Μετάβαση σε περιεχόμενο

προς νεες μητερες συνεχεια...

Recommended Posts

Μια γυναίκα που ξεκινάει τον θηλασμό, έχει χιλιάδες απορίες και άγχη. Φαντάζεστε τον γιατρό να κάθεται να απαντάει στις τόσες ερωτήσεις που τις πιο πολλές φορές είναι περιττές; Η πιο ευκολη απαντηση και λύση είναι "δωσε ξενο".

Και άλλη μια απορία είναι τι ακριβως μαθαίνουν για τον θηλασμό οι παιδίατροι κατά την ειδίκευσή τους; Εχω δει παιδίατρους που ειναι και συμβουλοι θηλασμού.

Το πάω αλλού το θέμα αλλά από που θα πληροφορηθεί η νέα μητέρα και πως θα θηλάσει αν ο γιατρός λόγω έλλειψης ουσιαστικής πληροφόρισης δίνει εύκολες λύσεις;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 194
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ετσι ειναι. Οταν βαλανε το μωρο στη θερμοκοιτιδα ειπα το γιατρο να βγαλω με το θηλαστρο το πρωτογαλα και να το δωσω και η απαντηση ητανε "ελα μωρε πως κανεις ετσι?τι θα παθει αν δεν του δωσεις?" ενω μια μαια (καλη της ωρα) μου λεει "εσυ κοπελα μου γιατι δε βγαζεις γαλα να μας δωσεις μαζι με το ξενο που του δινουμε?αφου καθεσαι που καθεσαι. Αν θες ερχομαι και σε βοηθαω". Μου ρθε να τη φιλησω! ΒΟΗΘΕΙΑ ηθελα. Διαθεση ειχα αλλα δεν ηξερα το πως.

Παντως το σκεφτομουν αυτες τις μερες το θεμα και εβγαλα ενα συμπερασμα. Δε ξερω αν συμφωνειτε.. Οι μη θηλαζουσες μητερες εχουν ενα δικιο ως προς το οτι εμεις που θηλαζουμε ειμαστε κατι παραπανω απο ενθερμες υποστηρικτριες του θηλασμου. Νομιζω οτι μεγαλοποιουμε το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο...Παρολαυτα θεωρω οτι αυτο γινεται γιατι ειμαστε η μειοψηφια, καποιες φορες οι δακτυλοδεικτουμενες, σε πιο ακραιες περιπτωσεις και ο περιγελος. Απο κει νομιζω οτι πηγαζει αυτο. Αν ημασταν σε μια αλλη ευρωπαικη χωρα δε νομιζω να γινοταν καν αντικειμενο διενεξης. Καποια πραματα ειναι τοσο αυτονοητα εκει που τα ακουμε εμεις εδω και απορουμε (οπως να ρωτανε στο εστιατοριο αν θηλαζεις για να σου αποκλεισουνε απο το μενου πιο πιατο να μη φας για τυχον αλεργιες!!!!!!)

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ "ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ"

ΚΙ ΕΓΩ ΘΗΛΑΣΑ ΜΟΝΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ

(ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑ ΠΛΕΟΝ) ΟΤΑΝ ΤΗ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ

ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ? ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ...ΝΑΙ ... ΔΩΣ

ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ...

ΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ...ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ?

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ... ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ

ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ? ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ

ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ? :blink: ΚΑΙ

ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ...ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ...

ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ -ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ...

ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΜΟΥ

ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ

ΘΗΛΑΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ... ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

...ΜΠΥΡΑ ΚΤΛ .... ΝΑΙ (ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ) ΑΛΛΑ

ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ...ΤΟ ΠΑΛΕΨΑ ΑΛΛΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΧΕ

ΜΑΘΕΙ ΣΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ

ΕΒΑΖΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ...

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ?

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ

ΞΕΡΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ :angry:

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ...

ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ

ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ

ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΧΩΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ

ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ...

κοριτσια ειστε πρωτες στις διενεξεις του ειδους η ουσια ειναι μια τετοια αρθρα εχω ανακαλυψει αρκετα στο ιντερνετ δεν το ανεβασα για εκφοβισμο ουτε για να αγχωσω με κινδυνολογιες νεες μαμαδες αλλα δεν ειναι καλο πριν μπουμε σε μια διαδικασια να διερευνησουμε το θεμα απο καθε πλευρα ?υπαρχουν κοπελες που περιμενουν το μωρακι τους οπως εγω πριν 8,5 χρονια που δεν εχουν σχεδον καμια ενημερωση για το θηλασμο περα απο τα βασικα που εχουν χιλια προβληματα να τις απασχολουν (επιβιωσης ας πουμε)που δεν εχουν μπει στη διαδικασια να ψαξουν πριν τη γεννα τι θα κανουν με τα γαλατα που θεωρουν οτι πρεπει να εμπιστευτουν τους παιδιατρους που θα τους συστησουν ως καλους στη βρεφικη φροντιδα για ολες αυτες το ανεβασα για να αναζητησουν απο τωρα τον καταλληλο υποστηρικτη θηλασμου αν και εφοσον επιθυμουν να θηλασουν γιατι ξερω και καποιες που ουτε να το ακουσουν δε θελουν B) αν το περιβαλλον σας ειναι αρνητικο , μη υποστηρικτικο τηλεφωνειστε σε καποιο συνδεσμο θηλασμου ασ πουμε στον la lechee league greece ζητηστε καθοδηγηση απο εμπειρες γυναικες οι οποιες θα σας προτεινουν παιδιατρους συμβουλους θηλασμου στην περιοχη σας οσο ακομη περιμενετε το μωρο σας ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΕΠΙΛΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ 3 ΦΟΡΕς ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥς ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑς ΓΙΑΤΡΟΥς ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΛΑΣΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥς ΜΗΝΕς.

tonia28 έγραψε:

[/quote:qepy7hbv]

Εκτος απο τους πιστοποιημένους Συμβουλους γαλουχίας ΚΑΝΕΙΣ αλλος δεν εχει "σπουδάσει" τα θεματα του θηλασμου .

Θηλάζω επι 1,5 χρονο και ασχολουμαι καθημερινά τα τελευταια 2 χρονια με θεματα θηλασμου ειτε διαβάζοντας ειτε υποστηρίζοντας κοπέλες . Πιστευω , και ας σου φανει ως επαρση , οτι γνωριζω πολλα περισσοτερα απο το μεσο Ελληνα παιδίατρο . Το ατελειωτο ψαξιμο και διάβασμα μαζί με την πρακτική ασκηση :P , με χουν βοηθήσει να εχω μια καλή γνωση γενικών θεμάτων θηλασμου .

Φυσικά δεν ειμαι γιατρος και αν παρατηρήσεις τα γραπτα μου θα δεις οτι ΠΟΤΕ δεν δινω ιατρικές συμβουλες . Ακομα και για τη διακοπη του συμπληρώματος συστήνω στις μητέρες να την κανουν σταδιακά για να μην υπάρχει προβλημα .

Επισης θελω να πω οτι ασχολουμαι και διαβάζω και για τον αποθηλασμο . Μπορει να μην το ξέρετε αλλα μεσα στα πολλα πμ που μου ερχονται για βοηθεια με θεματα θηλασμου ερχονται και αρκετά που αφορουν την διακοπη του θηλασμου . Φυσικά και βοηθάω οσο μπορω και ποτε δεν κρινω την μητέρα για τις επιλογες της !

Δεν μιλάω απολυτα , παραθέτω την αποψη μου η οποια ειναι τεκμηριωμένη παντα και οχι αερολογίες . Δεν μπορω να αλλαξω την αποψη μου και αυτο που πιστευω σωστο γιατι απλα θα αγχωθει μια μητέρα . Οταν καποιος σε δημοσιο φορουμ ζητά την αποψή μου θα την πω και ας κρινει αυτος τι θα ακουσει και τι θα αφήσει ;)

AthinaK έγραψε:

Και άλλη μια απορία είναι τι ακριβως μαθαίνουν για τον θηλασμό οι παιδίατροι κατά την ειδίκευσή τους; Εχω δει παιδίατρους που ειναι και συμβουλοι θηλασμού. ;

Σχεδόν τίποτα ή τις περισσοτερες φορες πολλα λανθασμένα πραγματα .

Οι παιδίατροι που ειναι και συμβουλοι , διαβάζουν και δινουν εξετάσεις για την πιστοποιηση . Ο οργανισμος ειναι παγκόσμιος και δεν εχει καμια σχεση με αυτα που μαθαινουν μεσα στις ιατρικες σχολές .

to agoraki mou έγραψε:

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ...

ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ

ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ

ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΧΩΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ

ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ...

Μα αν λες μονο τα καλα κανεις δεν ακουει ... Αυτο λεει και ο παιδιατρος αυτος ! Αν λες οτι το μητρικό γαλα βοηθάει το μωρο να κανει αντισώματα αμεσως θα λαβεις την απαντηση " Εγω δεν θηλασα αλλα δεν αρρωσταινω ποτε " .

Πιστευω οτι με το "ζόρι παντρεια " δεν γινεται αλλα νομιζω οτι πρεπει να ταρακουνηθει η ελληνικη κοινωνια που εχει φτασει να εξισώνει το μητρικό γαλα με το ξενο ! "Τι θα παθει μωρε ? Δωστου εκει ξενο ..."

Οχι πρεπει να ξερουμε τους κινδυνους που κρυβονται , πρεπει να ξέρουμε τις πιθανότητες και τέλος να κρινουμε !

Μετά απο χρονια μπορει τα παιδιά μας να ξεκινήσουν το τσιγάρο δεν θα τους πουμε τις πιθανότητες να παθουν καρκινο απλα για να μην τα στεναχωρήσουμε ?

Φυσικά δεν συγκρινω το τσιγάρο με το ξενο γαλα ..μην αρχισετε νεο κυκλο :P

Οι περισσοτερες κοπελες που δεν καταφεραν να θηλάσουν (υπάρχουν ευτυχως πολλες εξαιρέσεις) κρατουν αμυντική σταση απεναντι σ΄αυτες που θηλασαν και θηλάζουν . Σε ολα τα ποστ θα δεις οτι παιρνουν τελειως προσωπικά αυτα που λεγονται και προσπαθουν να δικαιολογηθουν κατηγοροντας τις υπολοιπες ως φανατισμένες , υστερικές , ξερόλες και αλλα πολλα ....

Αν δεν μεταδόσουμε , εστω και σε εντονο ύφος καποιες φορες , αυτα που ξέρουμε δεν θα καταφέρουν και αλλες κοπέλες να θηλάσουν . Για μενα ειναι φοβερή ικανοποιηση , νιωθω τεράστια χαρά , οταν παιρνω πμ και με ευχαριστουν κοπελες για τη βοηθεια που πηραν και κατάφεραν να θηλάσουν το μωρο τους.

savropinguinos έγραψε:

εγω κοριτσια εχω μια απορια,στο μαιευτηριο μας ελεγαν το 3ο 24ωρο θα κατεβασετε γαλα,ακομα κ η γυναικολογος με ειπε μη το ζοριζεις το μωρο με αποκλειστικο(αν κ το ειπε διστακτικα),κ φυσικα 3 24ωρα εβαλα το μωρο μια φορα στο στηθος,κ μετα ξαφνικα αρχισαν να μας φερνουν τα μωρα μεσα στα ξημερωματα για να συνηθισουμε κ μας τα αφηναν για κανα διωρο,το βιβλιο που διαβαζω τωρα λεει αλλα,κ απορω οι μαιες δεν ειναι πιστοποιημενες συμβουλοι θηλασμου?αληθεια που σπουδαζουν?λιγο ασχετο με το θεμα αλλα θα ηθελα μια απαντηση...

Τι να ειναι οι μαιες ??? Εδω γελάνε και μαλιστα δυνατά ! Οι περισσοτερες ελληνιδες μαιες δεν θηλάζουν ταδικα τους παιδια . Εχω δει το βιβλιο που διδασκονται για το θηλασμο ... οτι ασχετοσυνη θες εκει την γραφει . Δεν φταινε αυτες οι παιδιατροι και οι γυναικολόγοι που τα εγραψαν φταινε ! Μερικοι ειναι μεγάλοι δοκτορες ...

Υπάρχουν ομως και μαιες , οι περισσοτερες ιδιωτευουν , που γνωρίζουν πολλα πραγματα για το θηλασμο και τη γεννηση του μωρου . Υπαρχουν και μαιες που ειναι πιστοποιημένες σύμβουλοι θηλασμου ( 1 ξερω σιγουρα νομιζω ειναι και αλλη μια ) .

Ακομα και τα μεγαλα δημοσια μαευτηρια που ειναι "φιλικά" προς το θηλασμο , ακους πολλα λαθος πραγματα . Απλα ειναι λιγο καλυτερα γιατι δεν μπουκωνουν με ξενο γαλα αμεσως το μωρο .

dallia έγραψε:

Κορίτσια λίγο άσχετο με το θέμα , αλλά Αφροδίτη φοβερή μα φοβερή φώτο προφίλ!! Έχει γίνει πολύ κουκλί!!! Να τον χαίρεσαι! Thouli και εσένα δεν πάει πίσω!! Τέλειος!! Αθηνά, η φώτο είναι όλα τα λεφτά!! Πολύ τρυφερή!! Μ'έβγαλε κι εμένα ο άντρας μου όταν φεύγαμε από το νοσοκομείο να θηλάζω τον μπέμπη γιατί μου πείναγε η αγάπη μου και είχα κάνει το χεράκι να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο στον μπαμπά του!! Μεγάλε.. μην μ'ενοχλείς όταν με ταίζει η μαμάκα μου!!! :laugh: :laugh: :laugh:

:blush::blush::blush::blush::blush::blush:

dallia μου ευχαριστω πολυ....

Και πάλι να τονίσουμε ότι μιλάνε οι έρευνες για ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ όχι για άμεσες συνέπειες .

Όπως πιθανότητες υπάρχουν στην κρέμα σκόνη να αναπτύξει το παιδί αλλεργία η να αυξηθεί η πιθανότητα για μελλοντική παχυσαρκία

Όπως υπάρχει πιθανότητα στην στράτα να χτυπήσει το παιδί η να αδρανήσει να βαριέται να κάνει μόνος βήματα η να πάθουν τα ισχία του .

Όπως υπάρχουν πιθανότητες για άπειρα πράγματα που κάνουμε ,αλλά δεν τυχαίνει σε όλους κάτι ,μιλάνε για πιθανότητα .

Όταν παίρνω ένα φάρμακο πάω να διαβάσω αμέσως το χαρτάκι για παρανεργιες και αντενδείξεις ,το θεωρώ αυτονοιτο και ότι πρέπει να γνωρίζω .

Εδώ και ένα αιώνα και βαλε η παιδιατρική έχει αλλάξει πολλές στάσεις και τάσεις .κάποια κοπέλα είχε παραθέσει την ιστορία της παιδιατρικής εδώ μέσα και ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική .

Ο άντρας μου του έτυχε τότε μια παιδίατρος που είπε στην «ανίδεη» μαμά του ότι πρέπει να αρχίσει στερεές σιγά σιγά από τον δεύτερο μήνα!!!!!!

Τώρα ξέρουμε όλοι ότι απαγορεύετε και όσο πιο γρήγορα μένουν οι στερεές τόσο αυξάνετε η πιθανότητα για παχυσαρκία .είναι περιττό να πω ότι υπάρχει πρόβλημα και σε αυτόν και στον αδερφό του (όχι έντονη αλλά ενοχλητική) .

Σε άλλους μπορεί να μην βγήκε αυτήν η πιθανότητα σε κάποιους ώμος που ήταν πιο βεβαρημένο το οικογενειακό ιστορικό βγήκε .

Καλό είναι να προσπαθούμε όλοι μας να έχουμε ανοικτό μυαλό και αυτιά ,εξάλλου ζούμε σε μια εποχή που μπορούμε εύκολα να πληροφορηθούμε για τα πάντα και να επιλέξουμε .

Τα γάλατα καλός υπάρχουν αλλά να υπάρχει πληροφόρηση ,βοήθεια και επιλογή .

AFRODITH έγραψε:

Τώρα ξέρουμε όλοι ότι απαγορεύετε και όσο πιο γρήγορα μένουν οι στερεές τόσο αυξάνετε η πιθανότητα για παχυσαρκία .

ΑΛΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ? ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ... :dry:

εγω παλι ειμαι της αποψης οτι πρεπει να τα ακουμε "ωμα",γιατι με χαδι δεν παιρνεις μπρος. Εκοψα τον θηλασμο μετα τον 1ο μηνα.Να μην λεω παλι γιατι,παρολο που η παιδιατρος μου ειπε να διαλεξω αν θα συνεχισω ή οχι (λαθος σταση,θα επρεπε να επιμεινει,αλλα εγω ειμαι η μανα αρα εγω αποφασισα οπως κ να χει) ο γυναικολογος μου οταν ζητησα φαρμακα για να κοψω τον θηλασμο ηταν εξαλλος,μου τα πε πολυ ...χοντρα που λενε.Παρα το γεγονος του υψηλου ικτερου του μωρου αυτος επεμενε στο θηλασμο...Τωρα ποιος μου φταιει?Εγω δεν αποφασισα,δεν υποχωρησα? Ειμαστε μεγαλα παιδια,δεν μπορουμε να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,θελει σθενος αυτη η ιστορια.Και η πραγματικοτητα ειναι μια,δεν ειναι ...πολλες.Ο θηλασμος ειναι ωφελιμος.

Και δευτερον...

Εχετε αναρωτηθει (μιλαω για την ελληνικη πραγματικοτητα) γιατι οι γιαγιαδες μας θηλαζαν τα παιδια τους μεχρι και 2 ή 3 ή ακομη και 4 ετων?Και οσες ειχαν προλημα πηγαιναν το παιδι σε καποια φιλη-γειτονισα κ το θηλαζε,ή οσες ειχαν χρηματα πληρωναν μια τροφο,το παιδι θηλαζε.Αλλα τοτε το γαλα του εμποριου δεν ηταν διαδεδομενο στην Ελλαδα. Πως ξαφνικα με την εισοδο του "ξενου" γαλακτος στην ελλ.αγορα ξαφνικα αρχισαν οι μαμαδες μας να μην θηλαζουν ( μικρο ποσοστο σε σχεση με τις σημερινες μαμαδες)? Η δυναμη της διαφημισης,η ελευθερη αγορα δεν επιτρεπει στο εμπορευμα της να αποτυχει. Οταν εξηγουσα στην γιαγια μου γιατι δεν θηλαζω με μου απαντουσε (απλα κ χωρις υφος) οτι "εμεις θηλαζαμε ολες,εσεις γιατι δεν μπορειτε?"

Εμεις γεναμε,μονες μας και εμεις θηλαζουμε παλι μονες μας,δεν γινεται να τα κανουμε "παρεα" αυτα τα πραγματα.Αρα εμεις αποφασιζουμε,και οταν πια γεναμε σε μεγαλυτερες ηλικιες (οχι στα 16,17 οπως παλια) ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε τι αποφασεις παιρνουμε.(ολα αυτα τα λεω πρωτα σε μενα,κ μετα στις υπολοιπες)

Επειδή αγαπάω Τρίκαλα δειτε κι αυτη την έρευνα! Αφιερωμένη στις Τρικαλινες μας! :P :laugh:

Τρικαλινοί οι Έλληνες φωστήρες

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009, 15:06

Οι κάτοικοι των Τρικάλων δίνουν ραντεβού με την ιστορία τους, διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στις 21 πιο έξυπνες κοινότητες στον κόσμο (Smart21), όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Δίκτυο ICF!

Tο ICF εδρεύει στη Νέα Υόρκη και εδώ και χρόνια διοργανώνει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως θεσμός.

Με ανταγωνίστριες χώρες όπως το Αϊντχόφεν, την Ντακότα, το Τορόντο και το Τελ Αβίβ, τα Τρίκαλα θα προσπαθήσουν να αναρριχηθούν στην κορυφή της λίστας και να χρηστούν «η εξυπνότερη κοινότητα του κόσμου».

Την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παρακολούθησαν live μέσω internet δεκάδες Τρικαλινοί, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές όταν άκουσαν ότι η πόλη τους συμπεριλαμβάνεται στην «χρυσή» λίστα.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, θα επιλεγούν οι 7 πιο έξυπνες κοινότητες –από τις 21- οι οποίες και θα διεκδικήσουν στην τελική φάση, την πρώτη θέση!

Η λίστα με τις 21 πιο έξυπνες κοινότητες:

-Arlington County, Virginia ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 210,000

-Ballarat (Αυστραλία) πληθυσμός 88,000

-Bescan?on (Γαλλία) πληθυσμός 122,000

-Bristol, Virginia ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 17,500

-Dakota County, Minnesota ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 398,500

-Danville, Virginia ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 42,000

-Dublin, Ohio ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 40,000

-Dundee, Scotland (Ηνωμένο Βασίλειο) πληθυσμός 142,000

-Eindhoven (Ολλανδία) πληθυσμός 297,000

-Gold Coast City (Αυστραλία) πληθυσμός 509,000

-Moncton, New Brunswick (Καναδάς) πληθυσμός 65,000

-Ottawa, Ontario (Καναδάς) πληθυσμός 812,000

-Porto Alegre (Βραζιλία) πληθυσμός 1,400,000

-Riverside, California ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 291,000

-Suwon City (Νότιος Κορέα) πληθυσμός 1,097,000

-Tallinn (Εσθονία) πληθυσμός 400,000

-Taoyuan County (Ταιβάν) πληθυσμός 1,950,000

-Tel Aviv (Ισραήλ) πληθυσμός 384,400

-Tianjin Binhai New Area (Κίνα) πληθυσμός 2,020,000

-Trikala (Ελλάδα) πληθυσμός 52,000

-Windsor, Ontario (Καναδάς) πληθυσμός 393,400

Πηγη: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=70651&cid=4

dimitroula29 έγραψε:

Επειδή αγαπάω Τρίκαλα δειτε κι αυτη την έρευνα! Αφιερωμένη στις Τρικαλινες μας! :P :laugh:

Τρικαλινοί οι Έλληνες φωστήρες

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009, 15:06

Οι κάτοικοι των Τρικάλων δίνουν ραντεβού με την ιστορία τους, διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στις 21 πιο έξυπνες κοινότητες στον κόσμο (Smart21), όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Δίκτυο ICF!...

ΙΙΙΙΙΧΑΑΑΑ!!

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ε ναι το παραδέχομαι ήμαστε ιδιοφυΐες !!!!αφού καταφέραμε και έχουμε παραλία μέσα στο κέντρο των Τρικάλων !!!!!! :woohoo: :silly:

Αχ τι άλλο θα μάθω !!!! :woohoo:

LaLa έγραψε:

savropinguinos έγραψε:

Τι να ειναι οι μαιες ??? Εδω γελάνε και μαλιστα δυνατά ! Οι περισσοτερες ελληνιδες μαιες δεν θηλάζουν ταδικα τους παιδια . Εχω δει το βιβλιο που διδασκονται για το θηλασμο ... οτι ασχετοσυνη θες εκει την γραφει . Δεν φταινε αυτες οι παιδιατροι και οι γυναικολόγοι που τα εγραψαν φταινε ! Μερικοι ειναι μεγάλοι δοκτορες ...

Υπάρχουν ομως και μαιες , οι περισσοτερες ιδιωτευουν , που γνωρίζουν πολλα πραγματα για το θηλασμο και τη γεννηση του μωρου . Υπαρχουν και μαιες που ειναι πιστοποιημένες σύμβουλοι θηλασμου ( 1 ξερω σιγουρα νομιζω ειναι και αλλη μια ) .

Ακομα και τα μεγαλα δημοσια μαευτηρια που ειναι "φιλικά" προς το θηλασμο , ακους πολλα λαθος πραγματα . Απλα ειναι λιγο καλυτερα γιατι δεν μπουκωνουν με ξενο γαλα αμεσως το μωρο .[/quote:2wsr62jl]

lala δεν ξερω αν διαβασες κατι ποιο πριν οι μαιες συνηθως ειναι νοσοκόμες απλές....Η φίλη μου νοσοκόμα προσληφθηκε σαν μαια σε ιδιωτικο μαιυτηριο τι να σου κάνει το κοριτσάκι που δεν έχει καν γνωσει πως γινετε η σύλληψη!....ξεχασα να γραψω όταν πήγα σαν επισκέπτης στο ΜΗΤΕΡΑ αυτο κ αν ειναι το αισχος είχαν αλλοδαπες μαιες που δεν ξέραν να μιλήσουν καν ελληνικα...για να καταλάβετε το μωρο μας το πηγαν κ το αφησαν αλλου...ΕΛΕΟΣ

Η αδελφή μου που γέννησε με τον κυριο Κιτμιρίδη ειχε μαια, τις εξήγησε τα πάντα κ όταν τελειωσε ο τοκετός της βοήθησε να θηλάσει!!!Κάθε μερα πήγαινε κ την βοηθούσε.

επίσης και οι γιατροι δεν φταινε απαραίτητα...εμένα όταν πήγα να γεννησω μου ειπε ο παιδιατρος θα τον βάζεις συνέχεια στο στηθος κ ας μην έχεις πολύ γάλα ετσι θα σου καταίβει...ας μην τρωει δεν θα πάθει τιποτα για 5 μέρες...έχασε 330 γραμμάρια!

Σε άλλες το λεει κ στο νοσοκομειο τις πιάνει το άγχος αχ δεν έφαγε το παιδι θα παιθάνει κ τους δινουν μπουκάλι μην κ χάσει κανα γραμάριο πως θα καταιβει το γάλα απο μονο του...τι να σου κάνει ο γιατρος μετα?

Και δέκα παιδιά να έκανα θα ειχα να τα ταισω....

Η αδελφή μου απο το ένα στηθος θηλα΄ζει κ απο το άλλο τρέχει μόνο του το μαζευει να μην παιει χαμένο!!!Και εγω με διαιτα ειχα ποτάμι...ντρεπόμουν να βγω έξω γιατι τα μπλουζάκια μου γινόταν χάλια!Και αν πεις κ σε κα΄ποια που προσπαθει να θηλάει θα σου ποι ''πίνει'' κ ας μην πίνει,γιατι θεωρούν ότι τις κρίνεις!

Αφροδιτη εγω εγραψα για την ιστορια της παιδικης διατροφης στο παρελθον. Ηταν και αυτη μιακαομα σπουδη πανω στην βρεφικη διατροφη. Ειχα παθει ψυχωση οταν διαγνωσανε αλλαργια στο αγελαδινο γαλα στον μπουλη μου και αρχησα να ψαχνω με μαια τα πραγματα.!!

Αλλα βρε κοριτισ να σας ρωτησω που πατε και βρισκετε παιδιατρους που επιμενουν να δωσετε ξενο γαλα στο παιδι και να αρχησετε στερεες τρωφες απο τον 4ο κλπ κλπ. Η δικι μου παιδιατρος, σημερα που γυρησαμε αο το εμβολιο και ειμαστε 5 μηνων, δε με αφηνει να δοσω τιποτα ακομα. Μουλεει μετα τον 6ο. Μεχρι τωτε θα θηλαζεις!!!!!

και εγω χαρικα γιατι λεω πεντε εγινε ε...ολο και καποιο γευμα θα αντικαταστησω...δεν αντεχω να αρμεγομαι τοοοσο πολυθ να τρωει ο λαιμαργος γιος μου!!! Τζιφος κοριτσια. Υπομονη άλλον εναν μηνα!!!

Cesilia έγραψε:

[quote

Αλλα βρε κοριτισ να σας ρωτησω που πατε και βρισκετε παιδιατρους που επιμενουν να δωσετε ξενο γαλα στο παιδι και να αρχησετε στερεες τρωφες απο τον 4ο κλπ κλπ. Η δικι μου παιδιατρος, σημερα που γυρησαμε αο το εμβολιο και ειμαστε 5 μηνων, δε με αφηνει να δοσω τιποτα ακομα. Μουλεει μετα τον 6ο. Μεχρι τωτε θα θηλαζεις!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλά, εμετός το σχόλιο! Ναι, οι γυναίκες κάθονται και βάζουν τα κλάματα με τις λεχωνες... 🙄 Άσε που πιο ψύχραιμες γυναίκες από τις μαίες δεν έχω δει.. αλλά για τις μαίες ποτέ κανείς δεν λέει τίποτα... 😒 Καλά, δε θα ρωτήσω από που έκανε αυτή τη στατιστική μελετη... αλλά προφανώς και δεν θα υπάρχουν αρκετές άμα όλοι αυτοί οι άντρες τους κάνουν μπουλινγκ... 😒
    • Ωχ τι λες ρε! Πωπω η κοπέλα... Πάλι καλά που είναι καλά και οι δύο! Ο μικρούλης λογικά θα μείνει μέρες στη ΜΕΝΝ και μπράβο στην κοπέλα που είναι ψύχραιμη!! Εύχομαι να τους πάνε όλα καλά!!  Καλά, ούτε κι εγώ την ήξερα την ένεση για το αμνιακό... Κάθε γέννα και διαφορετική! Σε κάθε ιστορία μαθαίνεις και νέα πράγματα!! 
    • Πολύ ενδιαφ΄ερον αυτό που σας είπαν... Είναι σίγουρα καλύτερο για το μωράκι να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από το στήθος... Απλά εχω διαβάσει τόσα πολλά... όπως ότι το μωρό μετά θέλει μόνο στήθος κι έτσι δεν μπορείς να λείψεις καθόλου από το σπίτι, ότι δε θέλουν το μπουκάλι, δε δέχονται να τα ταισει άλλος, γίνεται πιο δύσκολος ο αποθηλασμός κτλ που με έκαναν να καταλ΄ήξω σε αυτό το πλάνο. Μπορεί να λέω και βλακείες και η παιδίατρος να με συμβουλέψει διαφορετικά.. Ειλικρινά δεν ξέρω!🤦‍♀️
    • Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα σεμινάριο για τις προκλήσεις του θηλασμού από τη la leche league Greece που ήταν απίστευτα κατατοπιστική η σύμβουλος! Επειδή κι εγώ θέλω να συμπεριλάβω το σύζυγο, είχα ρωτήσει τι και πως κι η σύμβουλος είπε ότι επειδή στην αρχή θέλουμε να αποφύγουμε σύγχυση θηλών αλλά κι επειδή το μωράκι ακόμα νομίζει ότι είναι ένα με τη μητέρα, καλό θα ήταν το πρώτο 3μηνο τλχ, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος λ΄όγος και το θέλει κι η μαμα βεβαιώς, να είναι η ίδια η αποκλειστική "τροφός". Και στο ερώτημά μου πως μπορεί να μπει κι ο μπαμπάς στο παιχνίδι μου είπε ότι μπορεί από τώρα να ξεκινήσει με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα/τραγούδι ώστε να εξοικειωθεί το μωρό απ την κοιλιά έτσι ούτως ώστε αν είναι ανήσυχο στον θηλασμό για το χψ λόγο, ο μπαμπάς να του το τραγουδάει για να το ηρεμήσει και να είναι παρόν στη διαδικασία του θηλασμού αν το θέλει. Μετά το 3μηνο σιγά σιγά μπορεί κι ο μπαμπάς να δίνει κάποια γεύματα με μπουκάλι είτε από μητρικό γάλα είτε σε σκόνη, όπως δλδ θελήσει η μαμά και τη βολευει για να αποκτήσει εξοικείωση και με τον μπαμπά ως τροφό. Εμείς θα το δοκιμάσουμε αυτό το πλάνο ας πούμε γιατί κι ο άντρας μου θα πάρει μια επεκταση της άδειας πατροτητας όταν θα ε΄ιναι με το καλό 6 μηνών ο μικρός, κι εγω θα έχω επιστρέψει στη δουλειά, οπότε θα είναι αυτός ο κύριος φροντιστής. Γι αυτό έλεγα να περιμένω λιγάκι για το θήλαστρο, βέβαια να δε τα καταφέρω ισως χρειαστεί νωρίτερα, αλλά νομίζω μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό.
    • Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...