Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

HAppyland τα μωρα που θηλαζουν ειτ εξαπλωτα ειτε με ιποιονδηποτε τροπο, δεν παθαινουν ωτιτιδα απο τον θηλασμο. Σου το λεω γιατι ο γιος μου πριν καλα καλα γινει 2 μηνων επαθε 3 φορες ωτιτιδα. Καμια δεν σχετιζετε με το γαλα. ο συζητησα εκτενως με τον ΩΡΛ την τελευταια φορα που πηρα. Τα μωρα που πινουν το γαλα τους με μπιμπερο σε εντελως ξαπλωτη σταση, εχουν μικρι πιθανοτητα να παθουν ωτιτιδα εαν τρεχει το γαλα και μπει στο αυτακι τους. Τονιζω οτι ειναι μικρη η πιθανοτητα. Τα μωρα που θηλαζουν δεν παθαινουν ωτιτιδα απο θηλασμο. Απο 40 ημερων θηλαζουμε ξαπλωτοι, και δεν ξαναεπαιε ποτε ωτιτιδα- φυσικα πολυ προσοχη στο μπανιο με βουλομενα με λαδομενο βαμβακακι αυτακια και σχολαστικος καθαρισμος μυτης

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πως τα πατε σημερα ?

LaLa έγραψε:

Δυστυχως δεν ειμαι Αθηνα , θα ερχομουν με χαρά να σε βοηθήσω .

Για να μην παρεξηγηθώ , εννοω πως θα ερχομουν ως μητέρα να σε βοηθήσω . Δεν εχω καποια επαγγελματική ιδιοτητα :)

Αχ ειμαι Αθηνα και δεν εχω φωτογραφια απο το στηθος μου με τις πληγες. Θα σου το εστελνα σε μειλ για να μη φρικαρουν τα αλλα κοριτσια.

Για να γιατρευτουν οι πληγες: Μολις θηλασεις (καλυτερα χωρις ψευδοθηλες γιατι το σαλιο του παιδιου βοηθαει) αφηνεις λιγο να στεγνωσει, μετα βαζεις γαλα στην πληγη ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ), το αφηνεις να στεγνωσει και μετα βαζεις λανολινη. Η ΜΕΝΤΕΛΑ εχει ειδικες θηκες για να μην ακουμπαει το στηθος στο σουτιεν η στα επιθεματα.

http://www.mybreastpump.com/nipplepage.html

Το στηθος σου πρεπει να αεριζεται. Ο αερας θα το βοηθησει. Προσοχη και στα επιθεματα γιατι εμενα κολλουσε η πληγη επανω και δεν ελεγε να κλεισει. Ξερω τον πονο σου γιατι τον εζησα τια 1,5 μηνα. Εκλαιγα και τραβιομουν οταν ηταν να θηλασω.

Ουτε εμενα ανοιγε καλα το στομα της στο ενα στηθος. Εβαζα το δαχτυλο κατω απαλα στο πηγουνι της πριν μαζι με το στηθος και φροντιζα πιο πριν να εχω πιεσει το στηθος μου μεχρι να βγαλει τις πρωτες σταγονες για να μη χρειαστει να κανει τις πρωτες δυνατες ρουφηξιες. Ετσι δεν ξαναματωνε.

Επειδη εχω μεγαλο στηθος το κρατουσα απο κατω και το εφερνα στο υψος του στοματος του παιδιου. Δεν κρατουσα τη θηλη. Το αφηνα μονο του το μωρο να το πιασει. Πονουσα τρελα οταν με επιανε αλλα μετα απο 2 λεπτα ηρεμουσα.

Περασαν σιγα σιγα ολα αυτα και μετα ο θηλασμος εγινε απολαυση. Μου αξιζε πιστευω μετα απο οσα περασα.

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μη σε νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι για σενα ως μητερα. Ο θηλασμος δεν ειναι αποδειξη αγαπης. Ηρεμησε γιατι η κακια ψυχολογια σε κανει χειροτερα και κανει τον πονο πιο εντονο.

Τη νύχτα του έδωσα πρώτα δικό μου που είχα βγάλει με το θήλαστρο, αλλά δε βγαίνει πολύ με το θήλαστρο-30 με 35 μλ βγαίνει σε μισή ώρα με το χειροκίνητο-και του έδωσα συμπλήρωμα. Οταν πίνει το μητρικό με μπιμπερό το τελειώνει σε δευτερόλεπτα, δε συνειδητοποιεί αν έχει χορτάσει ή όχι και μετά ζητά να πιεί πολύ συμπλήρωμα σε σχέση με το στήθος που το πιπιλά 15-20 λεπτά και έρχεται το αίσθημα κορεσμού. Πριν λίγο μου είπε κάποια κυρία ότι πρέπει 6 λεπτά μόνο από κάθε στήθος να τον αφήνω, όχι παραπάνω, γιαυτό μου το χει πληγιάσει.Αυτό είναι;Εγώ γιατί τότε νιώθω ειδικά τα πρώτα λεπτά να πονάω περισσότερο;Και αφού λένε ότι το παχύ πλούσιο σε λιπαρά γάλα που είναι αυτό που το χορταινει, έρχεται αργότερα, στην αρχή κατεβαίνει το πιο ελαφρύ. Αν τον έχω 6 λεπτά προλαβαίνει να κατέβει το παχύ γάλα;Τελοσπάντων,του έδωσα το άλλο στήθος που πονά λίγο λιγότερο και με τα 30μλ μητρικό και το άλλο μου στήθος, μετά από συμπλήρωμα ήθελε μόνο 10μλ και αν...Τι να πω...ελπίζω να φτιάξουν λίγο οι θηλές μου με το θήλαστρο και να μην έχω παρενέργειες στην παραγωγή γάλακτος.Θα εφαρμόσω κι αυτά που μου είπατε και ο Θεός βοηθός.Να σας έχει ο Θεός καλά όλες σας!

Ειλικρινα σου λεω σε διαβάζω και νιωθω ενα σφίξιμο στην καρδιά μου .

Δεν μπορω να σου πω μην ακους τι σου λενε οι γυρω σου γιατι μεσα σ΄αυτους ειμαστε και μεις , ειμαι και γω .

Ο θηλασμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ! Το μονο που μπορεις να καταφέρεις με την τακτική αυτη (του 6λεπτου) ειναι να εχεις ενα νευρικο νηστικό μωρο . Το μωρο πρεπει ναθηλάζει οποτε θελει για οσο θελει !!! Το αφηνεις στο ενα στηθος μεχρι να αφησει μονο του τη θηλη , το ρευεις και το βαζεις στο αλλο στηθος . Αν πειναει θα συνεχίσει και στο αλλο .

Το χειροκινητο θηλαστρο ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για σενα θα σου δημιουργησει προβλήματα και θα εμποδισει την εδραιωση της γαλουχιας . Μην το χρησιμοποιεις , αν θελεις να κανεις ενα διαλλειμα καλυτερα να δινεις ξένο γαλα σε ενα γευμα .

Οι θηλές δεν φτιαχουν με το θηλαστρο αντιθετα καταπονουντε περισσοτερο! Κανε αυτα που λεει η Αθηνα , προσπάθησε να βαλεις σωστα το μωρο στο στηθος και θα δεις θα πανε ολα καλα .

6 λεπτά είναι υπερβολικά λίγο! Ο θηλασμός δεν έχει χρόνο! Όσο θέλει το μωρό! Κι εμένα είχαν πληγιάσει οι θηλές! Είχαν κάνει καπαλάκια! Με το που ήθελε να φάει έτρεμα! Μόλις τον έβαζα, δαγκωνόμουν, δάκρυζα, πολλές φορές έκλαιγα σ'όλη την διάρκεια αλλά οι θηλές έφτιαξαν στις 10 με 15 μέρες μετά την γέννα! Μετά ήταν ακόμα ερεθισμένες αλλά πονούσαν λιγότερο κάθε φορά! Τώρα δεν με πονάει καθόλου! Βέβαια δεν θηλάζω αποκλειστικά γιατί δεν μπορώ και πολύ ώρα με το στήθος μου, θήλαζα για 2 μήνες αλλά αυτό είναι δική μου απόφαση και μόνο! Δεν με επηρέασε κανένας, γάλα είχα κι έχω αλλά δεν το αντέχω! Όταν περάσει, γιατί θα περάσει απλά προσπάθησε να έχεις το μωρό σωστά στο στήθος κι όλα θα πάνε καλά!! Και θήλασε όσο πιο πολύ μπορείς!! Καλό μόνο θα προσφέρεις στο παιδάκι σου!! Αλλά αν φτάσεις στα όρια σου μην τρελαθείς κιόλας!! Εγώ αυτή τη στιγμή απολαμβάνω υπέροχες στιγμές με τον μπέμπη μου ενώ όταν θήλαζα αποκλειστικά ήμουν μες στα νεύρα!! Και για να μην παρεξηγηθώ μιλάω για μένα και μόνο! Δεν συμβουλεύω να κόψεις τον θηλασμό! Αυτό το αποφασίζει η κάθε μαμά από μόνη της! Απλά το αναφέρω για να μην έχεις τύψεις γιατί κι εγώ σ'αυτό το τρυπάκι μπήκα αλλά που θα πάει;; Θα σταματήσω να νιώθω ενοχές!

KAI EMENA EKANΑΝ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ..ΕΑΒΑΛΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΗΣ MEDELA KAI ΕΣΤΡΩΣΑΝ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

ΓΙΑ ΤΑ 6 ΛΕΠΤΑ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ! ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΕΙΠΕ..ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΑΝ ΠΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 60-90ΜΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΝΕΙ..... ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΕΠΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΕΒΓΑΖΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΟΥΛΙΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΜΠΟΥΚΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ... :(

ΟΠΟΤΕ ΤΑ 10 ΚΑΙ 30 ΜΛ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑ ΙΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΡΕ ΣΥ!

ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΑΛΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ OTAN EΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΣ..ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ 3ΩΡΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΝΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ...ΜΑΝΑ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΝΕΥΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚ ΙΤΗΣ..

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑ ΙΤΟ ΝΙΝΙ ΣΟΥ!

6 λεπτα? ειναι πολυ λιγο! δεν υπαρχει χρονος στον θηλασμο!

εγω μενω Αθηνα αν ειμαστε σχετικα κοντα σε περιοχες ευχαριστως να ερθω να σε βοηθησω απο την εμπειρια ως μαμα που θηλαζει!

σε ποια περιοχη μενεις?

το θηλαστρο ειναι ακαταλληλο!

θα σου προκαλεσει μεγαλυτερο πονο!

ΠΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ ΠΩΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΑΠ ΟΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ 6+6=12???????????

ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΩΕΙ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ!

Βρε κορίτσια το θήλαστρο, ας είναι χειροκίνητο, δε με πονάει, δεν έχει καμία σύγκριση με τον πόνο στις θηλές, γιατί πιάνει από ψηλά, από τη θηλαία άλω.Λέω να πάρω το ηλεκτρικό μπας και κατεβάζει πιο πολύ το γάλα σε σχέση με το χειροκίνητο.Λέω να το χρησιμοποιήσω για λίγες μέρες, όπως είπε και η παιδίατρος μου, μέχρι να στρώσουν οι θηλές μου.Ισως αν το κάνω φορά παρά φορά, θήλαστρο και αλμιρόν - θηλασμός.

Dominique έγραψε:

Βρε κορίτσια το θήλαστρο, ας είναι χειροκίνητο, δε με πονάει, δεν έχει καμία σύγκριση με τον πόνο στις θηλές, γιατί πιάνει από ψηλά, από τη θηλαία άλω.Λέω να πάρω το ηλεκτρικό μπας και κατεβάζει πιο πολύ το γάλα σε σχέση με το χειροκίνητο.Λέω να το χρησιμοποιήσω για λίγες μέρες, όπως είπε και η παιδίατρος μου, μέχρι να στρώσουν οι θηλές μου.Ισως αν το κάνω φορά παρά φορά, θήλαστρο και αλμιρόν - θηλασμός.

βρε dominique μονη σου το λες.το θηλαστρο δεν σε ποναει γιατι πιανει απο την θηλαια αλω.αρα και το μωρακι σου απο εκει πρεπει να πιανει με την σωστη σταση και να τρωει χωρις να πονας.ολες οι μανουλες που θηλασαμε το περασαμε αυτο απλα θελει υπομονη και προσπαθεια.βαλε το μπεμπακι σου σωστα στην αγκαλια σου και δεν θα εχεις προβλημα.ΞΕΡΩ πολυ καλα τι θα πει αυτος ο πονος ;)

Dominique έγραψε:

ποσο συμπληρωμα δινεις ?

Εμεις φειλουμε να σου πουμε αυτο που ξέρουμε ως σωστό . Μπορει το θηλαστρο να μην σε πονάει αλλα δεν κανει θηλαστικες κινήσεις . Απλα αντλει το γάλα που ειναι στο μαστό . Αν συνεχισεις με το θήλαστρο συν το συμπλήρωμα τοτε θα εχεις σιγουρα προβλημα με τη γαλουχια :)

Μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια (6-8 εβδομαδες) το μονο θηλαστρο που επιτρεπεται να χρησιμοποιηθει ειναι το νοσοκομειακο. Ολα τα αλλα ειναι για περιστασιακη χρήση και για γυναικες που εχουν εδραιωση τη γαλουχια . Μερικα απο αυτα (καποια χειροκινητα μη πω μαρκες) ειναι εντελως ακατάλληλα ουτως ή αλλως .

Εμεις σου λεμε και συ κρινεις ποιον θα ακουσεις και τι θελεις να κανεις :)

dominique μου

σε καταλαβαίνω!!!

Κάνε υπομονή....! Το χειρότερο πράγμα είναι αυτό στα "φανταστικά" μας μαιευτήρια , που σου φέρνουν το μωρό και μόνο από την πόρτα που δεν στο πετάνε... Ούτε να σε βοηθήσουν, ούτε να σου δείξουν!

Το στήθος με γαλατάκι σου

και στον αέρα... Ηταν σωτήριο για μένα!

Υπέφερα και έκλαψα πολύ τις πρώτες 15 μέρες,, έτρεμα την ώρα που το μωρό πεινούσε,

αλλά πέρασε.... και τώρα θέλω να τον θηλάσω ώς να πάει φαντάρος!!!

Είναι λατρεία!!! Υπομονή...

Νομίζω LaLa ότι στα άλλα έχεται δίκιο άλλα ένα σωστό θήλαστρο κάνει θηλαστικές κινήσεις και εγώ έκανα επαναγαλακτισμό σε αυτό το μωρό σύνφωνα με της οδηγίες της κ. Παπαδήμα από αυτό το Φόρουμ και έτσι βρήκα την παρέα. Και αν ειναι για κάποιες φορές τη μέρα και τη διπλό της μεντέλα κάνει την ίδια δουλειά (το πολύ πολύ να χαλάσει πιο γρήγορα). Εμένα πάντως δεν χάλασε παρόλη την κατάχρηση. Ηαλήθεια είναι ότι τα περισσότερα είναι τελείως ακατάλληλα και επικίνδυνα.

Θήλαστρα και Συγκρίσεις

Tο άρθρο μας έστειλε: η σύμβουλος μητρικού θηλασμού και γαλουχίας κα Αγλαΐα Παπαδήμα

Symphony, Medela

Νοσοκομειακό θήλαστρο διατίθεται μόνο για ενοικίαση.

Το symphony είναι θήλαστρο νέας γενιάς, κάνει άντληση 2 φάσεων, στην αρχή γρήγορες θηλαστικές κινήσεις (120 το λεπτό) με μικρή ένταση για να διεγείρει το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος και στη συνέχεια δουλεύει με 60-78 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό και ανάλογα μεταβαλλόμενη ένταση. Είναι πιο γρήγορο, άνετο και αποτελεσματικό από το lactina.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μονή ή/και διπλή άντληση.

Kατάλληλο για καθημερινή άντληση όλων των γευμάτων (όταν το μωρό είναι πρόωρο ή νοσηλεύεται) και μακροχρόνια χρήση. Επίσης κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες αν και μεγάλο σε όγκο (περίπου 3 κιλά)

Lactina, Medela

Νοσοκομειακό θήλαστρο, διατίθεται μόνο για ενοικίαση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μονή ή/και διπλή άντληση.

Kατάλληλο για καθημερινή άντληση όλων των γευμάτων (όταν το μωρό είναι πρόωρο ή νοσηλεύεται) και μακροχρόνια χρήση. Επίσης κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες αν και μεγάλο σε όγκο (περίπου 2 κιλά)

Τα βρίσκετε στην εταιρεία:

klinikum (Καϊκονίδης) και τα στοιχεία τους είναι

Κεντρικό (Θεσσαλονίκη) : Νάτσινα 25, . Τηλ. & Fax: 2310 316011, 315200

Υποκατάστημα (Αθήνα): Αερ. Παπαναστασίου 6 (κοντά στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο), ώρες 8.00-16.00-Δε-Πα. Τηλ & Fax: 210 74.70.417, 74.85.752

Ameda

Νοσοκομειακό θήλαστρο, ενοικιάζεται από το Μητέρα.

Yπάρχει απλής και διπλής άντλησης.

Κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες. (περίπου 2 κιλά)

Pump in Style, Medela

Διατίθεται για αγορά.

Κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες, και για μακροχρόνια χρήση. Σε διακριτική τσάντα, εύκολο στη μεταφορά(1.8 κιλά)

Προσοχή! Δεν είναι κατάλληλο για αντικατάσταση όλων των γευμάτων. Χρησιμοποιείται μετά την εδραίωση της γαλουχίας.

Μini electric plus, Medela

Θήλαστρο προς αγορά, διπλής άντλησης.

Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες.

Mini electric, Medela

Θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης.

Swing, Medela

Νέο ηλεκτρικό θήλαστρο μονής άντλησης, βελτιωμένη έκδοση του mini electric.

Avent ISIS Χειροκίνητο

Xειροκίνητο θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης.

Λιγότερο από μισό κιλό.

Avent ISIS IQ UNO, xειροκίνητο και ηλεκτρικό

Harmony, Χειροκίνητο, Medela

Χειροκίνητο θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης.

Για περιστασιακή χρήση.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό θήλαστρο για σας, ειδικά αν το μωρό δεν βρίσκεται μαζί με τη μητέρα. Παρακαλώ πολύ ενημερωθείτε από τις ιστοσελίδες των εταιρειών για να επιλέξετε το σωστό θήλαστρο.

Δείτε μερικά χρήσιμα links:

http://www.medela.com/ISBD/breastfeedin ... erview.php

http://www.ameda.com/products/finder/

Ξέχασα να πω ότι εμένα οι θηλές μου ήταν προς τα μέσα και φιάξαν με το θήλαστρο στην αρχη και τώρα μόνο θηλάζουμε. Ειμαστε 5 μηνών.

Μα δεν ειπα κατι διαφορετικό εγω . Η φιλη μας γράφει πως κανει αντλησεις με ενα ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ θηλαστρο , γιαυτο το θήλαστρο μιλάω . Μονο τα νοσοκομειακα ειναι κατάλληλα για αντλησεις πριν την εδραιωση της γαλουχιας . :)

LaLa έγραψε:

Μα δεν ειπα κατι διαφορετικό εγω . Η φιλη μας γράφει πως κανει αντλησεις με ενα ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ θηλαστρο , γιαυτο το θήλαστρο μιλάω . Μονο τα νοσοκομειακα ειναι κατάλληλα για αντλησεις πριν την εδραιωση της γαλουχιας . :)

Τότε είμαστε σύμφωνες και ζητώ συγνώμη για το μπέρδεμα. :dry:

Καληνύχτα τώρα γιατί σήμερα κάναμε εμβόλια και μας βλέπω να ξυπνάμε πολλές φορές τη νύχτα , όπως συνήθως. :P (Σήμερα θα έχει και δικαιολογία)

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και γρήγορα. :kiss::kiss:

KALISPERA KAI NA SOU ZISEI..LOIPON EPEIDI SE EIDA LIGO APELPISMENI THA SOU PROTEINA NA PAREIS ENA THILASTRO.LEGETE MEDELA(EGW TO PEIRA APO KIPRO)KAI VRIKA TIN IGIA MOU.VEVAIA DEN EIXA TO PROVLIMA TO DIKO SOY ALLA ME VOITHISE POLI TO THILASTRO OTAN DEN EPIANE TO MWRO TO STITHOS MOU APO TOUS POLLOUS KOLIKOUS.OSO GIA TIN KATATHLIPSI THA SOU PW ENA PRAGMA POU MOU EIPAN KAI MENA.AN DEN ANTEXEIS TO THILASMO STAMATA TON.OPWS NIWTHEIS ESI POU PONAS KAI NEURIAZEIS TO METAFEREIS KAI STO MWRO SOU.KAI EINE KRIMA.ANTI NA TOU KANEIS KALO STO TELOS TOU KANEIS KAKO..GIATI LAMBANEI TA ARNITIKA SOU MINIMATA.ARA MIN STENAXWRIESE AN DEN ANTEXIS STAMATA TO.KAI GW 2,5 MINES THILASA.KAI TI EGINE.?TO MWRO MOU ITAN LAIMARGO KAI DEN XORTAINE MONO ME TO DIKO MOU.TWRA PINEI MONO XENO KAI EINE MIA XARA KAI EYTIXISMENI.ASTOUS ALLOUS NA LENE, ESI EISE I MANOULA.DEN EISE AXRISTI, TOU EDWSES ZWI TO PROSEXEIS TO FRONTIZEIS.AYTO EINE I PIO MEGALI THISIA...

PS.ELPIZW NA VOITHISA...

Κορίτσια άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για τις πολύ καλές συμβουλές σας.Μετά από τηλ.συνομιλία με τη φίλη Athina του mammy έκανα το εξής.Δίνω ένα μαστό κάθε φορά για να προλαβαίνει να συνέρχεται ο άλλος.Πέταξα τα σουτιέν όπως είπατε για να αερίζεται η θηλή, βάζω και την purelan όπως είπατε και μπορώ να πω πως ο πόνος είναι μειωμένος.Αφου κάθε 3 ώρες τρώει και του δίνω ένα μαστό κάθε φορά, κάπως φαίνεται προλαβαίνει να συνέλθει η άλλη θηλή σε 6 ώρες.Τον αφήνω όμως 20 λεπτά, μετά αρχίζει το πιπίλισμα το οποίο πονάει περισσότερο, οπότε και του το βγάζω.Κι έτσι το μαρτύριο έγινε-να μην το ματιάσω-πιο υποφερτό. Το κακό είναι όμως ότι δε χορταίνει φαίνεται με τον ένα και του δίνω συμπλήρωμα.Του ετοιμάζω 100μλ και αυτός μπορεί να το φάει και όλο μπορεί 80 μπορεί 50. Ελπίζω να μην έχει αντίκτυπο στην παραγωγή μου.Αλλά κορίτσια μου δεν μπορώ να τον αφήσω όση ώρα θέλει ο μπέμπης, που λέτε ότι είναι ο σωστός θηλασμός, δεν το αντέχω, κοιτώ συνέχεια το ρολόι πότε θα περάσουν τα 20 λεπτά.Φαίνεται δεν έχω αρκετό γάλα, παρόλο που όταν τον θήλαζα και από τα 2 για 10 λεπτά σπάνια έπαιρνε συμπλήρωμα, κι αυτό καμιά 20ρια μλ.Ελπίζω να καλυτερεύσουν μέρα με τη μέρα.Και θα διαβάσω και το ποστ της φίλης για το πώς να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος.Είστε όλες οι καλύτερες κυβερνοφίλες!

Υ.Σ. Σήμερα το πρωί μου έβγαλε όλο το γάλα το δικό μου που του έδωσα και του λέω ¨¨καλά βρε παλιόπαιδο τόσο πόνο για να στο δώσω έκανα και μου το έκανες εμετό!!! :angry: Εμ το θες το ξένο!¨¨ :P

Χαίρομαι που τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο. :) Μπράβο..είδες που τελικά δεν ήταν και τίποτε το τραγικό..υπάρχει λύση!

Πάντως όσον αφορά το συμπλήρωμα γνωρίζεις κι εσύ η ίδια πως το μωρό θρεφεται άριστα και μόνο με το δικό σου γάλα..απλώς δεν έχεις την υπομονή να το αφήσεις παραπάνω. Και ξέρεις πολυ καλά πως φυσικά και επηρεάζει το θηλασμό. Το θέμα είναι αν θες να αλλάξει αυτό ή όχι. Αν σε ενοχλεί ή όχι που πίνει ξένο. Προσωπικά χωρίς να έχω σκοπό να παρεξηγηθείς, απλώς τη γνωμη μου λέω, θα με πείραζε να πίνει ξένο..το θεωρώ από τη στιγμή που θηλάζεις άχρηστο γάλα..αλλά είναι και πέταμα χρημάτων...αφου μπαίνεις που μπαίνεις στον κόπο αυτό..του πονου και όχι μόνο για να το θηλάσεις, κάντο ολοκληρωμένα τουλάχιστον..για 50-80 μλ κάθεσαι και αποστειρώνεις μπιμπερό,ζεσταίνεις νερό κτ κτλ;;; Ποιος ο λόγος;;;

Πάντως δε συμφωνώ με τις προτάσεις να κόψεις το θηλασμόγια τον εξήςλόγο...τόσο εύκολα θα τα παρατησεις;; Δεν αξίζει το ανεπαναληπτο δώρο που κάνεις στο παιδί σου λίγη προσπάθεια; Να βρεις μια λύση ωστε να ξεπεράσεις τη δυσκολία που συνάντησες και να συνεχίσεις να του το προσφέρει; Ασε δε που για την καινουρια γρίπη αλλά και για κάθε γρίπη είναιτο νουμερο ένα φάρμακο και μαζί <<εμβόλιο>> για να προστατεύσεις το μωρό σου...σίγουρα κι έτσι κινδυνεύει αλλά λιγότερο..σκέψου ότι θα έχει τις ίδιες άμυνες περίπου με εσένα αν θηλάζει..ενώ αν δεν θηλάζει δεν έχει ουτε τις μισές..ξανασκέψου το!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
    • Κι εμένα μου λείπει το θήλαστρο και η κάμερα που λες αλλά έχω την εξής απορία... Λέτε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα πάει ο θηλασμός και μετά να προβούμε σε αγορές εάν και εφόσον χρειαστεί;  Και για την κάμερα, εμείς έχουμε μία λίστα δώρων γιατί μας ζήτησαν πολύ φίλοι εδώ για να μας πάρουν κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε και να μη καταλήξουμε με 200 φορμάκια και 3 αποστειρωτές 🤣 ε και η κάμερα είναι ένα απ τα πράγματα που 2 φίλες μου εξέφρασαν την επιθυμία να μας το πάρουν μαζί, αλλά δε ξέρω πότε και όπως καταλαβαίνετε ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας 😅 ευελπιστώ εντός των ημερών, ίσως ήθελαν να περιμένουν και τη Βlack Friday, δε ξέρω 😅
    • Επειδή κι εμένα με έβγαζε υπερβολική ο σύζυγος, του είπα ότι θέλω να έχω τα πρώτα σε περίπτωση που συμβεί κάτι... τα περισσότερα τα έχουμε πάρει. Χθες ήρθαν και οι πρώτες πάνες και τα μωρομάντηλα. Μου λείπει το θήλαστρο και η ενδοεπικοινωνία/κάμερα από τα βασικά που θέλω. Αν και πιστεύω ΄ότι και χωρίς αυτά για 1-2 εβδομάδες μια χαρά παλεύεται...
    • Κι εγώ πάντα γυναίκες είχα τώρα πρώτη φορά παίχτηκε αυτή η αλλαγή. Βέβαια κι από γυναίκα είχα κακή εμπειρία να σας πω, πέρυσι με την 1η εκγυμοσύνη που παλινδρόμησε, μου φέρθηκε πολύ απαξιωτικά... Τώρα δεν αξίζει να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δε θέλω και να τα θυμάμαι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακατάλληλοι ανεξαρτήτως φύλου... Καλά και το ακραίο που είχα ακούσει απο Έλληνα άνδρα γυναικολόγο... Σ αυτή την εγκυμοσύνη, αν θυμάστε που σας είχα ανεφέρει, στην αρχή ήμουν στην Ελλάδα για το Πάσχα. Οπότε για να δούμε αν όλα καλά και ν ακουσουμε καρδούλα τότε, πήγα στο γυναικολόγο της μαμάς μου κατ ανάγκη. Οκ μια χαρά μου φέρθηκε με σεβασμό στις ανησυχίες μου λόγω ιστορικού, δε λέω, αλλά το σεξιστικό/μισογυνίστικο σχολιάκι του δε το τσιγκουνεύτηκε... Του λέω ότι θα μιλήσω με τη γυναικολόγο μου για το τάδε θέμα και μου λέει "α γυναίκα γυναικολόγο έχεις εκεί;;" και του λεω ναι. Και απαντάει "ε κοίτα να το ψάξεις καλά αυτό, γιατί οι άνδρες γυναικολόγοι είναι γενικά πιο ψύχραιμοι στους τοκετούς ενώ οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές. Πήγαινε και σε κάποιον άνδρα για 2η γνώμη".... Χμμμμ ναι.... 😵🤷‍♀️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...