Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι να κανω με την διατροφη της?

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα!

Εχω μπερδευτει λιγο ως και πολυ με το θεμα διατροφης του μωρου!

Απο 6 μηνων ακομη και ποιο νωρις ειχε μια μανια να θελει να φαει οτι τρωμε.

Εξι μηνων ξεκινησαμε το φαγακι, αλλα δεν εδιχνε ιδιαιτερο ενδιαφερον ακομη και τωρα.

Τρωει πολυ λιγο.

Το θεμα μου ποιο ειναι.

Συνεχιζει να θελει οτι τρωμε εμεις και οταν της δινω λιγο(οπως εχτες φασολακια), τα τρωει χωρις να της το αλεσω, κλαιει γιατι θελει κιαλο!

Το μεσιμερι εφαγε πολυ λιγο τραχανα που εκανα και καταβροχθησε το κοτοπουλο(στηθος) που της εδωσα στο χερι, αγγουρι, ντοματα!

Να ρωτησω τον γιατρο(το εχω κανει), θα μου πει μετα το χρονο. μεχρι τοτε σουπες!

Δεν τις τρωει ομως!

Να της μαγειρευω κανονικα οπως εμας και πριν βαλω αλατι στην κατσαρολα να της χωριζω λιγο?

Να συνεχισω τις σουπες?

Τι να κανω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καντινου μου αφου το μωρο τρωει και δεν του εχει δημιουργησει προβλημα εγω λεω να κανεις αυτο που ειπες,να ξεχωριζεις λιγο φαγητο πριν βαλεις τα μπαχαρικα και να του δινεις του παιδιου.Φυσικα καποια φαγητα ειναι λογικο να μην μπορει να τα φαει.Στο κατω κατω οι γιαγιαδες μας λες να καναν ξεχωριστα φαγητα για τα παιδια τους;Γνωμη μου παλι ειναι αυτη τωρα εσυ ξερεις καλυτερα το παιδι σου.

Οπως ειπα, σκεφτομαι να ξεχωριζω φαγακι!

Εχτες της ςκανα την κρεατοσουπα της, αλεσα τα λαχανικα, και τοαστρακι που εβαλα και το κρεας δεν το αλεσα και το εφαγε ολλο!

Δευτερη φορα μανα αλλα καθε παιδι διαφορετικο.

Τετοιο δηλλημα δεν το ειχα ξανανοιωσει.

Επεισης μς προβληματιζει το γεγονος αν της δινω απο το δικο μου φαγητο

θα παιρνει τα απαιτουμενα θρεπτικα συστατικα που ειναι για την ηλικια της?

Αυτο που λες με τις γιαγιαδες οντως υσχιει, αλλα ηταν σωστο?

Κοιτα καποιες φορες που θα κανεις φαγητα που δεν θα μπορει να τα τρωει θα εχεις την ευκαιρια να της μαγειρεψεις μια κρεατοσουπα με διαφορα λαχανικα,εξαλλου εσυ ξερεις και την διατροφη σας αν ειναι ισοροπημενη,δεν λεμε να τρωμε ολα υγειινα αλλα κατα βαση.Συνηθως οι παιδιατροι φοβουνται για αλλεργιες και για το αν καποιες τροφες ειναι βαριες οσο να ναι ξερεις απο την πρωτη κορη σου οποτε ασε το παιδι να φαει!Παντως αυτο για τα παιδια πυ λες ποσο διαφορετικα ειναι ακομα δεν το χω διαπιστωσει εγω αλλα βλεπω τς αδερφης μου,μερα με την νυχτα σε ολα!!

Η διατροφη μας ειναι οσο μπορω καλη!

Αυριο σκεφτομαι να κανω μπριαμ.

Μελιτσανες κολοκυθακι, καροτο, πατατα!

Πολυ απλα θα βαλω φρεσκια ντοματα αντι πουμαρο και πριν βαλω το αλατι θα βγαλω για το μωρο.

Δεν μου φενεται κακο!Εξαλου σημερα εφαγε αρκετο κοτοπουλο!

Τωρα αν δω οτι δεν τρωει,(που δεν το πιστευω) κανω εναν τραχανα που ειναι γρηγορος!

εγώ δεν βρίσκω τίποτε το παράξενο στη διατροφή της! λένε σούπες για να μην πνίγεται το παιδί....αφού καταφέρνει και τα τρώει εντάξει..αρκεί να μην είναι πικάντικα και αλμυρά!! υγιεινή διατροφή...το κοτοπουλάκι, η ντοματούλα είναι μια χαρά που είναι το πρόβλημα? :ohmy:

Είναι όντως διαφορετικά, το βλέπω και εγώ άλλο ήταν και είναι ο γιος μου και άλλο η κόρη μου!!!

Argi, αυτο που λες πιστευω οτι ειναι.

Οι γιατροι πρεπει να λενε σουπες για να μην πνιγονται.

Οταν τον ρωτησα για το θεμα αυτο δεν ηταν αρνητικος(αλλα ουτε και θετικος).

Μου ειπε απλα να μην στερησω το μοσχαρι στο μωρο(αληθεια ποσες φορες την εβδομαδα πρεπει να τρωει το μωρο?) και να μην βαζω αλατι!

Το λαδι πρεπει να ειναι ωμο, ετσι?

Καντινου μου ακριβως οπως τα λες!Αν δεν της αρεσει καποιο φαγητο ενα τραχανα στα γρηγορα και ξεμπερδεψες!Να λες δοξα Το Θεο που τρωει τα παντα και μακαρι να παραμεινει ετσι!Εμενα ο δικος μου δεν της θελει τις σουπες καθολου ουτε καν οτιδηποτε ζουμερο ουτε οσπρια!Ειναι καθαρα κρεατας!Ουτε τα γιουβερλακια δεν θελει!

Συνηθως οταν αρχισει το κρεας παει μια φορα κοτοπουλο μια μοσχαρι αλλα δεν ομιζω οτι αν δωσεις μια μερα λιγοτερο η περισσοτερο θα γινει κατι.Το λαδι κανονικα πρεπει να ειναι ωμο αλλα καντινου μου μην χολοσκας με αυτα δινε του τυ παιδιου κανονικα απλα βγαζε πριν βαλεις μπαχαρικα.

Να σας πω κοριτσια ανακουφηστηκα λιγο!

Ενοιωθα οτι εκανα κατι κακο στο παιδι δινοντας του εστω να δωκιμασει.

Παντα του εδινα λιγο (μια πιρουνια η δυο) λογω του αλατιου και μετα την ξεγελουσα με λιγο ψωμακι.

Σκεφτομαι για να μην της λιψει κατι(απο θρεπτικα συστατικα), αν δω οτι δεν τρωει το απογευμα της κανω την σουπιτσα που απ'οτι ειδα δεν την θελει ουτε αυτην αλεσμενη!

αφου δεν σου πνιγεται και τα τρωει ετσι μην μιλας καθολου χιχιχι μπραβο στην κουκλιτσα σου!!!

απλα θα κανεις αυτο που λες οχι αλατι,μπαχαρικα θα βαζεις φρεσκια ντοματουλα και ωμο λαδακι(αν και σε αυτο εγω τωρα τελευταια το βραζω στην σουπιτσα του)

οσο για το μοσχαρι ειναι απαραιτητο για τον οργανισμο των παιδιων εμενα πχ τρωει 2 μερες ψαρι,2 κοτοπουλο και 3 μοσχαρι λαχανικα κανω διαφορα καθε φορα του βαζω αστρακι η πεπονακι και τωρα ειμαστε σε φαση που τα αλεθω λιγοτερο(εχει ινες το φαγητο του)

απλα να ξερεις οτι καποια απο τα φαγητα που τρωμε εμεις ειναι βαρια για τα παιδια και δεν κανει να τα τρωνε εκεινα μπορει να μας κοιτανε στο στομα ετσι και αλλιως αλλα...δεν κανει

Μα θα την σκοτωσω!

Μου φενεται οσο αδυνατο ειναι, αργοτερα θα της κανουμε διαιτα!

Αυτη σε λιγο θα περπατησει!

Ορθια ειναι συνεχεια!

Πιανει το τραπεζι τους καναπεδες και σηκωνεται!

Σκασαν και τα πανω δοντακια!

Ασχετα ολλα αυτα αλλα ηθελα να πω την χαρα μου! :P

εμεις περπατησαμε!!!!!!!!!!! εκανε 3 βηματα μονος του και τωρα πηρε φορα καθε μερα κανει και λιγα απο κοντα εγω γιατι παει σαν μεθυσμενο αχχχχ ηθελα και εγω να στα πω

μπραβο το κοριτσι ειδες???? κοπελαρα θα σου γινει!!!!!!!!!!!!!

Μπραβο στον Σπυρο!

Σε βλεπω να τον κυνηγας σε λιγο καιρο!

Καλα κανεις και τα λες αυτα!

Αυτες ειναι οι χαρες!

Ξερεις οτι τον αγαπαμε ολλες τον Σπυρακο!

eleni mou emas mas eippe i paidiatros siga siga na tis dinoume ta laxanika tis vrasmena sto xeraki na ta troei moni tis k eimaste pio mikroi,episis otan tis eipa oti thelei na dokimazei oti trome emeis mou eipe oti endexomenos na ksekinisoume kanonika fagita noritera

Γιωτα μου, μακαρι, γιατι δεν τα θελει αλεσμενα εμενα!

Θελει ολλα τα αλλα εκτος απο το φαγητο της!

Ισως να θελει α τα δωκιμασει απλως και οχι για να χορτασει!

Θα διξει.

θα δωκιμασω και θα δω!

thumasai pou sas elega oti den troei frouta?i kuria den ta thelei alesmena ,tin dokimasa kommatakia k efage ena olokliro rodakino k mia mpanana (liza!!!!!mpanana!!!!!!!) ,oute dontia den exei entometaksu,ta pseftomasouse me ta oula tis k ta katapine,na sou po tin amartia mou tis proalles ti lupithika pou me koitouse sto stoma k tis edosa ligi patata fourno,ksexasa i xazi oti itan pikantikes,den edeikse na tin apasxolei...

Ελενάκι, εγώ που θυμάμαι από τις ανιψιές μου, όταν έπρεπε να φάνε και το αλέθαμε, ούτε να το φτύσουν! Όταν τους το δίναμε σιγά σιγα χωρίς να ναι αλεσμένο τους άρεσε! Μπορεί να μην της αρέσει η υφή! Εγώ που δοκιμάζω τα πάντα, όντως αλεσμένο ήταν χάλια! Πως να το φάνε τα δόλια όταν όλα τ'άλλα είναι πιο ωραία από αυτό τον αχταρμά;; :laugh:

Καλή συνέχεια στην κοράκλα σου!! Με το καλό.. να τρώτε όλα τα φαγητά!!

Αναστασία.. καλά κυνήγια με τον Σπυράκο!! Χιχιχι

Να σου πω Ελένη εγώ δίνω 3 φορές την εβδομάδα μοσχαράκι, 2 κοτόπουλο, 1 ψάρι και μία μόνο λαχανικά.....εννοείται όλα τα παραπάνω με συνοδεία λαχανικών!!

Ευχαριστω κοριτσια!

Σημερα οπως ειπα θα της κανω το μπριαμ και το βραδυ το μοσχαρακι της σουπιτσα!

Το ζωμο με το μοσχαρι μεχρι 3 μερες αντεχει στο ψυγειο?

Εγω εδώ και ενα μηνα της δινω οτι τρωμε και εμεις απλα στα φαγητα μας βάζω πια λιγο αλατι και πιο λιγα μπαχαρικα.Το menu εχει ως εξής : φακες,φασολαδα,μακαρονια με κιμα,κοτοποθλο κοκκινιστο με μακαρονια ή ρυζιή χυλοπιτες,γιουβαρλακια αυγολεμονο,αρακα με κολοκυθακια κοκκινιστο,μπιφτεκι με λαχανικα μονο το ψαρι το κανω σουπα με λαχανικα,κοτοπουλο με πατατεσ στο φουρνο.

Απλά τα αλεθω ακομα αν και εχει 12 δοντια για να τρωει μεγαλυτερη ποσοτητα.Ρωτησα τη γιατρο εχθες για ποτε να κοψω το αλεσμενο και μου ειπε οτι δεν πειραζει που της δινω ακομα αλεσμενο.

Βεβαια τρωει κομματακια τα φρουτα , ψωμακι,μπισκοτο,τοστακι απλα οτι εχει μπιλακια μεσα οπως φακες , ρυζι δεν το θελει γιατι την παραξενευει.

Το απογευμα της δινω : Τραχανα με γαλα,γιαουρτι ολυμπος με μπανανα κομματακια,κρεμα που φτιαχνω μονη μου,τοστακι,ψωμι με μελι απο δω και περα γιατι ρωτησα τη γιατρο,κουακερ με γαλα,γιαιυρτι advance ή απλη κρεμα.Γενικα προσπαθω να εχω ποικιλια γιατι βαριεται τα ιδια και τα ιδια.

καντινου μου καλημερα κ καλο μηνα!

να σε συμβουλεψω δεν γινεται,εισαι πιο εμπειρη μαμα απο μενα.Μου φαινεται νορμαλ ολο αυτο που λες.Μας λενε αλεσμενα γιατι δεν μπορουν να μασησουν τα μωρα μας αλλα κ για να συνηθισει το στομαχακι τους στην τροφη.Για το μοσχαρι που ρωτας εμας η παιδιατρος μας εχει πει 4 μερες μοσχαρι-3 κοτοπουλο,και λαχανικα του βαζω διαφορα (κολοκυθι,καροτο,πατατα,αρακα,μπροκολο,κουνουπιδι κτλ) λιγο με την μελιτζανα προσεχε,και τις μπαμιες.Και μας θελει οτι τρωμε,αλλα τον ξεγελαω με λιγο ψωμακι,βαζω στο πιατο μου λιγο ψωμι και του δινω για να μην τρωει αλατι κ σαλτσες. Ειναι βιαστικη η τσουπρα σου!θελει να μεγαλωσει!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Η διατροφή καλά πάει...αλλά πεινάω συνεχώς 🤣🤣 κοιτάω να περπατάω κιόλας περισσότερο...πάω όπου μπορώ μόνο με τα πόδια... Καλά έκανες και εσύ και πέταξες τα τεστ!!!απλά να απολαμβάνουμε τον έρωτα...είναι τόσο όμορφο!!!! Επιτέλους Παρασκευή να ησυχάσουμε έστω μια ημέρα από τα διαβάσματα....είμαι πολύ πιεσμένη γιατί και τα δύο γράφουν τεστ...ειδικά ο μεγάλος πρώτη γυμνασίου πολύ διάβασμα!!!!καμία σχέση με το δημοτικό! @Elli13 βρήκες νωρίς το θετικό τεστ εγκυμοσύνης Ε;;; Ποια μέρα είπες;;;για να ξέρω πότε να αρχίσω και εγώ τα τεστ 😜😜 αν και δεν κάνω ωορρηξίας....βάση ημερολογίου θα το δω
    • Καλημέρα κορίτσι μου! Δεν ξέρω τι σου είπαν και σας άγχωσαν τόσο... Ένα μόνο κρατάω κι είναι κ αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.... Η μπουμπού σας, το θαυματάκι σας, είναι υγιέστατη κι αυτό είναι το μόνο που μετράει!! Στον ίδιο εμβρυομητρικό π΄ηγες για την επανάληψη του ντόπλερ; Πολύ χαίρομαι και με τις μητριαίες.  Πφφφφ... τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος είναι πολύ άσχημο να αγχωνόμαστε με άλλα... Εμείς αύριο το μεσημέρι έχουμε τον επανέλεγχο. Ήδη τρέμω μόνο και στην σκέψη, αλλά από την άλλη θέλω να δω τι γίνεται...  
    • Κορίτσια καλημέρα κι από μένα!  @Demy93 δύσκολο που δεν έχεις κανέναν να το κρατήσει το μωρό. Ούτε κι εγώ έχω αλλά τουλάχιστον θα αργήσω να γυρίσω στη δουλειά. Πότε λες να ξεκινήσεις;  @Barbiee όντως μικρή μικρή ξεκίνησες!! Εύχομαι να κάνεις όσα θελήσεις! 5 αδέρφια είστε και είσαι το μόνο κορίτσι;  χαρά στο κουράγιο σου!! @Elk μια χαρά μεγαλώνει το μωράκι σου 🥰🥰🥰 @μαμά12345ωραιοτατη ηλικία τα 30!!νεοτατη είσαι! Είναι καθαρά στο μυαλό σου! 
    • Κορίτσι μου το άγχος ευθύνεται για πολλά. Μπορεί όλα οργανικά να είναι κομπλέ και λόγω άγχους να υπάρχουν ανωμαλίες στον κύκλο και να επηρεάζονται οι ορμόνες κλπ και φυσικά και μία σύλληψη. Για το πολύ νωρίς που έρχεται η περίοδος ίσως να ευθύνονται και περισσότερα οιστρογόνα, που φυσικά προκαλούνται και από το στρες και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες, πχ προιόντα που χρησιμοποιούμε στο σώμα, στο σπίτι κλπ. Αλλά απ' ότι λες έχεις κάνει ορμονικές και ήταν όλα οκ;;  Τότε θα πω, ας φύγει αυτή η περίοδος, πήγαινε κάνε κανένα χαλαρωτικό μασαζάκι, ζεστά μπανάκια, αναπνοές και πάμε για Δεκέμβρη!!
    • Αχ ηρέμησα τ΄ωρα που άκουσα και τη δική σου πλευρά ❤️ Χθες ο γιατρός σοκαρίστηκε κι ο ίδιος όταν είδε το νούμερο, γούρλωσαν τα μάτια του, αλλά λέει σ αυτή τη φάση δε μπορούμε να κάνουμε και κάτι γιατί δεν υπάρχει κάποια ασφαλής αγωγή για εγκυμονούσες, κι ούτως ή άλλως είναι αναμενόμενο όπως είπαμε στο 3ο τρίμηνο να αυξάνεται. Το μόνο που μου είπε είναι να προσέχω τη διατροφή όσο μπορώ, δλδ κομμένη η φέτα ή αν θέλω violife vegan και πολύ μου είναι 😂😂 Επίσης με ρώτησε τι είχα φάει πριν τις εξετάσεις κι η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη μέρα είχα φάει μπριζολάκια και κάτι πατατάκια.... 🤭🤭🤭 Ντάξει ο άνθρωπος έβαλε τα γέλια με την πάρτη μου, μου λέει "ε τι περίμενες μετά απ αυτά που έφαγες" 🤣🤣🤣 Τώρα θα το δούμε μετά τη γέννα με εξετάσεις αίματος.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...