Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΠΑΙΔΙ";

Recommended Posts

Γεία σας κορίτσια. Είμαι καινούργια στο mammyland. Πιστευω να κάνουμε καλή παρέα!

Είμαι αρααβωνιασμένη ένα χρόνο τώρα και ο γάμος θα γίνει τέλος του 2010. Πρόσφατα είχα την συζήτηση -παιδί- με τον αρραβωνιαστικό μου και μου είπε πως αγαπάει πάρα πολύ τα παιδιά αλλά δεν νιώθει έτοιμος. Φοβάται αν θα γίνει καλός πατέρας, αν θα δώσει στα παιδιά μας σωστή ανατροφή κ.τ.λ.

Πως να του φερθώ;

Έχετε παρόμοιες εμπειρίες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννουλα μου εμενα ο αντρας μου ειχε τις ιδιες ανυσιχιες. Και ακομα εχει. Αλλά ειναι τρελος και παλαβος με τον γιο του. Αφου βαζουμε παμπερσ Νο4 στον Χριστοφορο και Νο 34 Στον Οδυσσεα χιχιχιχι.

Οι αντρες αντικειμενικα ποτε δεν νιωθουν ετοιμοι για ενα παιδι γιατι κατα βαθος ειναι και οι ιδιοι αιωνια παιδια. Μην ανισυχεις οταν - με το καλο- κανετε ενα μωρακι, θα ειναι τελειως διαφορετικός. Μη σου πω οτι θα μαλωνετε ποιος θα του αλλάζει την πανα!!!!

Λες; Βασικά αν θυμηθώ την φορά που είχα μεγάλη καθυστέρηση και κάτι αναγούλες το μυαλό και των δυο πήγε σε εγκυμοσύνη φυσικά! Εκεί να έβλεπες τον Αλέξανδρο! Δεν με σήκωνε αγκαλιά, το βράδυ στο κρεβάτι είχε το χέρι του πάνω στην κοιλιά μου αλλά όταν τελικά αδιαθέτησα κατέβασε τα μούτρα...

Εμ. Ετσι ειναι. Πωπω θα γινει ενας χαζομπαμπας ο δικός σου!! Ξερεις το λενε αυτο γιατι πραγματικα φοβουνται οτι δεν θα εχουν αρκετο χρονο να μεγαλωσουν τα παιδια τους οπως αυτοι θελουν και αυτο τους πεθραζει. Ετσι κριβονται πισω απο αυτον τον μανδυα

Ε, είδες, είδες;

Εμάς τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Εγώ δεν ήθελα καθόλου παιδί, μέχρι πριν λίγο καιρό, ενώ αυτός είχε λυσσάξει. Αλλά πιστεύω ότι θέλει παιδί ως ιδέα, όχι παιδί κανονικό, να μας σπάει τα νεύρα συνέχεια. Δηλαδή, νομίζει ότι το παιδί είναι ένα παιχνιδάκι με το οποίο ασχολείσαι για λίγη ώρα και μετά το βάζεις στη θέση του. Του πιάνεις λίγο τα μάγουλα, παίζεις για κανένα πεντάλεπτο, και μετά το παραδίδεις σε όποια γυναίκα σου βρίσκεται πρόχειρη.

Τώρα προσπαθούμε για παιδί, κάτσε να δούμε αν μείνω έγκυος τι θα γίνει...

κανεις δεν ειναι ποτε ετοιμος να κανει παιδι

οταν σου "χτυπησει" την πορτα απλα την ανοιγεις και... κολυμπας!

εκει παιζουν ρολο τα οικογενειακα βιωματα και ο τροπος ανατροφης του καθενος, το ποσο καλη επικοινωνια υπαρχει μεταξυ του ζευγαριου, κατανοηση κλπ....

δεν υπαρχει τροπος να του φερθεις, γιατι ουτε και συ η ιδια δεν ξερεις στην πραγματικοτητα τη φορμουλα και τις απαντησεις.

η απαντηση ειναι απλη: του λες εμεις θα το κανουμε , θα του δωσουμε ολη μας την αγαπη και ο,τι υλικο αγαθο μπορουμε να του δωσουμε και ολα θα πανε καλα :)

αντε μην αγχωνεστε για τετοια πραγματα απο τωρα! περαστε καλα, ζηστε τον ερωτα σας και οταν ερθει η ωρα ολα θα ερθουν με φυσικο τροπο!!!!

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Ε, είδες, είδες;

Εμάς τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Εγώ δεν ήθελα καθόλου παιδί, μέχρι πριν λίγο καιρό, ενώ αυτός είχε λυσσάξει. Αλλά πιστεύω ότι θέλει παιδί ως ιδέα, όχι παιδί κανονικό, να μας σπάει τα νεύρα συνέχεια. Δηλαδή, νομίζει ότι το παιδί είναι ένα παιχνιδάκι με το οποίο ασχολείσαι για λίγη ώρα και μετά το βάζεις στη θέση του. Του πιάνεις λίγο τα μάγουλα, παίζεις για κανένα πεντάλεπτο, και μετά το παραδίδεις σε όποια γυναίκα σου βρίσκεται πρόχειρη.

Τώρα προσπαθούμε για παιδί, κάτσε να δούμε αν μείνω έγκυος τι θα γίνει...

Αυτο εχει γινει με εμας πιστευει οτι τα παιδια τα μεγαλωνουν οι γιαγιαδες και οι γονεις κανουν την ζωη τους!!!!!

Δικαιως βεβαια αφου αυτην την εμπειρια ειχε ως παιδιαπο οσα λεει και ο ιδιος και οι γονεις του!!!

Απο τωρα διαφωνουμε για τον χρονο που αφιερωνω στην μπεμπα!!!

Αισθανεται και ειναι λιγο παραμελημενος τωρα με τη μικρη και τον θηλασμο ειδικα!!!!!Αμαν και πως κανει για να δωσω μπουκαλι

Οταν ασχοληται τα πανε πολυ καλα οι δυο τους

αν και πιστευω οτι οσο μεγαλωνει θα τον φτιαξει η μικρη δεν θα τον αφηνει να κανει τιποτα αλλο οταν γυρναει σπιτι!!!!!!

Εμενα μου ειπε το εξης θεικο. Θα κανουμε παιδι εκεινο το μηνα που οταν τον συλλαβουμε θα γεννηθει υδροχοος!!!! Ακου ανησυχιες!!!!!!!!!!! Τελικα το καναμε ετσι για πλακα και μας εκατσε με τη μια και τωρα εχουμε ενα μικρο υδροχοο στο σπιτι.

Φυσικα για λεμε και του στραβου το δικιο ηθελε παιδι απλα ηθελε μια παροτρυνση απο μενα. Του ειπα οτι ας ξεκινησουμε και βλεπουμε. Τοσα ακουμε γυρω μας να προσπαθουν και να μην καθεται. Οποτε θεσαμε εναν μηνα που θα ξεκινουσαν οι προσπαθειες και μεχρι τοτε προσεχαμε. Φυσικα ειναι ερωτευμενος με το γιο του και τον λατρευει. Απο την αρχη τον φροντιζε, τον αλλαζε, τον επαιζε. Νομιζω οτι πρεπει να το θελει λιγο ο αλλος..

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΟΛΥ..ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΜΩΡΟ,Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΘΟΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ!!!ΑΣΕ ΠΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ,"ΜΗΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΤΣΙ,ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΛΩΝΕΤΕ"ΚΛΠ!!! ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ "ΑΣΤΟΥΣ ΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ,ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ"!!!!!!!!

:laugh :laugh: :laugh: :

εμενα ο αντρας μου ειχε ηδη 2 παιδια οταν παντρευτικαμε και εχει βιωσει την πατροτητα.Ηταν λιγο επιφυλακτικος στο θεμα μωρο γιατι φοβοταν λιγο(μιας και η πρωην του ειχε παρει τα παιδια και ειχε φυγει και αυτο με τα παιδια τον ειχε πονεσει παρα πολυ)ηθελε παιδι αλλα δεν το ελεγε ετσι το αφησαμε στη τυχη και οταν εμεινα εγκυος αρχισε μη το ενα μη το αλλο,μην οδηγεις μακρια κτλ

ειναι πολυ ερωτευμενος με τον γιο του που καθε απογευμα παει και τον πειραζει τον μπαμπακα του και παιζουνε η απολυτη ευτυχια!!!

εμένα ο αντρας μου ηθελε σαν τρελος απο τη πρώτη στιγμή κ αυτος ηταν που βιαζοταν κατευθειαν με το που παντρευτηκαμε να βαλουμε μπρος ακομα κ τωρα αν τον ρωτησεις το ονειρο του ειναι να κανουμε αλλα 2 3 παιδακια(βεβαια ειναι μονο δικο του) :silly: :silly:

ηξερα απο πριν οτι αγαπαει τα παιδια βλεποντας τον πως επαιζε με τα ανηψια μας.αλλα δεν φανταζομουνα ποτε ποοοοοοοοσο μεγαλο θα ηταν το ενδιαφερον του και η φροντιδα απεναντι στο δικο του παιδι.μου το δειχνει και με το παραπανω.τον ευχαριστω παρα πολυ γιαυτο :)

Αννούλα καλησπέρα και καλοσώρισες στην παρέα μας! :)

Σχεδόν κανένας δεν είναι έτοιμος να κάνει παιδάκι.Πάντα μας απασχολούν διάφορα ερωτήματα όπως ''Θα γίνω καλός/ή μπαμπάς/μαμά;'',''Πώς θα ανταπεξέλθω στα έξοδα του μωρού;'',''Θα μπορέσω να αναθρέψω σωστά το μωρό;'' και άλλα πολλά...

Όλα αυτά πριν δεις την μικρή κουκιδίτσα στον υπέρυχο και ακούσεις την καρδούλα του εμβρύου! :laugh:

Εκεί τρελλαίνεσαι τελείως και παραμερίζεις τους φόβους και τις ανησυχίες που είχες πριν :) Δεν καταλαβαίνω την λογική όσων δεν χαίρονται με μια εγκυμοσύνη,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :dry:

Θα σου μιλήσω για την δική μου εμπειρία. ;)

Έμεινα έγκυος στο κοριστάκι μου λίγο πριν τα 20 μου χρόνια.Ο συντροφος μου τότε ήταν 21,5,δηλαδή αρκετά μικρός για να γίνει μπαμπάς. :) Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με τις οικογένειες μας και τελικά καταλήξαμε να διωχθούμε και οι δυο απο το σπίτι και να ξεκινήσουμε κυριολεκτικά οι δυο μας την δική μας οικογένεια απο την αρχή.

Να σημειώσω οτι είχαμε κάνει λίγο καιρό πριν μείνω έγκυος μια σύζητηση πάνω στο θέμα και είχαμε καταλήξει πως αν έρθει ένα μωρό είναι καλοδεχούμενο.(Λές και το ξέραμε!!! :laugh: ).

Απο την αρχή ήταν τρελλός για το μωρό :silly: Βιντεοσκοπούσε όλους τους υπέρυχους,έπιανε ατελείωτες ώρες συζήτηση με την κοιλιά μου,προσπαθούσε να αφουγκραστεί κάθε κίνηση του εμβρύου.Παράλληλα σπουδάζαμε και οι δυο και ο Στέλιος έκανε δυο δουλειές(Μια τις καθημερινές και μια τα Σαββατοκύριακα).

Να μην στα πολυλογώ,είναι ερωτευμένος με την κόρη μας! :laugh: Είναι φοβερός πατέρας,παρά τα 22 του χρόνια.Οι περισσότεροι θα τον χαρακτήριζαν ανώριμο,εγώ πιο ώριμο και ευσυνείδητο απο τον καθένα ;)

Πριν λίγες μέρες βαφτίσαμε την Αννούλα μας(είστε και συνονόματες! :laugh: )και σχεδόν έκλαψε απο την συγκίνηση :blush:

Περιμένουμε και το δεύτερο μωράκι μας(που αυτή την φορά ήρθε προγραμματισμένα)και είναι το ίδιο ενθουσιασμένος όπως την πρωτη φορά! :woohoo:

Εν κατακλείδι,κανείς δεν είναι έτοιμος για παιδί αλλά όταν γίνεις γονέας τα πράγματα αλλάζουν και απορείς πώς ζούσες και τι σκοπό είχες πριν μπει στην ζωή σου αυτό το μικρό πλασματάκι!

Φιλιά,Νέλλυ :kiss:

Ήθελε και αυτός όπως και γω να κάνουμε αμέσως

παιδάκι! Γι΄ αυτό και αρχίσαμε αμέσως τις προσπάθειες!

Η Δέσποινα "ήρθε" αμέσως!

εμείς είχαμε κανονίσει τον γάμο μας για τις 10/10/09 αλλά εγώ συζητούσα ότι θέλω μωράκι κανά 3 χρόνια τουλάχιστον πριν που αραβωνιαστήκαμε. ξέρετε : "εγώ πότε θα γίνω μάνα" και τέτοια. είχαμε συζητήσει το ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε να προσπαθούμε πριν το γάμο και τα είχαμε βρει σε αυτό το θέμα. όταν ήρθε ο Μάρτιος, ο άντρας μου επέμενε ότι ήθελε να ξεκινήσουμε να προσπαθούμε αλλά εγώ επειδή δεν ήθελα στο γάμο να είμαι με την κοιλιά τούρλα, τον αποθάρρυνα. τελικά ξεκινήσαμε τον Ιούλιο έτσι ξαφνικά μια μέρα.

πριν από καιρό τον παρακολουθούσα πως φαίρεται στα παιδάκια και τα μωράκια και μου έκανε εντύπωση όταν τον είδα με πόσο ζήλο ασχολείται μαζί τους και τα παίζει και έτσι κατάλαβα πως όποτε και να ερχόταν το μωράκι μας θα ήταν έτοιμος.

όταν ήμουν έγκυος ήταν και αυτός υπερπροστατευτικός και εγώ του έλεγα ότι θα ακούω ότι μου λέει ότι είναι σωστό ο γιατρός μου και όχι αυτόν και τον πείραζε πάρα πολύ...αλλά επειδή ο γιατρός μου είναι φίλος του ηρεμούσε... :)

ελπίζω να έρθει σύντομα ένα μωράκι στην κοιλίτσα μου ξανά και να μας κάνει ξανά ευτυχισμένους.

αννούλα μου όντως δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να τον πείσεις αλλά μπιρι μπιρι ίσως να αρχίσει και αυτός να μπαίνει στο κλίμα και να του αρέσει η ιδέα... :P

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
    • Τα μαθήματα με τις ανεξάρτητες μαίες που θα έχουμε και δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι κοριτσάκι μου... Σου δίνουν άλλον αέρα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και το σώμα σου ότι θα τα καταφέρεις.. και φυσικά η σωστή ενημέρωση πάντα είναι δύναμη..!! Δύσκολα θα δεχτείς bs όταν είσαι σωστά ενημερωμένος και όταν θα έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους που ξέρουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που εσύ θέλεις με ασφάλεια! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...