Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΗΠΙΑ ΚΟΝΤΟΣ ΧΑΛΙΝΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

evipapa

Recommended Posts

Από τότε που γεννήθηκε ο μικρούλης μας ,ο παιδίατρος διαπίστωσε οτι έχουμε '' ήπια κοντό χαλινό γλώσσας ''.

Τώρα γίναμε 17 μηνών και ρωτώντας τον αν θα πρέπει να κάνουμε κάτι μου είπε όχι ακόμα.( Ακόμα δεν μιλήσαμε )

Μου είπε οτι δεν θα τον εμποδίσει στην ομιλία και δεν μου εξήγησε τίποτα άλλο πέρα του οτι δεν είναι κάτι τρομερό απλά ίσως χρειαστεί να του κάνουμε μία τομή.

Εγω αναρωτιέμαι , αν πρέπει να γίνει η επέμβαση πως θα το καταλάβω?

Θα τσιβδίζει ας πούμε?Μου την έχει δώσει ο παιδίατρος....

Το έχετε συναντήσει?

Θα το εκτιμούσα αν άκουγα κάποια μανούλα με ανάλογο περιστατικό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΥΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ... :huh:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ? ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ? ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

ΓΝΩΜΗ ;)

Για να εξηγήσω τι είναι , η γλώσσα από κάτω έχει ένα πετσάκι να το πω , με το οποίο ενώνεται με την κάτω γνάθο.

Αυτό είναι κοντό με αποτέλεσμα η κίνηση της γλώσσας να περιορίζεται .

καλημερα,,,

εγω σε 10 μερες θα παω να το μεγαλωσω :blink::blink::blink::blink::blink:

βασικα εδω κ χρονια ο χαλινος κατεβαζει το ουλο του κατω κεντρικο δοντιου. :huh::huh::huh::huh:

κ αυτο το καιρο αρχισε να με ενοχλει στο τροπο που μιλαω..

ετσι αποφασισα αν το κοψω..

θα παρουν ενα μοσχευμα απο το ουρανισκο κ θα το πασαρουν εκει ωστε να μη ξανα κολλησει :ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy:

ασε το λεω κ απορω πως θα το κανω..

σε ενα τοσο μικρο μωρο δε νομιχω να θελει επεμβαση απο τωρα...

Τον έχουν δει άλλοι 2.

Ολοι με καθυσηχάζουν και λένε να περιμένω...

Απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει και κάποιο άλλο παιδάκι με τέτοιο πρόβλημα και αν το έλυσε...

evi μου δεν ξέρω αν είναι το ίδιο (γιατι δεν το εχω ακούσει με την επιστημονικη του ονομασια) αλλα μια φίλη μου εκανε και στα δυο της παιδακια μια τομη κατω απο τη γλώσσα, δεν μπορούσαν να βγαλουν τη γλώσσα εξω απο το στοματακι τους! αν θυμαμαι καλα το κανανε αφου κλεισανε τα 2! Ηταν πολυ απλο και δεν εχουν τα παιδια κανενα προβλημα με την ομιλια τους!!! Ευχομαι και το δικο σας προβληματακι να ειναι τοσο απλο!!! :kiss::kiss:

thouli έγραψε:

θα παρουν ενα μοσχευμα απο το ουρανισκο κ θα το πασαρουν εκει ωστε να μη ξανα κολλησει :ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy: ..

Τώρα ησύχασα!!!!!! :P

Αχ Θούλη μου , ελπίζω να είναι ιπιο απλό για το μωρό , μου είπαν απλά για μία τομή για να μεγαλώσει το άνοιγμα!!

Μάτα , αυτό πρέπει να είναι , ο δικός μου τη βγάζει τη γλώσσα γι αυτό και το χαρακτήρισαν ήπιο.Προφανώς την βγάζει πιο λίγο.

Σε ευχαριστώ πολύ , γνωρίζεις περισσότερες λεπτομέριες?

Αν πονάει , η νάρκωση είναι ολική ή λέω βλακείες?

Συγνώμη απλά σαν χαρακτήρας θέλω να γνωρίζω κάτι πριν το αντιμετωπίσω :blush:

Δεν κανουν ναρκωση βρε!!! :P:P

δεν ξερω αν κανουν κατι τοπικα.... :dry: η φιλη μου πηγε σε ιδιωτη γιατρο στη Θεσσαλονικη, κρατουσε η ιδια το παιδι αγκαλια, το κανανε και φυγανε!!! απλα οσο πιο πολυ μεγαλωνει το παιδι ...τοσο πιο πολυ καταλαβαινει και δεν καθεται!!! ;)

Μάτα , το πιστυω αυτό που λες.

Θυμήθηκα τώρα οτι οταν ο αδερφός μου ήταν μωρό , χτύπησε και κόπηκε ο χαλινός!!!

Του τον έραψαν χωρίς νάρκωση , τον κρατούσε η μαμά μου...

ΦΡΙΚΤΌ,αλλά αν έτσι γίνεται , έτσι θα το κάνουμε....Και μάλλον εγώ θα τον κρατάω , ο άντρας μου θα πάθει.....

Τό καλό είναι οτι φευγεις αμέσως...

Ποπο, ο καημενούλης τι κλάμα θα ρίξει.....

Θούλη και εγω δεν θα καθόμουνα !

Σιγουρα εσυ θα τον κρατας evi μου!!! :P:P Αυτοι οι μπαμπαδες ωρες ωρες ειναι για σκοτωμα... :angry::angry: ο αντρουλης μου οταν παμε για εμβολιο δε μπαινει μεσα.... :woohoo: :woohoo:

Αν ειναι να το κανεις μην το καθηστερεις γιατι οσο μεγαλωνει....βλεπε thouli xaxaxaxaxaxa!!!!! :P:P

thoυli μου πλακα κανω γλυκια μου!!! να πας κι εσυ να ξεμπερδευεις!!!Καλα αποτελεσματα και στους δυο σας!!! :kiss::kiss::kiss:

Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ & ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΟΝΤΟ ΧΑΛΙΝΟ ΣΑΝ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ..ΤΟΝ ΚΟΨΑΝΕ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ & ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΙΤΣΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ & ΤΗΝ ΤΑΙΖΑ..Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ..ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ & ΕΚΑΝΕ ΡΑΜΜΑΤΑ...& ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ...ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ..ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ...

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!!!

Καλυψώ να σας ζήσει η μικρούλα σας...

Και εγώ γιαυτό το ψάχνω,να τελειώνουμε!!!!

Καλή επιτυχία σε όλους μας!Θούλη!

Ευη καλημερα!!!

και εμας μας το διεγνωσαν μόλις γεννηθηκε ο μικρος.. και ο παιδιατρος στο Ιασω και αλλοι δυο που συμβουλευτηκαμε μάς ειπαν να μην ασχοληθουμε προς το παρόν αλλά τουλάχιστον μετα από δυο χρονια!!

το καταλαβαινεις ότι μπορεί να δημιουργηθει πρόβλημα αν δεν μπορεί να βγαλει τη γλωσσίτσα εξω..

η Ματα έχει δικιο..δε χρειαζεται ναρκωση..ειναι κατι που διορθωνεται πολυ ευκολα και γρηγορα..

Ευακη μου ολα καλα να πανε για τον Θανούλη μας!!! Και θα πανε!!! Μην αγχωνεσαι βρε δεν ειναι κατι σοβαρο. Θα δεις θα γινει μια γλωσσοκοπανα ο Θανος..κατσε καλα!!! Φιλια πολλά να του δοσεις στα γλυκα του μαγουλακια

Xρυσούλα , σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εσένα για τις πληροφορίες!

Χρύσα , ευχαριστώ για τις ευχες σου!!!Φιλάκια και στο Χριστοφοράκο σου!!

Με έχετε καθησυχάσει πολύ!!!!

• 2 months later...

evi mou mhn anhsuxeis ka8olou.to eixa k egw otan hmoun mikrh.h mhtera mou mou eipe pws me valane sto xeirourgeio gia 10'me topikh narkwsh k egine mia mikrh tomh.egw fusika den 8umamai tpt.

otan to anakalupse o giatros hmoun hdh 2 xronwn me provlhmata omilias.

mesa se 2 meres meta thn epemvash arxisa na milaw ka8ara...k apo tote den exw stamathsei oute lepto!!!

na fantasteis oi goneis mou merikes fores asteieuontai legontas pws den htan kalh idea na kanw thn tomh!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...