύομαι...

ας ειμαστε καλα μωρε δεν πειραζει!

Γιατι δεν την λέτε ΧΟΥΛΑ???? χιχι αστειακι ηταν αυτο!!!

Υπαρχουν και χειροτερα....μια χαρα ειναι το Μοσχουλα!!!!

Καλε ειδα τωρα στο δρόμο μια μαμα και φωναζε το κοριτσακι

της ΕΛΑ ΔΡΟΣΙΑΑΑΑΑ ΕΛΑ ΜΕΣΑΑΑΑΑ

Ακου ''Δροσια''!!!! Δηλ αυτή ποτε γιορτάζει κάθε πρωί

με την ΔΡΟΣΙΑ??????????? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

aggeliki 30 έγραψε:

ΑΦΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ... ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ!!!

ΔΩΣΑΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ!!!

ΙΑΣΩΝ

1.ΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΞΤΡΑΤΕΙΑΣ...

2.ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ, ΕΣΦΑΞΕ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ... (ΝΑΙ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΗΤΑΝ...)

3.ΑΓΙΟΣ ΙΑΣΩΝ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟ) - ΓΙΟΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Αγγελικη τρελλαινομαι για το Ιασων!!! Ειναι το αγαπημενο μου αντρικο ονομα και δεν ξερω κανεναν κοντινο μου Ιασων!

Να τον χαιρεστε!

Η δικια μου ειναι η Αλεξανδρα και αν και ονομα της πεθερας -πφφφ- ειναι κι αυτο πολυ ομορφο!

zaxarenia έγραψε:

εντάξει είναι ιερός ο σκοπός σας

αλλά ΜΟΣΧΟΥΛΑ??? αστειεύομαι...

ας ειμαστε καλα μωρε δεν πειραζει!

Γιατι δεν την λέτε ΧΟΥΛΑ???? χιχι αστειακι ηταν αυτο!!!

Υπαρχουν και χειροτερα....μια χαρα ειναι το Μοσχουλα!!!!

Καλε ειδα τωρα στο δρόμο μια μαμα και φωναζε το κοριτσακι

της ΕΛΑ ΔΡΟΣΙΑΑΑΑΑ ΕΛΑ ΜΕΣΑΑΑΑΑ

Ακου ''Δροσια''!!!! Δηλ αυτή ποτε γιορτάζει κάθε πρωί

με την ΔΡΟΣΙΑ??????????? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Γεια σου ρε ζαχαρενια με τα ωραια σου :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :cheer::cheer::cheer: !!!!

Δυσκολο το Μοσχουλα για να εχει υποκοριστικο ωραιο!Το Σηλια μ'αρεσει πολυ αλλα δεν ξερω αν κολαει :huh::huh: !!

Κ στην τελικη αν το φωναζετε με υποκοριστικο πιο το νοημα για το ονομα της πεθερας?Μια φορα στη εκκλησια θα ακουστει κ μετα τελος!

Εκεινη τι λεει?

Παντως οτι κ να αποφασισετε το σημαντικο ειναι οτι εχετε ενα μπουμπουκακι γερο κ ομορφο :):):) !!Τα αλλα καμια φορα ειναι λεπτομερειες ;)

Αντί για Χούλα μπορούμε να το φωνάζουμε και Ούλα!!!! :laugh: :laugh:

Γιορτάζει 1/9 και είναι μια από τις 40 + κάτι παρθένες!!!

Μάλλον για Μόσχα μας βλέπω...αυτό το Μοσχούλα -- ούλα κάτι μου κάνει... :ohmy::ohmy:

ΚΑΛΕ ΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΟΥΛΑ??? ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑ!!!!

ΠΑΤΗΣΑ ΟΥΛΑ ΣΤΟ EORTOLOGIO.GR ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕ COLGATE!!!!!!!

:)

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΚΟΠΕΛΑ

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΦΤΛΙΣΑΜΕ!!!!

ΤΣ ΤΣ ΤΣ

γλυκια μου κ εγω ηθελα να τησ δωσω ασχετο αλλα δεν ηταν στο χερι μου.ο αντρασ μου ηθελε να κρατησουμε την παραδωση και ετσι την ειπαμε στην πεθερα μου.δεν εχω προβλημα βεβαια..να ναι καλα το παιδακι μου!

Μοσχούλα λένε τη γυναίκα συναδέλφου μου. Κατάγεται από νησί. Η πεθερά σου νησιώτισσα είναι?

Λοπόν, είναι ιδιαίτερο όνομα αλλά εγώ απλά επειδή αγαπώ πάρα πολύ τη γυναίκα του συναδέλφου μου, αγαπώ και το όνομα!

Μόσχα τη φωνάζουμε..

Ή μάλλον Αγία Μόσχα.. Ε, για τους δικούς μας λόγους. Για το μεγαλείο της ψυχής και της υπομονής της! ;)

παραδοση?????? οχι βεβαια οι καιροι εχουν αλλαξει

αλλωστε μου τι δινει οταν ενα παιδι παιρνει ειτε το ενα ονομα

ειτε το αλλο αμεσως το ξεχωριζουν,και το αγαπανε περισσοτερο

και του εχουν αδυναμια....

το βλεπω συνεχεια να γινεται και δεν μου αρεσει καθολου :angry::angry::angry:

εχουμε πει με τον αντρα μου οτι θα δωσουμε ασχετο ονομα οταν με το καλο

ερθει το νινι μας!!!!!!!

ειμαι περιεργη να δω αντιδρασεις αν και μεχρι τωρα ολοι λενε εμενα δεν με νοιαζει δικο σας θα ειναι το παιδι οπως θελετε θα το πειτε :unsure::unsure:

οποιος πει το παραμικρο....μονο απο φωτογραφια θα δει το μωρο και αν........... ;););)

Ναι … για έλα πες το αυτό εδώ στη Κρήτη πως οι καιροί άλλαξαν.

Ούτε ο ίδιος ο άντρας μου δε το έχει αντιληφτεί .,.. όχι η πεθερά μου…

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...