Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ...ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!


yolanda

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω στεγνωτήριο, επειδή στην περιοχή που θα μετακομίσω, σε λίγες ημέρες, έχει πολύ υγρασία και θα αργούν τα ρούχα να στεγνώσουν, ειδικά τώρα το χειμώνα. Έχω λοιπόν μερικές απορίες.

- Ξεχειλώνουν ή μαζεύουν τα ρούχα με την χρήση στεγνωτηρίου?

- Μένει η μυρωδιά του μαλακτικού πάνω στα ρούχα ή αυτά μυρίζουν μούχλα?

- Καίει πολύ ρεύμα?

- Βγαίνουν τα ρούχα πολύ τσαλακωμένα?

- Ποιά υφάσματα απαγορεύεται να μπουν στο στεγνωτήριο?

- Υπάρχει κίνδυνος για μύκητες, αν βάζω τα εσώρουχα στο στεγνωτήριο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ 1.5 ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΒΑΖΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥΛΟΒΕΡ Η ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΥΧΟ ΠΌΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ.ΜΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΑ Α΄ΠΟ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΟΥΧΛΑ..ΑΝ ΚΑΙΕΙ ΡΕΥΜΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ...ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΙΔΕΡΩΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ...ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ Α΄ΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω το εχω 4 χρονια και θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες αγορες(βλ.σημερινος καιρος)

Θα σου απαντησω

-Θα κοιτας τις ετικετες, συχνα μαζευουν τα τζιν και καποια φουτερ.Αυτα δεν τα βαζω μεσα

-Μενει η μυρωδια του μαλακτικου

-Οχι, αρκει να παρεις ενεργειακης κλασης α

-Οχι, να φορντιζεις ομως τα σεντονια να τα βαζεις διπλωμενα.

-Δεν βαζω τα πουλοβερ, τα μεταξωτα κ τις πλαστικες σαλιαριτσες.

-οχι, το σεγνωτηριο ειναι κλιβανος :P , εκει τα βαζω κ εγω

Συμβουλη που την εμαθα μετα τον χρονο.Να βγαζετε το φιλτρο να το καθαριζετε (οχι με τα χνουδια, το αλλο).Αν ειναι αυτο βρωμικο θα μυριζουν τα ρουχα(οχι ασχημα, αλλα θα ειναι σαν να μην περασε μαλακτικο)

Επισης του μωρου ειναι που βαζω περισσοτερο γιατι ειναι τελειως αποστειρωμενο, σε σχεση με εξω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τα ρούχα μυρίζουν πιό ωραία, είναι πολύ μαλακά , δεν χρειάζονται σίδερο ... αλλά το ρεύμα θα έχει αισθήτη άνοδο, έμεις τώρα που ζοριζόμαστε οικονομικά δεν το χρησιμοποιώ άλλο.. με 4-5 στεγνωτήρια το μήνα μου ερχόταν 50 ευρώ πάνω ο λογαριασμός και με πολλές κοπέλες που το έχω συζητήσει μου έχουν κάνει τα ίδια ακριβως παράπονα για το ρεύμα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

yolanda καλη σου μερα!

πολυ καλα κανεις και θα αγορασεις στεγνωτηριο! ειδικα αν εχεις μωρακι οτι καλυτερο!

θ'αρχισω να σου απανταω στις ερωτησεις...

-δεν ξεχειλωνουν τα ρουχα!

-δεν μαζευουν καθολου(αυτο βεβαια εξαρταται και απο σενα, δηλ αν αφησεις ενα ρουχο μεσα για ωωωωρες τοτε φυσικα θα τραβησει! αν ακολουθησεις τις οδηγιες που εχει το βιβλιαρακι δεν θα παθουν τιποτα!

Βεβαια παιζει ρολο και η μαρκα! να παρεις μια καλη μαρκα στο να μην καταστρεφονται τα ρουχα! εγω εχω Bosch και ειμαι σουπερ ευχαριστημενη! εχει βεβαια και αλλες καλες μαρκες.

-καθολου μυρωδια δεν μενει! και ουτε μυριζει μουχλα! καθε αλλο γινονται ολα τοοοοοσο μαλακα που θα θες να βαζεις οοοοοολα σου τα ρουχα...ειδικα οι πετσετες γινονται πουπουλο, ασχετα αν ειναι η ποιοτητα τους πολυ σκληρη!!!

-εεε πρεπει να εχει και ελαττωμα! δυστυχως καιει ρευμα, αλλα απο την αλλη δεν ειναι και εξεζητημενα πραγματα... ειναι κατηγοριας Β η καταναλωση ενεργειας (οσο πιο κατω παμε τοσο περισσοτερη ενεργεια καταναλωνεται...A, B, C, D, E, F....)ενεργειακη κλαση Α δεν υπαρχει στα στεγνωτηρια!

-τα ρουχα δεν βγαινουν τσαλακωμενα, μαλιστα εχει και ειδικο προγραμμα στεγνωματος μαζι με λιγακι σιδερο!

-βασικα τα ναϋλον υφασματα δεν μπαινουν, αλλα ακομη και για τα συνθετικα υπαρχει ειδικο προγραμμα!

-κινδυνος για μυκητες καθολου! να μην σε ανησυχει!

το μειονεκτημα του ειναι πως κανει αρκετο θορυβο και δεν θα μπορεις να το βαλεις το βραδυ που θα πατε για υπνο...

αν βαλεις καποιο ρουχο που εχει κουμπια και απο τις στροφες "ερθει" προς την πορτα θα ακουγονται τα κουμπια που θα κτυπουν στην πορτα...

κατα τα αλλα δεν βρισκω προσωπικα αλλο μειονεκτημα...

και χωρο να μην εχεις μπορεις να το βαλεις πανω απο το πλυντηριο ρουχων

αυτα.... ελπιζω να σε βοηθησα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

υπαρχουν κατι αρωματικα δροσομαντηλα για το στεγνωτηριο, αλλα οταν ανοιξεις το πακετο δεν "σφραγιζει" οποτε τα υπολοιπα στεγνωνουν...οποτε δεν το αγορασα ξανα...

αλλα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που τελειωνει το στεγνωτηριο ΠΑΝΤΑ να αδειαζεις το νερο και να καθαριζεις το φιλτρο με τα χνουδια! μ'αυτο τον τροπο το συντηρεις και σιγουρα διατηρειται καθαρο το στεγνωτηριο και δεν μυριζουν τα ρουχα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

to exo edo k 5 xronia k itan to kalutero doro pou mou ekanan!na sai kala re theia,vevea i theia sti germania eixe edo k 20 xronia alla as to prosperasoume,vgainoun malakes oi petsetes oxi ekeini i kseraila tou aplomenou,den exo aradiasmena se kalorifer to xeimona,pleon tou morou ta gtegnono k ta diplono kateutheian,mexri proteinos ta siderona kiolas,to filtro thelei katharisma oxi mono g murodies alla epeidi meta den stegnonei kala,ego exo BOSS,k episis den plirono polu reuma

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαλημερα!

Εχω στεγνωτηριο και ειμαι υπερευχαριστημενη!

Λοιπον...

Τα ρουχα δεν ξεχειλωνουν αλλα υπαρχει περιπτωση να μαζεψουν.Την εχω πατησει καποιες φορες!Αυτο που μπορεις να κανεις για να το αποφυγεις ειναι να βλεπεις τα ταμπελακια απο τα ρουχα στα οποια αναγραφεται αν μπαινουν ή οχι.Αγω βαζω καποια που γραφουν πως δεν μπαινουν και δεν εχουν παθει τιποτα!

Η μυρωδια μενει και φυσικα ειναι εντονη!Ειναι παντα μοσχομυριστα τα ρουχα και πολυ μαλλακα!

Ρευμα καιει αρκετο δυστυχως.Εγω θα σου πω πως περυσι το χειμωνα εκαιγα 50 ευρω παραπανω το 2μηνο αλλα το χρησιμοποιουσα σιγουρα καθε μερα λογω του μωρου!

Δεν κανει να βαζεις μεταξωτα και μαλλινα ρουχα!

Αυτα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν προτεινετε κ ποια έχετε γιατι κ εγω θα πάρω τωρα μιας που θα πάω στην ροδο (χαλια μαυρα) υγρασία βροχή και δεν υπάρχει περίπτωση να συτεγνωσουν τα ρούχα ουτε σε μια εβδομάδα.αααα κ να ειναι λίγο αθόρυβο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αθορυβο δεν βρισκεις!!!

εγω εχω Bosch και ειμαι τρελα ευχαριστημενη! και μια αλλη κοπελα διαβασα ειπε εχει την ιδια μαρκα και ουτε σ'αυτης αλλα ουτε και σε μενα μυριζουν τα ρουχα!!!

η μαρκα ειδικα στο στεγνωτηριο ειναι πααααρα πολυ σημαντικη! σου συστηνω αυτο που πηρα!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΕΧΩ CANDY ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ DEN EINAI A ΚΛΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ...ΔΗΛ ΤΟ ΠΗΡΑ 650 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ Ν ΑΠΑΡΩ ΤΗΣ MIELE ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΙΧΕ 1500

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εμείς σκεφτόμαστε να πάρουμε στεγνωτήριο γιατί ακόμη και τα σεντόνια αργούν να στεγνώσουν!!!

Ενέργειας Α δεν υπάρχει.

έχω κοιτάξει τα παιδικά ρούχα οι ταμπέλες τους λένε όχι στο στεγνωτήριο!!!

Εμείς μπορεί να πάρουμε πλυντήριο-στεγνωτήριο, αν και έχουμε χώρο και για τα 2. Μια γνωστή μας είπε ότι μετά από κάποιο διάστημα χαλάει τα πουκάμισα! :ohmy: δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αργη μου απ'οτι γνωριζω τα 2 σε 1, πλυντηριο-στεγνωτηριο χαλανε πααααρα πολυ ευκολα! μιας και εχεις χωρο παρε ανεξαρτητα!

εγω τα εβαλα το στεγνωτηριο πανω στο πλυντηριο ρουχων. το δικο μου ειναι ενεργειας Β (Α δεν υπαρχει) ειμαι σουπερ ευχαριστημενη, μαρκα Bosch. αλλα οπως ειπε και η filos`ifigen η μαρκα Miele ειναι κορυφη σε ολες τις ηλεκτρικες συσκευες αλλα επισης ειναι κορυφη και στα χρηματα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαρουλινι κ εγω πανω απο το πλυντηριο το ειχα, το εβγαλα πριν λιγες μερες στη βεραντα, σε καποιο σημειο που καμουφλαρετε απο μια ντουλαπα.Ειναι φαρδυ εκεινο το σημειο κ δεν βρεχεται.Και εμενα bosch ειναι, με κανατε κ εψαξα το φυλλαδιο του, οντως ενεργειακης κλασης β ειναι.Αλλα και παλι, αν κανεις ορθη χρηση σε ολες τις συσκευες δεν θα χαλας πολυ ρευμα.(Σε εμας πιο πολυ ειναι τα δημοτικα τελη κ η ερτ παρα η καταναλωση)

Αργι γιατι δεν κανει τα παιδικα ρουχα?Μηπως λογω υφασματος, μπορει δηλ να μαζεψουν επειδη ειναι 100% βαμβακι?Εγω τα βαζω ολα κ δεν εχουν παθει κατι.Τα πουκαμισα δεν τα βαζω ασχετως τι γραφει το ταμπελακι..φοβαμαι :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θεωρω οτι το στεγνωτηριο ειναι σχεδον απαραιτητο σε καθε σπιτι αλλα δυστυχως στην Ελλαδα μας επειδη εχουμε τον ηλιο μας και εχουμε τη δικαιολογια οτι στεγνωνουν αλλα δυστυχως σε κποια μερη εχει τοση πολλη υγρασια που ειναι αδυνατο .

χρειαζεται ομως κακα τα ψεμματα δεν θα το χρησιμοποιησουμε συνεχεια αλλα σε καποιες ειδικες περιπτωσεις.

Πέρσι που ειχα το Σταυρο στο νοσοκομειο δεν προλαβαινα ναπλενω τα ρουχα αφου δεν εφευγα λεπτο απο διπλα του , δεν ειχα καικαποιον κοντα για αν μου βαλει ανενα πλυντηριο και βεβαια ο αντας μου παρολο που εκανε προσπαθειες και εβαζε τα απλωνε αλλα δεν στεγνναν ηταν και Νοεμβριος μηνας βλεπετε.Ετσι αυτα που φοραγε το παιδι τα επλενα στη νιπτηρα του νοσοκομειου και τα στεγνωνστο καλολιφερ τι άλλο να εκανα;

Η κοπλα που ηταν δπλα μου μουλεει μια ερα παω στο σπιτι αν βαλω ακανενα πλυντηριο δεν μου δινεις να σου πλυνω κατι ; εγω ντραπηκα και δνε της εδωσα εν τω μεταξυ σκεφτηκα ποτε θα στεγνωσουν ; οταν γυρισε την εδα που εφερε τα ρουχαλακι της μικρης τα οποια φορουσε πριν και τα ειχε πλυνει και τα ειχε στεγνωσει και τρελαθηκα τοτε μου ειπε οτι ειχε στεγνωτηριο .Απο την επομενη βεβαια και της εδεινα και μου τα επλενε και ειπα οτι μολις μπορεσω θα παρω .Καποια κοπελα ειπε οτι μπορουμε να το βαλουμε πανω απο το πληντυριο αυτο βεβαια αν το πλυντηριο ανηγει απο μπροστα ; και δνε ξερω κανει να ειναι η μια συσκευη πανω στην αλλη ;Εγωτωρα θα αω να αγορασω σαν αρχη πληντυριο επειδη το άλλο τα επεξε καιμετ στεγνωτηριο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kοριτσάρες σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας!

Εγώ δεν θα τολμήσω να βάλω το στεγνωτήριο πάνω από το πλυντήριο, γιατί θα φοβάμαι μην πέσει. Ρώτησα σε 2 καταστήματα ηλεκτρικών και μου είπαν πως μόνο αν πλυντήριο και στεγνωτήριο είναι ίδιας μάρκας λειτουργεί το σύστημα "κολώνα". Διαφορετικά πρέπει να βρω χώρο για το στεγνωτήριο. Το καλό είναι πως τα σύγχρονα στεγνωτήρια χρειάζονται για να λειτουργήσουν μόνο μια πρίζα και καθόλου την αποχέτευση οπότε κάπου θα το βολέψω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οταν λεω το εβαλα πανω απο το πλυντηριο ρουχων, εχει αλλο παγκο, εχει χωρο για να αναπνεει και το πλυντηριο και το στεγνωτηριο οποτε το στεγνωτηριο καθεται πανω στον παγκο, αλλα που διαβασα το βιβλιαρακι του βρηκα πως εχει ενα συστημα οπως το λες κολωνα στυλ για να καθεται το ενα πανω στο αλλο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πριν λίγο καιρό πήρα πλυντήριο και είναι της Bosch...

Μου είπαν οτι έχει την υποδομή ώστε να μπει και στεγνωτήριο απο πάνω...Είναι δηλαδή πιο ενισχυμένο το πλαστικό απο πάνω ώστε να μπορέσει να πατήσει το στεγνωτήριο... Δεν χρειάζεται ειδικό πάγκο.

Κάνω κι εγώ έρευνα σε στεγνωτήρια και κατέληξα σε ένα της Bosch...

Καλές αγορές λοιπον!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

VASOMITS έγραψε:

Πριν λίγο καιρό πήρα πλυντήριο και είναι της Bosch...

Μου είπαν οτι έχει την υποδομή ώστε να μπει και στεγνωτήριο απο πάνω...Είναι δηλαδή πιο ενισχυμένο το πλαστικό απο πάνω ώστε να μπορέσει να πατήσει το στεγνωτήριο... Δεν χρειάζεται ειδικό πάγκο.

Κάνω κι εγώ έρευνα σε στεγνωτήρια και κατέληξα σε ένα της Bosch...

Καλές αγορές λοιπον!!! ;)

αυτο ακριβως εννοω! δεν το ηξερα τοτε, ουτε και μου το ειπανε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κ εγω αγορασα προσφατα της Βosch αλλα δεν το δοκημασα ακομη θα το βαλω στην αποθηκη μιας κ εκει εχω χωρο ;) πιστευω να σωθω μιας κ το χειμωνα επερνα μεσα την απλωστρα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαλησπέρα και από εμένα.

Εγώ έχω πλυντήριο στεγνωτήριο 2 σε 1 και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Το έχω περίπου τρία χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα. Λόγω χώρου δεν μπορούσαμε να πάρουμε ξεχωριστό αλλά μια χαρά με βόλεψε.

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζετε να περιμένεις να τελιώσει το πλυντήριο για να τα μεταφέρεις στο στεγνωτήριο. Του δίνεις κανονικά το πρόγραμμα και για στέγνωμα (ανάλογα τί θες γιατί έχει πολλά προγράμματα) και πάω για ύπνο. Το βάζω νύχτα γιατί έχω νυχτερινό ρεύμα και η επιπλέον κατανάλωση είναι λιγότερο επιβαρυντική.

Αν τα βγάλω το πρωί είναι μια χαρά απαλά και εύκολα στο σίδερο. Αν τα ξεχάσω παραπάνω ώρες τότε είναι πιο τσαλακωμένα.

Πάντως μοσχομυρίζουν το μαλακτικό τους μια χαρά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...