Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΧΝΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΟΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΑΥΤΟ!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΞΕΦΥΤΡΩΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Η ΣΑΝΤΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΨΟΓΟ ΛΟΓΟ.

ΤΟ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΙΚΡΗ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

• Απαντήσεις 180
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΧΝΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΟΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΑΥΤΟ!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΞΕΦΥΤΡΩΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.

Η ΣΑΝΤΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΨΟΓΟ ΛΟΓΟ.

ΤΟ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΙΚΡΗ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Sandy7280 δεν είμαι σκληροπυρηνική απέχω πολύ από αυτόν τον ορο. το μήνυμα σου για όποιον το προσέξει είναι πολύ κατανοητό για τον τρόπο που τα λες και τι θες να πεις. αυτό που έχω παρατηρήσει ώμος και αυτό που βλέπω κατά κόρον εδώ μέσα είναι ότι οι περισσότερες στέκονται σε μια λέξη άντε δυο. αυτό φοβόμουν μην γίνει με το μήνυμα σου και κολλήσουν στην λέξη «μιμητισμός» χωρίς να δούνε τι εννοούσες .αυτό συμβαίνει και στα μηνύματα μου κολλάνε σε μια δυο λέξεις και χάνουν το νόημα . αυτό που πάντα θέλω εδώ μέσα είναι όταν υπάρχει μια ασινενοισια μεταξύ δυο μελών να τα βρίσκουν μόνοι τους γιατί μόνο αυτοί ξέρουν πως έγραψαν η μια στην άλλη και τι εννοούσαν . όταν μπαίνουν στην μέση και άλλες δεν διευκολύνουν την κατάσταση να καθαρίσει αλλά την εμποδίζουν. ο γραπτός λόγος είναι πιο παρεξηγήσιμος από τον προφορικό και καλό θα είναι να μην εντείνουμε τέτοιες καταστάσεις.

Όσο για την άποψη ότι γίνομε απότομη πολλές φορές θα προτιμούσα η κοπέλες που το πιστεύουν αυτό να ανατρέξουν στο παρελθόν για να δούνε πόσες φορές παρεξηγήθηκαν οι απόψεις μου από τέτοιες καταστάσεις. και εγώ έχω παρατηρήσει με την σειρά μου ότι κάποιες κοπέλες εδώ μέσα παρεξηγούνε εύκολα και «κράζουν» με το καλημέρα χωρίς να το πολυσκεφτούνε ,αυτό είναι ακόμα πιο άσχημο .εγώ αν έχω έρθει σε αντιπαράθεση εδώ μέσα είναι για θέματα απόψεων πάνω σε έναν λογικό διάλογο δεν έθιξα ποτέ προσωπικότητες με λόγια «είσαι πολύ απότομη και είναι άσχημο αυτό»η από άλλο θέμα να θυμηθώ τα προσβλητικά λόγια περί «επιθετικότητας ,αγένειας ,έλλειψη σεβασμού κα »εγώ αυτήν την στιγμή βλέπω επιθετικότητα σε ένα μήνυμα από την κορυφή έως τα νύχια. αλλά δεν με πειράζει αν αυτήν είναι η άποψη σου για μένα έχει καλός, αν και δεν με ξέρεις ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ στο chat. δεν ψάχνω εδώ μέσα για την αποδοχή από όλους έχω την αποδοχή από της κοπέλες που με ξέρουν τόσο καιρό εδώ μέσα και έχουμε μιλήσει. θα προτιμούσα να διαβάσω την άποψη σου για το θέμα της κοπέλας και όχι να αναλωθείς στο πόσο κακός χαρακτήρας είμαι. ως εδώ με αυτό δεν αναλώνομαι άλλο.

δεν είπα ότι είμαι ειδικός σε αυτό το θέμα ,απλά σαν άνθρωπος με πείρα πάνω σε αυτό και με καθοδήγηση από γιατρούς προσπάθησα να εξηγήσω σε μια μητέρα που της είναι κάτι άγνωστο αυτό που περνάει τώρα κάποια πράγματα. Όπως μας είπε και η ίδια εισέπραξε τον πρώτο ρατσισμό και τρόμο «κολλήματος» από πολύ κοντινό της πρόσωπο και αυτό πονάει πολύ όταν σε προδίδουν οι δικοί σου. γιαυτο μην με λέτε εμένα σκληρή ,απλά ξέρω τι την περιμένει . όσο για την φράση «όλες μανούλες είμαστε και το καλό του παιδιού μας θέλουμε» συμφωνώ η περισσότερες αυτό θέλουμε . δες και την κολλητή της κοπέλας που το καλό το παιδιού της είναι να μην κολλήσει .

Δημοσίευση

Sandy7280 δεν είμαι σκληροπυρηνική απέχω πολύ από αυτόν τον ορο. το μήνυμα σου για όποιον το προσέξει είναι πολύ κατανοητό για τον τρόπο που τα λες και τι θες να πεις. αυτό που έχω παρατηρήσει ώμος και αυτό που βλέπω κατά κόρον εδώ μέσα είναι ότι οι περισσότερες στέκονται σε μια λέξη άντε δυο. αυτό φοβόμουν μην γίνει με το μήνυμα σου και κολλήσουν στην λέξη «μιμητισμός» χωρίς να δούνε τι εννοούσες .αυτό συμβαίνει και στα μηνύματα μου κολλάνε σε μια δυο λέξεις και χάνουν το νόημα . αυτό που πάντα θέλω εδώ μέσα είναι όταν υπάρχει μια ασινενοισια μεταξύ δυο μελών να τα βρίσκουν μόνοι τους γιατί μόνο αυτοί ξέρουν πως έγραψαν η μια στην άλλη και τι εννοούσαν . όταν μπαίνουν στην μέση και άλλες δεν διευκολύνουν την κατάσταση να καθαρίσει αλλά την εμποδίζουν. ο γραπτός λόγος είναι πιο παρεξηγήσιμος από τον προφορικό και καλό θα είναι να μην εντείνουμε τέτοιες καταστάσεις.

Όσο για την άποψη ότι γίνομε απότομη πολλές φορές θα προτιμούσα η κοπέλες που το πιστεύουν αυτό να ανατρέξουν στο παρελθόν για να δούνε πόσες φορές παρεξηγήθηκαν οι απόψεις μου από τέτοιες καταστάσεις. και εγώ έχω παρατηρήσει με την σειρά μου ότι κάποιες κοπέλες εδώ μέσα παρεξηγούνε εύκολα και «κράζουν» με το καλημέρα χωρίς να το πολυσκεφτούνε ,αυτό είναι ακόμα πιο άσχημο .εγώ αν έχω έρθει σε αντιπαράθεση εδώ μέσα είναι για θέματα απόψεων πάνω σε έναν λογικό διάλογο δεν έθιξα ποτέ προσωπικότητες με λόγια «είσαι πολύ απότομη και είναι άσχημο αυτό»η από άλλο θέμα να θυμηθώ τα προσβλητικά λόγια περί «επιθετικότητας ,αγένειας ,έλλειψη σεβασμού κα »εγώ αυτήν την στιγμή βλέπω επιθετικότητα σε ένα μήνυμα από την κορυφή έως τα νύχια. αλλά δεν με πειράζει αν αυτήν είναι η άποψη σου για μένα έχει καλός, αν και δεν με ξέρεις ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ στο chat. δεν ψάχνω εδώ μέσα για την αποδοχή από όλους έχω την αποδοχή από της κοπέλες που με ξέρουν τόσο καιρό εδώ μέσα και έχουμε μιλήσει. θα προτιμούσα να διαβάσω την άποψη σου για το θέμα της κοπέλας και όχι να αναλωθείς στο πόσο κακός χαρακτήρας είμαι. ως εδώ με αυτό δεν αναλώνομαι άλλο.

δεν είπα ότι είμαι ειδικός σε αυτό το θέμα ,απλά σαν άνθρωπος με πείρα πάνω σε αυτό και με καθοδήγηση από γιατρούς προσπάθησα να εξηγήσω σε μια μητέρα που της είναι κάτι άγνωστο αυτό που περνάει τώρα κάποια πράγματα. Όπως μας είπε και η ίδια εισέπραξε τον πρώτο ρατσισμό και τρόμο «κολλήματος» από πολύ κοντινό της πρόσωπο και αυτό πονάει πολύ όταν σε προδίδουν οι δικοί σου. γιαυτο μην με λέτε εμένα σκληρή ,απλά ξέρω τι την περιμένει . όσο για την φράση «όλες μανούλες είμαστε και το καλό του παιδιού μας θέλουμε» συμφωνώ η περισσότερες αυτό θέλουμε . δες και την κολλητή της κοπέλας που το καλό το παιδιού της είναι να μην κολλήσει .

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Ψυχραιμια!!Αφροδιτη μου,σε ξερουμε σαν ανθρωπο,οποτε μην ανησυχεις για την συμπεριφορα σου!Ενας λογος που αποφευγω γενικοτερα να γραφω ειναι αυτος!Να μην πεσουν να με φανε αν πω κατι που δεν ακολουθει την πλειοψηφια!Ολα τα παιδια ειναι παιδια μας και κανενα δεν πρεπει να το βλεπουμε μειονεκτικα ο,τι και αν παρουσιασει!Εκει φαινεται η ανθρωπια μας και το μεγαλειο της ψυχης μας!Ας σκεφτομαστε πρωτα τον αλλον σαν ανθρωπο και μετα ας απαντησουμε!Εχουμε χασει το νοημα της υπαρξης μας,ειμαστε στη γη για ενα σκοπο ο καθενας μας και μεσα απο αυτον να δοκιμαστουμε και να γινουμε καλυτεροι....τρωγωμαστε μεταξυ μας,σκεφτειτε λιγο τον Χριστο που Εδωσε Την Ζωη Του για μας,μας λυτρωσε και εμεις γινομαστε ολο και χειροτεροι ακομη και απο μακρια!!Ας σταθουμε για ενα λεπτο την ημερα και να ζηταμε να μας ευλογει και να μας αξιωνει να γινομαστε καλυτεροι!Ας προσευχομαστε για καθετι που μπορει να τυχει σε καποια απο μας ή στο παιδακι της να περασει γρηγορα και να δινει ο Θεος δυναμη!

Δημοσίευση

Ψυχραιμια!!Αφροδιτη μου,σε ξερουμε σαν ανθρωπο,οποτε μην ανησυχεις για την συμπεριφορα σου!Ενας λογος που αποφευγω γενικοτερα να γραφω ειναι αυτος!Να μην πεσουν να με φανε αν πω κατι που δεν ακολουθει την πλειοψηφια!Ολα τα παιδια ειναι παιδια μας και κανενα δεν πρεπει να το βλεπουμε μειονεκτικα ο,τι και αν παρουσιασει!Εκει φαινεται η ανθρωπια μας και το μεγαλειο της ψυχης μας!Ας σκεφτομαστε πρωτα τον αλλον σαν ανθρωπο και μετα ας απαντησουμε!Εχουμε χασει το νοημα της υπαρξης μας,ειμαστε στη γη για ενα σκοπο ο καθενας μας και μεσα απο αυτον να δοκιμαστουμε και να γινουμε καλυτεροι....τρωγωμαστε μεταξυ μας,σκεφτειτε λιγο τον Χριστο που Εδωσε Την Ζωη Του για μας,μας λυτρωσε και εμεις γινομαστε ολο και χειροτεροι ακομη και απο μακρια!!Ας σταθουμε για ενα λεπτο την ημερα και να ζηταμε να μας ευλογει και να μας αξιωνει να γινομαστε καλυτεροι!Ας προσευχομαστε για καθετι που μπορει να τυχει σε καποια απο μας ή στο παιδακι της να περασει γρηγορα και να δινει ο Θεος δυναμη!

Δημοσίευση

Δημοσίευση

stardust έγραψε:

οταν της ειπα οτι σημερα θα ξεκινησει παιδικο μου ειπε...δεν σας καταλαβαινω εσας τις μανες που βιαζεστε για ολα..αλλα εγω νομιζω οτι ειναι καλυτερα να παιζει με τα παιδακια και οχι να καθεται με την γιαγια στο σπιτι...

δεν ξερω τι να πω..δεν ειμαι ψυχολογος αλλα δεν ξετρελαθηκα με αυτα που μας ειπε..

την ρωτησα..εχεις παιδια?και μου λεει οχι...

Δηλαδή, Stardust, εγώ που σκέφτομαι να στείλω το παιδί μου που είναι ένα χρόνο μικρότερο από το δικό σου σε σταθμό, είμαι κατά την παιδοψυχολόγο κακούργα μάνα;

Όσον πάντως αφορά τον τραυλισμό,η ανιψιά μου σε ηλικία περίπου 2,5 ετών παρουσίασε ένα ανάλογο πρόβλημα. Προσωπικά την άκουγα να προσπαθεί να αρθρώσει τις λέξεις και στενοχωριόμουν, γιατί της έχω φοβερή αδυναμία. Μάλιστα, πρόκειται για ένα παιδί που μίλησε πολύ γρήγορα και καθαρά

Πάντως, οι γονείς της τής έδωσαν χρόνο, δεν πήγαν σε ειδικούς και το παιδί σχετικά σύντομα το ξεπέρασε.Ομολογώ ότι στη θέση τους δε θα είχα την ίδια ψυχραιμία και υπομονή.

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν υποδεικνύω τίποτα. Απλώς μοιράζομαι μια προσωπική εμπειρία.

Δημοσίευση

stardust έγραψε:

οταν της ειπα οτι σημερα θα ξεκινησει παιδικο μου ειπε...δεν σας καταλαβαινω εσας τις μανες που βιαζεστε για ολα..αλλα εγω νομιζω οτι ειναι καλυτερα να παιζει με τα παιδακια και οχι να καθεται με την γιαγια στο σπιτι...

δεν ξερω τι να πω..δεν ειμαι ψυχολογος αλλα δεν ξετρελαθηκα με αυτα που μας ειπε..

Δηλαδή, Stardust, εγώ που σκέφτομαι να στείλω το παιδί μου που είναι ένα χρόνο μικρότερο από το δικό σου σε σταθμό, είμαι κατά την παιδοψυχολόγο κακούργα μάνα;

Όσον πάντως αφορά τον τραυλισμό,η ανιψιά μου σε ηλικία περίπου 2,5 ετών παρουσίασε ένα ανάλογο πρόβλημα. Προσωπικά την άκουγα να προσπαθεί να αρθρώσει τις λέξεις και στενοχωριόμουν, γιατί της έχω φοβερή αδυναμία. Μάλιστα, πρόκειται για ένα παιδί που μίλησε πολύ γρήγορα και καθαρά

Πάντως, οι γονείς της τής έδωσαν χρόνο, δεν πήγαν σε ειδικούς και το παιδί σχετικά σύντομα το ξεπέρασε.Ομολογώ ότι στη θέση τους δε θα είχα την ίδια ψυχραιμία και υπομονή.

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν υποδεικνύω τίποτα. Απλώς μοιράζομαι μια προσωπική εμπειρία.

Δημοσίευση

stardust έγραψε:

Δημοσίευση

ο τραυλισμός στο παιδί

Πώς εμφανίζεται ο τραυλισμός;

Οταν το παιδί αρχίζει να οργανώνει το λόγο του γύρω στα 2-3 χρόνια, δηλαδή να οικοδομεί φράσεις και να εμπλουτίζει τη σύνταξή του, συμβαίνει αρκετά συχνά να περνά από μια φάση, που μπορεί να διαρκεί από μερικές μέρες μέχρι και μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γονείς του παρατηρούν ότι επαναλαμβάνει ορισμένες φορές την ίδια συλλαβή ή κομπιάζει με τις λέξεις. Μπροστά σ' αυτές τις δυσκολίες, μιλάμε για "φυσιολογικό τραυλισμό", ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις, μειώνεται και εξαφανίζεται μόνος του.

Σε μερικά παιδιά, αυτός ο τραυλισμός συνεχίζεται και, αντί να μειώνεται, χειροτερεύει. Ο λόγος δηλαδή δεν ρέει πια ομαλά και μπορεί να συνοδεύεται από δυσκολίες στην αναπνοή ή/και από "τικ" των ματιών ή του κεφαλιού.

Πού μπορεί να οφείλεται αυτό το φαινόμενο;

Οι αιτίες, κατά κύριο λόγο, είναι ψυχολογικές.

Τι θέλει να μας πει το παιδί με τον τραυλισμό του;

Οταν αρχίζει να μιλάει το παιδί, με το λόγο του επικυρώνεται ως άτομο, διαφορετικό από τα άλλα. Εκφράζει την ατομικότητά του και επομένως τη συμφωνία καθώς και τη διαφωνία του, την αγάπη όσο και την απόρριψή του προς τους άλλους. Για την πλειοψηφία των παιδιών ο λόγος είναι ευπρόσδεκτος και βιώσιμος ως φορέας θετικών καθώς και αρνητικών συναισθημάτων.

Αλλα παιδιά όμως, δυσκολεύονται να δέχονται τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουν μέσα τους. Για παράδειγμα, το παιδί νομίζει ότι, άμα εκφράσει θυμό, δεν θα είναι πια "το καλό παιδί" που θέλουν οι γονείς του, και ότι αυτοί θα πάψουν να το αγαπάνε. Τον κρατάει λοιπόν μέσα του, όπου προκαλεί μεγάλη εσωτερική ένταση. Ετσι, ενώ το παιδί δείχνει συχνά "γλυκό, βολικό", μέσα του κρύβει ένταση και πολύ άγχος. Είναι αυτή η ψυχική σύγκρουση που εκφράζεται στο σώμα του με ένταση, και στην ομιλία του με τραυλισμό. Ο τραυλισμός είναι η κατάληξη μιας μεγάλης αλυσίδας, δηλαδή το σύμπτωμα αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.

Ποια θεραπεία προτείνουμε;

Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται μια θεραπεία εξαρτώμενη από το οικογενειακό περιβάλλον, από το αίτημα των γονέων και του παιδιού. Αυτές οι προσεγγίσεις μπορεί να είναι οι εξής:

ατομική ψυχοθεραπεία παιδιού

οικογενειακή θεραπεία

συζητήσεις με τους γονείς (ιδιαίτερα όταν τα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία, 3-4 χρόνων).

Σ' αυτές τις θεραπείες προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί εμφανίστηκε ο τραυλισμός και να λύσουμε την ψυχική σύγκρουση που τον προκάλεσε. Είναι συχνά μια μακρόχρονη δουλειά, που όμως γίνεται σε βάθος και αποσκοπεί στην επαναφορά της γενικής ψυχικής ισορροπίας του παιδιού.

λογοθεραπεία (ιδιαίτερα για τα μεγαλύτερα παιδιά και τους εφήβους).

Εδώ εφαρμόζουμε περισσότερο μια τεχνική βασισμένη στη χαλάρωση, στην αναπνοή καθώς και σε ασκήσεις φωνής. Είναι μια θεραπεία που διαρκεί λιγότερο και που αποσκοπεί στη μείωση του συμπτώματος, όχι όμως και στην επίλυση της αιτίας του.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Να επικεντρώνετε την προσοχή σας περισσότερο στο τι θέλει να σας πει το παιδί και όχι τόσο στον τρόπο που το λέει, για να μπορεί να υπάρχει διάλογος.

Μην κοροϊδεύετε το παιδί.

Μιλήστε μαζί του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Είναι ουσιώδες, αυτό το πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα δύσκολα αποδεκτό και από το παιδί και από τους γονείς του, να μην αποσιωπείται.

Μην του λέτε να τα πει ξανά "σ ω σ τ ά"!

Ο τραυλισμός που αντιμετωπίζεται στην αρχή της εμφάνισής του θεραπεύεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Συμβουλευτείτε ειδικό το γρηγορότερο δυνατόν, δηλαδή 2-3 μήνες μετά από την έναρξη του τραυλισμού στα μικρά παιδιά, ή ακόμα πιο νωρίς για τα μεγαλύτερα.

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΠΜ

Αγαπητη φιλη πατα στο google τραυλισμος και θα σου βγαλει πολλα αρθρα εγω πηρα το πρωτο που βρηκα και στο παραθετω.Ευχομαι να ειναι κατι περαστικο.

Δημοσίευση

ο τραυλισμός στο παιδί

Οταν το παιδί αρχίζει να οργανώνει το λόγο του γύρω στα 2-3 χρόνια, δηλαδή να οικοδομεί φράσεις και να εμπλουτίζει τη σύνταξή του, συμβαίνει αρκετά συχνά να περνά από μια φάση, που μπορεί να διαρκεί από μερικές μέρες μέχρι και μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γονείς του παρατηρούν ότι επαναλαμβάνει ορισμένες φορές την ίδια συλλαβή ή κομπιάζει με τις λέξεις. Μπροστά σ' αυτές τις δυσκολίες, μιλάμε για "φυσιολογικό τραυλισμό", ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις, μειώνεται και εξαφανίζεται μόνος του.

Σε μερικά παιδιά, αυτός ο τραυλισμός συνεχίζεται και, αντί να μειώνεται, χειροτερεύει. Ο λόγος δηλαδή δεν ρέει πια ομαλά και μπορεί να συνοδεύεται από δυσκολίες στην αναπνοή ή/και από "τικ" των ματιών ή του κεφαλιού.

Οταν αρχίζει να μιλάει το παιδί, με το λόγο του επικυρώνεται ως άτομο, διαφορετικό από τα άλλα. Εκφράζει την ατομικότητά του και επομένως τη συμφωνία καθώς και τη διαφωνία του, την αγάπη όσο και την απόρριψή του προς τους άλλους. Για την πλειοψηφία των παιδιών ο λόγος είναι ευπρόσδεκτος και βιώσιμος ως φορέας θετικών καθώς και αρνητικών συναισθημάτων.

Αλλα παιδιά όμως, δυσκολεύονται να δέχονται τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουν μέσα τους. Για παράδειγμα, το παιδί νομίζει ότι, άμα εκφράσει θυμό, δεν θα είναι πια "το καλό παιδί" που θέλουν οι γονείς του, και ότι αυτοί θα πάψουν να το αγαπάνε. Τον κρατάει λοιπόν μέσα του, όπου προκαλεί μεγάλη εσωτερική ένταση. Ετσι, ενώ το παιδί δείχνει συχνά "γλυκό, βολικό", μέσα του κρύβει ένταση και πολύ άγχος. Είναι αυτή η ψυχική σύγκρουση που εκφράζεται στο σώμα του με ένταση, και στην ομιλία του με τραυλισμό. Ο τραυλισμός είναι η κατάληξη μιας μεγάλης αλυσίδας, δηλαδή το σύμπτωμα αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.

Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται μια θεραπεία εξαρτώμενη από το οικογενειακό περιβάλλον, από το αίτημα των γονέων και του παιδιού. Αυτές οι προσεγγίσεις μπορεί να είναι οι εξής:

οικογενειακή θεραπεία

συζητήσεις με τους γονείς (ιδιαίτερα όταν τα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία, 3-4 χρόνων).

Σ' αυτές τις θεραπείες προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί εμφανίστηκε ο τραυλισμός και να λύσουμε την ψυχική σύγκρουση που τον προκάλεσε. Είναι συχνά μια μακρόχρονη δουλειά, που όμως γίνεται σε βάθος και αποσκοπεί στην επαναφορά της γενικής ψυχικής ισορροπίας του παιδιού.

Εδώ εφαρμόζουμε περισσότερο μια τεχνική βασισμένη στη χαλάρωση, στην αναπνοή καθώς και σε ασκήσεις φωνής. Είναι μια θεραπεία που διαρκεί λιγότερο και που αποσκοπεί στη μείωση του συμπτώματος, όχι όμως και στην επίλυση της αιτίας του.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Να επικεντρώνετε την προσοχή σας περισσότερο στο τι θέλει να σας πει το παιδί και όχι τόσο στον τρόπο που το λέει, για να μπορεί να υπάρχει διάλογος.

Μιλήστε μαζί του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Είναι ουσιώδες, αυτό το πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα δύσκολα αποδεκτό και από το παιδί και από τους γονείς του, να μην αποσιωπείται.

Ο τραυλισμός που αντιμετωπίζεται στην αρχή της εμφάνισής του θεραπεύεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Συμβουλευτείτε ειδικό το γρηγορότερο δυνατόν, δηλαδή 2-3 μήνες μετά από την έναρξη του τραυλισμού στα μικρά παιδιά, ή ακόμα πιο νωρίς για τα μεγαλύτερα.

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΠΜ

Αγαπητη φιλη πατα στο google τραυλισμος και θα σου βγαλει πολλα αρθρα εγω πηρα το πρωτο που βρηκα και στο παραθετω.Ευχομαι να ειναι κατι περαστικο.

Δημοσίευση

ο τραυλισμός στο παιδί

οικογενειακή θεραπεία

Τι μπορείτε να κάνετε;

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΠΜ

Δημοσίευση

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν ειχα προθεση να ξεκινησει φασαρια απο το τοπικ μου.ολα τα κοριτσια και τα ευχαριστω πολυ με βοηθησαν πολυ με αυτα που εγραψαν.η αφροδιτη ειναι ψυχολογικα φορτισμενη γιατι τωρα αντιλαμβανομαι και εγω ποσο δυσκολο ειναι το προβλημα μας και η σαντυ ειχε δικιο στο γεγονος οτι πολλοι πιστευουν οτι ο τραυλισμος ειναι κολλητικος.

ολες με αυτα που γραψατε με βοηθησατε με τον τροπο σας και σας ευχαριστω.

η λογοθεραπευτρια μεσες ακρες μου ειπε το εξης...η το παιδι θα το ξεπερασει ως τα 4 του χρονια η η κατασταση θα χειροτερεψει και θα θελει λογοθεραπεια χρονια.

παντως για να σας χαλαρωσω και σας λιγο χτες ηταν η πρωτη μερα στον παιδικο σταθμο και πηγε με τον μπαμπα του και δεν εκλαψε.σημερα του λεω παμε αγαπη μου στο σχολειο?και απανταει..παλι βρε μαμα αφου χτες πηγαμε.......:dry:

Δημοσίευση

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν ειχα προθεση να ξεκινησει φασαρια απο το τοπικ μου.ολα τα κοριτσια και τα ευχαριστω πολυ με βοηθησαν πολυ με αυτα που εγραψαν.η αφροδιτη ειναι ψυχολογικα φορτισμενη γιατι τωρα αντιλαμβανομαι και εγω ποσο δυσκολο ειναι το προβλημα μας και η σαντυ ειχε δικιο στο γεγονος οτι πολλοι πιστευουν οτι ο τραυλισμος ειναι κολλητικος.

η λογοθεραπευτρια μεσες ακρες μου ειπε το εξης...η το παιδι θα το ξεπερασει ως τα 4 του χρονια η η κατασταση θα χειροτερεψει και θα θελει λογοθεραπεια χρονια.

παντως για να σας χαλαρωσω και σας λιγο χτες ηταν η πρωτη μερα στον παιδικο σταθμο και πηγε με τον μπαμπα του και δεν εκλαψε.σημερα του λεω παμε αγαπη μου στο σχολειο?και απανταει..παλι βρε μαμα αφου χτες πηγαμε.......:dry:

Δημοσίευση

Δημοσίευση

stardust ayto poy den katalaba tha arxhsete shnedries h tha perimenete ligo.an arxisete shnedries sou eipai me ti tha asxolithei px me shzhtiseis me esas tous gonois ,me to paidi?se rwtaw apo pragmatiko endiaferon giati den kserw ti kanoun se toso mhkrh hlikia.mhn stenaxoriese den ksekinhses kamia fasaria.

spirgeo poly kalo to athro sou exw psaksei poles fores na brw kati alla den eixa brei kati aksiologo.

Δημοσίευση

stardust ayto poy den katalaba tha arxhsete shnedries h tha perimenete ligo.an arxisete shnedries sou eipai me ti tha asxolithei px me shzhtiseis me esas tous gonois ,me to paidi?se rwtaw apo pragmatiko endiaferon giati den kserw ti kanoun se toso mhkrh hlikia.mhn stenaxoriese den ksekinhses kamia fasaria.

spirgeo poly kalo to athro sou exw psaksei poles fores na brw kati alla den eixa brei kati aksiologo.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Όταν το παιδί τραυλίζει...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Φεβρουαρίου 2008

Γράφει: Τσουκαλά Μαρινέλλα, Παθολόγος Λόγου - Φωνής - Ομιλίας

Προβολή

7 συμβουλές για τη συμπεριφορά σας προς το παιδί που τραυλίζει

1. Μιλάτε με το παιδί σας χωρίς βιασύνη, κάνοντας συχνές παύσεις. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα αφότου το παιδί σας ολοκληρώσει αυτό που θέλει να πει πριν έρθει η σειρά σας. Ο δικός σας αργός, ήρεμος τρόπος ομιλίας θα είναι πολύ πιο αποδοτικός από οποιαδήποτε άσκηση κριτικής ή συμβουλή όπως 'μίλα πιο αργά' ή 'προσπάθησε πάλι πιο αργά'.

2. Μειώστε τον αριθμό των ερωτήσεων που ρωτάτε στο παιδί σας. Τα παιδιά μιλούν με μεγαλύτερη ελευθερία όταν εκφράζουν τις δικές τους ιδέες απ΄ ότι όταν απαντούν στις ερωτήσεις ενός ενήλικα. Αντί να ρωτάτε, απλά να σχολιάζετε τα όσα σας είπε το παιδί σας, δείχνοντάς του με τον τρόπο αυτό ότι το ακούσατε με προσοχή.

3. Να χρησιμοποιείτε τις εκφράσεις του προσώπου σας και άλλα στοιχεία της γλώσσας του σώματος, για να δείχνετε στο παιδί σας, όταν αυτό τραυλίζει, ότι ακούτε το περιεχόμενο του μηνύματός του και όχι τον τρόπο που μιλάει.

4. Αφιερώστε λίγα λεπτά σε καθημερινή βάση κατά την οποία να δίνετε την αμέριστη προσοχή στο παιδί σας. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, αφήστε το παιδί να επιλέξει τι θα ήθελε να κάνει. Αφήστε το να σας καθοδηγήσει σε δραστηριότητες και να αποφασίσει το ίδιο αν θα μιλήσει ή όχι. Όταν συζητάτε κατά τη διάρκεια αυτού του ειδικού χρόνου, να χρησιμοποιείτε αργό και ήρεμο τρόπο ομιλίας, με πολλές παύσεις. Αυτό το ήσυχο και ήρεμο χρονικό διάστημα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ εσάς και του παιδιού σας, δίνοντάς του την ευκαιρία να αντιληφθεί οτι ο γονιός απολαμβάνει την παρέα του. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, αυτό μπορεί να χρησιμεύει ως χρόνος κατά τον οποίο το παιδί νιώθει άνετα να συζητάει για τα αισθήματά του και τις εμπειρίες του με τον γονιό του.

5. Βοηθήστε όλα τα μέλη της οικογένειας να μάθουν να μιλούν και να ακούν. Τα παιδιά, και ειδικότερα αυτά που τραυλίζουν, είναι πολύ ευκολότερο να μιλούν όταν δεν τα διακόπτουν συχνά και όταν έχουν την προσοχή του συνομιλητή τους.

6. Παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με το παιδί σας. Προσπαθήστε να αυξήσετε τα χρονικά εκείνα διαστήματα κατά τα οποία δίνετε στο παιδί σας το μήνυμα ότι το ακούτε και ότι έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να μιλήσει. Προσπαθήστε να μειώσετε την κριτική, τον γρήγορο τρόπο ομιλίας, τις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις.

7. Πάνω από όλα, δώστε στο παιδί σας να αντιληφθεί ότι το αποδέχεστε όπως είναι. Ο δικός σας αργός, ήρεμος τρόπος ομιλίας και τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί να αναπτύξει μια αυτοπεποίθηση ως ομιλητής, μπορούν να του αυξήσουν την ευχέρεια στην ομιλία και να μειώσουν τον τραυλισμό. Η υποστήριξη αυτή προς το παιδί είτε τραυλίζει είτε όχι, είναι πολύ σημαντική και αποτελεσματική. Το πιο ισχυρό του όπλο θα είναι, ωστόσο, η υποστήριξη που θα του δείξετε είτε τραυλίζει είτε όχι. Ο τραυλισμός ίσως ένα απλό πρόβλημα το οποίο μπορεί να επιλυθεί εύκολα με κάποιες απλές συμβουλές, αλλά για πολλούς ενήλικες, μπορεί να είναι μια χρόνια διαταραχή. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για το πώς εσείς μπορείτε να βοηθήσετε αυτή την κατάσταση.

Πώς να αντιδράτε

Μην κάνετε παρατηρήσεις όπως: 'Μίλα πιο αργά', 'Πάρε αναπνοή', ή 'Ηρέμησε'. Μια τέτοια συμβουλή μπορεί να είναι υποτιμητική και δεν παρέχει καμία βοήθεια στο άτομο.

Δείξτε στον συνομιλητή σας, με τον τρόπο σας και τις πράξει σας, ότι προσέχετε αυτό που σας λέει – και όχι τον τρόπο με τον οποίο σας το λέει.

Διατηρήστε οπτική επαφή και περιμένετε υπομονετικά και φυσικά έως ότου ο συνομιλητής σας ολοκληρώσει.

Ίσως να παρασυρθείτε να ολοκληρώνετε τις προτάσεις ή να συμπληρώνετε τις λέξεις. Μην το κάνετε.

Να μιλάτε χωρίς βιασύνη – αλλά όχι τόσο αργά που να φαίνεται αφύσικο. Αυτό προωθεί την καλή επικοινωνία με όλους.

Να έχετε υπόψη σας ότι τα άτομα που τραυλίζουν δυσκολεύονται συνήθως περισσότερο με την ομιλία τους όταν μιλούν στο τηλέφωνο. Στην περίπτωση αυτή να είστε εξαιρετικά υπομονετικοί. Εάν σηκώσετε το τηλέφωνο και δεν ακούσετε τίποτα, πριν κατεβάσετε το ακουστικό, βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για κάποιο άτομο που τραυλίζει και το οποίο προσπαθεί να ξεκινήσει τη συζήτηση.

Συμβουλές προς τους δασκάλους

Μην λέτε στο παιδί 'μίλα πιο αργά' ή 'ηρέμησε'

Να μιλάτε με το παιδί χωρίς βιασύνη, κάνοντας συχνές παύσεις. Να περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα αφού το παιδί τελειώσει το λόγο του προτού εσείς αρχίσετε να μιλάτε. Αυτό βοηθάει στην επιβράδυνση του γενικού ρυθμού των συζητήσεων

Βοηθήστε όλα τα μέλη της τάξης να μάθουν να μιλούν με τη σειρά και να ακούν. Όλα τα παιδιά και ειδικότερα αυτά που τραυλίζουν, βρίσκουν ότι είναι ευκολότερο να μιλούν όταν δεν τα διακόπτουν συχνά και όταν έχουν την προσοχή του συνομιλητή τους

Να χρησιμοποιείτε τις εκφράσεις του προσώπου σας, να έχετε οπτική επαφή και να χρησιμοποιείτε άλλα στοιχεία της γλώσσας του σώματος για να δείχνετε στο παιδί ότι ακούτε το περιεχόμενο του μηνύματός του και όχι τον τρόπο που μιλάει

Να περιμένετε την ίδια ποιότητα και ποσότητα εργασίας, από τον μαθητή που τραυλίζει όπως και από τον μαθητή που δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους δυσκολίες

Μειώσετε την κριτική σας, τον γρήγορο τρόπο ομιλίας και τις παρεμβάσεις σας

Μην συμπληρώνετε λέξεις για λογαριασμό του παιδιού και μην μιλάτε εκ μέρους του

Κάντε μια κατ΄ ιδίαν συζήτηση με τον μαθητή που τραυλίζει σχετικά με τις ιδιαίτερες ανάγκες του μέσα στην τάξη. Σεβαστείτε τις ανάγκες του αυτές αλλά μην καταστείλετε την δική του ανάγκη να μιλήσει

Μην παρουσιάζετε τον τραυλισμό σαν κάτι για το οποίο πρέπει κανείς να ντρέπεται. Μιλήστε για το ζήτημα αυτό όπως θα κάνετε και για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τα διάβασα ρε κορίτσι..Πφφ τι να πω. Ετσι όπως τα λες φαίνεται σαν να θέλει να σε βάλει καισαρική στις 38 εβδομάδες. Γιατί να το δεχτείς; Αν υπάρχει κάποιο θέμα οκ, πχ με την πίεση κλπ δε ξέρω τι γίνεται, αλλά αν λέει μια το ένα μια το άλλο δε φαίνονται λίγο σαν δικαιολογίες; Δηλαδή κ η γιατρός σου η άλλη γιατί λέει ότι δεν υπάρχει θέμα να πας φυσιολογικά ; Δεν ξέρει αυτή; Αυτό για την προεκλαμψία νομίζω είναι πιο σοβαρό, αλλά είναι σίγουρο ότι έχεις; Ή το υποθέτει ο γιατρός επειδή έκανες πίεση 15; Επίσης δε γεννάς μόνο αν στις 39 εβδομάδες αρχίσει το κεφάλι να φαίνεται κ βγει με ένα σπρώξιμο. Γιατί μόνο τότε; Για να μη ζοριστείς το λέει κ ανεβάσεις πίεση; Γιατί αλλιώς μπορείς να γεννήσεις κ 41 εβδομάδες κ να κάνεις κ ώρες, να μη βγει με ένα σπρώξιμο. Τώρα αν όντως είναι υπέρ του φυσιολογικού και βλέπει κάτι, εννοείται να μην το ρισκάρεις κ να πας για καισαρική όποτε σου πει!! Δεν παίζουν μ αυτά!! Πάντως κ για το μικρόβιο κι εγώ έχω ακούσει ότι παίρνεις απλά μια αντιβίωση εκείνη την ώρα κ γεννάς κανονικά..τώρα δεν παίρνω κ όρκο, δεν είμαι γιατρός. Γενικά αυτόν σαν γιατρό τον ξέρεις; Είναι καλός; Αν τον εμπιστεύεσαι θα σου έλεγα άκου ό,τι σου πει κ καντο. Αν έχεις αμφιβολίες δε ξέρω, καλά κάνεις κ το ψάχνεις  Εγω δεν αμφισβήτησα ποτέ τον γιατρό μου, έχω καταλάβει όμως με 3 γέννες ότι είναι υπέρ του φυσιολογικού, είναι χαλαρός γενικα, ίσως παραπάνω αποσο θα’θελα, αλλά δε σε αγχώνει κ θα πάει καισαρική μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος . Ποτε έχεις ΠΗΤ θύμισε μου; Κ πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
    • Κορίτσια τι κάνετε? Πως είστε όσο περνάει ο καιρός? Εγω εχω αρχίσει και βαραίνω και δυσκολεύομαι σιγά σιγά.. Εχω κατι πόνους σαν μυϊκούς θα τους περιεγραφα, χαμηλα στην κοιλιά αριστερά μονο στις κινήσεις. Σκέφτομαι μηπως εχει σχέση με την τομη της προηγούμενης καισαρικής μου. Εαν καποια εχει ξανακάνει καισαρική, ειχε ποτέ τετοια ενόχληση? @Elk μου εσυ που εχεις κανει καισαρικες είχες ποτε κάτι παρόμοιο?
    • Τελεια, εγώ μένω Αιγάλεω και είμαι φιλόλογος χρόνια σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα αλλά τώρα με κάλεσαν αναπληρώτρια στην Δ φάση και πηγαινοέρχομαι Θήβα!
    • Σήμερα είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..    Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά..   Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.    Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣   Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓   Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.    Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος...   Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯   Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯   Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..    Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;   Sorry για το σεντόνι.. 😅
    • Ναι ρε γαμώτο! Εδώ στο τέρμα Θεού, αρχές Αλάχ που ζω.. δεν υπάρχει γυναικολόγος που ταυτόχρονα να είναι και μαιευτήρας. Οπότε έχεις άλλον έξω που σε παρακολουθεί και τον πληρώνεις αδρά.. ιδιώτη.... και πας σε άλλον προς το τέλος της εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο για να σε ξεγεννήσει.  Εγώ αυτή η γιατρός που έχω γενικά, η γυναικολόγος μου, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά τους μεγάλους υπερήχους, αυτόν τον γιατρό που είναι στο νοσοκομείο τον ξέρει γιατί ήταν συμφοιτητές στην ιατρική. Οπότε την αρχή της εγκυμοσύνης την αναλαμβάνει αυτή και το τέλος, τη γέννα δηλαδή την αναλαμβάνει αυτός. Εννοείται ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλοι γιατροί, απλά αυτός είναι το όνομα και ο καλύτερος εκεί μέσα. Αυτός είναι ο μόνος που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά είναι δυστυχώς λίγο παρμένος από ότι καταλάβατε.. δηλαδή θέλεις διερμηνέα για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής κάθε φορά. Δεν μιλάει ξεκάθαρα. Είναι πολύ παρεξηγήσημος, δεν είμαι η μόνη δηλαδή που έχω θέματα μαζί του, οι περισσότερες κοπέλες είναι.. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει είτε άντρες είτε γυναίκες να είναι στα πρόθυρα τσακωμού μαζί του. Ναι! η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε εξ αρχής να μου πει σε πάω σε καισαρική, κάτι το οποίο δεν κάνει.. θέλει να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στις εβδομάδες που έρχονται και ανάλογα θα πράξει. Εντάξει σε αυτό του βγάζω το καπέλο, απλά το θέμα είναι ότι πρέπει όπως είπα να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτός μου την έκανε, και έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό και τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό και τον επέλεξα, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...