Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ Ή ΚΩΛΙΚΟΙ?


Recommended Posts

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ..Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 23 ΗΜΕΡΩΝ & ΕΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕ 4 ΦΟΡΕΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ..ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ,ΜΑΖΕΥΕΙ & ΤΣΙΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ & ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗ & ΚΛΑΙΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΙΚΟΙ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΕΣ & ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) Η ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ??ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ?ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΕ ΤΗΛΙΟ Κ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ,ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΛΛΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΩ..ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλυψω νομιζω οτι ειναι κωλικοι..

κ μενα οταν πονουσε δε ηθελε να κατσει στο στηθος..

θηλαζεις αποκλειστηκα?

γιατι αν θηλαζεις δε υπαρχει προβλημα δυσκοιλιοτητας...στανταρ :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολλες φορες τα μωρακια που θηλαζουν εχουν ενα θεμα με τα κακακια τους... και εμεις το ειχαμε οταν επινε το γαλακι μου! Εμας ομως δεν περασε ακομα και οταν ξεκινησαμε το ξενο γαλα. Εγω αυτο που εκανα για να τον βοηθω στα κακα εβαζα λαδακι σε ενα θερμομετρο το εβαζα στην ακρη του πρωκτου και το κουνουσα δεξια αριστερα (μου ειπε η παιδιατρος να το κανω αυτο) και ταυτοχρονα εκανε κακακια. Φαινετε οτι το μωρακι σου εχει και κολικους. Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα τις σταγονιτσες αυτες τις πιναμε και εμεις και βοηθουσαν μονο για κανα 5λεπτο μετα παλι αρχιζε το κλαμα. Οι κωλικοι εμας σταματησαν μετα τις 40 μερες. Υπομονη. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μια μερα,και δυο καμια φορα δεν ειναι προβλημα βρε μωρομανα :):) θα "τα κανει" -με το συμπαθειο- η μικρη σου,μην ανησυχεις εσυ!αν θες να την βοηθας κανε ενα μασαζ ηπιο χαμηλα στην κοιλιτσα,και καμια ζεστη πετσετουλα (την πατας με το σιδερο) σαν κομπρεσα κι αυτο ολο και κατι θα κανει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπελα μου υπομονη ετσι ειναι οι κωλικοι θα κοιματε λιγο και θα ξυπνα θα κλαιει... μετα τις 40 μερες συνηθως περνανε! Εμας τουλαχιστον σταματησαν οι κωλικοι και αρχισε απλα η γκρινια :huh:

Εμενα ο γιος μου ειχε κωλικους απο το μαιευτηριο!!

Επισης για τη διατροφη σου η παιδιατρος μου ειπε οχι καφεδες,σοκολατες και μπαχαρικα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλυχω μου μηπως οντως την ενοψλει κατι που τρως. Αν τρως ξυρους καρπους η πολλά λαχανικα μπορει να την πειραζουν. Επισης δοκιμασε για καμια βδομαδα να μην τρως γαλακτοκομικα απο γαλα αγελαδος, μηπως την ενοχλει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα,

αν θηλάζεις απλά πρόσεξε λίγο την διατροφή σου γιατί επηρεάζεται πολύ στο θέμα κολικών. Δυστυχώς ό,τι και να του κάνεις οι κολικοί θα περάσουν από μόνοι τους, απλά μπορείς να τον βοηθήσεις και με λίγο μασάζ στην κοιλίτσα.

Τώρα για το θέμα με τα κακάκια του, αυτό συμβαίνει σε πολλά μωράκια. Εγώ όταν του συνέβη ήταν όταν τον πέρασα από τον θηλασμό στο ξένο γάλα και μόνο όταν πέρασαν 5 μέρες και είχα προσπαθήσει με λαδάκια, με χαμομήλι, μασάζ στην κοιλίτσα ο παιδίατρος μου είπε να του βάλω βρεφικό υπόθετο γλυκερίνης για να τον ανακουφίσω. Μετα από αυτό ήμασταν καλά και συνεχίσαμε κανονικά τα κακάκια μας...

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο...

line_line_b_beg_40_time_1240891200_text_f4ef20ede9eddceae920eceff520e5dfede1e9.gif

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ακόμα και όταν θηλάζουμε τα νινάκια μας μπορεί να μην κάνουν καθημερινά κακάκια,συμβαίνει,δεν είανι απαραίτητο να κάνουν 5 φορές τη μέρα! μπορείς να ρωτήσεις και το γιατρό σου.Δεν είναι ανησυχητικό και όπως είδες τα έκανε....

Οσο αφορά τα πονάκια σας, είστε ακριβώς στην εποχή - ηλικιακά - που θα έχετε τέτοια προβληματάκια...Να τι μπορείς να κάνεις...

-Δινε στη μικρούλα σου μάραθο , είναι ιδανικό ρόφημα-τσάι για τους κολικούς...

-Παίρνε την αγκαλίτσα με τέτοιο τρόπο ώστε η κοιλίτσα της να ζεσταίνεται από τη δική σου - γυμνές δηλαδή!

-Μπρούμητα με το κεφαλάκι στο πλαι , τους αρέσει και ηρεμούν!

-Βόλτα με το αυτοκίνητο μέσα από λακούβίτσες!Μη γελάτε , είναι δύσκολο να εφαρμοστεί αλλά αυτά τα ταρακουνήματα τα βοηθούν!

Αν σκεφτώ κάτι ακόμη θα σου πω....

ΑΑΑΑ! - Υπομονή ;) Όλα θα περάσουν , όπως πέρασαν και στα δικά μας παιδάκια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οσο αφορά στη διατροφή , σαφώς και επηρεάζεται το μωράκι...

Εντ'οπισε τι σου φ'ερνει δυσανεξία και εσένα και μην το πολυτρως...

Τώρα να κόψεις και τα πάντα δεν γίνεται.

Εχω την εντύπωση οτι η διατροφή είναι το τελευταιο που τα ηρεμει- ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος-στην Ινδία που τρώνε καυτερά και θηλάζουν τι κάνουν?

Απλά αν είναι να έχουν ,θα έχουν κολικούς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ 2 ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 4-5 ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ 3 ΕΚΑΝΕ ΑΝΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 4 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπον μερικες βασικες αρχες του θηλασμου :

1) Αν το μωρο ειχε ανάγκη απο τηλιο/γλυκανισο/τσαι , τοτε το στηθος μας θα εβγαζε τηλιο/γλυκανισο/τσάι . ;) Το μητρικό γαλα ειναι οτι χρειαζεται το μωρο .

2) Για τις πρωτες 20 μερες τα μωρα πρεπει να κανουν 3-4 φορες την ημερα κακα . Μετα τις 20 μέρες μπορει να κανουν 7 φορες την ημέρα ή 1 φορα στις 7 ημερες !

3) Τα γαλακτοκομικά στη διατροφή της μητέρας πολλες φορες επιδεινωνουν τους κολικους . Κοψε τα γαλακτοκομικά για λιγες μερες .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου!

Οι κολικοί από διάφορες άλλων εμπειρίες, (εμείς ουδέποτε εμφανίσαμε την παραμικρή δυσφορία) έχουν διάρκεια τουλάχιστον 1 ώρα και είναι καθημερινό φαινόμενο!Εξαντλητικό...

Αλλά γιατί κατέφυγες αμέσως στις σταγόνες;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δυστυχως φαινεται να ειναι κωλικοι

δοκιμασε να πινεις εσυ χαμομηλι, για να πηγαινει στο γαλα

εμενα με βοηθησε

υπομονη!!!!!

μια μερα θα εξαφανιστουν ως δια μαγειας!!!!

ejdn1uccugwuiosd.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σήμερα κλείνουμε την 6η εβδομάδα 🥰🥰🧿🧿.. Όχι όχι ξυπνούσε ανά 3ωρο για φαγητό...οι κολικοί μας συνήθως κρατάνε από τις 7 μέχρι τις 11 το βράδυ!!
    • Αχ τέλεια! Εύχομαι να παραμείνει έτσι. Τα προηγούμενα βραδιά ξυπνούσε για να φαει? Η από κολικούς? Αντε ελπίζω να μειώθηκε η ένταση τους κάπως τώρα.
    • μακάρι κορίτσι μου να συνεχίσει ετσι.. τουλάχιστον να ξεκουράζεσαι! μεγαλώνουν μωρέ και ηρεμούν και αυτά..ποδο είστε εσείςς;
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🩷🦋🩷 Πώς είστε??εμείς χθες το βράδυ κάναμε το πρώτο μας σερί 6ωρο και η αλήθεια ξεκουραστήκαμε αρκετά 😍👣..τις προηγούμενες 2 μέρες περνούσαμε πάλι δύσκολα με τους κολικούς αλλά χτες ήταν άλλο μωράκι...💙💙🧿🧿
    • Εγώ πάντως παρατήρησα το εξής. Εγώ κανονικά κάνω πολύ απότομο πικ. Τα τεστ μου βγαίνουν ολόλευκα, ξαφνικά τη 12η αρχίζει αχνό, 13η ξαφνικό μπαμ θετικό και από 13η το βράδυ γίνονται λευκα. Στον προηγούμενο κύκλο που έψαχνα θετικό ωορρηξιας ενώ είχα ήδη το εξωμήτριο κ δεν το ήξερα, άρχισα τεστ από την 8η κ μέχρι 16η που σταματησα τα έβλεπα πολύ έντονα όλα. Τοτε δεν ψιλιαστηκα τι γίνεται, απλα ειχα σκοπο να ρωτησω τ γυναικολογο πως γίνεται απο το πουθενά να εχω θετικα τοσες μερες ! Δηλαδή σ εμένα ίσχυσε αυτό που βγαίνουν θετικά τα ωορρηξιας στην εγκυμοσύνη. Αλλά αν βγάζεις θετικό ωορρηξιας, θα βγάλεις και θετικό εγκυμοσύνης. Το τεστ μπερδεύει τις ορμόνες απλά. Είναι αδύνατο να σου βγάζει έντονα σχεδόν θετικά ωορρηξιας κ η χοριακη να μη φανεί καν. Έτσι λέω εγώ...  Σου δείχνω φώτο μου με μερικά από κείνα τα τεστ, δεν τα έβαζα όλα στην εφαρμογή, μόνο λίγα.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...