Μετάβαση σε περιεχόμενο

προς νεες μητερες συνεχεια...

Recommended Posts

• Απαντήσεις 194
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γλαυκη μου ειναι τοσο σωστα αυτα που λενε τα αρθρα σου και η αποψη μου ειναι λιγο σκληρη. Η πλειοψηφια των γυναικων εχει προσβαση στο ιντερνετ και οι πιο προνομιουχες μπορουν να αγορασουν βιβλια που να αφορα το θηλασμο αλλα προτιμουν να δουν καμια τσαντα, κανενα παπουτσι στο ebay απο το να ενημερωθουν. Ξερω απο προσωπικη πειρα οτι αν θες να προσφερεις το καλυτερο για το παιδι σου θα ενημερωθεις, θα ψαχτεις, θα αμφισβητησεις οτι σου λενε οι αλλες μαμαδες ή τουλαχιστον θα το ψαξεις να δεις τι τελικα ισχυει και τι οχι.

Οταν εμεινα εγκυος απο τη χαρα μου πηρα τα μπιμπερο του παιδιου, τις πιπιλες του, τον αποστειρωτη, μεχρι και το γαλα που θα πινε ειχε σκεφτει πιο θα ειναι. Στο τελος της εγκυμοσυνης μου ομως αρχισα να ψαχνω για τα θεματα του θηλασμου και μπορω να πω οτι ξοδεψα απειρες ωρες σε φορουμ και ενημερωθηκα αρκετα.

Μαζεψα τα μπουκαλακια μου, εκρυψα τις πιπιλες μου και ανεβασα στο παταρι τον αποστειρωτη. Ηξερα τις λυσεις απο τα πιθανα προβληματα που θα συναντουσα. Το αποτελεσμα? Θηλαζω μεχρι και σημερα και το μωρο δεν εχει ιδεα τι ειναι το μπουκαλι. Του τα χω δωσει τωρα για παιχνιδια.

Ο παιδιατρος στην κλινικη μου ειπε να ανοιξω extra τρυπες στο μπουκαλι για να εχει καλυτερη ροη. Του λεω πιο μπουκαλι????? Θα θηλασω γιατρε. Μου απαντησε με περιφρονηση. Κοπελα μου το 99% εδω μεσα λεει οτι θα θηλασει. Ξερεις τελικα ποσες τα καταφερνουν? Το 16%!!!!!! Θελω να παω και να του πω λοιπον οτι ειμαι στην μειοψηφια και αντι να χαιρομαι στεναχωριεμαι που δεν τα καταφερνουν ολες οι κοπελες οχι γιατι δεν μπορουν αλλα γιατι δεν θελουν να τα καταφερουν αφου επιλεγουν το σκοταδι.(εκτος απο εξαιρεσεις που συντρεχει σοβαρος λογος)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το ξαναγράφω ότι στη Γερμανία εννοείται ότι η μάνα θηλάζει το παιδί και μόνο αν υπάρχει λόγος εγκαταλείπουν τον θηλασμό. Όλες οι γερμανίδες φίλες που έχω θήλασαν τα παιδιά τους πάνω από 14 μήνες. Το ίδιο και οι ελληνίδες που μένουν εδώ.

Οπότε γιατί μόνο στην Ελλάδα οι ελληνίδες δεν έχουν γάλα; Μια φίλη μου γέννησε πριν 3 εβδομάδες και δεν θηλάζει το παιδί της γιατί η μαία της είπε ότι έχει λεπτούς γαλακτοφόρους αδένες και δεν έχει αρκετό γάλα. Της ψηλάφισε το στήθος και είδε ότι στο ένα στήθος έχει λίγο γάλα και στο άλλο καθόλου. Έτσι θήλασε μόνο 2 μέρες.... Όχι ότι θα πάθει κάτι το παιδί, αλλά το είχε η γιαγιά του και το τάιζε όσο ήμασταν εκεί και έδινε τις συμβουλές της για χαμομήλι και άλλα φοβερά.

Δεν ξερω αν πρεπει να συμφωνισω με αυτο!

Ολλες ξερουμε τα υπερ του θηλασμου!

Για πολλους και διαφορουςλογους η μητερα δεν θηλαζει το παιδι!

Τι συμαινει?

Θα παθει οοολα αυτα που λεει το αρθρο?

Δεν νομιζω!

Δεν μου αρεσει καθολου αυτο το αρθρο!

Καλυτερα να ελεγε τα οφελη του θηλασμου, παρα τα κατα του ξενου γαλακτος!

Καθε μανα κανει το καλυτερο για το παιδι της και ποσο μαλλον να θελει να παθουν ολα αυτα που λεγονται τοσο το μωρο οσο και η ιδια!

Απλα το μονο που πρεπει να γινεται ειναι μια καλυτερη ενημερωση και μια στηριξη στην μητερα που θελει να θηλασει και οι καλοι μας οι γιατροι δεν την βοηθανε!

καντινου έγραψε:

Δεν ξερω αν πρεπει να συμφωνισω με αυτο!

Ολλες ξερουμε τα υπερ του θηλασμου!

Για πολλους και διαφορουςλογους η μητερα δεν θηλαζει το παιδι!

Τι συμαινει?

Θα παθει οοολα αυτα που λεει το αρθρο?

Δεν νομιζω!

Δεν μου αρεσει καθολου αυτο το αρθρο!

Καλυτερα να ελεγε τα οφελη του θηλασμου, παρα τα κατα του ξενου γαλακτος!

Καθε μανα κανει το καλυτερο για το παιδι της και ποσο μαλλον να θελει να παθουν ολα αυτα που λεγονται τοσο το μωρο οσο και η ιδια!

Απλα το μονο που πρεπει να γινεται ειναι μια καλυτερη ενημερωση και μια στηριξη στην μητερα που θελει να θηλασει και οι καλοι μας οι γιατροι δεν την βοηθανε!

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ

ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!! :dry:

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ :

ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ

ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ ΜΑΝΕΣ ? Ή ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ?

ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ !!! :angry:

εγω δεν συμφωνω με το αρθρο αλλα συμφωνω με τον θηλασμο!!!

δηλαδη το παιδι ηλικιας 2 χρονων που πινει ξενο γαλα(εβαπορε-φρεσκο)δεν εχει κινδυνους???

τι θελω να πω με αυτο? οτι εγω δεν θηλασα και πρεπει να φοβαμαι μηπως παθει το παιδι μου η εγω ενα απο οοοοοολα αυτα????

η νομιζετε οτι η πιθανοτιτα καρκινου του μαστου αφορα μονο τις γυναικες που δεν θηλασαν? μεγα λαθος!!!!

η κολλητη μου επαθε καρκινο του μαστου λιγο μετα την γεννα και θηλασε κιολας αρα αυτο αν ειναι να σου τυχει θα σου τυχει

να μην τα ριχνουμε οοοολα στο ξενο γαλα παρακαλω γιατι μπορει καποιες κοπελες να ειναι τυχερες και να θηλασαν (και τις ζυλευω πραγματικα)

αλλα ποιος ειναι αυτος που θα κρινει το δεσμο μου με το παιδι μου επειδη πινει ξενο γαλα,ποιος ειναι αυτος που θα κρινει οτι το παιδι μου στερειται συναισθηματικα η οτι δεν ανταποκρινομαι στις αναγκες του επειδη πινει ξενο γαλα.

μια ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ για τις νεες μανουλες ειναι να τους δειξουμε τον δρομο,τους τροπους,την υπεροχη του θηλασμου,τα οφελη και την χρησημοτιτα του και οχι να κινδυνολογουμε

γιατι σκευτειτε λιγακι αν μια μελλουσα μανουλα δεν καταφερει να θηλασει για τον αβ λογο δεν θα νιωθει ασχημα με το να εχει στο μυαλο της οτι κανει κακο στο μωρο της δινοντας του ξενο γαλα?

οποτε θεωρω καλο και χρησιμο να αγοραζουν καποιο βιβλιο η να ενημερωνονται απο φορουμς ετσι ωστε να καταφερουν να θηλασουν οσο περισσοτερο μπορουν τα μωρακια τους

αυτο που δεν προλαβα να κανω εγω οπως ειχα γραψει σε ενα παλιο μου ποστ οφειλεται στην μη ενημερωση και στην παραπληροφορηση και λυπαμαι πολυ αλλα δεν πειραζει ετσι και αλλιως με καποιον τροπο επρεπε να μεγαλωσω το παιδακι μου

γιαυτο ενημερωθειτε τιποτε αλλο

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

εγω δεν συμφωνω με το αρθρο αλλα συμφωνω με τον θηλασμο!!!

δηλαδη το παιδι ηλικιας 2 χρονων που πινει ξενο γαλα(εβαπορε-φρεσκο)δεν εχει κινδυνους???

τι θελω να πω με αυτο? οτι εγω δεν θηλασα και πρεπει να φοβαμαι μηπως παθει το παιδι μου η εγω ενα απο οοοοοολα αυτα????

η νομιζετε οτι η πιθανοτιτα καρκινου του μαστου αφορα μονο τις γυναικες που δεν θηλασαν? μεγα λαθος!!!!

η κολλητη μου επαθε καρκινο του μαστου λιγο μετα την γεννα και θηλασε κιολας αρα αυτο αν ειναι να σου τυχει θα σου τυχει

να μην τα ριχνουμε οοοολα στο ξενο γαλα παρακαλω γιατι μπορει καποιες κοπελες να ειναι τυχερες και να θηλασαν (και τις ζυλευω πραγματικα)

αλλα ποιος ειναι αυτος που θα κρινει το δεσμο μου με το παιδι μου επειδη πινει ξενο γαλα,ποιος ειναι αυτος που θα κρινει οτι το παιδι μου στερειται συναισθηματικα η οτι δεν ανταποκρινομαι στις αναγκες του επειδη πινει ξενο γαλα.

μια ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ για τις νεες μανουλες ειναι να τους δειξουμε τον δρομο,τους τροπους,την υπεροχη του θηλασμου,τα οφελη και την χρησημοτιτα του και οχι να κινδυνολογουμε

γιατι σκευτειτε λιγακι αν μια μελλουσα μανουλα δεν καταφερει να θηλασει για τον αβ λογο δεν θα νιωθει ασχημα με το να εχει στο μυαλο της οτι κανει κακο στο μωρο της δινοντας του ξενο γαλα?

οποτε θεωρω καλο και χρησιμο να αγοραζουν καποιο βιβλιο η να ενημερωνονται απο φορουμς ετσι ωστε να καταφερουν να θηλασουν οσο περισσοτερο μπορουν τα μωρακια τους

αυτο που δεν προλαβα να κανω εγω οπως ειχα γραψει σε ενα παλιο μου ποστ οφειλεται στην μη ενημερωση και στην παραπληροφορηση και λυπαμαι πολυ αλλα δεν πειραζει ετσι και αλλιως με καποιον τροπο επρεπε να μεγαλωσω το παιδακι μου

γιαυτο ενημερωθειτε τιποτε αλλο

Συμφωνώ!Τέτοιου είδους άρθρα μόνο κακό κάνουν.

Και είμαι μια απο αυτές που θηλάζουν και θα θηλάζουν και μετά το πρώτο έτος δυο παιδιά ταυτόχρονα :)

Πρωινή σήμερα και είμαι στην αυπνία και την τρεχάλα.

Όταν μιλάμε για πιθανότητες, όλα είναι αβεβαια!!! Πέρα ότι αυτά που έλεγε για τους κινδύνους για το παιδί και για τη μητέρα ήταν λίγο τραβηγμένα, εμένα μου άρεσε το πρώτο μέρος.

Λοιπον... αυξημένη πιθανότητα σημαίνει ότι αν ένα παιδί που θηλάζει συναχωθεί μπορεί να αποφύγει την ωτίτιδα πιο εύκολα από ένα παιδί που δεν θηλάζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί που θηλάζει δεν θα την πάθει και θα αρρωστήσει οπωσδήποτε το μωράκι που πίνει ξένο γάλα. Όλα είναι πιθανότητες και παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο στην πορεία της υγείας του παιδιού πέρα από τη διατροφή του.

Αχ... τα λεω αυτά γιατί φοβάμαι ότι το μωράκι μου κάτι έχει.... Ωτίτιδα; Κάτι άλλο; Πάμε πάλι στον γιατρό....

Νατασουλα κι εγω μαζι σου! ;)

Κατι τετοιες μαλακιες διαβαζα κι εγω στην εγκυμοσυνη+οταν γεννησα και κοντευα να τρελαθω που δε καταφερνα να θηλασω το μωρο μου και νομιζα οτι το δηλητηριαζω!!!! :angry::angry::angry:

Τελικα το κακο που του εκανα με τα κλαματα και το αγχος μου ηταν πολυ χειροτερο!!! :(

Και μη ξεχναμε οτι το νετ δεν ειναι παντα ο πιο εγκυρος τροπος ενημερωσης γιατι μπορει να μπει ο καθενας να ανεβασει οτι του κατεβει ανελεγκτα! ;)

κοριτσια παρεξηγεισατε τις προθεσεις του αρθρου .καταρχην απευθυνομαι σε νεες μητερες που τωρα θα κλιθουν να αντιμετωπισουν το θεμα της σιτισης του παιδιου τους , κανεις δεν εκρινε καμια σας για τον τροπο που επιλεξατε οικειοθελως ή για τον τροπο που εξαιτιας των εκαστοτε συνθηκων καταληξατε στο ξενο μπιμπερο . αυτο εκανα στα πρωτα μου παιδια ,απλα θα ηθελα αν τωρα ημουν νεα μητερα να ξερω και την αλλη οψη του νομισματος τα κατα του ετοιμου γαλακτος ωστε να μην το επιλεξω με ελαφρα τη καρδια επειδη θα με πεισει ο καθε ανιδεος παιδιατρος οτι το γαλα μου δε φτανει, ειναι αραιο, ειναι η θηλη περιεργη κλπ ετσι την πατησα στα 3 πρωτα ειχα γαλα αλλα δεν ειχα internet ,φιλες που θηλαζουν, παιδιατρο φιλικο προς το θηλασμο,τα καταλληλα εγχειριδια για να διαφωτιστω.ακομη κανεις δεν ειπε οτι τα παιδια που πινουν ξενο θα τα παθουν ολα αυτα .αλιμονο τοσες και τοσες γενιες μεγαλωσαν μα αυτο απλα ειναι πορισματα ερευνων που εχουν λογικη βαση καποιες μπορει να θελουν να πληροφορηθουν...τα συμπερασματα δικα σας και οτι και αν κανετε ειστε ολες καλες μανουλες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 19 ΗΜΕΡΩΝ Κ ΠΑΛΕΥΩ ΝΑ ΤΗ ΘΗΛΑΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ..Κ ΛΕΩ ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΙΣΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ,ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Κ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ..ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΠΟΝΑΕΙ,ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΤΥΝΕΙ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΙΑΝΕΙ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ,ΣΠΑΡΑΖΕΙ,ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΙΑ ΕΓΩ Κ ΜΙΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΤΑΙ ...Κ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΞΥΠΝΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΥΖΙ,ΝΑ ΛΑΓΟΚΟΙΜΑΤΑΙ Κ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΝΑ ΞΑΝΑΞΥΠΝΑΕΙ Κ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ..ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ???ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Κ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ..ΑΛΛΑ Κ ΟΙ ΑΛΛΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Κ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Κ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ,ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΥΠΝΙΑ,ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ,Κ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ ΜΑΝΕΣ??/ΑΥΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ??

ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΩ..ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 1 ΜΩΡΑΚΙ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ 2 ΩΡΕΣ Κ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕΤΑ ΕΥΚΟΛΑ...ΚΑΠΟΙΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ,ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ..ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ!!!!!

Γλυκια μου δε σε παρεξησησαμε βρε...Εσυ ειχες τις καλυτερες προθεσεις! :)

Απλως αυτα τα αρθα αγχωνουν πολυ τις νεες μανουλες,οπως κι εμενα τοτε,που θες λογω ορμονων,λογω υπερμετρης αγαπης και ευθυνης που νιωθουν για το νεο πλασματακι που μπηκε στη ζωη τους,κανουν τη τριχα τριχια και νιωθουν οτι αυτη η απιροελαχιστη πιθανοτητα μιας σοβαρης συνεπειας θα συμβει στο δικο τους παιδι και απλως τρελαινονται αδικα! ;)

Ειναι πολυ καλο να ψαχνουμε και να ενημερωνομαστε αλλα παντα να ειμαστε υποψιασμενες, να διασταβρωνουμε πληροφοριες απο πολλες πηγες,να μη φοραμε παρωπιδες και να εχουμε υποψιν οτι παντα υπαρχει και "η αλλη πλευρα του νομισματος"! ;)

Για μενα το νοημα ειναι η ενημερωση.

Στη δικη μου περιπτωση αν δεν ημουνα τοσο καλα ενημερωμενη δε νομιζω να θηλαζα ουτε μια μερα (ηταν το μωρο σε θερμοκοιτιδα). Οταν γυρισα σπιτι ειχα ενα μωρο κολλημενο πανω μου γκρινιαρικο 18ωρες το 24ωρο. Ειχα αγανακτησει, ημουν απελπισμενη αλλα και τοσο αποφασισμενη να τα καταφερω. Ειχα πεισμωσει γιατι το θεωρουσα αποτυχια εκ μερους μου να εχω φαει τα ματια μου τοσους μηνες γυρω απο το θηλασμο και να μην τα καταφερω. Εννοειται οτι εξαντληθηκα και εδωσα ξενο και δε με πειραξε καθολου. Πρωτα η ψυχικη μου υγεια και μετα ο θηλασμος. Πηρα ομως τηλεφωνο συμβουλο θηλασμου, με καθοδηγησε και το ξενο κοπηκε σιγα σιγα. Τη μερα που το μωρο μου τραφηκε αποκλειστικα απο μενα δε θα την ξεχασω ποτε. Ηταν μια νικη για μενα και μια δικαιωση των κοπων μου.

Γι αυτο λεω οτι ολα ειναι θεμα ενημερωσης και οι νεες μαμαδες καλο ειναι να το ψαξουν καλα, να ξερουν τι θα κανουν, πως θα βοηθηθουν. Πιστευω πως πολλες κοπελες θελουν να θηλασουν αλλα δε ξερουν πως.Υπαρχουν τοσο αξιολογες κοπελες που ειναι προθυμες να δωσουν συμβουλες αφιλοκερδος. Ειναι κριμα να μην τις εκμεταλλευτουμε.

Γλαύκη :)

Ο Στέλιος Παπαβέντσης ειναι παιδίατρος και πιστοποιημενος Συμβουλος Γαλουχίας . Δεν ειναι ο κάθε τυχαιος ;) Χρειαζόμαστε τετοιες φωνες και τετοια αρθρα μπας και αλλάξει καποια στιγμή η ελληνική πραγματικότητα .

papaki συμφωνώ απολυτα μαζί σου !

Το μεγάλο κρίμα είναι ότι δεν υπάρχει στήριξη στη νέα μητέρα. Πόσο εύκολα τη συμβουλεύουν οι γύρω της να τα παρατήσει για να μην κουράζεται και για χίλιους λόγους που μπορούν να βρουν.

Οι βασικοί λόγοι που τα παρατάνε οι νέες μητέρες είναι γιατί ο θηλασμός στην αρχή είναι ιδιαίτερα εξαντλητικός. Δεν επιμένουν γιατί κανείς δεν τους δίνει κουράγιο.

Πόσες από εσάς που θηλάσατε στην αρχή, δεν χρησιμοποιήσατε θήλαστρο για να δείτε αν έχετε γάλα και πόσο πίνει το παιδί; Γιατί μόλις το μωρό ζητάει γάλα μετά από το μισάωρο σημαίνει πως δεν έχει η μητέρα αρκετό;

Πέρασα πολύ δύσκολα στην αρχή. Την πρώτη φορά χρησιμοποίησα ψευδοθηλές και δεν το ευχαριστήθηκα. Τη δεύτερη φορά πάλεψα με ΟΛΟΥΣ που δεν ήθελαν να με βλέπουν να ταλαιπωρούμαι και με πίεζαν να τα παρατήσω. Έπαιρνα τηλέφωνο τη Λάλα και της μιλούσα ώρες. Δεν την ήξερα την κοπέλα και με στήριξε. Βρέθηκε ένας άνθρωπος να μου πει να μην τα παρατησω. Και τα καταφερα να θηλάζω χωρίς ψευδοθηλές. Από αυτούς που με πίεζαν να τα παρατήσω, μόνο ο άντρας μου μου λέει μπράβο που συνεχίζω. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι το βρίσκουν ανώφελο να θηλάζω και ότι ο θηλασμός φταίει για όσα δεν πάνε σύμφωνα με τους κανόνες.

Αθηνά λιγες γυναίκες εχουν την θέληση , το κουράγιο και τη δυναμη τη δική σου . Εγω στο εχω πει πως δεν ξερω αν θα αντεχα... 3 μαστιτιδες , ενα μεγαλύτερο παιδάκι που θελει το χρονο του και εχει την λογική ζήλεια , με ολους αντιθετους και φοβερο ψυχολογικό πολεμο , μονη χωρις ουσιαστική βοηθεια απο κανέναν ....

Παρολα αυτα θηλάζεις σχεδον αποκλειστικά ακομα , ταξιδεύεις μονη με τα παιδακια σου , κανεις τοσα πράγματα .. Μπράβο σου για ακομα μια φορά :):kiss:

Αθηνα κι εγω το παλεψα παρα πολυ και με συμβουλο θηλασμου αλλα δε τα καταφεραμε και ημουν πολυ χαλια τοτε.. :(

Γι αυτο και η ενσταση μου σε τετοια αρθρα!Μπορει ο κυριος Παπαβεντσης να ειναι καλος γιατρος αλλα οταν προβαλεις κατι τοσο ομορφο και ωφελιμο, οπως ο θηλασμος, παραθετοντας μονο κινδυνολογιες που προκαλουν πανικο για το ξενο γαλα,μονο καλο δε κανεις!

Αλλο να αποφασισει μια μανουλα να θηλασει γιατι εχει διαβασει για τα απειρα ωφελη του θηλασμου και να κανει τα παντα για να το πετυχει που αν δε τα καταφερει θα στενοχωρεθει μεν,χωρις πανικο δε

κι αλλο να αποφασισει να θηλασει επειδη εχει διαβασει οτι το ξενο μπορει να εχει τραγικες συνεπειες για το μωρο και την ιδια και αν δε τα καταφερνει να τρελαινεται!

για μενα η ενημερωση και η υποστηριξη οχι κατα αναγκη απο το οικογενειακο περιβαλλον ειναι το σπουδαιοτερο εφοδιο για τη συνεχιση του θηλασμου αρχισα να θηλαζω το 4ο μωρο μου μετα απο παρεμβολες 10 ημερων λογω νοσηλειας του και αν δεν εβρισκα μια σπουδαια παιδιατρο εκεινες τις ημερες που η απογοητευση με ειχε κυριευσει να μου κανει ουσιαστικα μαθημα και να με πεισει οτι θα τα καταφερω θα ειχα προ πολλου αποθηλασει . το περιβαλλον μου καθε αλλο παρα ηρεμο ,οι συνθηκες ζωης μου απαιτητικες καθως τα 4 μου παιδια με απομιζουν καθημερινα αλλα εβαλα στοχο να τα καταφερω αυτη τη φορα ,παραμελησα αναγκαστηκα τα αλλα 3, τους αρνηθηκα πραγματα , τους μιλησα αποτομα καποιες φορες με ψυχικο κοστος παντα με αισθηματα εντονης αναπαρκειας μου ως μανα (ακομη και σημερα πιστευω πως μετα βιας τα καταφερνω ,γονεις για να με στηριξουν δεν υπαρχουν ,ο ανδρας μου ουσιαστικα απων ,σχεδον αμετοχος)δεν ξερω τι αλλο να πω απλα μανουλες που περιμενετε και αυτες που τωρα αποκτησατε ενημερωνεστε συνεχεια , ζητατε βοηθεια περαστε με κριτικη ματια και φιλτραρισμα καθε σχετικη με τα βρεφη σας πληροφορια> :)

ολοι γνωριζουμε τα υπερ του θηλασμου!

κανεις δεν ειπε οτι οι μανουλες που δεν θηλασαν δεν ειναι καλες μανες!

καλυψω, γλυκια μου το οτι το μωρακι σου δεν κοιμαται η ξυπναει καθε 1 ωρα δεν φταιει ο θηλασμος, δηλαδη αν εδινες ξενο δεν θα ξυπνουσε η δεν θα πονουσε?

οι πρωτες μερες με ενα μωρο ειναι δυσκολες!πολυ δυσκολες !

το ξενο γαλα δεν κανει θαυματα σε πονακια η αυπνιες!

αλλα δεν ευθυνεται ο θηλασμος για αυτα!

εμενα δεν με σοκαρε το αρθρο, ειναι γνωστα σε ολες μας!

για να θηλασεις χρειαζεται θεληση, υπομονη και στηριξη απο το περιβαλον!

οχι μονο στην αρχη αλλα σε ολη την διαρκεια!

οποτε κλεινουμε αυτακια και συνεχιζουμε!

Λάλα με ρίχνεις! 4 μαστίτιδες, όχι 3!!!!! Σε παρακαλώ!!!!! ;)

Τόνια, το άρθρο αυτό αναφέρεται περισσότερο στις μητέρες που είναι σε θέση να επιλέξουν αν θα θηλάσουν ή όχι. Εφόσον εσύ δεν είχες αυτή την επιλογή, ναι αυτό το άρθρο μόνο άγχος μπορεί να σου προσφέρει. Αλλά μη ξεχνάμε ότι όσα γράφει είναι μαζεμένες στατιστικές έρευνες που σχετίζουν το ξένο γάλα με τα διάφορα που αναφέρει. Δεν σημαίνει ότι θα συμβούν όσα γράφει, ούτε ότι μία και μόνο έρευνα τα έδειξε όλα αυτά! Θα ήταν πολυ τρομακτικό κάτι τέτοιο.

Όταν περασα την πρωτη μαστίτιδα ήρθε η μητέρα μου για να με βοηθήσει. Και ξέρετε τι έκανε; Έδινε ξένο γάλα στο μωρό μου για να κοιμηθώ. Δεν με ξυπνούσε να το θηλάσω για να μην πονάω. Και ξυπνούσα από τον πόνο που έχανα γεύμα και έκλαιγα από τη στεναχώρια μου. Είναι τώρα αυτό στηριξη;

εγω ακομα συνεχιζω να την εχω καθε μιση ωρα η μια στο στηθος οχι τοσο επειδη θελει να φαει αλλα γιατι την ηρεμει!!! :P:lol:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Χαίρομαι πολύ για εσάς κοριτσάκι μου!! Και έτσι θα έπρεπε να είναι!! Αμήν Παναγίτσα μου να πάνε όλα κατ'ευχήν και να έχεις την ωραιότερη εμπειρία της ζωής σου και όπως τη θέλεις!!! ❤️❤️❤️ Ευτυχώς στο εξωτερικό από όσα έχω καταλάβει πλέον, είναι υπέρ των λιγότερο δυνατών επεμβάσεων.. στην Ελλάδα η νοοτροπία σε αυτό το κομμάτι είναι ακριβώς το αντίθετο.. όσες περισσότερες ιατρικές παρεμβάσεις τόσο "καλύτερο"...
    • χαχαχαχα καλά κι εγώ είμαι τελείως αδέξια με τις κινήσεις μου πλεον 😂 τώρα για τη δουλειά απλά κρατάω σημειώσεις μετά από κάθε μιτιγκ γιατί αλλιώς ξεχνάω σε δευτερόλεπτα αν είναι κάτι που πρέπει να κάνω. Ευτυχώς η εταιρεία μου τώρα αγόρασε συνδρομή με το ΑΙ της Γκουγκλ και μας κρατάει σημειώσεις μόνο του 😂 Επίσης, τλχ σε μένα, υπάρχει αρκετή κατανόηση μπορώ να πω, δε με ζορίζουν, είναι κι η μανατζερ μου γυναίκα, οπότε πλέον τα μιτιγκς μας είναι για το πως πάει η εγκυμοσύνη και μου δίνει κι αυτή συμβουλές κτλ 😅 
    • Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσι μου!!! ❤️❤️❤️ Άσε δεν το πιστευα κι εγώ όταν γεννήθηκε έτσι νωρίς!! Με το καλό και τα δικά σας γεννητουρια εύχομαι!! 🥰🥰🥰 Κορίτσι μου, πάρε τον χρόνο σου, δες τις προοπτικές σου κι όταν είσαι έτοιμη μας μιλάς!! Κι εγώ κρατάω ότι η μικρούλα είναι μια χαρά και ότι οι μητριαιες σου είναι πολύ καλές!! Ελπίζω με όλη μου την καρδιά κι όλα τα υπόλοιπα προβλήματα να είναι επιλυσιμα!!! ❤️
    • @Kallia.Geo μου παρεπιπτόντως ήθελα να σου στείλω.. τα λεφτά σου μπήκαν εσένα;! Σε εμένα μπήκαν ακριβώς 21 χθες όπως έγραφε και στο πινακακι πληρωμών του εφκα! Αν όχι για τρεξτο ψαξτο λίγο μήπως τα ξύνουν στον εφκα της περιοχής σου ή μήπως υπάρχει κάποια εκκρεμότητα με την αίτηση σου..!
    • Να σας γράψω και τα δικά μας νέα απ' το χθεσινό ραντεβού! Σήμερα είμαι 33+2 με το αγοράκι μας 💙 Χθες που λέτε είχα γιατρό για να του δείξω τον τελευταίο υπερηχο με τον εμβρυομητρικό, τις εξετάσεις αίματος του 3ου τριμήνου και να συζητήσουμε το πλάνο τοκετού καθώς και τα επόμενα βήματα. Λοιπόν που λέτε, θα μπω κατευθείαν στο θέμα του πλάνου: Εγώ κορίτσια πήρα πολύ θετικά vibes απ τον γιατρό! Καλά τα είχαμε ψιλοσυζητήσει και την προηγούμένη φορά που είχα απορίες, αλλά αυτή τη φορά του πήγα το πλάνο και το φτιάξαμε μαζί βήμα-βήμα. Ρε κορίτσια, αυτός ο άνθρωπος μου εμπνέει πολύ εμπιστουύνη! μιλούσε για τον τοκετό με τόση ηρεμία κι όταν φτιάχναμε το πλάνο ως αναφορά την ανακούφιση απ τον πόνο, έγραψε σημειώση ο ίδιος ότι πρ΄ωτα θα εξαντλήσουμε όλους τους φυσικούς τρόπους, ζεστό ντουζ, μασαζ, χαλαρη μουσική στο δωμάτιο, κτλ και μετά με βάση την αντοχή μου θα πάμε με την επισκληρίδιο. Κι όπως 'εγραψα και πιο πάνω είναι υπέρ του εγώ να έχω τον έλεγχο στο πότε θέλω να γίνει εγχυση της αναισθησίας.  Μετά μιλήσαμε για τη διάρκεια του τοκετού, και πραγματικά ήταν ανοιχτός σε κάθε μας επιθυμία. Έγραψε πάλι ότι κάθε περέμβαση όπως η τομή στο περίνεο να γίνει μόνο εάν είναι απαιραίτητο, γενικά φάνηκε να υπέρ των μη παρεμβατικών μεθόδων για το κάθετί. Τώρα στη βράση κολλάει το σίδερο θα μου πείτε, ελπίζω να μη μας τα έλεγε όλα αυτά και μετά να μας τ αλλάξει 😅  Δε ξέρω, μιλούσε με πολλή ηρεμία για όλα, και τόνιζε συνέχεια ότι ο τοκετός για κυλήσει ομαλά πρέπει να είμαστε όλη ήρεμοι και γενικά να υπάρχει επικοινωνία και αγάπη... Είπε ότι η ωκιτοκύνη, η ορμόνη του τοκετού, είναι μια ορμόνη αγάπης, οπότε θέλουμε να υπάρχει αυτό για να γεννηθεί το μωρό ομαλά ❤️  Μετά απ όλη αυτή τη συζήτηση κορίτσια νιώθω πάρα πολύ ανακουφισμένη για τον τοκετό κι εγώ κι ο άντρας μου, δε ξέρω, μας άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος μου μιλούσε για τα πάντα. Ελπίζω να τηρήσει το λόγο του και στην ώρα του τοκετού! Πάντως υπέγραψε το πλάνο και μας είπε να το έχουμε μαζί μας καθώς κι αντίτυπα για τις μαίες ❤️ όσον αφορά τα επόμενα βήματα: - Ντόπλερ: 5/12 (35+1, εδώ γελάμε 😂) - Τεστ στρεπτόκοκκου: 36-37εβδ - Καρδιοτοκογράφημα κάθε εβδομάδα απ τις 36 κι έπειτα - Ραντεβού κάθε εβδομάδα μετά το ντόπλερ, δλδ 12,19,26/12 και μετά 2/1 και 9/1 αν δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο μικρός. Για πρόκληση είπαμε μετά τις 40εβδ κι εφόσον δεν υπάρχει πιο πριν κάποιος άλλος σοβαρός ιατρικός λόγος. Μπήκαμε στην τελική ευθεία!!! 😱😱😱😱😱😱😱
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...