Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κασση μου πες την πεθερουλα σου οτι αυτα τα σπυρακια ειναι η βρεφικη ακμη η οποια προερχεται απο τις ορμονες της μαμας οσο το μωρακι ειναι στην κοιλια. Δεν χρειαζεται να βαζει ΚΑΜΙΑ αλοιφη και θα περασουν με τον καιρο. Αυταααα.....

Δηλαδη εγω το μωρο μου μεχρι τωρα που δεν του φορουσα ουτε φυλαχτο, το ειχα καθε μερα ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ και ΑΣΑΡΑΝΤΗΣΤΟ εξω, το παραθυρο ανοιχτο μονιμως με μειον εξω (οχι 40 βαθμους στο δωματιο λες και ψηνω κοτοπουλο) ουτε μισες ευχες (τι θα πει μιση ευχη ημαρτον) επρεπε να εχουν πεσει τα απειρα δεινα πανω του?????? Το αντιθετο ειναι 9 μηνων και δεν μου εχει αρρωστησει ουτε μια φορα. Μεχρι και η πεθερα μου που τα τηρουσε ολα αυτα, οταν ειδε στην πραξη εμενα να πηγαινω σε ολα κοντρα και να μην γινεται τιποτα ΠΕΙΣΤΗΚΕ και ειναι και περηφανη που η νυφη της δεν ειναι προβατο!!! :silly: :woohoo:

• Απαντήσεις 190
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ραφαέλ έγραψε:

μια φιλη μας έχασε το μωρό στην 11 εβδομάδα, ο αντρας της ειπε ότι το έχασε γιατι δεν κοινώνησε.. εγω που κοινώνησα και στον 5ο το μωρο ειχε πρόβλημα και εκανα διακοπή?

Άιντα...... Τι άλλο θ' ακούσουμε Παναγία μου; :angry:

Δημοσίευση

vasoula2 έγραψε:

Φυσικά και δεν κάνει η λεχώνα να αφήνει τα ρούχα της έξω γιατι θα τα δει ο -έξω απο δω- και θα την πάρει..χαχα.Εμένα ερχόταν η μαμα μου κ μόλις νύχτωνε μου έπαιρνε τα ρούχα απο τις απλώστρες..!!

Όταν φτάσαμε στο σπίτι απο την κλινική ήταν εδω η μαμά μου κ η πεθερά μου κ μολις μπήκαμε με το μωρό βάλανε ζάχαρη στο κεφαλάκι το γιατι δεν ξέρω..μάλλον για να είναι γλυκό το μωρο..μα αφου είναι απο μόνο του τι τι θέλουν τη ζάχαρη??

Του δώσανε κ λεφτά του μωρού..αυτο δεν μας χαλάει καθόλου..!!

Φυσικά η πεθερά μου το ξεματιάζει καθημερινώς!! και μιας κ λέμε για ξεμάτιασμα...δείτε αυτό που μου στείλανε...

http://www.paretria.gr/ourvision.html

Φυσικά κ δεν κάνει να πάς επίσκεψη πριν σαραντίσεις.. Είναι κακό!!

Αυτο με την εκκλησία κ την περίοδο μου το λένε πολλοί κ δεν το καταλαβαίνω.Εγω πάντως κ με περίοδο εχω φιλήσει εικόνα κ κάτω απο επιτάφιο έχω περάσει(Ντροπή μου!!!)

Α,τι άλλο θυμήθηκα.. Γέννησα Αύγουστο εγω να σκάω απο τη ζέστη κ εκείνη η μανία της μάνας μου να το τυλίγει το παιδί ..Τώρα που το θυμήθηκα συγχύστηκα.Να της λέω όπως ζεσταινόμαστε εμείς το ίδιο ζεσταίνεται κ το μωρό,το είπε κ η παιδίατρος..Απάντηση??Δεν ξέρει τι λέει,χαζη..

Συγχύστηκα!!

Πρώτα απ'όλα κορυφαίο το ξεμάτιασμα!! :laugh:

Όσο για την παιδίατρο.. και βέβαια χαζή είναι και δεν ξέρει! Είναι και η φιλοσοφία της πεθεράς μου! Γέννησα 31 Ιουλίου και σκέπαζε το μωρό μέχρι το κούτελο! Μου ερχόταν να τις τα κόψω τα σκατόχερα της!! Η μαλ@κισμένη δεν καταλάβαινε! 2 φορές παρεξηγήθηκε κιόλας η ηλίθια επειδή της είπα να μην το σκεπάζει κι ότι είναι δυνατόν να θέλω εγώ που είμαι μαμά του παιδιού το κακό του;; :angry: Το θυμήθηκα πάλι και θέλω να πάω και παίξω μπουκέτα!! :P

Δημοσίευση

Βρε κορίτσια έχω ρίξει τρελό γέλιο! Διαβάζω και στον άντρα μου και κουνάει το κεφάλι του!! Πολύ κουφά!! Κι εμένα η πεθερά μου έλεγε διάφορα, η γιαγιά μου το ίδιο!! Μου λέγανε: Έτσι τα βρήκαμε και έτσι τα λέμε!! Έλεος...λέμεεεεε!!

Όσον αφορά τον σαραντησμό... άκουσον άκουσον!! Έρχεται ο ένας παπάς από την εκκλησία της γειτονιάς μου στις 20 μέρες μου διαβάζει μια ευχούλα για μένα και το παιδί! Πήγα σ'έναν άλλο της ίδιας εκκλησίας στις 40 μέρες και μόνο που δεν μου είπε ότι θα πάω στην κόλαση που βγήκα ασαράντηστη!! Ήμαρτον!! Να σας πω, τις πρώτες 15 μέρες δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου! Τετάρτη βγήκα από το μιευτήριο και Παρασκευή με ξαναπήγαν με τρομερούς πόνους στην μήτρα! Δλδ τι; Ασαράντηστη ήμουνα.. πωπω βγήκα έξω!! Ή δεν πιάνει το νοσοκομείο;; :laugh:

Δημοσίευση

Λοιπον αυτα τα πολυ ωραια μου αρεσαν!!! Μου εχουν πει πολλά κουλα σαν και αυτα!!!

Δεν εφαρμοσα τιποτα!!!! Και τα νυχια του μωρου εκοβα, και εξω ασαρανταριστο το εβγαλα- σηγα μη καθομουν κα σκασω καλοκαιριατικα.

Αμαν πια με τις προλυψεις!!! Μαε τα επρυξαν. Το πιο κουφο απόλα σηνεβει σε μια φιλη μου που το μωρακι ετρεψε πυον απο τα ματια του λογω παιολογηκου προβληματος και οι γιαγιαδες βαζαν μυτρικο γαλα στο ματι...και φυσικα το καναν χειροτερα. Μετα τρεχαν και δεν φταναν!!!

Δημοσίευση

κάποιες προκαταλήψεις έχουν μια λογική πίσω τους.

η λεχώνα δεν πρέπει να βγει έξω από το σπίτι της διότι

οι πρώτες 40 ημέρες ήταν και είναι καθοριστικές για την

ανάπτυξη του νεογέννητου.

όταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάποτε ήταν ανύπαρκτη

κι η παιδική θνησιμότητα πολύ υψηλή αλλά και οι γυναίκες

είτε αμόρφωτες είτε φθηνό εργατικό δυναμικό , με μια τέτοια

"προκατάληψη" εξασφάλιζαν ότι η λεχώνα δεν θα το ρίξει έξω

το οποίο δεν τις το επιτρέπει ούτε η σωματική της κατάσταση

ούτε θα την στείλουν στο χωράφι να δουλέψει αλλά θα μείνει

κοντά στο βρέφος .

για παρόμοιο λόγο αποφεύγουν τα ζευγάρια να κάνουν σεξ την

σαρακοστή. αν μείνει έγκυος μια γυναίκα από μάρτιο έως απρίλιο ,

τότε θα τεκνοποιήσει στην καρδιά του χειμώνα και οι πιθανότητες

να επιζήσει το βρέφος θα περιοριστούν.

σκεφτείτε ότι τα καλοριφέρ και η υγιεινή που σήμερα έχουμε όλοι

στα σπίτια μας ,κάποτε ήταν προνόμια μόνο για βασιλιάδες.

έπρεπε λοιπόν να περιορισθεί η παιδική θνησιμότητα και καλύτερα

η γυναίκα να αποκτήσει ένα βρέφος άλλη εποχή πλην χειμώνα.

Δημοσίευση

• Όμορφο παιδί

Μερικές εγκυμονούσες απέφευγαν από ντροπή να φανερώσουν την εγκυμοσύνη τους, πριν συμπληρώσουν τον 5ον μήνα της κυήσεως, «για να γίνει όμορφο το παιδί».

• Νεόνυμφοι

Οι νεόνυμφοι δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται λεχώνα πριν περάσουν σαράντα μέρες από το γάμο τους. Δεν πηγαίνουν σε κηδείες, ούτε επιτρέπεται κατά τα μνημόσυνα να παίρνουν κόλλυβα, για ένα χρόνο για να μη επισκιασθεί η ευτυχία τους.

• Σημαδεμένο παιδί

Επίσης εάν η έγκυος πιάσει ντομάτα ή σταφύλι ή μελιτζάνα ή οτιδήποτε άλλο πιστεύουν ότι το σημάδι θα αποτυπωθεί στο νεογέννητο. Αν πάλιν από απροσεξία συμβεί κάτι τέτοιο, τότε τρίβουν οι εγκυμονούσες τα χέρια τους στους γλουτούς τους, ώστε τουλάχιστον να μεταδοθεί εκεί η δυσμορφία.

• Σημαδεμένο παιδί

Υπάρχει η πρόληψη, εάν αγγίξει η έγκυος τσουκάλι που να είναι εξωτερικά μαύρο από την καπνιά, , τότε κάποιο σημάδι μαύρο θα παρουσιασθεί στο παιδί και αν μεν είναι το σημάδι στην πλάτη, το κακό δεν είναι ανεπανόρθωτο γιατί καλύπτεται από τα ρούχα. Εάν όμως είναι στο πρόσωπο, τότε η λύπη είναι μεγάλη, γιατί αλλοιώνεται το πρόσωπο και καθίσταται δύσμορφο.

• Σημαδεμένο παιδί

Κατά τις γιορτές του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου (3η Φεβρουαρίου) και του Στυλίτου (1η Σεπτεμβρίου), οι έγκυες δεν κάνουν καμία εργασία και δεν αγγίζουν κανένα αντικείμενο, για να μη γεννηθεί το παιδί ελαττωματικό (σημαδεμένο).

• Έγκυος και Άγιος Ελευθέριος

Οι εγκυμονούσες πιστεύεται, ότι βρίσκονται υπό την προστασία του Αγίου Ελευθερίου, κατά την εορτή του οποίου εκκλησιάζονται όλες οι νιόπαντρες. Κάνουν άρτους και πιστεύεται ότι θα έχουν εύκολο τοκετό.

• Έγκυος και νεκρός

Η έγκυος δεν πρέπει να δει νεκρό, διότι πιστεύεται, ότι το παιδί που θα γεννηθεί θα έχει κίτρινο χρώμα.

• Τοκετός

Επίσης κατά τον τοκετό δεν παρευρίσκονται ανύπαντρα κορίτσια για να μη μείνουν άγαμα.

• Τοκετός

Κατά τον τοκετό απαγορεύεται η παρουσία εγκύων γυναικών, διότι δίνει ή παίρνει πόνους.

• Λεχώνα και νεράιδες

Πιστεύεται ότι αν η λεχώνα μείνει μόνη την νύκτα, υπάρχει φόβος να έλθουν οι νεράιδες να της κλέψουν το βρέφος ή να το αλλάξουν. Γι αυτό νυκτερινές επισκέψεις δεν επιτρέπονται, αλλά και οι επισκέψεις κατά την ημέρα επιτρέπονται μόνον αφού ραντισθούν με αγιασμό.

• Λεχώνα και βράδυ

Επειδή πιστεύεται ότι βρίσκεται στην επιρροή κακοποιών πνευμάτων, δεν επιτρέπεται να μένει μόνη η λεχώνα , ιδίως κατά την νύκτα..

• Λεχώνα και βλασφημία

Απαγορεύονται οι βλασφημίες για τις λεχώνες , διότι «πιάνουν»,και ούτε να συζητούν για αρρώστιες.

• Λεχώνα

Γυναίκες, κατά την περίοδο της εμμήνου ροής, απαγορεύεται να επισκέπτονται τη λεχώνα

• Λεχώνα και νεκρός

Δεν επιτρέπεται η λεχώνα να αγγίξει νεκρό, γιατί θα αρρωστήσει, ούτε να παρασκευάσει κόλλυβα μνημόσυνου

• Γυναίκα και κηδεία

Γυναίκα που παρακολούθησε κηδεία, δεν επιτρέπεται να πλησιάσει βρέφος, διότι τούτο «πατιέται» και ασθενεί

• Ονόματα παιδιών

Υπάρχει η συνήθεια να δίδεται το όνομα του πάππου ή της γιαγιάς εις το βρέφος, αδιάφορα αν τούτος βρίσκεται εν ζωή. Αν τα βρέφη πεθάνουν τότε δίδουν σε αυτά ονόματα Μαρία, Παναγιώτα, Στυλιανός, Στυλιανή για να «στεργιώσουν», στερεώσουν.

Δημοσίευση

ααα. καλημέρα επανήλθα δριμύτερη!!!!

οταν το νεκρό τον βγάζουν απο το σπίτι όλες οι κατινες σπανε πιάτο....

τεσπα.έσπασε μια γνωστη μου και της εξηγησε ο παπάς εκεινη την στιγμή ότι δεν χρειάζεται, γιατι το κάναν παλιά αυτο μιας που παλιά δεν ειχαν γραφεια να αναλάβουν το νεκρό οπότε τον έπλαιναν με ένα σφουγκαρι κ ενα πιατο..μετα δεν ήταν λογικό να φάνε σε αυτο το πιάτο οπότε το έσπαγαν!

Δημοσίευση

• Προσκλήσεις γάμου

Οι προσκλήσεις δεν ήταν γραπτές, όπως είναι σήμερα. Δυο-τρία παιδιά γύριζαν το βράδυ, χτυπούσαν τις πόρτες των συγγενών και έδιναν ένα μήλο, λέγοντας χαρακτηριστικά την έκφραση-πρόσκληση: «Νά’στι (να είστε) καλεσμέν'στου τάδε το γάμο». Παλιότερα, στις αρχές του αιώνα μας, αντί για μήλο, έδιναν 3 γαρίφαλα, μπαχαρικά.

• Νύφη (Σέρντιβαν )

Η νύφη δεν πήγαινε στο σπίτι του γαμπρού, δε μιλούσε ποτέ στα πεθερικά, στους συγγενείς και στο γαμπρό και απέφευγε τις συναντήσεις μαζί τους ακόμη και στο δρόμο. Αν τα πεθερικά της νύφης ή οι συγγενείς ήθελαν να τους μιλήσει, έπρεπε πρώτα να την κεράσουν μέντα ή λίρα και στη συνέχεια να της ζητήσουν να τους μιλήσει, αφού η νύφη δεν είχε το θάρρος να πιάσει κουβέντα από μόνη της, είτε γιατί ντρεπόταν είτε γιατί τους σεβόταν.

• Πεθερά και αρραβώνας (Σέρντιβαν )

Όσο διαρκούσε ο αρραβώνας συνηθιζόταν, στην γιορτή της Παναγίας, η πεθερά να στέλνει στη νύφη ένα καρπούζι με φλουρί, καθώς και του Αγίου Θεοδώρου μια καρυδόπιτα. Οι μητέρες και των δύο παιδιών, όταν ζύμωναν ψωμί, πήγαινε η μία στην άλλη. Η νύφη όμως ποτέ δεν έτρωγε από το ψωμί της πεθεράς της καθώς και οτιδήποτε περιείχε μαγιά (πχ. γιαούρτι), γιατί αν γινόταν αυτό θα χαλούσε το προξενιό.

δηλαδη...και οικονομικο το θεμα του προσκλητηριου...και γλιτωνες την γκρινια της πεθερας!

Δημοσίευση

Άλλα ωραία της πεθεράς μου:

Συζητά με την πρώην συννυφάδα μου που ήταν τότε το μωρό της πολύ μικρό:

Συννυφάδα: διάβασα ότι είναι καλό, στα παιδάκια που δεν έχουν βγάλει ακόμα δοντάκια, να βρέχουμε μια γάζα και να τους καθαρίζουμε τα ούλα, γιατί έτσι καθαρίζουν από ό,τι έχει μείνει πάνω, π.χ. υπολείμματα από γάλα.

Πεθερά: Το γάλα τα καθαρίζει όλα, τα παίρνει όλα κάτω. Τι να καθαρίσεις από το γάλα; Αυτό τα καθαρίζει όλα.

Τώρα που μεγάλωσε το παιδί, θεωρεί ότι δε χρειάζεται να του πλένουν τα δόντια, γιατί θα τα αλλάξει!!!

Δημοσίευση

Ποθαίνει η πεθερά του Σήφη... απου την ελέγανε Μαριγώ. Μεγάλη μάχη γινότανε για το ήντα θελά γράφανε στο ντάφο τση... γράφει λοιπόν ο Σήφης:

"Ενθάδε κείται η πεθερά μου η Μαριγώ, ησύχασε αυτή, ησύχασα και εγώ."

χαχαχαχαχακακακακακκα

Δημοσίευση

Όλες αυτές οι προκαταλήψεις κάποτε είχαν βάση να εφαρμόζονται γιατι δεν υπήρχαν τα μέσα και οι ευκολίες που έχουμε σήμερα και οι λεχώνες δεν είχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις (π.χ.:γιατρός)

Σήμερα όμως που όλα τα έχουμε δίπλα μας, ανα πάσα στιγμή κι αν χρειαστούμε κατι, ο κοσμος δεν το έχει καταλάβει αυτό ακομα ή ίσως δεν το ψάχνουν γιατι το "δεν κανει" έτσι απλά τους λύνει τα χέρια.

Δεν μπορώ να τα ακουω όλα αυτά απο νέες κοπέλες. όμως, που στο κάτω-κάτω μπορούν με ενα τηλεφώνημα να ρωτήσουν τον παιδίατρο για ότι συμβαίνει στα παιδιά τους.

Όσο για την "πεθερίτιδα" που έχουμε πάθει όλες μας: εμένα τουλάχιστον το δικαιολογουν στο ότι είναι μεγαλη, αλλά κατά την άποψή μου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβάλει έτσι απλά και αυθέρετα την γνώμη της χωρίς να της μιλάει ή να την διορθώνει κανείς...εγώ μια φορά που προσπάθησα να κάνω κουβέντα μαζί της (όπως θα έκανα με τον άντρα μου, τους γονείς μου ή τις φίλες μου)δεν πήρε χαμπάρι η γυναικα και απο πανω παρεξηηγήθηκε!(δεν εχει μάθει να συζητάει)Απο τότε, πάντως, δεν μου έχει ξαναπεί τίποτα σε σχέση με το παιδάκι μου και νιώθω πολύ καλύτερα...

Δημοσίευση

Προκαταλήψεις τριχών

Αν είσαι καραφλός και δεν σκεπάσεις το κεφάλι σου θα αρχίσει να βρέχει... (ήμαρτον!)

Δεν θα πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου πριν από κάποια εξέταση

Τα κομμένα μαλλιά θα πρέπει να καίγονται. Υποτίθεται ότι αν δεν καούν θα τα μαζέψουν τα πουλιά και θα φτιάξουν φωλιές και θα έχεις άσχημα γεράματα

Αν κόβεις τα μαλλιά σου (ή τα νύχια σου) την Δευτέρα τα κόβεις για υγεία, την Τρίτη για πλούτο, την Τετάρτη για ειδήσεις, την Πέμπτη για νέο ζευγάρι παπούτσια, την Παρασκευή για λύπη, το Σάββατο για να δεις την πραγματική σου αγάπη την επόμενη μέρα και αν τα κόψεις Κυριακή... ο Διάβολος θα σε ακολουθεί για την υπόλοιπη εβδομάδα!!!

Δημοσίευση

Ρηνούλα, εμένα η πεθερά δεν είναι καθόλου μεγάλη (56 χρονών), αλλά κατά τα άλλα είναι ακριβώς όπως η δική σου! Έχει μάθει να έχει το έλεγχο και να επιβάλλεται. Ούτε αυτή ούτε ο άντρας τους ξέρουν να συζητούν ή να συμπεριφέρονται.

Π.χ., συζήτηση στο τραπέζι:

Το φαγητό ήταν σούπα με βραστό κρέας.

Πεθερά: θέλει κανείς κρέας στη σούπα του; (να κρατάει το κρέας με τα χέρια της και να το πετάει χλάπα-χλούπα μες στα πιάτα). Μάνα, θες κρέας στη σούπα σου;

Γιαγιά: όχι, δε θέλω, θα το φάω μετά, ξεχωριστά.

Χλαπ, της πετάει το κρέας στο πιάτο.

Πεθερός: αφού σου λέει δε θέλει.

Πεθερά: μα αφού ρώτησα.

Μπορείτε να καταλάβετε για τι βαθμό προβλήματος μιλάμε!!!

Δημοσίευση

Περί μωρών

Μωρά που γεννιούνται στις 3:00, 6:00, 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 και 00:00 θεωρούνται πολύ τυχερά. όταν μεγαλώσουν θεωρητικά θα είναι πιο προικισμένα πνευματικά.

Αν ένα μωρό γεννηθεί με δόντια υποτίθεται ότι όταν μεγαλώσει θα είναι πολύ εγωιστής.

Αν γεννηθεί και έχει ανοιχτή την παλάμη του θα είναι γενναιόδωρος.

Κατά την διάρκεια της γέννας πρέπει όλες οι πόρτες του σπιτιού να είναι ξεκλείδωτες και ανοιχτές για να είναι εύκολη η γέννα.

Αν κοπούν τα νύχια ενός βρέφους πριν συμπληρωθούν 12 μήνες από την γέννηση του θα γίνει κλέφτης όταν μεγαλώσει.

Δημοσίευση

ραφαέλ έγραψε:

της ξαδέλφης μου η πεθερά της λεει να το βγάζει έξω στο κρύο το νεογέννητο για να σκληραγωγηθεί!!!!

Κι εγω λεω να βαλουνε τη πεθερα στο τρελοκομειο για να θεραπευτει! :laugh: :laugh:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μια από τα ίδια θα πω εγώ.. η όλη περίοδος της προσπάθειας για παιδί μέχρι να φτάσουμε στην εξωσωματική ήταν ένας Γολγοθάς, κυρίως για μένα γιατί ο σύζυγος δεν συνεργαζόταν εύκολα και είχε και το πρόβλημα, οπότε δεν μπορούσα να κάνω και κάτι άμεσα, να τον σέρνω από τα μαλλιά πχ για να πάει να κάνει εξετάσεις και τα λοιπά.. μας πήρε ένα χρόνο όλη αυτή η ιστορία με πολύ κλάμα, πολλά νεύρα, πολλά ξεσπάσματα και γενικά όλα στον υπερθετικό βαθμό. Ως που φτάσαμε εδώ, ένα βήμα πριν την ετ... και υπάρχει πλέον ηρεμία μεταξύ μας, χωρίς νεύρα, χωρίς μούτρα, χωρίς εντάσεις.
    • @elbeεντωμεταξυ πως έκοψες να τον κοιμίζεις στα χέρια και κοιμάται μόνος του; Έτσι ξαφνικά; Και δεν έκλαιγε..; Εμένα κοιμάται μόνο στο στήθος ή άμα την έχω αγκαλιά όρθια.. τα χέρια μου δεν είναι στα καλά τους..😂
    • @annie!κοριτσι μου να τα χαιρεσαξ τα παιδακια σου! Γερα και τυχερά να είναι! @Σοφία21 αυτά πρέπει να μοιραζόμαστε. Απο εκεί ξεκινανε οι βάσεις για να κάνουμε οικογενεια με κάποιον κ καλά έκανες κ τ μοιράστηκες. Εννοείται πως για να κάνεις ένα γάμο, ένα σύμφωνο κτλ πρέπει να είναι κοινή απόφαση κ των 2 και το να μην κάνεις τ ιδιο. Με συζήτηση κ ανάλογα τ πιστεύω τ καθενός. Η κουμπάρα μ είναι 18 χρόνια με τ κουμπάρο μου, έχουν ένα παιδί, είναι αγαπημένοι πολυ αλλά μένουνε Ελβετία και εκεί αν παντρευτούν η φορολογία τους θα ανέβει στα 5000 τ χρόνο. Άλλο να τ έχεις συζητήσει κ άλλο να μην ξέρεις τι σου γίνεται. Θα σου πω τι ακουσα από αντρα συνάδελφο κ μ ήρθε να τον φτυσω. Μ ελεγε ότι ειναι με μια κοπέλα 4 χρόνια, μ την έδειξε φωτο κτλ, οτι περνανε σχετικά καλά. Ρε συ του λέω είναι μοα κουκλα η κοπέλα, κ αν περνατε καλά γτ δ τ πατε παρακάτω? 36 χρονων εφτασες. Και  τι γυρναει κ μ λεει? Άμα δεν την γκάστρωσω δ την παιρνω. Το διανοεισαο?? Δ λέω σε καμία περίπτωση ότι ο δικός σ σκεφτεται έτσι. Αλλα μ χτυπήσει τοσο ασχημα σαν έκφραση. Π ηθεκα να τον φτυσω. Παρόλα αυτά αν τώρα νιωθεις μια φορα μονη μετά τ παιδί θ νιωθεις 10. Έρχονται τοσες αλλαγές που κάνεις δ σε προετοιμάζει γι αυτό. Δημιουργούνται εντάσεις από τ πουθενα και θέλει προσπάθεια πολυ για να βρεις εκ νέου ισορροπιες. Και συνεχή προσπάθεια. Όσο ομορφη είναι η γονεικοτητα τόσα ρήγματα μπορεο να φερει στο ζευγάρι. Σιγουρέψου ότι θα είναι εκεί για σένα σαν άνθρωπος πανω απ όλα ανεξαρτήτως είδος δέσμευσης.
    • Για πορτοκάλι,φράουλα,ακτινίδιο ξέρω...
    • @Raf123 επίσης τι είναι το ραιβοκρανο; Δεν το έχω ξανακούσει.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...