Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμος-τροφες-φαρμακα κ.α

Recommended Posts

Μπορω λιγο να κανω καποιες ερωτησεις που αφορουν το θηλασμο?

Από τη μικρη μου πειρα γνωριζω ότι καμια τροφη δεν αντενδεικνυεται …παρολαυτα απαγορευονται τα κουκια όταν εχει το μωρακι την ελλειψη ενζυμου G6PD,και καλο θα ηταν να αποφευγονται το φασκομηλο γιατι πικριζει το γαλα,τα αναψυκτικα γιατι φερνουν αερια και σε καποιες ισως τα γαλακτοκομικα,το μοσχαρι και ο χυμος πορτοκαλιου που ενδεχεται να φερουν καποια αλλεργια ..

Πινω καθημερινα ένα χαμομηλι το πρωι κ ένα τιλιο το βραδυ..φρεσκα αγορασμενα από βιολογικο μαγαζι..Ειναι βοτανα που μου εκαναν καλο..αλλα στο θηλασμο προσφερουν αυτές τις ιδιοτητες που εχουν? Καλο είναι που τα πινω?

Τα οσπρια πρεπει να τα αποφευγω? Το λαχανο,το κουνουπιδι κ το μπροκολο?

Επισης στο θεμα φαρμακα κ θηλασμος..Σε περιπτωση που αναγκαστουμε να παρουμε κατι, τι απαγορευεται? Αυτό που ξερω είναι ότι μπορουμε να παρουμε ότι κ τα βρεφακια πχ ντεπον..Επισης γνωριζω τη σελιδα

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp η οποια ενημερωνει για ολα αυτά τα φαρμακια κ τις ουσιες τους…

Ποσο περιπου βαρος(το λιγοτερο) πρεπει να παιρνει το μωρακι που τρεφεται από αποκλειστικο θηλασμο στον 1ο,2ο 3ο ……μηνα?

Αληθεια τι συσταση εχουν τα σπορακια που περιεχουν οι κενωσεις τους ?

Να ενημερωθουμε κ λιγο παραπανω ?

Προς το παρον αυτά μου ερχονται στο μυαλο……είναι όμως τοοοσα πολλα που θελω να ρωτησω!!!!.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

[

Από τη μικρη μου πειρα γνωριζω ότι καμια τροφη δεν αντενδεικνυεται …παρολαυτα απαγορευονται τα κουκια όταν εχει το μωρακι την ελλειψη ενζυμου G6PD,

αν εχει ελλειψη G6PD απο το ιστιτουτο υγειας του παιδιου θα σας εχουν δωσει καποια καρτα η οποια αναφερει και καποια συστατικα φαρμακων που απαγορευονται και ενα απλο ειναι η παρακεταμολη η οποια δινεται σε θεραπευτικες δοσεις ή η ασπιρινη η οποια απαγορευεται εντελως...αν λαβει κατι το οποιο απαγορευεται μπορει να προκληθει αιμολυση και να φτασει ως.....

και καλο θα ηταν να αποφευγονται το φασκομηλο γιατι πικριζει το γαλα,τα αναψυκτικα γιατι φερνουν αερια κ σε καποιες ισως τα γαλακτοκομικα,το μοσχαρι και ο χυμος πορτοκαλιου που ενδεται να φερουν καποια αλλεργια ..

Πινω καθημερνα ένα χαμομηλι το πρωι κ ένα τιλιο το βραδυ..φρεσκα αγορασμενα από βιολογικο μαγαζι..Ειναι βοτανα που μου εκαναν καλο..αλλα στο θηλασμο προσφερουν αυτές τις ιδιοτητες που εχουν? Καλο είναι που τα πινω?

Τα οσπρια πρεπει να τα αποφευγω? Το λαχανο,το κουνουπιδι κ το μπροκολο?

το τι απαγορευεται δεν ειναι στανταρ

εγω τρωω τα παντα, δεν την ενοχλει τιποτα... λιγο στην αρχη με τα οσπρια αλλα οκ μετα(δεν τρωω μια κατσαρολα φασολαδα... εχω μετρο)

αλλα αν υπαρχει καποια οικογενειακη αλλεργια θα πρεπει να εισαι πιο προσεκτικη

Επισης στο θεμα φαρμακα κ θηλασμος..Σε περιπτωση που αναγκαστουμε να παρουμε κατι, τι απαγορευεται? Αυτό που ξερω είναι ότι μπορουμε να παρουμε ότι κ τα βρεφακια πχ ντεπον..Επισης γνωριζω τη σελιδα

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp η οποια ενημερωνει για ολα αυτά τα φαρμακια κ τις ουσιες τους…

Ποσο περιπου βαρος(το λιγοτερο) πρεπει να παιρνει το μωρακι που τρεφεται από αποκλειστικο θηλασμο στον 1ο,2ο 3ο ……μηνα?

τιποτα δεν ειναι στανταρ ουτε και εκει... καποια παιδακι αμπορει τον 1ο μηνα να βαλουν 2 κιλα και το 2ο 1/2 το τριτο παλι 1, φανταζεσαι τι θα γινοταν αν ενα παιδακι επαιρνε στανταρ 2 κιλα το μηνα? ενα γλυκο γλυκο γιγαντακι/ το σιγουρο ειναι οτι στις 15 ημερες θα πρεπει να εχει ανακτησει το βαρος γενησης του.

Αληθεια τι συσταση εχουν τα σπορακια που περιεχουν οι κενωσεις τους ?

τα σπορακια τα βλεπουμε συνηθως μετα το 4ο-5ο 24ωρο της ζωης του μωρου οπου και κανει τα ωριμα κακακια τα οποια εχουν ενα μουσταρδοπορτοκαλολευκο χρωμα(σαν την κυρια με τα χαλια γραφω)τα οπιο ειναι υδαρη και πολλες φορες τα αποροφα η πανα.

Να ενημερωθουμε κ λιγο παραπανω ?

Προς το παρον αυτά μου ερχονται στο μυαλο……είναι όμως τοοοσα πολλα που θελω να ρωτησω!!!!.

Xmmm ego to mono pou ekana itan na min troo polla ospria tis protes meres giati mou eixe pei o ginaikologos mou oti mporei na tou feroun aeria. Kata ta alla etroga apola, mono to skordo ton peiraze!! Kai farmaka iparxoun simvata me to thilasmo opos leei k i agapiti thouli... Min kanoume toso poliploko to thilasmo, ego oute ta misa apo auta skeftomoun otan gennithike o mikros!! Kala kaneis k thes na enimerotheis alla elpizo na mi se agxonoun ola auta!

Βρε thouli μου θεσσαλονικια γλυκια μου..χυμο επινα κ γεμιζε μικρα κοκκινα σπιθουρακια.. ευτυχως το καταλαβα..μετα μου εκανε 2 μηνων 10 φορες χακι κακακια...

Τωρα εχω συναχι ειδα οτι δεν κανει το οτριβιν...

Γενικα ειπα να βρω παρηγορια κ απο αλλες!!! :)

παντως ενω στην αρχη μου φαινοταν δυσκολος ο θηλασμος..τωρα μου φαινεται πανευκολος..κ χαιρομαι τοσοοοο πολυ!!!

το καημενο μου το πρωτο το ΄΄αδικησα΄΄που δε το θηλασα..

μου αρεσει να ενημερωνομαι κ να προσφερω οτι καλυτερο σε αυτον!!

happy mom έγραψε:

Βρε thouli μου θεσσαλονικια γλυκια μου..χυμο επινα κ γεμιζε μικρα κοκκινα σπιθουρακια.. ευτυχως το καταλαβα..μετα μου εκανε 2 μηνων 10 φορες χακι κακακια...

Τωρα εχω συναχι ειδα οτι δεν κανει το οτριβιν...

Γενικα ειπα να βρω παρηγορια κ απο αλλες!!! :)

παντως ενω στην αρχη μου φαινοταν δυσκολος ο θηλασμος..τωρα μου φαινεται πανευκολος..κ χαιρομαι τοσοοοο πολυ!!!

το καημενο μου το πρωτο το ΄΄αδικησα΄΄που δε το θηλασα..

μου αρεσει να ενημερωνομαι κ να προσφερω οτι καλυτερο σε αυτον!!

μη στεναχωριεσαι..

σκεψου οτι θηλασες τουλαχιστον το 2 :):)

οκ αφου ειδεσ οτι βγαζει σπυρακια το μωρο μη το ξανα φας :kiss::kiss::kiss::kiss:

φφφ δεν γινετε να αποθηκευεται καπως το μνμ? Παλι εχασα αυτα που εγραφα τοση ωρα .. :(

Παμε παλι ....

Τα αφεψηματα που πινεις καλα κανεις και τα πινεις αν σου αρεσουν . Δεν επηρεάζουν καθολου τη γαλουχία . Υπάρχουν βοτανα που επηρεάζουν τη γαλουχια και ενα απο αυτα ειναι το φασκομηλο το οποιο σε μεγαλες ποσοτητες (5 κουπες την ημερα) μειώνει το γαλα . Καποια αλλα (οπως η τριγωνέλλα) αυξάνουν τη γαλουχια . Οταν και αν χρειαστει το ξανασυζητάμε :)

Το βαρος που πρεπει να παιρνει ενα μωρο κατα τους πρωτους 3 μηνες ειναι 750 γρμ κατα μεσο ορο . Τους επομενους 3 αυτο πεφτει στο μισο και γινεται περιππου 350 γρμ .

Τα ασπρα σποράκια ειναι το λιπος του μητρικου γαλακτος :)

Τρως οτι θέλεις και αν δεις οτι πειραζει το μωρο το σταματας . Στην περιπτωση σας που διαπιστωσες αλλεργια στο πορτοκαλι , θα πρεπει να εισαι προσεκτική με την εισοδο των στερεων τροφων και να της καθυστερήσεις .

Σε περιπτωση ασθένειας ενημερωνεις το γιατρο σου οτι θηλάζεις . Αν σου πει οτι πρεπει να κοψεις το θηλασμο ( :S ) θα του πεις οτι υπάρχουν φαρμακα συμβατα με το θηλασμο και να ψαξει να τα βρει !!!

Το σαιτ ειναι αξιοπιστο για δικη μας χρηση αλλα φαρκαμα παιρνουμε ΜΟΝΟ μετα απο ιατρική συμβουλη .

Απαντησα σε ολα ? :unsure::P

LaLa έγραψε:

Σε περιπτωση ασθένειας ενημερωνεις το γιατρο σου οτι θηλάζεις . Αν σου πει οτι πρεπει να κοψεις το θηλασμο ( :S ) θα του πεις οτι υπάρχουν φαρμακα συμβατα με το θηλασμο και να ψαξει να τα βρει !!!/quote]

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Τελικά εσύ και η συμπεθέρα σου

όόόλο απορίες είσαστε..... χαχαχαχαχα!

Καλά κάνατε, για να ενημερωνόμαστε και εμείς...

Δεν ήξερα ότι τα σποράκια είναι το λίπος του γάλακτος (!),

εντυπωσιάστηκα που δεν είχα αναρωτηθεί μέχρι τώρα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Επειδή κι εμένα με έβγαζε υπερβολική ο σύζυγος, του είπα ότι θέλω να έχω τα πρώτα σε περίπτωση που συμβεί κάτι... τα περισσότερα τα έχουμε πάρει. Χθες ήρθαν και οι πρώτες πάνες και τα μωρομάντηλα. Μου λείπει το θήλαστρο και η ενδοεπικοινωνία/κάμερα από τα βασικά που θέλω. Αν και πιστεύω ΄ότι και χωρίς αυτά για 1-2 εβδομάδες μια χαρά παλεύεται...
    • Κι εγώ πάντα γυναίκες είχα τώρα πρώτη φορά παίχτηκε αυτή η αλλαγή. Βέβαια κι από γυναίκα είχα κακή εμπειρία να σας πω, πέρυσι με την 1η εκγυμοσύνη που παλινδρόμησε, μου φέρθηκε πολύ απαξιωτικά... Τώρα δεν αξίζει να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δε θέλω και να τα θυμάμαι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακατάλληλοι ανεξαρτήτως φύλου... Καλά και το ακραίο που είχα ακούσει απο Έλληνα άνδρα γυναικολόγο... Σ αυτή την εγκυμοσύνη, αν θυμάστε που σας είχα ανεφέρει, στην αρχή ήμουν στην Ελλάδα για το Πάσχα. Οπότε για να δούμε αν όλα καλά και ν ακουσουμε καρδούλα τότε, πήγα στο γυναικολόγο της μαμάς μου κατ ανάγκη. Οκ μια χαρά μου φέρθηκε με σεβασμό στις ανησυχίες μου λόγω ιστορικού, δε λέω, αλλά το σεξιστικό/μισογυνίστικο σχολιάκι του δε το τσιγκουνεύτηκε... Του λέω ότι θα μιλήσω με τη γυναικολόγο μου για το τάδε θέμα και μου λέει "α γυναίκα γυναικολόγο έχεις εκεί;;" και του λεω ναι. Και απαντάει "ε κοίτα να το ψάξεις καλά αυτό, γιατί οι άνδρες γυναικολόγοι είναι γενικά πιο ψύχραιμοι στους τοκετούς ενώ οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές. Πήγαινε και σε κάποιον άνδρα για 2η γνώμη".... Χμμμμ ναι.... 😵🤷‍♀️
    • άσε κι εγώ έλεγα ότι βιάζονται πολύ να φτιάξουν τη βαλίτσα - οι πορτογαλίδες γενικά απ την 28η εβδ άρχισαν κι εγώ τις θεωρούσα υπερβολικές 🤣🤣🤣🤣  τώρα βλέποντας αυτά λέω, κάτσε να έχω έτοιμα τα βασικά τλχ γιατί ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται! κι εμείς εδώ είμαστε και μόνοι μας, δεν έχουμε κάποιον συγγεν΄ή να πεταχτεί να μας φέρει τίποτα απ το σπίτι 😅 Ντάξει, φυσικά μπορεί να πεταχτεί ο δικός μου, αλλά και πάλι... Ωχ τώρα που το λες, δεν έχω σεντονάκια για το λίκνο!! Πάλι καλά που το ανέφερες, γιατί θα το ξεχνούσα! 😬  
    • Είδατε που σας λέω ότι έχω χαζέψει; Ότι θέλω καταλαβαίνω!😅 Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άντρες γιατροί που είναι άξιοι και τιμούν την επιστήμη τους (και όχι την τσέπη τους), αλλά λόγω άνεσης θα προτιμήσω γυναίκα. Θα ένιωθα πολύ καλύτερα σε πολλά στάδια αν είχα μια γυναίκα απέναντι μου...
    • Τι λες τώρααα...😨 Πολύ χαίρομαι που το ζουζουνάκι τα κατάφερε και η κοπέλα είναι τόσο ψύχραιμη...  😍 Δίκιο έχεις για την τσάντα μαιευτηρίου.... και πλυντήριο τα πρώτα ρουχαλάκια και σεντονάκια πρέπει!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...