Μετάβαση σε περιεχόμενο

αποθηλασμός

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλες!

αναρωτιόμουν αν μπορείτε να με βοηθήσετε...

η κόρη μου είναι σχεδόν δέκα μηνών και έχω αποφασίσει ότι θέλω πλέον να σταματήσω το θηλασμό. εδώ και 2 μήνες περίπου θηλάζαμε πρωί και βράδυ και τις τελευταίες εβδομάδες όπου και αποφάσισα να αποθηλάσουμε, θηλάζουμε μόνο το βράδυ. εδώ και μερικές μέρες βράδυ μέρα παρά μέρα μόνο. δεν είναι πρησμένο το στήθος, ούτε αισθάνομαι κάποια ενόχληση. το μωρο δεν εχει κανένα πρόβλημα με το ξένο γάλα, σας ζητάω συμβουλές καθαρά από την πλευρά της μαμάς και του στήθους της :)

εσείς πώς αποθηλάσατε?

ο γιατρός μου θέλει να πάρω και κάποιο χάπι που καταστέλλει τις ορμόνες του θηλασμού αλλά η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να το αποφύγω.

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!!!

υγ: επειδή ξέρω ότι είναι ευαισθητο θέμα θα παρακαλούσα πολύ να μην μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε το γιατί θέλω να αποθηλάσω, είναι δική μου απόφαση για διάφορους λόγους...

και πάλι ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιατι καλε να μπουμε στην διδικασια να συζητησουμε το γιατι?

Εσυ αποφασιζεις!

Και εγω ειμαι σε φαση αποθηλασμου μονο στην κουβεντα γιατι στην πραξη, την υγεια μου δεν εχω δει!

Το μωρο δεν λεει να αποθηλασει και ετσι και εγω το αφησα στην κριση της!

Ας ελπισουμε πως στην εκκλησια δεν θα την παω νυφουλα με ενα μεμε παραμασκαλα! :laugh:

Εγω λεω να μην παρεις τιποτα!

Οποτε νοιωσεις το στηθος σου πρησμενο, βαλε την να σε ξελαφρωσει!

Απο εκει και περα τελος!

Δεν υπαρχει λογος για χαπια!

Άννα Μαρία,καλησπέρα!

Ούτε εγώ είμαι υπέρ του χαπιού για τον αποθηλασμό.Γίνεται και με φυσικό τρόπο εξάλλου ;)

Σου παραθέτω μια σχετική σελίδα που πιστευω θα σε βοηθήσει πολύ! :)

http://www.thilasmos.gr/apogalaktismos.htm

Γενικά,έχει πολύ ωραία θέματα!Ρίξε μια ματιά αν θέλεις!

:kiss:

anamaria να σε ρωτησω...

ειπες 2 μηνες εδινες μονο πρωι βραδυ..

δε σε μειωθηκε το γαλα?

σε ρωταω γιατι με ενδιαφερει.. :)

θα παω δουλεια κ δε θελω να με κοπει :(

ενδιαμεσα το βραδυ δε ξυπνουσε να φαει????? :dry:

annamaria mprabo sou pou thilases tosous mines!!!!

ki ego den ithela na paro xapi gia na kopso to thilasmo, alla o giatros mou itan kathetos!!! :( epeidi exo ki ena ogkidio sto stithos mou eipe pos prepei na paro gia na min meinoun upolimata galaktos ktl

Μάτα τι μπορεί να κάνει το γάλα στο ογκίδιο; Εγώ που έχω δύο μεγάλα ινοαδενώματα κανείς δεν μου μίλησε για χάπι.

Όταν είπα ότι θα σταματήσω τον θηλασμό μου είπαν να πίνω φασκόμηλο και αυτό έκανα. Έβαζα το παιδί όλο και πιο αραιά στο στήθος και όταν εκείνο αρνήθηκε ένα μεσημέρι να πιεί από μένα δεν την ξαναέβαλα. Πέταξα και τα επιθέματα, έβαλα τα κανονικά σουτιέν και συνέχισα τη ζωή μου!

κοριτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... και εγω καπως έτσι τα φανταζόμουνα τα πράγματα...

thouli η διαδικασία έγινε πολύ σταδιακά και ποτέ δεν είχα θέμα να μην χορταίνει το μωρό ή να μην έχω αρκετό γάλα ( αν και καποιες φορές το φοβόμουνα αυτό και ας είναι καλά το φόρουμ, πάντα ήταν απλά ιδέα μου )

δηλαδή για να σου εξηγήσω, 5 μηνών αρχίσαμε φρουτάκια για δεκατιανό, μετά απο εναμισι μήνα λαχανικά το μεσημέρι ( αργοτερα με κοτοπουλο/μοσχαρι κτλ ), και έτσι το καλοκαίρι θήλαζα πρωι, απόγευμα και βράδυ. όταν γυρίσαμε απο διακοπές τρώγαμε κρεμούλα το απογεύμα και έτσι φτάσαμε να θηλάζουμε απλά πρωι και βράδυ...

οχι, το βράδυ η μικρή δεν ξυπνάει. κοιμάται 8μισι με 7 το πρωί περίπου και το πολύ πολύ να ξυπνήσει κατά τις 11 αν την ενοχλεί κάτι. σπάνια πίνει γάλα εκείνη την ώρα, αλλά αν δουμε οτι δεν ικανοποιείται από το νεράκι της τότε της φτιαχνουμε γάλα.

ευχαριστώ πολύ για το λινκ!!!

ωρίστε και δύο φώτος της κοράκλας

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου!!  Δυστυχώς είχα και εγώ κάποια νέα που με πανικοβαλαν τη παρασκευή στο γιατρό άσχετα με τις αντιστάσεις στις μητριαιες.. για αυτό και χάθηκα λίγο.. είμαι στο τρέξιμο όλη την εβδομάδα μιλώντας με επαγγελματίες υγείας ψάχνοντας λύσεις.. που πιστεύω να πάνε όλα καλά τώρα, θα δείξει όμως πως θα πάει και τι θα γίνει... Δεν είμαι έτοιμη να το συζητήσω ακόμα... Διαβάζοντας και κάποια δικά σας νέα άλλο τόσο εκνευρίζομαι με τους γιατρούς που υπάρχουν εκεί έξω... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο καθώς δεν θέλω να στεναχωρήσω και καμιά σας.. ας γεννησουμε όλες με το καλό να πάνε όλα κατ'ευχήν για όλες μας, να κρατήσουμε υγιή μωράκια στην αγκαλιά μας και τότε θα είμαι χείμαρρος.. Να σας πω όμως ότι η μικρούλα μας είναι μια χαρά, επανέλαβα και το Doppler, μίλησα και με αγγειολογο.. τσάμπα ανησύχησα.. όλα καλά! 2.200kg και 0,570 η αριστερή μητριαια και 0,600+ η δεξιά.. κατά μέσο όρο δηλαδή γιατί τις μετρήσαμε καμία 10αρια φορές τουλάχιστον.. Τη Τρίτη που μας πέρασε έκανα και καρδιοτοκογραφημα, όλα καλά, 25/11 έχουμε πάλι καρδιοτοκογραφημα και υπέρηχο.. και αρχές Δεκέμβρη ξανά υπέρηχο..  @MarMar90 μου είδα και τα δικά σου νέα.. τα κορίτσια με κάλυψαν πλήρως.. θα πω μόνο ότι λυπάμαι για το γιατρό σας και για αυτό που σας κάνει ψυχολογικά τώρα στο τέλος.. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί δε θα σταματήσω να βρίζω μέχρι αύριο..!! Βέβαια τα έχω μαζεμένα και από τον δικό μου... Anyway..! Σήμερα δεν έχεις το δεύτερο Doppler;; Περιμένω να διαβάσω νέα σου!!! Ευχαριστώ και για τη σκέψη κοριτσάκι μου..! ❤️❤️❤️
    • Ίσως να φταίει κ το τρελό άγχος για τα πάντα γιατί οι εξετ΄ασεις πάντα βγαίνουν οκ. Ξέρω θα σας φαίνεται πολύ κουλό να μην έβρισκαν κάτι αλλά το έχω αποδεχθεί τόσα χρόνια, στην αρχή ένιωθα πολύ μειονεκτικά ΄΄οντας στην εφηβεία. Κ όταν έμεινα έγκυος κ εκείνο τον κύκλο είχα ενδιάμεσα αιμορραγία κ δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε την 1η μέρα περιόδου!!!  
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι ❤️ Για όλες μας πιστεύω ότι το έχουμε! η @_piripiri_ έκανε ήδη την αρχή! Για τη θέση απ'ό,τι κατάλαβα είναι το κεφάλι μεν προς τα κάτω αλλά λίγο πλάγια, δεν έχει αρχίσει να κατεβαίνει στη λεκάνη. Δεν βιάζεται όμως ο γιατρός, θα αρχίσουμε να το κοιτάμε από το επόμενο ραντεβού που είναι σε 2 εβδομάδες νομίζω   
    • 2,5 κιλάκια πλασματάκι 😍 Μπράβο βρε κορίτσι μου! Πολύ πολύ χαρούμενα τα νέα σου!! Έχει πάρει και σωστή θέση με το κεφαλάκι;;; Μου αρέσει πολύ και η αισιοδοξία σου καθώς πλησιάζει η ΠΗΤ. Να μείνεις έτσι μέχρι να κρατήσεις την μπουμπού στην αγκαλιά σου!!!❤️💗❤️
    • @Diwni Πιο παλιά ήταν ΄έτσι κ το είχα αποδεχθεί κ έπαιρνα αντισυλληπτικά για να φτιάξει. Μετά την αποβολή (Μάρτιος 2023) άλλαξε ο κύκλος κ έγινε μεγάλος που είναι το κλασσικό για ΣΠΩ. Τώρα πρώτη φορά γίνεται αλλά δεν έχω κανένα κουρ΄άγιο να ασχοληθώ απλά αφήνω να περάσει, κουράστηκα να τρέχω στους γιατρούς κ η απάντηση να είναι ναι είσαι η εξαίρεση κ πάρε χάπια για μια ζω΄η. @Elli13 Δεν βρήκα ωορρηξία κ σταμάτησα τα τεστ απ'τη στιγμή που έχω φουλ αίμα Δεν πειράζει πάμε για τον Δεκέμβριο, ίσως μας το φέρει ο Αϊ Βασίλης το μωράκι ☺️ Γενικά στο θέμα περιόδου τρέχω από τότε που μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος κ απλά ακούω συνέχεια είσαι η εξαίρεση κ έτσι λειτουργ΄εί ο κύκλος σου. Παλιά δεν με πείραζε γτ δεν προσπαθούσαμε για παιδιά
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...