Μετάβαση σε περιεχόμενο

προς νεες μητερες συνεχεια...

Recommended Posts

• Απαντήσεις 194
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εμ ποιος αλλος!!!!

Τιμη μας και καμαρι μας να τρεφουμε τα παιδια μας...γιατι δηλαδη συγνωμη αμα του δοσεις γαλα με ο μπιμπερο παλι εσυ δεν θα το τρεφεις....βεβαια θα ειναι γαλα αγελαδα....και θα επρεπε να του ανταπαντησεις καλυτερα μαμοθρευτο παρα Μοσχαρακι.....χωρισ παρεξιγηση για τις μανουλες που δινουν μπιμπερο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να πω την αμαρτία μου ...λατρεύω το γάλα !!!

αν και θήλασα σχεδόν 2 χρόνια δεν μου μύριζε κάπως μετά το αγελαδινό .

μπορώ να πω ότι μεγάλωσα μόνο με γάλα .κατανάλωνα μια κούτα νουνού την εβδομάδα σαν παιδί ,την έκανα πλούσια την νουνού :laugh:

έπινα κάθε πρωί και όταν δεν μου άρεσε το φαγητό (4 μέρες την εβδομάδα :laugh: ) έβαζα γάλα σε μπολ και ψωμί .....το καλύτερο γεύμα μμμμ .

ακόμα και τώρα το λατρεύω το γάλα ....και ας έχω δυσανεξία πίνω όσο μπορώ .το μόνο κακό είναι ότι τότε που με μεγάλωνε η μαμά μου δεν γνώριζε ότι αν εχει κακάο μέσα δεν αφομοιώνετε το ασβέστιο.....τζάμπα τόσο γάλα :(

Παντως τα μαιευτηρια ειναι οτι να ναι. Μαθαινουν απο τα γεννοφασκια τους το μπουκαλι και μετα αντε πες του εσυ του βρεφους οτι το στηθος ειναι καλυτερο.

Εμενα τις 3 πρωτες μερες τρεφοτανε με σωληνακι. Με το που το βγαλανε απο τη θερμοκοιτιδα το βαλα στο στηθος μου κατευθειαν και τσουπ το πηρε με τη μια λες και ηξερε να θηλαζει απο -9 μηνων. Με το που ξεκινησανε να του δινουνε μπουκαλι μετα το φτυνε αφου το κακομοιρο που να κατεβασει γαλα 3 μερες δεν το βυζαινε κανεις. Το θηλαστρο εβγαζε μονο 1-2μλ πρωτογαλα. Ειδα και επαθα να του κοψω το μπιμπερο και να το παρει αποφαση οτι μονο απο μενα θα τρωει. Καποιες φορες του δινα συμπληρωμα με συριγγα μονο και μονο για να του δυσκολεψω τη ζωη και να καταλαβει οτι καλυτερα ειναι κατευθειαν απο την πηγη. Επιασε μπορω να πω.

Τωρα πια πασχιζω να του μαθω το μπιμπερο ή το ποτηρακι εδω και 3μηνες για να πιει νερο και δεν το θελει, οποτε νερακι με το κουταλι μονο. :S

Δεν υπαρχει νοσοκομειο-μαιευτηριο που θα σε ενθαρρυνει για το θηλασμο. Επειδη πηγαινα συχνα μεσα στο θαλαμο για να δω το μωρο μου εβλεπα την αποκρουστικη εικονα με το καθε μωρο μεσα στο γυαλινο κλουβι του...μια υπερυψωμενη πετσετα και ενα μπιμπερο στο πλαι με κλιση στο στομα του μωρου για να φαει. Που να ασχοληθουν με καθε μωρο ξεχωριστα? Η μανα στο δωματιο να ξεκουραζεται και το μωρο σαν εγκατελειμενο. Πραγματικα τα λυπομουνα και περιμενα πως και πως να περασουν οι μερες να σηκωθω να φυγω. Πληρωσα κιολα τρομαρα τους.

savropinguinos έγραψε:

afroditi kapoio pososto afomoionete ,mou to eixe pei i diatrofologos mou ,kalutera mou eipe mia koupa me nesquic para katholou...

Ειναι τελειως λάθος αυτο ! Βεβαια ετσι εχουμε γαλουχηθει και μεγαλώσει μην και δεν πιουμε γαλα . Δεν μας χρειαζεται το γάλα , μπορουμε να μεγαλωσουμε και να αναπτυχτουμε χωρις αυτο .

Αυτο φαινεται εξάλλου απο τη φυση .. Το 75% των ενηλικων εχει δυσανεξία στη λακτοζη .

LaLa έγραψε:

savropinguinos έγραψε:

Ειναι τελειως λάθος αυτο ! Βεβαια ετσι εχουμε γαλουχηθει και μεγαλώσει μην και δεν πιουμε γαλα . Δεν μας χρειαζεται το γάλα , μπορουμε να μεγαλωσουμε και να αναπτυχτουμε χωρις αυτο .

Αυτο φαινεται εξάλλου απο τη φυση .. Το 75% των ενηλικων εχει δυσανεξία στη λακτοζη .[/quote:s0jlojcu]

Συμφωνώ απόλυτα.

Ο άνθρωπος, όπως κάθε θηλαστικό, χρειάζεται γάλα του είδους του μέχρι να απογαλακτίσει (2,5-7 χρόνια στον άνθρωπο). Μετά δεν χρειάζεται καθόλου να πίνει γάλα και μάλιστα άλλου είδους..

Και εγώ θα αφήσω το γιό μου να απογαλακτίσει όποτε εκείνος θέλει, για όσο καιρό χρειάζεται και μετά δεν έχω σκοπό να του δώσω άλλο γάλα.

Υ.Γ Και εγώ έχω δυσανεξία στο αγελαδινό, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι..

Και κάποιοι έχουν δυσανεξία ακόμα και στη σκέψη του γάλακτος. Ο άντρας μου, εγώ, το Μαράκι...

Τώρα τελευταία έπαψα να την παλεύω για να το πιει. Προχθές μου το έλουσε μόλις είχα βγει από το μπάνιο... Πως κρατήθηκα!!!! :angry::angry:

Το τελευταίο ποστ σου.. βάλσαμο LaLa!!! :P

Αχ και γω ψοφαω για γαλα μπορει να πιω ολο το μπουκαλι μονομιας. Δεν ξερω αν κανει καλο ή κακο αλλα κρυο γαλατακι με τσουρεκακι ειναι το τελειο πρωινο. :P:P το χουχουλινακι μου παντως το θελει ζεστο και γλυκο απο τη μαμα και κατα προτιμηση απο το δεξι στηθος. :blink:

savropinguinos έγραψε:

ego pali to nesquic mou koritsia to thelo mia sto toso

Α ναι... Με κακάο κάτι γίνεται... Το Μαράκι δεν το δίνω όμως ούτε κατά διάνοια!

δεν το μπορω το γαλα!και ιδιως το αγελαδινο,με κατσικισιο μεγαλωσα αλλα κι αυτο..δεν θελω γαλα καθολου!τυρι παλι πολυ ευχαριστως!

LaLa έγραψε:

savropinguinos έγραψε:

Αυτο φαινεται εξάλλου απο τη φυση .. Το 75% των ενηλικων εχει δυσανεξία στη λακτοζη .[/quote:2jmme81u]

Δεν υποτίθεται όμως ότι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προιόντα είναι η σημαντικότερη πηγή ασβεστίου, που ειδικά σε μας τις γυναίκες είναι πολύ απαραίτητο? Ποιές άλλες τροφές είναι πλούσιες σε ασβέστιο? Είναι αρκετές για να αντικαταστήσουν το ασβέστιο που παίρνουμε από τα γαλακτοκομικά?

παντως κοριτσια τοσα χρονια στα σχολεια -παιδικους των παιδιων μονο μια μαμα γνωρισα που εχει ψαξει το θεμα γαλα και σχεδον το εχει απορριψει απο τη διατροφη των παιδιων της ,μετα απο περαιτερω ερευνα σταματησα να πιεζω τα παιδια μου να πινουν γαλα καθε μερα τι βασανο και αυτο καθομουν σαν μπαστακας πανω απο το κεφαλι ιδιως του μεσαιου (που ποτε δεν το χωνεψε )για να το πιει και αυτος ο μυθος πια με το ασβεστιο ,την οστεοπωρωση και την αναδειξη του γαλακτος σε υπερτατο αγαθο ,αμαν πια πλυση εγκεφαλου που εχουμε φαει απο παιδια... :)

δηλαδη τζαμπα πινουμε γαλα??? :blink:

μαλιστα.....!

και δηλ. εμας που δεν θηλαζουνε και δινουμε αγελαδινο..τζαμπα το πινουνε? :blink:

ααααχχχχχχχ σε αλλα ποστ ειμουνα υπερμαχος αυτων που λεγατε αλλα συγνωμη κιολας νομιζω ξεφυγαμε λιγακι....μηπως? :ohmy:

ειμια υπερ του θηλασμου αλλα βρε κοριτσια...οχι και μοσχαρακια επειη πινουνε της αγελαδας! :P

οκ ειναι το ιδανικο το μητρικο αλλα και το αλλο καλο ειναι.... :)

Veni Μου τα παιδια που πινουν γαλα σκονι και αυτα καλα κανουν. Καπως πρεπει να τραφουν, απλα αναλογα με την ερωτηση...παει και η απαντηση...αμα σου πεταξει αν κουφο ο γιατρος, του απαντας αναλογος.

Απλα στην Ελλαδα πιστευω καπου το εχουμε χασει το παιχνιδι. Να καταλαβω μια μαμα που δεν μπορει η και δεν θέλει να θηλασει για το ΑΒΓ δικο της λογο. Δικαιωμα της και λογαριασμο δεν θα δωσει σε κανενα. Τις πιεσεις απο γιατρους, μαιες κλπ δεν τις καταλαβαινω οπως και τις κινδυνολογιες. Ελεως δηλαδη. Καπως πρεπει να τραφουν τα παιδια, με σκονι- με σκονι- με γαλα- με γαλα, με κρεμε - με κρεμα. Δεν χεραιζετε να την γεμμιζουμε τυψεις. Υποθετω οτι στην πραγματικότητα πολλές μαμαδες εξανανγκαστικαν λογω κατστασεων να μη θηλασει. Καμια δεν ειπε, βαριεμαι να θηλασω...ασ ποιει σκονι. Γιατι αυτη τη μαμα εμεις να τη γεμμιζουμε τυψεις και ενοχες.

Εγω ειμαι υπερ του θηλασμου, αλλα οχι του εξαναγκαστικου θηλασμου, ποια ειμαι εγω που θα κρινω το πως και το γιατι μια μαμα επιλεγει την τροφη του παιδιου της. Αλλα΄δεν μπορω και τα κουφα των γιατρων και της μιασ πλετρας και της αλλης.

σημαντικο ειναι το ασβεστιο του γαλακτος,αλλα περισσοτερο ασβεστιο εχει το κιτρινο τυρι ας πουμε,και οχι δεν νομιζω να εννοουν τα κοριτσια οτι το βγαζουμε απο την ζωη μας τελειως,ιδιως τα κοριτσακια πρεπει να

παιρνουν ασβεστιο απο διαφορες πηγες ιδιατερα οταν ετοιμαζονται να μπουν στην εφηβεια ,αλλα και οταν σταματαει η αναπτυξη ακομη συνεχιζουμε το ασβεστιο.Και απο το γιαουρτι και απο το τυρι.

προσωπικα εχω χρονια που το εχω σταματησει γιατι με ενοχλουσε ιδιατερα στο εντερο :ohmy:

Δεν ξερω τι λεει η σημερινη επιστημη περι γαλακτος αλλα εγω θυμαμαι οταν επινα γαλα για το σχολειο με κραταγε καλα.Ενω οταν επινα χυμο πειναγα τρελα :laugh:

Εννοειται ουτε λογος για πρωινα σαν αυτα που βλεπουμε στις διαφημισεις γιατι ....νυσταζαμε(με το ζορι πειναμε γαλα, σιγα μην τρωγαμε ψωμι με βουτυρο).Η μανα μας μας κυνηγαγε να τρωμε... :laugh:

Ετσι με κραταει και ο καφες. :laugh: :laugh:

Παντως, βλεπω οτι το γαλατακι δεν θα το πινουμε..αλλα τα μοσχαρακια τα τρωμε...

VENI έγραψε:

δηλαδη τζαμπα πινουμε γαλα??? :blink:

μαλιστα.....!

και δηλ. εμας που δεν θηλαζουνε και δινουμε αγελαδινο..τζαμπα το πινουνε? :blink:

Θα με σκάσεις ! :P

Τα μωρα τους πρωτους 6 μηνες της ζωης του πρεπει να τρεφονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΓΑΛΑ . Αυτα που θηλαζουν με μητρικο και αυτα που δεν θηλάζουν με υποκατάστατο . Σιγα σιγα μετα τους 6 μηνες γινεται ο απογαλακτισμος με την εισοδο των στερεεων τροφων.

Εμεις μιλαμε για παιδια 4-5-6 χρονων που δεν θελουν να πιουν γαλα . Το 75% των παιδιων μετα τα 3 ετη αποκτα δυσανεξία στη λακτοζη . Αυτο μας διχνει πως δεν ειμαστε σχεδιασμένοι να πινουμε για παντα γάλα .

Το ασβέστιο μπορουμε να το παρουμε απο διαφορες τροφες και δεν χρειαζεται οι γονεις να επιμενουν να πιει το παιδι το γαλα του για να γινει μεγαλος και δυνατος :P

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• χαχαχαχα...Μα κι εσύ πατατάκια και μπριζολάκια πριν από εξετάσεις χοληστερίνης....;;; Ε είστε προκλητική κυρία μου!🤪 Πάντως τώρα που είπες για τη φέτα... Αν μπορώ να κατονομάσω ένα φαγητό που ζητούσα και ζητάω ακατάπαυστα τώρα στην εγκυμοσύνη, αυτό είναι ξεκάθαρα η φέτα Καλαβρύτων. Δεν ξέρω τι έχω πάθει. Πάντα μου άρεσε, αλλά τώρα το τερμάτισα! 😂
    • Να στε καλά βρε κορίτσια που μας τα εξηγείτε τόσο απλά και κατανοητά ❤️🙏 Κι εγώ χθες λοιπόν που συζητήσαμε το πλάνο τοκετού πήγα "διαβασμένη" (και καλά 😅) με βάση αυτά που γράψατε κι εσείς και έχω ακούσει απ τις μαίες. Του είπα ότι επιθυμώ να περάσουμε τον καθετήρα κάπου στην αρχή, (3-5 διαστολή πχ) για να είμαι έτοιμη όποτε το επιθυμώ. Ο γιατρός είπε ότι έχω δύο επιλογές, είτε να μου κάνουν έγχυση την αναισθησία ανα 2 ώρες, είτε να έχω ένα χειριστήριο που θα συνδέεται με τον καθετήρα και να ελέγχω εγώ πότε θέλω να λάβω αναισθησία ανάλογα με τις αντοχές μου στον πόνο. Δε το ήξερα αυτό, λέγεται "Intermittent epidural bolus" 🤷‍♀️ φυσικά θα πρέπει να φωνάζω και τη μαία πριν το κάνω για να ελέγχει αν έχει περάσει το κατάλληλο διάστημα, κτλ. @Kallia.Geo απορία νούμερο 3434543656 😅 Πως θα ξέρεις να περιμένεις σπίτι μέχρι διαστολή 5; Με βάση τη συχνότητα των συσπάσεων να φανταστώ; @_piripiri_ Πέθανα με την αντίδραση του μεγάλου σου γιου! Ο γλυκούλης, δε ξέρει τι τον περιμένει χαχαχαχα καλά κι εγώ όταν πήγα να δω τον αδερφό μου στο μαιευτήριο, ήμουν φουλ μουτρομένη και μάλιστα έχει απαθανατιστεί και σε φώτο η μούρη μου με τον αδερφό μου στην αγκαλιά 🤣🤣🤣 καλά εγώ βέβαια είχα μούτρα γιατί μου έλεγαν ότι είναι κοριτσάκι και προφανώς ξενέρωσα όταν έμαθα την αλήθεια 😅 Ακόμα και σήμερα, ρωτάω τους γονείς μου για ποιο λόγο μου το έκαναν αυτό κι απλά λένε ότι μου έλεγαν αυτό που ήθελα να ακούσω, νομίζοντας ότι θα το ξεχάσω όταν έρθει ο αδερφός μου 🤣 παιδικά τραύματα 😵
    • Η διατροφή καλά πάει...αλλά πεινάω συνεχώς 🤣🤣 κοιτάω να περπατάω κιόλας περισσότερο...πάω όπου μπορώ μόνο με τα πόδια... Καλά έκανες και εσύ και πέταξες τα τεστ!!!απλά να απολαμβάνουμε τον έρωτα...είναι τόσο όμορφο!!!! Επιτέλους Παρασκευή να ησυχάσουμε έστω μια ημέρα από τα διαβάσματα....είμαι πολύ πιεσμένη γιατί και τα δύο γράφουν τεστ...ειδικά ο μεγάλος πρώτη γυμνασίου πολύ διάβασμα!!!!καμία σχέση με το δημοτικό! @Elli13 βρήκες νωρίς το θετικό τεστ εγκυμοσύνης Ε;;; Ποια μέρα είπες;;;για να ξέρω πότε να αρχίσω και εγώ τα τεστ 😜😜 αν και δεν κάνω ωορρηξίας....βάση ημερολογίου θα το δω
    • Καλημέρα κορίτσι μου! Δεν ξέρω τι σου είπαν και σας άγχωσαν τόσο... Ένα μόνο κρατάω κι είναι κ αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.... Η μπουμπού σας, το θαυματάκι σας, είναι υγιέστατη κι αυτό είναι το μόνο που μετράει!! Στον ίδιο εμβρυομητρικό π΄ηγες για την επανάληψη του ντόπλερ; Πολύ χαίρομαι και με τις μητριαίες.  Πφφφφ... τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος είναι πολύ άσχημο να αγχωνόμαστε με άλλα... Εμείς αύριο το μεσημέρι έχουμε τον επανέλεγχο. Ήδη τρέμω μόνο και στην σκέψη, αλλά από την άλλη θέλω να δω τι γίνεται...  
    • Κορίτσια καλημέρα κι από μένα!  @Demy93 δύσκολο που δεν έχεις κανέναν να το κρατήσει το μωρό. Ούτε κι εγώ έχω αλλά τουλάχιστον θα αργήσω να γυρίσω στη δουλειά. Πότε λες να ξεκινήσεις;  @Barbiee όντως μικρή μικρή ξεκίνησες!! Εύχομαι να κάνεις όσα θελήσεις! 5 αδέρφια είστε και είσαι το μόνο κορίτσι;  χαρά στο κουράγιο σου!! @Elk μια χαρά μεγαλώνει το μωράκι σου 🥰🥰🥰 @μαμά12345ωραιοτατη ηλικία τα 30!!νεοτατη είσαι! Είναι καθαρά στο μυαλό σου! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...