Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ!

Recommended Posts

ΑΚΟΥΣΑ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΤΙ ΠΑΘΟΥΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΑΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ.

In Vitro Ωρίμανση Ωαρίων (IVM)

In Vitro Ωρίμανση Ωαρίων (IVM)

Η in-vitro ωρίμανση ωαρίων είναι μια νέα και αποτελεσματική μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Με τη διαδικασία αυτή οι γυναίκες δεν είναι απαραίτητο να υποβληθούν σε ορμονική θεραπεία προκειμένου να παράγουν μεγάλο αριθμό ώριμων ωαρίων. Αντίθετα, ανώριμα ωάρια συλλέγονται από τις ωοθήκες της γυναίκας και ωριμάζουν στο εργαστήριο για 24 με 48 ώρες. Το κυριότερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ό,τι δεν χορηγούνται στις γυναίκες φάρμακα ορμονικής διέγερσης ή γοναδοτροπίνες πριν την ημέρα της συλλογής των ωαρίων, όπως συμβαίνει σε κάθε συμβατικό κύκλο εξωσωματικής. Κατά συνέπεια ποικίλες παρενέργειες των φαρμάκων όπως το σύνδρομο της υπερδιέγερσης των ωοθηκών και οι σοβαρές επιπλοκές που μπορεί αυτό να παρουσιάσει, αποφεύγονται. Τα ωάρια συλλέγονται ανώριμα και αφού ωριμάσουν στο εργαστήριο γονιμοποιούνται και στη συνέχεια τα έμβρυα μεταφέρονται πίσω στη μήτρα της γυναίκας όπως ακριβώς συμβαίνει και σε συμβατικό κύκλο εξωσωματικής.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται κυρίως σε νέες γυναίκες, ηλικίας κάτω των 35 ετών, που έχουν πολλά ωοθυλάκια στις ωοθήκες τους. Γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες ή με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι οι καλύτερες υποψήφιες για την εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου. Επίσης, η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη και για γυναίκες οι οποίες έχουν επανειλημμένα παράγει έμβρυα χαμηλής ποιότητας ή δεν έχουν αντιδράσει όπως θα έπρεπε στην ορμονική θεραπεία. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις γυναίκες που έχουν ξεκινήσει συμβατικό κύκλο εξωσωματικής με ορμονική διέγερση επιλέγουν αυτή τη μέθοδο στην πορεία, αν παρουσιάσουν σημάδια ωοθηκικής υπερδιέγερσης και πολύ υψηλά επίπεδα οιστρογόνων στο αίμα τους. Η αλλαγή στη θεραπεία κατά τη διάρκεια του κύκλου είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της εξωσωματικής και να προστατευθεί η υγεία της ασθενούς. Η in-vitro ωρίμανση ωαρίων είναι κατάλληλη και για δότριες ωαρίων ώστε να μειωθεί η ποσότητα των φαρμάκων που πρέπει να πάρουν. Τέλος είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως η μέθοδος αυτή σε συνδυασμό με την κατάψυξη των παραγόμενων εμβρύων είναι η καλύτερη επιλογή για τις γυναίκες που θα αρχίσουν πρόγραμμα χημειοθεραπείας, προκειμένου να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους.

Η διαδικασία του IVM

Η in-vitro ωρίμανση ωαρίων είναι πολύ εύκολη θεραπευτική μέθοδος και απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με τη συμβατική εξωσωματική. Όλη η διαδικασία περιλαμβάνει δύο με τρεις υπερηχογραφικούς ελέγχους. Ο πρώτος πραγματοποιείται τη 2η με 3η μέρα του κύκλου και ο δεύτερος μεταξύ 6ης και 9ης ημέρας, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση του ενδομητρίου και να μετρηθεί το μέγεθος και ο αριθμός των αναπτυσσόμενων ωοθυλακίων. Η συλλογή των ωαρίων πραγματοποιείται συνήθως μεταξύ 9ης και 14ης του κύκλου. Μία ένεση Human Horionic Gonadotropin (hCG) (Pregnyl), για την επίτευξη ωορρηξίας και την τελική ωρίμανση των ωαρίων, γίνεται περίπου 36 ώρες πριν την ωοληψία.

Η συλλογή των ωαρίων γίνεται με διακολπική παρακέντηση των ωοθυλακίων με συνεχή υπερηχογραφικό έλεγχο. Χρησιμοποιείται ειδική βελόνα παρακέντησης και όλη η διαδικασία διαρκεί 30 με 40 λεπτά. Τα ανώριμα ωάρια τοποθετούνται σε κατάλληλο υγρό ωρίμανσης όπου και παραμένουν για 24 με 48 ώρες. Τα ώριμα ωάρια καταψύχονται ή γονιμοποιούνται με τη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης (ICSI). Η μεταφορά των εμβρύων πραγματοποιείται 2 με 5 ημέρες μετά την ημέρα της ωοληψίας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την εμβρυομεταφορά, είναι απαραίτητη η χορήγηση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής στις γυναίκες για την υποστήριξη του ενδομητρίου και της υποκείμενης εγκυμοσύνης.

Η επιτυχία αυτής της μεθόδου εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό των ωοθυλακίων και τον αριθμό και την κατάσταση των ωαρίων που συλλέγονται. Το ποσοστό επιτυχίας αυτής της διαδικασίας μπορεί να φτάσει και το 35 με 40%.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ// ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΕΒΑΛΑ ΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΩΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.ΕΑΝ ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟΠ ΚΑΙ...

ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΥΚΛΟ Η' ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΟ

το ακουσα και εγω σημερα στη μενεγακη απο τον παντο....θεωρω οτι ειναι πολυ καλη μεθοδος καθως η γυναικα γλιτωνει ολες αυτες τις ορμονες που κακως η καλως δεν ειναι και οτι καλυτερο ;)

sumfono ki ego oti einai poli kali methodos tha kano ki ego tin epomeni me farmaka kai an den ta katafero, pou den thelo na to skeutomai, isos prospathiso me auto ton tropo. Exo akousei oti ta farmaka mporei na ksipnisoun genetikes anomalies sto DNA ton oarion kai katepektasi ton emvrion. Kserei kamia an auto alithevei?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
    • Τα μαθήματα με τις ανεξάρτητες μαίες που θα έχουμε και δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι κοριτσάκι μου... Σου δίνουν άλλον αέρα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και το σώμα σου ότι θα τα καταφέρεις.. και φυσικά η σωστή ενημέρωση πάντα είναι δύναμη..!! Δύσκολα θα δεχτείς bs όταν είσαι σωστά ενημερωμένος και όταν θα έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους που ξέρουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που εσύ θέλεις με ασφάλεια! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...