Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Κοριτσι μου αρχικά να σου ζήσει το μωράκι! Μπορώ να σου πω ότι κι εγώ είχα μια τραυματική εμπειρία τοκετού. Τουλάχιστον έτσι το βίωσα εγώ! Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι η δική σου εμπειρία ήταν χειρότερη από τη δική μου και είναι λογικό να σε έχει επηρεάσει και να χρειάζεσαι λίγο χρόνο!  Έτσι όπως τα είπες καταλαβαίνω ότι είχες οξύ τοκετο(οι συσπάσεις γίνονται πολύ γρήγορα και ο τοκετος εξελίσσεται πολύ γρήγορα). Το ίδιο συνέβη και σε μένα (σκέψου από τις συσπάσεις της μήτρας και το ζόρι έκανα εμετό) μόνο που έφτασα στην κλινική με 8 διαστολή και μου έκαναν επισκληριδιο. Μέχρι τώρα βίωσα τους πόνους της γέννας που στον οξύ τοκετό είναι πολύ πιο απανωτοι.  Τελικά κατέληξα σε επείγουσα καισαρική γιατί το μωρό είχε βραδυκαρδια. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που ο άντρας μου δεν πρόλαβε καν να μπει στην αίθουσα τοκετού πριν χρειαστεί να μπω για καισαρική. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά!  Ωστόσο εγώ για αρκετές βδομάδες μετά τη γέννα κάθε φορά που σκεφτόμουν τη γέννα έκλαιγα και στεναχωριομουν... Καταλαβαινα ότι εννοείται το σημαντικό είναι ότι είμαστε και εγώ και το μωρό καλά αλλά παρόλα αυτά μου έβγαινε πολύ στεναχώρια κάθε φορά που μου ερχόταν στο μυαλό ... Σίγουρα επηρεάζουν και οι ορμόνες γιατί η λοχεια είναι μια πολύ ευαίσθητη περίοδος για τη γυναίκα ούτως ή άλλως. Μην ακούς κανέναν! Έχεις δικαίωμα να αισθάνεσαι όπως θέλεις! Δεν οφείλεις να έχεις απολαύσει τη γέννα ούτε να μην σε επηρεασε ότι σε μια τόσο σημαντική ιδιαίτερη κσι ευαίσθητη στιγμή δεν σε πρόσεξαν όπως έπρεπε ... Εμένα με βοηθούσε να  λέω στον άντρα μου τι σκέψεις έκανα σχετικά με τη γέννα και με στεναχωρουσαν. Τα έβγαζα δλδ από μέσα μου! Σιγά σιγά ξεθωριασαν και οι άσχημες εικόνες  της γέννας και τα συναισθήματα που μου προκαλούσε!  Δώσε χρόνο στον εαυτό σου!  Μην τα κρατας μέσα σου γενικά και έχε στην καθημερινότητα σου άτομα που σε στηρίζουν! Αν στην πορεία δεις ότι περνάει αρκετό διαστημα και "βουλιάζεις" σε τέτοιες σκέψεις δες αν θα χρειαστείς βοήθεια και από καποιον ειδικό. Αλλά νομίζω ότι μια βδομάδα μετά τη γέννα είναι λογικό να σου έρχεται στο μυαλό (το λέω με βάση τη δική μου εμπειρία).  Και κάτι τελευταίο:  να ξέρεις ότι το γεγονός ότι απέκτησες παιδί μετά από τόσες προσπάθειες και δυσκολίες ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι μικρή ή εύκολη αλλαγή ο ερχομός ενός μωρού,ούτε πως δεν δικαιούσαι να παραπονιεσαι ή να στεναχωριεσαι για θέματα ππυ αφορούν την εγκυμοσύνη τον τοκετό και τη μητρότητα!  Συγγνώμη που πολυλογισα!   Ό,τι θέλεις, είμαστε εδώ! 
    • @Mantarini τα ίδια. Απλά είναι τρομακτικά αυτά τα καφέ. Είναι λες και έχω ανοίξει βρύση. Και μαζί με αυτά έχω πίεση και βάρος στη κοιλιά. Θα περιμένω να δω μέχρι την Δευτέρα. Προσεύχομαι για το καλύτερο 
    • Συμφωνώ και εγώ ☺️ Ξεκάθαρα όχι τα βρεφικά γιατί έχουν φουλ ζάχαρη με άλλες ονομασίες  είναι σκέτη κοροϊδία.    καλύτερα κατσικίσια προϊόντα με πολλά λιπαρά. Πχ γιαούρτι κατσικίσιο ακόμα καλύτερα αν έχει κ πέτσα.  γάλα κτλ καλο θα ήταν αν μπορείς να αποφεύγεις τα μακράς διάρκειας κ αν είναι δυνατόν να προτιμάς βιολογικά.  φυσικά αν υπάρχει η δυνατότητα  να σου ζήσει το παιδάκι σου ☺️
    • Και εγώ έξω τις έχω άλλα λέει μέχρι 25 βαθμούς ότι πρέπει να είναι 
    • Καλησπέρα , Εχτές έκανα την αυχενική διαφάνεια κι μου σύστησαν σαλοσπιρ 160.παιρνω  inohep  και ωμέγα 3. Διάβασα ότι δεν συνιστάται τα ωμέγα 3 με την αντιπηκτική  Έχετε άποψη πάνω στο θέμα ? Σας ευχαριστώ 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...