Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

katiakondaki έγραψε:

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ...ΙΟΥΝΙΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ?ΗΜΟΥΝ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ,ΘΑ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ?

ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ?ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΤΟ ΓΑΛΑ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕ ΤΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ?

ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ,Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ(ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΑΡΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΣΙΔΕΡΟ ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΧΑΧΑΧΑ

σιγά μην της το πατούσα....οτι μου λένε του λέω όχι...οποιος θελει να τα κανει εγω οχι

• Απαντήσεις 190
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

αχαχαχαχα τι ωραια που ειναι ολα αυτα και ολα τα εχω ακουσει κι εγω

ομως παραδεχομαι το ματι και οτι το κρεβατι πρεπει να κοιταει στην ανατολη

εμενα καθε τοσο με πριζει η πεθερα μου για το κοψιμο των νυχιων(μη σημερα ειναι γιορτη,παρασκευη,βραδυ κτλ)

επεισης το πιο ωραιο μου το ειχε πει μια γειτονισα ''πως ειναι ετσι η μυτη του μωρου? (μια χαρα μυτη εχουμε)να την τραβας και να την πατας καθε μερα για να στρωσει''

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Α, και το άλλο, που όλως παραδόξως δε μου το έχει πει η πεθερά μου, αλλά μια φίλη μου απ' τη Σιάτιστα: η λεχώνα δεν κάνει να λουστεί μέχρι να σαραντίσει!!!!!!

Με επιασε φαγουρα μονο που το σκεφτομαι!

Δημοσίευση

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

αχαχαχαχα τι ωραια που ειναι ολα αυτα και ολα τα εχω ακουσειεπεισης το πιο ωραιο μου το ειχε πει μια γειτονισα ''πως ειναι ετσι η μυτη του μωρου? (μια χαρα μυτη εχουμε)να την τραβας και να την πατας καθε μερα για να στρωσει''

Με πέθανες!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δημοσίευση

και το κορυφαιο:

Οταν εχουμε περιοδο δεν κανει να κανουμε μπανιο. δηλαδη δεν πρεπει να πλενουμε το πιπι μας. :blink::huh:

Επισης οταν αδειαζει το φεγγαρι δεν κουρευομαστε ποτε μα ποτε, γιατι απλα δεν κανει!

Δημοσίευση

Εγώ στο μάτι δεν πιστεύω καθόλου μα καθόλου, κι αυτό που λένε ότι το μάτι το παραδέχεται και η Εκκλησία, είναι μεν σωστό, αλλά υπό προϋποθέσεις: επειδή η Εκκλησία έχει μια ευχή για τη βασκανία, δε σημαίνει ότι παραδέχεται το μάτι, αλλά ότι παρείσφρυσαν σ' αυτήν διάφορα στοιχεία λαϊκής θρησκευτικότητας και αλλοίωσαν εν μέρει ορισμένα στοιχεία της λατρείας και της ζωής της. Σε τελική ανάλυση: από το να πάει κάποια στη μάγισσα να της λύσει τα μάγια, καλύτερα στον παπά να της διαβάσει μια ευχή...

Bell, εμείς όποτε πάμε Πάτρα στα πεθερικά μου, γίνονται καβγάδες ολόκληροι για να κάνουμε μπάνιο, γιατί θεωρούν ότι μπάνιο περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα είναι υπερβολή, σπατάλη και βλακεία.

Δημοσίευση

εμενα ο γιος μου ειναι 19 μηνων και όχι επειδή ειναι γιός μου ειναι πολύ ομορφος (ξανθά μαλάκια και γαλάζια μάτια) δεν τον ματιασαν ποτέ...καθε μερα πάμε βολτα στην πλατεια, βλεπουμε πάρα πολυ κόσμο μου λενε ''αχ τη όμορφο μωράκι'''...δηλαδή τι έπρεπε να κάνω να τον ξεματιάζω επιτόπου.θεωρω αυτο που μου λένε το λένε με καλή πρόθεση.αλλά εχω μια κοπέλα που μενει στην ίδια πολυκατοικία και μολις τον δει παιδιά κλαιει χωρίς λόγο...απλά το τσέκαρα και αποφευγω να την βλέπω...

Δημοσίευση

εμενα ο γιος μου ειναι 19 μηνων και όχι επειδή ειναι γιός μου ειναι πολύ ομορφος (ξανθά μαλάκια και γαλάζια μάτια) δεν τον ματιασαν ποτέ...καθε μερα πάμε βολτα στην πλατεια, βλεπουμε πάρα πολυ κόσμο μου λενε ''αχ τη όμορφο μωράκι'''...δηλαδή τι έπρεπε να κάνω να τον ξεματιάζω επιτόπου.θεωρω αυτο που μου λένε το λένε με καλή πρόθεση.αλλά εχω μια κοπέλα που μενει στην ίδια πολυκατοικία και μολις τον δει παιδιά κλαιει χωρίς λόγο...απλά το τσέκαρα και αποφευγω να την βλέπω...

Δημοσίευση

Νομιζω πως οοοολα αυτα ειναι καταλοιπα μιας αλλης εποχης.Και να εξηγησω τι εννοω.

Ηταν φυσικο το οτι λεγαν πως η λεχωνα δεν κανει να βγει για 40 μερες απο το σπιτι εφοσον επρεπε καπως να ξεκουραστει η γυναικα απο τη γεννα και να μη βγει κατευθειαν στα χωραφια.Σκαρφιζονταν ετσι διαφορες σημερα ρησεις για να προστατευτουν.Το μπανιο φυσικα και γινοταν μια φορα την εβδομαδα μιας και ηταν εξαιρετικα δυσκολο να κουβαλησουν νερο για να λουζονται καθημερινα.

Το θεμα ειναι πώς, τη σημερινη εποχη θα ξεφορτωθουμε καποια παραδοξα που κρατουν απο τοτε.

Δημοσίευση

bell έγραψε:

Μπανιο καθε Σαββατο λοιπον!

και αλλαγη εσωρουχων καθε Σαββατο?

Ρε συ, την εγγονή της που την είχε σε κάποια φάση για μία ολόκληρη εβδομάδα (είναι χωρισμένοι οι γονείς, ο πατέρας παντρεύτηκε αλλού και η μάνα της την παρατάει όποτε μπορεί) δεν την έκανε μπάνιο ούτε μία φορά!!!!! Πέντε χρονών το παιδάκι, μόνο σε κάποια φάση την τέταρτη μέρα, την "έπλυνε από τη μέση και κάτω" μήπως και την κάνει μπάνιο και κρυώσει, και την άλλαξε εσώρουχο. Η μοναδική φορά που την άλλαξε εσώρουχο, για μία εβδομάδα...

Δημοσίευση

όχι βρε το κακόμοιρο το κοριτσάκι.και δεν το καταλαβαινουν ότι το μπάνιο βοηθάει να μην αρρωσταινουν και ευκόλο (ο παιδίατρος μου εξηγησε οτι όταν κάνει καθε μερα μπάνιο λόγω τον υδρατμών καθαριζουν ευκολοτερα οι μυτούλες), αυτο όμως δεν το πιστευουν και οι μεγάλες το πιστευουν και άτομα της ηλικίας μας.Τα αφήνουν βρώμικα

Δημοσίευση

lovie έγραψε:

Νομιζω πως οοοολα αυτα ειναι καταλοιπα μιας αλλης εποχης.Και να εξηγησω τι εννοω.

Ηταν φυσικο το οτι λεγαν πως η λεχωνα δεν κανει να βγει για 40 μερες απο το σπιτι εφοσον επρεπε καπως να ξεκουραστει η γυναικα απο τη γεννα και να μη βγει κατευθειαν στα χωραφια.Σκαρφιζονταν ετσι διαφορες σημερα ρησεις για να προστατευτουν.Το μπανιο φυσικα και γινοταν μια φορα την εβδομαδα μιας και ηταν εξαιρετικα δυσκολο να κουβαλησουν νερο για να λουζονται καθημερινα.

Το θεμα ειναι πώς, τη σημερινη εποχη θα ξεφορτωθουμε καποια παραδοξα που κρατουν απο τοτε.

Όλα αυτά δεν προέρχονται αποκλειστικά από πρακτικά προβλήματα άλλων εποχών, αλλά από διάφορες περί καθαρότητας διατάξεις της Παλαιάς Διαθήκης, που άκριτα και λόγω της ανδροκρατούμενης κοινωνίας των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων, εισχώρησαν στην Εκκλησία. Η θεώρηση της γυναίκας με περίοδο ή της λεχώνας ως ακάθαρτης, ανάγεται σ' αυτές τις διατάξεις, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προέρχονται από τις πρακτικές ανάγκες της εποχής, αλλά όχι αποκλειστικά, αφού εμπεριέχουν και το θέμα της ηθικής καθαρότητας απέναντι στο θείο. Οποιοσδήποτε είχε επαφή με αίμα ή με νεκρό θεωρούνταν ακάθαρτος, και η γυναίκα με περίοδο και η λεχώνα εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες.

Όπως και να έχει, η Εκκλησία πρώτη οφείλει να άρει αυτούς τους περιορισμούς. Θυμάμαι στην έκτη δημοτικού, μας είχαν μαζέψει όλα τα κορίτσια του σχολείου, για να μας μιλήσει η σχολίατρος για την περίοδο που θα μας ερχόταν σύντομα (σε ορισμένες είχε ήδη έρθει). Στις τόσες απορίες που είχαμε, ένα κορίτσι ρώτησε αν γίνεται να πηγαίνουμε εκκλησία. Και τότε ένα άλλο κοριτσάκι, η Ρουθ, από την Αφρική, το θυμάμαι λες και ήταν χτες, της απαντάει "Αφού ο Θεός μας δημιούργησε, γιατί να μη θέλει να πηγαίνουμε στην εκκλησία εκείνες τις μέρες"...

Δημοσίευση

κοριτσια εγω έκανα την πατατιά και έβαλα το ποστ σε άσχετη θέση...

...αλλά πλάκα δεν έχει;;

έχουν πολύ γέλιο όλα αυτά και σε όλη την Ελλάδα ακούς αν όχι τα ίδια, παρόμοια πράγματα!!! Είναι για γέλιο αλλά πραγματικά αν τα ακούς σε καθημερινή βάση νευριάζεις!

Δημοσίευση

αννα Μαρια το παιδακι δεν γκρινιαζε? Δεν ειχε εκνευρισμο?

Εγω οταν δω τη δικια μου να της φταινε ολα και να ψαχνει αφορμη για να γκρινιαξει της καων ενα μπανακι και ηρεμει αυτοματα.

το μωρο παλι... το κανω καθε βραδυ στις 8 μπανακι. Οταν παει 7:30 και μετα εχει ΤΗΝ γκρινια. Το περιμενει πως κ πως. Εννοειται οτι ηρεμει αμεσως κ αυτος και αφου φαει κοιμαται αμεσως. Τι να πω..

Βρακακι παντως πρεπει να αλλαζουν καθε μερα τα παιδακια. Μπανιο μερα παρα μερα το Χειμωνα. Το καλοκαιρι και 2 φορες/ημερα.

απλα εδω αγχώνομαι λιγο μην και ξεμεινουμε απο νερο.

Δημοσίευση

Άσε, Ρινούλα, εγώ όποτε πάω Πάτρα φεύγω με νεύρα αρκετά για εκατό χρόνια. Δηλαδή, να σηκώνεσαι κάθε πρωί, να λες "καλημέρα" και να κάνουν λες και τους έβρισες και τους έφτυσες κατάμουτρα, επειδή είπες το καλημέρα πριν νιφτείς, ε, σόρι, κάπου θες να τους βρίσεις όντως και να τους φτύσεις κατάμουτρα!!!

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

Με πέθανες!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:[/quote:2i1vxesl]

Κι εμένα ομολογώ μ'έστειλε μ'αυτό!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Γενικά κι εγώ έχω ακούσει πολλά στραβά και κουλά και κλασσική δικαιολογία : Έτσι τα μάθαμε κι εμείς!!

Ένα κορυφαίο!! Όταν το πιάνει λόξυγκας το μωρό: Ααα μεγαλώνει το αντεράκι του!! Τι δουλειά έχει ο λόξυγκας με το έντερο;; Όχι πείτε μου βρε κορίτσια!!

Δημοσίευση

θελω να γινω μαμά συγνωμη αλλά επειδη ο χαρακτηρας μου είναι λιγο περίεργος (δεν ειμαι κακό κορίτσι) δεν υπήρχε περίπτωση να πήγαινα να τους δω ποτέ!Χαράς το κουράγιο σου!Μπράβο ηρωας.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...