Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

crazy έγραψε:

Όσο γι'αυτό που λες, ότι δεν πιστεύεις τίποτα από τους γιατρούς, θα διαφωνήσω λίγο... Για κάποια πράγματα πρέπει να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς και να μην τα αφήνουμε στην τύχη τους...

Εξάλλου, ο Θεός είναι που δίνει τη φώτιση σε κάποιους επιστήμονες και προοδεύουν και ανακαλύπτουν όλα αυτά τα πράγματα που έχουν βελτιώσει τη ζωή μας σε όλους τους τομείς και ειδικά στο χώρο της υγείας...

σε ευχαριστω crazy απλά η δική μου περίπτωση δεν εχει λύση...ειχε δισχιδή ράχη με συνέπεια υδροκέφαλο και διάφορα άλλα προβλήματα στο κεφάλι!Δεν ειναι χρωμοσωμιακή ανωμαλία, απλά μενω έγκυος και ότι κάτσει...άρα βοήθεια από τον θεο εκει!

Ό ενας γιατρος μου λεει φολικό οξυ ο άλλος δεν το δεχεται....δηλαδή εχω πέσει στην περίπτωση...

ο ενας μου λεει μπορει να ειναι τρισωμια μπορει και να ειναι θέμα τυχης...

Βγάζεις συμπέρασμα εσυ?Έχω παιει σε 4 διαφορετικούς (ειδικο προγεννετικης διάγνωσης-εξωσωματικών-2 απλούς μαιυτηρες) όλοι διαφορετικά...κατέληξα να μεινω σε αυτων της προγεννετικής γιατι μου είπε να πέρνω το φολικό και ότι θα το δει στην 15 εβδομάδα!

• Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Μα για το φολλικό οξύ λένε πως πρέπει να το παίρνουμε προληπτικά για ακριβώς αυτό το θέμα!! Πως είναι δυνατόν να μην το δέχονται;;;

Τη βοήθεια του Θεού πρέπει έτσι κι αλλιώς να την ζητάμε και να προσευχόμαστε γι'αυτήν.. και για κάθε περίπτωση! Απλά έτσι όπως το έθεσες πριν, συμπέρανα λάθος, ότι δεν έχεις ζητήσει εξειδικευμένη ιατρική συμβουλή.. Γράψε λάθος!

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο, εξέταση καρυότυπου σου έχουν πει να κάνεις;

Σε ρωτάω γιατί έχω το παράδειγμα μιας φίλης μου, που ένα στα τέσσερα έμβρυα που συλλαμβάνει είναι υγιές και τα υπόλοιπα είτε με σοβαρό πρόβλημα είτε με το πρόβλημα στα γονίδια αλλά χωρίς να νοσήσουν. Δες εδώ το θέμα που'χα γράψει σχετικά: http://mammyland.com/index.php?option=c ... d=5#124922

Εμάς ο γιατρός μας έστειλε να την κάνουμε μετά την αποβολή και την παλλίνδρομη, μαζί με όλες τις άλλες εξετάσεις που έπρεπε να κάνω.

Δημοσίευση

το έχω διαβάσει αν εννοεις για την χαρτογράφηση.Εγω έχω ενα παιδάκι και μου λένε θεμα τυχης.Καρυότυπο δεν μου προτεινε κανεις να κάνω γιατι δεν θεωρέιτε χρωμοσωμιακή ανωμαλία... αν και από το καινούργιο έτος θα την κάνω κ θα ξαναπάω συον γιατρό μου να μιλήσουμε ξανά!Συνηθως για να σου προτεινουν καρυότυπο πρέπει να κάνεις 2 παλλίνδρομες λένε!

Τεσπα εγω ακόμα δεν εχω καταλάβει αν ειναι χρωμοσωμιακη η δεν είναι..

Crazy δεν ξέρω αν έχεις δει καθόλου το θέμα μου εγω θηλαζα το μικρό και έμεινα έγκυος.λογω της αλλεργίας που ειχε επι 8 μηνες ετρωγα κοτοπουλο ρυζι μακαρόνια.Ειχα πει στον γιατρό μου ότι ηθελα κ δευτερο και μου ειχε πει προχώρα μην αγωνεσαι δεν θα συμβει τιποτα και εγω το ζωων προχώρησα....αν μπεις στο θεμα που λεει για γιατρος εχω γράψει τα ονόματα που έχω παέι...μονο ο κιτμιρίδης που ειναι ειδικός στον προγεννετικό έλεγχο μου το πρότειινε!

Δημοσίευση

Όχι, δεν το'χα δει το θέμα σου! Θα ψάξω να το βρω.

Πάντως όταν λέω για εξέταση καρυότυπου, δεν εννοώ κατευθείαν την χαρτογράφηση. Ξεκινάνε με απλή εξέταση καρυότυπου συζύγων και την χαρτογράφηση την κάνουν μόνο εφόσον βρεθεί κάποιο πρόβλημα στον καρυότυπο κάποιου συζύγου και κριθεί απαραίτητο να προχωρήσουν σε εξωσωματική με επιλογή των υγιών εμβρύων.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, αυτό που συνέβη στο μωρό σου είναι επειδή δεν τρεφόσουν σωστά για μεγάλο διάστημα;;

Δημοσίευση

Ντάλια μου, εγώ το παίρνω από την αρχή της πρώτης μου εγκυμοσύνης. Μετά την αποβολή ο γιατρός μου είπε να το συνεχίσω γιατί πέρα από τα υπόλοιπα, κάνει καλό και στο αίμα. Δηλαδή έχω δυο χρόνια που το πίνω συνέχεια.

Δημοσίευση

Ένα την ημέρα μου'χει πει να παίρνω.

Τώρα από κει και πέρα, ό,τι σου πει ο γιατρός σου και ανάλογα και με τις εξετάσεις σου.

Το τι άλλο βοηθάει.. ξέρω γω;.. καλός τρόπος ζωής, καλή διατροφή, ψυχολογία.. όλα βοηθάνε! :)

Δημοσίευση

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΠΟΛΥ!!!!!!ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΧΩ ΝΕΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ...

Δημοσίευση

ΝΤΑΛΙΑ έγραψε:

ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΝΙΩΘΩ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλο βραδυ.το φολικοβοηθα να κλεισει η σπονδυλικη στηλη του μωρού που γινετε στην 4-6 εβδομαδα.

Δημοσίευση

Καλώς ήρθες στο mammyland συνονοψευδονόματη!! :P Πολύ λυπάμαι γι'αυτό που σου συνέβη! Εύχομαι πολύ σύντομα να έρθει και το θαυματάκι σε σένα! Μην στενοχωριέσαι! Ότι χρειαστείς.. εδώ είμαστε εμείς!

Δημοσίευση

Μακαρι,τωρα πρεπει να μου ερθει περιοδος,να αρχισω να σβηνω μερες μεχρι την επομενη προσπαθεια,δεν ξερω τι εχω παθει αλλες γυναικες δεν θελουνε αμεσως παιδι μετα απο αυτο εγω ομως θελω νιωθω αδεια χωρις το μωρακι στην κοιλιτσα μου.................................. :(

Δημοσίευση

ΝΤΑΛΙΑ έγραψε:

Συνοψευδονοματη το μωρο σου ειναι ενας κουκλος ειδα τη φωτο του.Μακαρι να κανω και εγω ενα γρηγορα!!!!!!!!!!!!!!!1111

Στο εύχομαι ολόψυχα κοπέλα μου!! Και πολύ σύντομα!! ;) Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! :)

Δημοσίευση

Ραφαελ μου και εγω φοβαμαι μην ξανασυμβει το ιδιο δεν ξερω αν θα μπορεσω να το αντιμετωπισω ξανα η θα με τρεχουν σε ψυχιατρους.Αλλα δεν γινεται να ζω ετσι ενω ξερω πως ειναι να εχεις ενα μωρο μεσα σου την τριτη το πρωι θα παω να πουμε για τις εξετασεις θα τις κανω και μετα τα αποτελεσματα μολις μου πει ο γιατρος ξεκινα θα αρχισω παλι να ελπιζω!!!!!!!θα παρω και τα τεστ για τις γονιμες μερες και θα προσευχηθω αυτη τη φορα να πανε ολα καλα.(τις εξετασεις φοβαμαιεχω διαβασει τοσα εδωμεσα).Εξαλου ολες οι γνωστες μου εχασαν μωρο την επομενη φορα που μεινανε εγκυες πηγαν ολα καλα...πρεπει να σκεφτω θετικα γιατι με το ανχος που εχω εγω....

Δημοσίευση

αστα και εγω ο ιδιο.να σκέφτομαι συνεχεια.Και ειδικά το βράδυ, γιατι την ημέρα παιζω με το παιδί και δεν προλαβαινω να σκεφτω.Ελπίζω να μας δωσει ο θεος μωράκια υγιει.Δεν με νοιάζει πια αν θα εινα αγορι η κοριτσι.Ελπιζω μεχρι να φτάσει εκεινη η ημερα που θα αρχισω τις προσπάθεις!Και οταν θα ειμαι εγκυος δεν θα το πω πουθενα μεχρι να βεβαιωθω οτι ειναι καλα, γιατι βαρεθηκα να εξηγω γιατι δεν γεννησα πια!

Δημοσίευση

Τωρα διαβαζα στο απωλεια ολα οσα ειχες γραψει...

Εχεις απολυτο δικιο κανενας να μην μαθει και εγω της ιδιας αποψης ειμαι πλεον ουτε καν στους γονεις μας,σκεφτομαι να αλλαξω και τα μαλλια μου να μην φαινεται η ριζα που δεν ειναι βαμμενη να μην καταλαβει κανεις δεν μπορω αλλο...

Δημοσίευση

Νταλια μου η μαμά μου οι αδελφές μου θα προδσπαθησουν να με κάνουν να το ξεχάσω, συνηθως δεν συζητάμε μαζι αυτο το θέμα, οι αλλοι όμως προσπαθουν να κάνουν και τους επιστημονες κ δινουν απο μονη τους λυση στο τι θα πρεπει να κάνω την επόμενη φορά, ή το άλλο οτι καλα δεν εεκαννες αμνιοκέντηση?Κ το θεωρουν δεδομένο ότι επρεπε να κάνω.Τεσπα δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι πιστευουν. Εγω εχασα την μπέμπα που τοσο ήθελα...κανεις δεν μπορει να μας νιωσει παρα μόνο κοπέλες που εχουμε βιώσει ανάλογη εμπειρία και να προσπάθησει η μια να βοηθησε την αλλη.Εγω αρχισα να πέρνω τα πάνω μου οταν εγραψα εδω, κ δεν εγραψα κατευθειαν σχεδον μετα απο 2 μηνες.Παντα θα σκεφτομαι πως ηταν κ την ταλαιπωρεια του μέχρι να αφησει την τελευταια του πνοη.Για μενα αυτο που περασα ειναι το χειροτερο παραγμα που εχω κάνει.Δεν θελω να μου τυχει ξανα...δεν θα το αντεξω.Για να αποκτησω εγω ενα παιδι ειναι εγωιστικο καθε φορα που μπορει να εχει προβλημα να γινετε αυτο.Αγαπάω με ολη μου την ψυχη όλα τα μωράκια του κόσμου..αν μου πουν οτι θα το ξαναπάθω θα δειξει μου ειπαν οχι αλλα θα το ψάξω,εχω νιωσει την εγκυμοσυνη δεν θα ξαναπροσπαθησω, εχω όλη την διάθεση να υοθετησω δεν με νοιάζει καθόλου!Μωρακια του θεου ειναι όλα.Τωρα αν δω άρρωστο άνθρωπο στο δρόμο δεν μπορω ουτε να τον αντικρύσω, σκέφτομαι την κόρη μου!Πιστευω οτι θα πάνε καλα.

Εσυ και ας μην σου το προτεινει κανένας να πάς να κάνεις πληρη ελεγχο θρομβοφιλιάς, σπερμοδιαγραμμα κ καρυοτυπο.Γιατι αν εχεις θρομβοφιλία (συνηθως χανεις το μωρο στον 2ο μηνα)περνεις ασπιρίνη κ κατι αλλο και εισαι εντάξει, αν υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα κανεις εξωσωματικη με μικρογονιμοποιηση και παλια οκ, τωρα αν βρουν τιποτα στα χρωμοσωματα δεν ξερω κ πολλά αλλά πιστευω με εξωσωματικη κ ελεγχο τον εμβρυων πριν την εμβρυομεταφορα κάτι γινετε.Υπάρχουν λύσεις για πολλά το θέμα όμως ειναι εμένα δεν υπάρχει κατι, ειναι ο λαχνος που τράβηξα οπως μου ειπε κ μια γιατρος ψυχρη που επισκεφθηκα!

Δημοσίευση

Κουράγιο κορίτσια μόνο αυτό μπορώ να σας ευχηθώ. Πάντως Ραφαέλ έχασα και γω πριν απο αρκετά χρόνια ένα μωράκι - χωρίς να υπάρχει ιατρική εξήγηση - και φοβόμουν τώρα στη 2η εγκυμοσύνη μη ξανα συμβεί. Ευτυχώς δεν το ξανά βίωσα. Μόνο μια γυναίκα που έχει χάσει απο τα σπλαχνα της μια ζωούλα ξέρει τι σημαίνει απώλεια. Κλάψτε, θρηνήστε, αλλά προχωρήστε μπροστά και κρατήστε στο μύχια της ψυχής σας την πιο όμορφη και ζεστή θέση για το μωράκι που χάθηκε. Εγώ πιστεύω πως το κοριστάκι μου ήταν αυτό που χάθηκε....τότε δεν ήταν έτοιμο να έρθει αλλά τώρα που χαμογελάει είναι σαν να μου λέει "εγώ είμαι πάλι μανούλα, τότε δεν μπορούσα να μείνω τώρα όμως είμαστε μαζί...."

Ένα της χαμόγελο / και ευτυχως είναι πολλά μέσα στη μέρα / είναι ικανό να με κάνει να φύγω....μαζί της έμαθα να ξανά ονειρεύομαι!!!!

Ραφαέλα μου ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!! :laugh: :cheer::kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μην νομίζεις! Κι εμένα κατά τις 20.00-20.30 κοιμόταν πριν κανένα μήνα αλλά άρχισε να αντέχει ξυπνιος πιο πολλή ώρα μέσα στη μέρα και πήγε πιο αργά 
    • Ιωάννα χρόνια σου πολλά!!! Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!! Υγεία κι όμορφες οικογενειακές στιγμές!!! Χαρά στο κουράγιο σου που θα μείνεις τόσο καιρό στα πεθερικά...εγώ ούτε με τους γονείς μου δεν αντέχω πλέον... Εμένα ο μικρός είναι πολύ καλός!! Έχει τη ρουτίνα του κ πλέον κοιμάται το βράδυ μόνος του στο κρεβάτι του χωρίς να τον κοιμιζω στα χέρια. Τον αφήνω κάτω με ανοιχτά μάτια, του ανάβω το φωτάκι με τον λευκό ήχο κ σε πέντε λεπτά έχει κοιμηθεί από τις 21:30 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί σερί...κ κοιμάται κ το μεσημέρι! Κι έχει πλάκα πλέον που του μιλάω κ λέει τα δικά του🤣.  Εγώ έχω μια πικρία... έκλεισα βάφτιση για δεύτερη μέρα του Πάσχα κ το ζευγάρι που ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό φαίνεται ότι το ζήτησαν μόνο κ μόνο για το φαίνεσθαι. Δεν έχουν έρθει να δουν καν το μωρό κ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μου πουν κ πότε θα έρθουν κ τους ρώτησα χθες κ η απάντηση ήταν θα έρθουν 3 μέρες πριν τη βάφτιση. Δεν τους νοιάζει καθόλου για το μωρό, δεν έχουν ρωτήσει ποτέ τι κάνει. Κ χθες τους είπα πως αν το κάνουν για τυπικούς λόγους να μας το πουν. Και κορίτσια θύμωσαν, γιατί τους ζήτησα να ρωτάνε τι κάνει το μωρό, δε με νοιάζουν ούτε τα δώρα ούτε τίποτα, μόνο να ενδιαφέρονται. Και να φανταστείτε ότι πριν γεννήσω μου έλεγε η κοπέλα είδες καθόλου βαπτιστικά; Ακόμη ήμουν στον 7ο μήνα κ της είπα κάτσε να γεννηθεί το μωρό με το καλό κι έχουμε χρόνο, απλά να ξέρεις ότι θέλω ό,τι πιο απλό υπάρχει. Η απάντησή της ήταν γαμπρό θα τον ντύσουμε, τι να μας λέει ο κόσμος ότι δεν έχουμε λεφτά; Με αυτή της την απάντηση τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι το κάνουν μόνο για την εικόνα. Θεωρώ πως δεν είμαι παράλογη. Κι εμείς βαφτίσαμε ένα παιδάκι κ το έχουμε σαν να είναι δικό μας, κι αυτό που λέω πάντα στους γονείς του είναι για εμάς το πρώτο μας παιδί κ στην καρδιά μας θα έχει την ίδια θέση με τον μπεμπουλη μας! Είμαι να σκάσω. 
    • Ωωω φοβερό αυτό ήταν κορίτσια μου φτάσαμε στην τελική ευθεία  ❤️❤️   είναι όπως τα λες… κ θα γίνει κ πιο έντονο όσο μεγαλώνει το μωρό.    στο δεύτερο εγώ νόμιζα ότι γεννάω κάθε μέρα από τις συσπάσεις κ την πίεση 🤣 (εεε και τα 2 παιδιά βγήκαν μετά τις 40εβδ). Δεν κοιμόμουν γιατί νόμιζα ότι γεννάω κ μου την έφεραν  🥱🤭 τώρα εχω πάρα πολλές συσπάσεις εδώ και πολύ καιρό, πόνους, πίεση κτλ κ είμαι τόσο chill γιατί ξέρω ότι δεν παίζει να έρθει νωρίς… 🤷🏼‍♀️😂  δεν θα πέσω στην παγίδα 🤣🤣🤣🤣🤣
    • Ωωω τι ωραία κοιλιτσα ρε σύ ❤️❤️❤️    αλλά και το μαλλί φοβερό πραγματικά 🔥🔥🔥
    • η αλήθεια ειναι και εγώ θέλω λιγο να το πάω πιο αργά... τύπου 9.30-10.00 γιατί τώρα μεγαλώνει η μέρα...θα ξεκινήσουμε βολτες και δεν θέλω να είμαι σπίτι απο τις 20.00🤷🤷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...