Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αν και θα πάω την Τρίτη στο γιατρό.Ηθελα να σας ρωτήσω!!!Οταν μπήκα στην εγκυμοσύνη (4 εβδομαδων)εκανα εξετάσεις και είχα αιματοκρίτη 39.2!!!!Αλλα τώρα εκανα πάλι εξετάσεις και ο αιματοκρίτης είναι 32.1 :(:( :( Κα΄νω την διατροφή ΑΚΡΙΒΩΣ οπως λέει ο γιατρός .Δεν μου είχε δώσει μεχρι τοτε αλλα ετυχε μια μέρα πρίν τις εξετάσεις να μου δωσει σιδηρο και ασβεστιο αλλα εγώ τα πήρα την επόμενη γιατί δεν είχα προλάβει.

Σε εσας ποιος ηταν ο χαμηλοτερες αιματοκρίτης?θα ρωτήσω τον γιατρό.Αλλα εσεις τι λετε???? :blush:

Δημοσίευση

39.2!Τι ειπες τωρα? :)

Εγω οταν ημουν 8 εβδομαδων ειχα 34.5 (στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα 31 κ κατι στον 4ο μηνα). Μου εβαλε πολυ συχνα μοσχαρι,αυγο και σιδηρο 2 φορες την μερα.Ανεβηκε μεσα σε ενα μηνα. Μην φοβασαι,αφου τρως σωστα θα σου πει κ ο γιατρος σου -το πιο πιθανο- να αυξησεις τον σιδηρο για λιγο καιρο μεχρι να ανεβει παλι. Τωρα παιρνω 1 φορα τη μερα,αλλα μετα την β επιπεδου (αυριο δλδ) μαλλον θα το αυξησουμε παλι,γιατι παλι εχει πεσει.

Δημοσίευση

μην ανυσηχεις παντα στην εγκυμοσυνη ο αιματοκριτης πεφτει και οι τιμες που εχουν διπλα οι εξετασεις για τα φυσιολογικα ορια εχουν να κανουν με τους ανθρωπους γενικα και οχι τις εγκυες εκει ειναι φυσιολογικα να ειναι πιο κατω, πες στο γιατρο οτι μια μερα μονο ειχες παρει το σιδηρο μπορει να σε βαλει να την ξανακανεις και το πολυ πολυ να σου δωσει να περνεις σιδηρο δυο φορες την ημερα, μην ανχωνεσαι

Δημοσίευση

χααχαχαχ Εγω οταν εμεινα εγγυος ειχα 32 και σε ολη την εγκυμοσυνη 29. Πλακα κανεισ. Ειναι φυσικο να χαμηλωνει τοσο πολυ. Να κανεις τη διατροφη, αλλα να παιρνεις και τα συμπληρωματα σιδηρου γιατι χρειαζεσαι παρα πολυ

Δημοσίευση

Θα δουμε τι θα πει ο γιατρος.δεν ανησυχω απλα μου φανηκε πολυ περιεργη η αλλαγή.Εκανα διατροφή και πριν την εγκυμοσύνη απλα τωρα προσθεσα φαγητα πλουσια σε σιδηρο και ασβεστιο με τις οδηγιες του γιατρου...και ηταν μεγαλη κατηφορα του αιματοκρίτη...τι να πω???το σπορακι μου "πινει" το αιμα :P:P:P:P:P !!!

Δημοσίευση

yolle μην ανησυχείς και εμένα πέφτει ο αιματοκρίτης είναι φυσιολογικό αυτό στην εγκυμοσύνη και ειδικά όσο μεγαλώνει το μωρό και οι ανάγκες του σε σίδηρο αυξάνονται.Εμένα ο γιατρός εκτός απο σίδηρο μου έδωσε στο τελευταίο τρίμηνο και κάποιες πολυβιταμίνες που περιέχουν σίδηρο και αυτές και φυσικά προσπαθώ να προσέχω την διατροφή μου(φακές,σπανάκι,μοσχάρι,πράσινα λαχανικά κτλ)θα σε βοηθήσουν σημαντικά

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΗΜΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ ΜΟΥ=39.8!!!! :)

ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ Κ ΓΩ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟΝ 4ο ΜΗΝΑ ΕΧΑΝΑ ΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΛΑΔΑ!!ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ 35! :( ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΒΓΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ!!ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Κ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΧΑΠΑΚΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 2!!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΑΝΑΝΕΒΗΚΕ 38!!!!! :)

Δημοσίευση

μηπως ηταν λαθος και η εξεταση?και αυτο συμβαινει συχνα! να παιρνεις και το σιδηρο μαζι με το felicine βοηθαει στην απορροφηση του σιδηρου,αλλα και καμια ωρα νηστικη.

Μας τρωνε ζωντανες τα σπορακια μας! :woohoo:

Δημοσίευση

Βρε κοριτσάκια μου….. να σας ρωτήσω…. με το χαμηλό αιματοκρίτη ζαλίζεστε???? ΄Η το παθαίνω μόνον εγώ αυτό???? Την τελευταία φορά που είχα κάνει εξέταση Σιδήρου, είχα 34 αιματοκρίτη κι απίστευτες ζαλάδες……

Δεύτερη φορά μέσα σε 3 μέρες ζαλίστηκα πάρα πολύ, νωρίτερα που ήμουν στο S/M, καλά που ακούμπησα κάπου….. θα είχα πέσει κάτω….. άρχισα να βλέπω αστράκια και μ’ έλουσε κρύος ιδρώτας….

Αυτό το παθαίνω, χρόνια τώρα, από το χαμηλό αιματοκρίτη….. δυστυχώς….. ο Παθολόγος που έχω είναι πάρα πολύ ηλίθιος….. και να τις κάνω τις εξετάσεις Σιδήρου…. δε θα μου δώσει πιο δυνατά σκευάσματα…. Ο παλιομ……. κας…..

Την άλλη φορά τον παρακαλούσα να μου γράψει πιο δραστικά σκευάσματα….. και το έκανε με μία αγγαρεία…… λες και του ζητούσα…. κι εγώ δεν ξέρω τι… δε θέλω να τον ξαναδώ……

Μακάρι να είμαι έγκυος….. αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς για να το ξέρω…… και δε θέλω να το σκέφτομαι….. γιατί πάλι θα κλαίω….

Πάω να πιω πορτοκαλάδα και σε λιγάκι ένα ζεστό μπανάκι…. να συνέλθω λίγο…. Φιλιά σε όλες…..

Δημοσίευση

Μην ανησυχεις βρε παντα πεφτει ο αιματοκριτης στην εγκυμοσυνη αλλα με το σιδηρο ειναι ολα οκ! ;) Εγω βεβαια δεν ειχα προβλημα γιατι παντα ο αιματοκριτης μου ηταν στο 42 :woohoo: οποτε οταν επεσε στο 38 δεν ιδρωσαμε καθολου! :P επαιρνα ομως σιδηρο καλου κακου και ενας γνωστος μου που δουλευει σε φαρμακευτικη μου ειχε πει οτι το καλυτερο ειναι το resoferon της Novartis(δε δουλευε σε αυτη την φαρμακευτικη προς αποφυγη παρεξησησεων.. :silly: )

Οταν το ειπα στο γιατρο μου συμφωνησε και μου εγραφε αυτα..

Πιπιτσακι και η μαμα μου που ειχε χαμηλο αιμ/τη παντα, ζαλιζοταν κατα καιρους...ελπιζω ομως οι δικες σου ζαλαδες να ειναι για αλλο λογο... :P

Δημοσίευση

Μην πανικοβάλλεσαι εγώ σε όλη την εγκυμοσύνη είχα 32 - 30 - 28 και ο γιατρός μου είπε πως αν πέσει και άλλο θα κάναμε μετάγγιση που ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Τρώγε μοσχαράκι και μπρόκολο και φακές όλη τη μέρα και μην ξεχνάς τα χάπια σου

Δημοσίευση

kalispera kai po mena..!!einai ontos fusiologiko..ego xekinisa me 38 aimatokriti kai tora pou eimai ston 7 mina tis egkimosinis mu katevike sto 30...!!niotho genika kala.kai prosexo polu tin diatrofi mu alla genika sumvainei.to mustiko einai na pineis to sidiro nistiki kai me to pou to pineis meta na pineis fusiko xumo portokali,episis,min sundiazeis sidiro me asvestio..px fakes me feta..einai lathos.troge polla prasina laxanika,auga,mosxari,kai ola tha pane teleia!!!!

kali egkimosini!

Δημοσίευση

SAKOULINA έγραψε:

Μην πανικοβάλλεσαι εγώ σε όλη την εγκυμοσύνη είχα 32 - 30 - 28 και ο γιατρός μου είπε πως αν πέσει και άλλο θα κάναμε μετάγγιση που ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Τρώγε μοσχαράκι και μπρόκολο και φακές όλη τη μέρα και μην ξεχνάς τα χάπια σου

sakoulina mou...na se rwthsw giati anxwnthika ligo.metaggish ??? :unsure: giati?kai se poio epipedo toy aimatokrith??otan ekanes tis prwtes eksetaseis ti soy eixan deiksei?me poso aimatokrith ksekinhses?

Δημοσίευση

εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη δεν επερνα καθολου καθως ειχα μονιμα 39,5...τωρα με ενα χαπι την ημερα εχω 38,5....αλλα χωρις αυτο εχω 35,5...

μερικες γυναικες χρειαζονται ομως πιο πολλα χαπια την ημερα και διατροφη...δεν ειναι τιποτα μην τρελενεσαι :)

Δημοσίευση

Γεια σου!Καλή εγκυμοσύνη! :)

Φυσιολογικότατο, καθώς το 1ο τρίμηνο πραγματοποιείται ο σχηματισμός του εμβρύου, οπότε ο οργανισμός έχει επιβάρυνση!

Ωστόσο εσύ έχεις πάλι πολύ καλό δείκτη, απλά θα λαμβάνεις σίδηρο, για καλύτερη απορρόφηση με χυμό πορτοκάλι και απόσταση από γάλα, καθώς επίσης θα πρέπει να περιέχει το διαιτολόγιό σου συχνά μοσχάρι.

(συκώτι απαγορεύεται).

Καλή συνέχεια! :cheer:

Δημοσίευση

όσο προχωράει η εγκυμοσύνη ο αιματοκρίτης πέφτει λίγο. Τώρα επειδή είσαι αρκετά νωρίς το πολύ πολύ να σου αυξήσει το ΄σιδηρο ή να σου πει να κάνεις συγκεκριμένη διατροφη.

Η εγκυμοσύνη τα έχει αυτά! μην ανησυχείς ! :):)

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια.εγω επειδη εχω στιγμα μεσ.αναιμιας ο αιματοκριτης μου επεσε παρα πολυ 21 και η αιμοσφαιρινη μου στο6.5 ο γιατρος μου επαθε εγκεφαλικο,και στις τρεις εγκυμοσινες το ιδιο.εκανα μεταγγισεις συνεχεια και ανεβαινε 1, 2 μοναδες.εγω ζαλαδες δεν ειχα μονο πολυ ατονια και κουραζομουνα πολυ ευκολα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...