Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

το εχω διαβασει αρκετες μερες το ποστ και δεν ηθελα να γραψω αλλα λεω να καταθεσω και εχω το βιωμα της κακης μανας....

η κακη μανα τσακωνεται με τον αντρα τησ και την πληρωνει φυσικα το κοριτσι, η κακη μανα θεωρει παιδια τα αγορια και φυσικα αυτα μονο που εχουν το ονομα των γονιων τους, η κακη μανα σαπιζει στο ξυλο το παιδι γιατι παιζει στην παιδικη χαρα που ειναι διπλα στο σπιτι και δεν κανει δουλιεσ 7 χρονων...,οπωσ επισησ το σαπιζει στο ξυλο γιατι οταν το φωναξε δεν τησ ειπε οριστε, ηκακη μανα συγκρινει ολα τα αλλα παιδια οτι ειναι καλυτερα απο το δικο της..., η κακη μανα δεν ασχολειται ουτε στο ελαχιστο με το παιδι γιατι εχει να κανει δουλειες,η κακη μανα σε καθε μαλωμα σχολιασει να φυγεις απο το σπιτι μου που σε εχω και σε ταιζωωωω,η κακη μανα πονηρευει ενα παιδι 7 χρονων οτι παιζει με τα αγορακια για αλλο λογο , η κακη μανα απαγορευει το σχολειο γυμνασιο γιατι η κορη τησ γειτονισσασ εμενε εγκυος,η κακη μανα οταν το παιδι λεει οτι δεν θελει να κανει κατι λεει οτι αυτο θα πεθανει τον πατερα του, η κακη μανα καταστρεφει το δωματιο του παιδιου γιατι ειναι στο δικο τησ σπιτι και θα το κανει αυτη οπωσ θελει...

εχω πολλα να γραψω και αλλα αλλο το κυριοτερο ειναι οταν δεν προσφερεισ αγαπη να μην εχεις την απιτηση το παιδι να στην δειξει...

Δημοσίευση

efi21 έγραψε:

ποιες ειναι αραγε οι "κακες" μανες και ποιες οι "καλες"??

τις "κακες" τις αναλυσαμε.

οι "καλες" ομως ποιες ειναι??

ειναι αυτες που ειναι συνεχεια πανω απο τα κεφαλια των παιδιων τους και δε τα αφηνουν να παρουν ανασα??

ειναι αυτες που τα μπουκωνουν με φαγητο ολη μερα??

ειναι αυτες που για να τα "βοηθησουν" να πετυχουν στη ζωη τα πιεζουν να παιρνουν σε ολα τα μαθηματα αριστα και τα γεμιζουν ανασφαλειες και αγχος??

ειναι αυτες που τους κανουν ολα τα χατηρια και καταληγουν τα παιδια τους να ειναι κακομαθημενα και σπαστικα??

ειναι αυτες που λενε "κοιτα τη μαρια τι καλη μαθητρια που ειναι, τι καλους τροπους που εχει, τι καλα που παιζει" δηθεν για να τα παραδειγματισουν και κανουν τα παιδια τους να νιωθουν κατωτερα απο τα αλλα??

για μενα το σωστο ειναι καπου στη μεση.

το παιδι σου θα το αγκαλιασεις, θα το φιλησεις, θα του μιλησεις γλυκα, θα το μαλωσεις, θα το βαλεις τιμωρια, θα του δωσεις μια στο πισινο αν δε σε ακουει.

ο σωστος δρομος ειναι σχεδον παντα καπου στη μεση.

τα παιδια μας πιστευω οτι τα φεραμε στη ζωη για να τα κανουμε ευτυχισμενα και να τα βοηθησουμε μεγαλωνοντας να βγαλουν τον καλυτερο εαυτο τους.

ο καθε γονιος πρεπει να κανει οτι καλυτερο μπορει

μακαρι μονο να ηταν παντα ευκολο.

Den mporw para na symfwnisw me tnn Efi! Eimai ths idias apopshs!

Δημοσίευση

εγώ είμαι καλή μαμά...ο γιος μου με λατρεύει.το ξερω.

κακιά μαμά ειναι αυτή που πετάει το μωρό της στα σκουπίδια, αυτη που κακοποιεί το παιδί της (κάθε είδους κακοποίηση, και σωματική και ψυχική). Αυτή που δεν έχει χρόνο για το μωρό της αλλά για τα καφεδάκια με τις φίλες και το τσιγαράκι βρίσκει χρόνο...και γράφω για το τσιγαράκι γιατί μου την έδωσε η διπλανη μου προχτές στα νευρα.Μου λέει όλο αταξιες είναι ο γιος σου τι κάνει και τον φωνάζεις? φώναξα γιατι έκανε κάτι με την μπριζα που ήταν καλυμμένη(προσπαθούσε να την βγάλει)...και τις λέω ''άμα κάνουμε καμια σκανταλιά του λέω εεε και ακούγεται η φωνή μου λίγο δυνατα''.Δεν κοιταζε το μωρό της η κακίστρο που είναι 14 μηνών δεν περπατάει (όλη μέρα στο ριλάξ) δεν μιλάει (αφου δεν του μιλάει), όλη μερα κάθετε και κοιτάζει το νταβάνι το μωρό ( βέβαια όλο φίλες έχει στο σπίτι για καφέ και τσιγάρο και ούτε βόλτα τον πάει).Ογίος μος περπατάει από 10 μηνών και από 15 μηνών μιλαέι σχεδόν καθαρά και λέμε και αγγλικές λεξούλες προς θεού δεν τον πιέζω.εγω μαγειρεύω μαζί με τον γιό μου όλα μαζί τα κάνω..σιγουρα του έχω φωνάξει αλλά δεν με πέρνει και στα σοβαρά μιας που είμαστε και μοναχούλιδες (μπαμπας εξωτερικό) και του έχω και τρελή αδυναμία (σαν σήμερα θα γεννούσα την κόρη μου).άντε που κάπνιζε η ηλίθια στην εγκυμοσύνη και τις είπε ο γιατρος κόψε το τσιγάρο γιατί θα γεννηθει πρόωρα και δεν τον άκουγε...γεννήθηκε όντως πρόωρο και τον είχαν 2 μήνεςς στη θερμοκοιτίδα και έπαθε και μια παράλυση στο χεράκι και ποδαράκι...και της είπαν να του κάνει φυσικοθεραπείες αλλλά δεν έχει χρόνο....α μην ξεχάσω όυτε τα μισά εμβόλια δεν του έχει κάνει....και άλλη μια γνωστη μου παρατάει το 2,5 χρονό αγόρι απο τον Μαίο έως και τώρα (τον είδε 2 φορές ) στις γιαγιάδες και όχι γιατι δουλευει αλλά για να πάιξει παιχνίδι με τον άντρα της στον υπολογιστή.κααι όταν το κακομοιρο είχε πυρετόπαρατημένο στην γιαγιά είπε δεν πειράζει θα του περάσει.8 μέρες 39 πυρετό και στον κόσμο της με αποτέλεσμα το μωρό να πάθει βαριά ωτίτιδα.το θέμα δεν είναι αν μαλώσουμε και λίγο τα παιδία μας το θέμα είναι αυτά που κάνουμε σαν γονείς είναι σωστά????

Δημοσίευση

evhdal έγραψε:

το εχω διαβασει αρκετες μερες το ποστ και δεν ηθελα να γραψω αλλα λεω να καταθεσω και εχω το βιωμα της κακης μανας....

η κακη μανα τσακωνεται με τον αντρα τησ και την πληρωνει φυσικα το κοριτσι, η κακη μανα θεωρει παιδια τα αγορια και φυσικα αυτα μονο που εχουν το ονομα των γονιων τους, η κακη μανα σαπιζει στο ξυλο το παιδι γιατι παιζει στην παιδικη χαρα που ειναι διπλα στο σπιτι και δεν κανει δουλιεσ 7 χρονων...,οπωσ επισησ το σαπιζει στο ξυλο γιατι οταν το φωναξε δεν τησ ειπε οριστε, ηκακη μανα συγκρινει ολα τα αλλα παιδια οτι ειναι καλυτερα απο το δικο της..., η κακη μανα δεν ασχολειται ουτε στο ελαχιστο με το παιδι γιατι εχει να κανει δουλειες,η κακη μανα σε καθε μαλωμα σχολιασει να φυγεις απο το σπιτι μου που σε εχω και σε ταιζωωωω,η κακη μανα πονηρευει ενα παιδι 7 χρονων οτι παιζει με τα αγορακια για αλλο λογο , η κακη μανα απαγορευει το σχολειο γυμνασιο γιατι η κορη τησ γειτονισσασ εμενε εγκυος,η κακη μανα οταν το παιδι λεει οτι δεν θελει να κανει κατι λεει οτι αυτο θα πεθανει τον πατερα του, η κακη μανα καταστρεφει το δωματιο του παιδιου γιατι ειναι στο δικο τησ σπιτι και θα το κανει αυτη οπωσ θελει...

εχω πολλα να γραψω και αλλα αλλο το κυριοτερο ειναι οταν δεν προσφερεισ αγαπη να μην εχεις την απιτηση το παιδι να στην δειξει...

Απο τη μια λυπαμαι πολυ για ολα αυτα που κουβαλας μεσα σου..απο την αλλη θυμωνω περισσοτερο και με τους δυο τους..νομιζα οτι καποια απο αυτα που γραφεις(για τη χωρα μας) ανηκουν σε πολυ μακρινες δεκαετιες.. Μακρια απο αυτους

Δημοσίευση

Καλη μητερα ειναι αυτη που περιμενει με αγωνια να βγει το τεστ θετικο

Καλη μητερα ειναι αυτη που περιμενει με αγωνια να παει στο γιατρο καθε μηνα καινα μαθει οτι ολα πανε καλα

Καλη μητερα ειναι αυτη που σεβεται τον ευατο της

ΚαΛη μητερα ειναια υτη που μιλαει παντα θετικα στο παιδι της για τον πατερα του ακομα καινα ειναι χωρισμενοι

Καλη μητεραειναια υτη που δεν μιλαει ασχημα μπροστα στο παιδι για τα πεθερικα της

καλη μητερα ειναια υη που δεχετε τις επιλογες του παιδιου της

καλη μητερα ειναι αυτη που ξερει να ΑΚΟΥΕΙ

Καλη μητερα ειναι αυτη που αγωνια για τις επιλογες του παιδιου της

Καλη μητερα ειναι αυτη που συμπαραστεκετε στο παιδι της

καλη μητερα ειναι αυτη που συμβουλευει το παιδι της

καλη μητερα ειναι αυτη που θα πεθαινε για το παιδι της

Καλη μητερα ειναι αυτη που μαλωνει το παιδι της

καλη μητεαρ ειναι αυτη που ξερει να ζητα συγνωμη στο παιδι της

ΚΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ..........

Δεν θελω να πιστευω οτι υπαρχουν κακακες μαμαδες και δεν ειναι κακο οταν τα παιδακια μας κανουν κατι ασχημο κατα επαναληψη να τα μαλωνουμε .Ακομα και η ξυλια στο πωπω μπορει να αποφευχθει αν υπαρχουν τα εξης συστατικα και τα δυο απο την μερια των γονιων

ΟΡΙΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ .

Τα ορια πρεπει να μπαινουν απο τα πρωτα χρονια ζωης του παιδιου οχι σαν ειδος τιμωριας βεβαια αλλα πλα σαν μια φυσιολογικη κατατσταση .

Το μεγαλυτερο προβλημα που εχουμε ειναι οτι εμεις οι μαμαμδες μιλαμε περισοτερο απο οτι ακουμε .

Ακουστε περισσοτερο απο οσο μιλατε

Αυτος ειναι αλλωστε και ο λογος που εχουμε δυο αυτια καιμονο ενα στομα

Ακουστε με σεβασμο χωρις να εκφερετε κρισεις

Προπαθηστε να αποφυγγετε το κυρηγμα και οι συμβουλες δινονται παντα σε συγκεκεριμενη ωρα

Προκειμενου να γινεται καλος ακοατης θα πρεπει να θελετε να ακουτε τα παιδια σας και να πιστεψετε οτι αυτο που εχουν αν πουν ειναι σημαντικο .Αφουγκραστειτε τα συναισθηματα τους , μην ακουτε απλα τα λογια τους .Με τη γλωσσα του σωματος παντα δειχνουμε οτο ακουμε .Χαμογελαμε εκει που πρπει και κανουμε ερωτησεις τοσες οσες ειναι αρκετες χωρις ομως το στυλ του δικαστη .

Το ξυλο δεν ειναι τροπος συμμορφωσης του παιδιου , αποτελεικακοπαραδειγμα ειναι μορφη βιας και προκαλει συγχυση στα παιδια .Το ξυλο οδηγει σε εχθροτητα , θυμο και εκδικητηκοτητα .

Πιο κατω παραθετω κατι που εχω διαβασει απο ενα εγχειριδιο για τους γονεις .

ΑΚΟΥΣΕ

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΔΟΠΑΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ , ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ ΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

ΑΚΟΥΣΕ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ Η ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ -ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙΣ .

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ,ΙΣΩΣ ΑΠΟΘΑΡΡΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ .

ΟΜΩΣ , ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΩΣ ΑΠΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΝΙΩΘΩ , ΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣ, ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΥΝΒΟΥΛΕΣ.

ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ .

ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ .κΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ , ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...