Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΥΞΗ......

Recommended Posts

Κορίτσια για να καταλάβω.. σας παρακαλώ πείτε μου. Χτες το βράδυ στις 2 έβγαλα 110ml γάλα και το έβαλα κατευθείαν στο ψυγείο. Τώρα που ξαναβγάζω θα το βάλω και αυτό ψυγείο. Μόλις κρυώσει μπορώ να τα ανακατέψω (να συμπληρώσω το μπουκάλι με άλλα 40 που λείπουν).;;;;; Αυτό δεν έχω καταλάβει......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΒΓΑΖΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Ή ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ.

ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ.(ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ,ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ)

Τελικά κάνει ή δεν κάνει να τα ανακατεύω;;; Κλαψ.. Τι με βολεύει καλύτερα ώστε να του φτάνει το γεύμα και να μη πετιέται και γαλατάκι;;; Πόσο να τρώει;;;;

Ελα, βρε κουκλιτσα, σταματα να ανχωνεσαι!

Κανει να αναμιξεις τα δυο γαλατα μαζι, αρκει να εχουν την ιδια θερμοκρασια.

Βαλε το γαλατακι που εβγαλες, στο ψυγειο και μετα ανακαεψετα και βαλε τα στην καταψυξη.

Το φρεσκοαντλημενο γαλα μπορει να μεινει στο ψυγειο οταν η θερμοκρασια αυτου ειναι +4 μεχρι και 4 ημερες.

Οταν αποψυξεις μεσα σε 24 ωρεσ πρεπει να το πιει!

Αντε, καλη συνεχεια!

Ολλα καλα θα πανε! :kiss:

Σε ευχαριστώ και πάλι. Τώρα έβγαλα 100ml. Άρα λες είναι καλύτερα να τα κάνω γεύματα των 150;; Περισσότερο δεν μπορώ τόσο χωράει το μπουκάλι. Μήπως να τα αφήσω έτσι από 100;;; Αν τα καταψύξω μέχρι το βράδυ είμαι οκ;;

Μια χαρα ειναι μεχρι το βραδυ!

Γεμισε το μπιμπερο οπως λε!

Το βγαζεις απο την καταψυξη και το βαζεις στο ψυγειο.

Αν δεν το πιει ολλο μπορεις να το ξαναζεστανεις αλλη μια φορα!Οχι αλλη!

Καλυτερα να ζεσταινεις λιγο λιγο!

προσπαθω να σου απαντησω απο οταν εβαλες το θεμα! λοιπον μπορει να νακατεψεις 2-3 ανλτησεις αρκει να ειναι στην ιδια θερμοκρασια και μετα να τα καταψυξεις!

π.χ. εβγαλες 80 μλ την μια φορα, τα βαζεις στο ψυγειο, οχι στην πορτα, στην επομενη αντληση βγαζεις 40μλ τα βαζεις στο ψυγειο , οχι στην πορτα κια αφου παγωσει και το 2ο και ερθει στην ιδια θερμοκρασια τοτε τα μεταγγιζεις σε ενα μπιμπερο.

ποσο βαρος εχει το μωρο σου? ποσο ειναι?

πιο ευκολο θα σου ειναι να κανεις αντληση το πρωι!

καλο θα εινια να κανεις μια μικρη τραπεζα στην καταψυξη!

εγω εργαζομαι 10 μηνες, εχω μια τραπεζα με περιπου 30 μπουκαλακια των 120-150μλ.

στα μπουκαλακια θα γραφεις ημερομηνια και τα ακριβη μλ που περιεχει το μπουκαλι!

θα βγαζεις για αποψυξη το πιο παλιο γαλα!

για να μπορεσεις να κανεις μια τραπεζα θα πρεπει να κανεις αντλησεις και οταν δεν δουλευεις!

αν εχεις αλλες αποριες μπορουμε να τα πουμε και μεσο πμ η τηλεφωνικα!

ελπιζω να σε βοηθησα!

Ήθελα κ εγώ μα ρωτήσω:

ποσά ml να υπολογιζω το κάθε του γεύμα?

Θηλάζω αποκλειστικά κ ο μπέμπης μου είναι 37 ημερών...

Έχω 6 σακουλακια στην κατάψυξη (μέχρι στιγμής)

των 120 ml (περίπου)..

Όταν χρειαστεί να λειψω κ να τον φροντίσει

κάποιος άλλος θα πρέπει να ξεπαγωνει 2 γεύματα

για να συμπληρώνει;

Κάποιες φορές που του έδωσα το γάλα μου

με μπιμπερόν ήπιε από 100ml εώς 160 ml!

Υπάρχει τρόπος να υπολογιζω τα σακουλάκια μου?

ευχαριστώ..

Καλή ερώτηση! Δεν ξέρω τώρα....

Την Δευτερα έχουμε παιδίατρο..

Γεννήθηκε 3.250 (40 εβδομάδων)

και στις 15 μέρες ήταν 3.500kg

Τώρα είναι 37 ημερών..

pebi μου σε ευχαριστώ πολύ. Ο μπέμπης είναι 4μιση μηνών ακριβώς και 6500γρ. Έχω καταψύξει μέχρι στιγμής 150 και 100. Μου λείπει ένα τρίτο γεύμα σε περίπτωση που θα χρειαστεί. Θα το βγάλω αύριο. Το πρόβλημά μου είναι οτι στη δουλειά δεν θα προλάβω να αντλήσω. Να ξεχειλήσει και να μου τρέξει δεν υπάρχει περίπτώση βέβαια, για το γάλα μου υπάρχεο πρόβλημα;;

marimari έγραψε:

Καλή ερώτηση! Δεν ξέρω τώρα....

Την Δευτερα έχουμε παιδίατρο..

Γεννήθηκε 3.250 (40 εβδομάδων)

και στις 15 μέρες ήταν 3.500kg

Τώρα είναι 37 ημερών..

Μαρια καλως ηρθες (και επισημα πλεον) στο club!!!!!!!

H αρχη ηταν καλη απ'ο,τι βλεπω οποτε τωρα σου ευχομαι καλη συνεχεια!!!!!!!!!!

Lovie μου

σε ευχαριστώ για το ...καλωσόρισμα

κ σε ευχαριστώ πολύ κ για την «καλή αρχή»!

Πολύ σημαντικό για μένα....

Τα πάμε περίφημα με τον μπέμπη..

Φιλησε μου την μικρούλα σου!

Καντινού,

πως εννοείς να βγάλουμε τον αέρα;

Εγώ ...απλά τα κλείνω! Λες να κάνω κάτι λάθος

κ να μην έχω φυλάξει σωστά τα γεύματα;

Τα μωρακια μεχρι 6 μηνων χρειαζονται 80-150μλ ανα 2,5- 3 ωρες!

δεν εχω χρησιμοποιησει σακουλακια αλλα δεν τα βλεπω και πολυ ευχριστα!

εχω μικρα μπιμπερο, τα ζεσταινω και τα δινουν στην μικρη! το γαλα στην καταψυξη διογκωνεται οποτε προσοχη στην ποσοτητα!

jovi γι αυτο σου ειπα οτι για να ακνεις μια μικρη τραπεζα θα πρεπει να ανλεις και οταν εχεις ρεπο!

καλο α ηταν να εκανες μια αντληση στην δουλεια ακομα και μη παραγωγικη!

μονη θα ελεγχει την παραγωγη σου!

προσπαθησε το!

οταν το παιδι θα αρχισει τις στερεες θα χρειαζεται λιγοτερο αντλημενο γαλα μπορει κια καθολου γιατι θα τρωει την στερεη τροφη οταν εσυ θα εργαζεσαι! βεβαια αυτο μπορει να γινει στους 6 μηνες μπορει κια τσους 10, τα πανατ εξαρτωνται απο το παιδι!

στο 2ο εξαμηνο οι στερεες ειναι συμπληρωματικες του θηλασμου!δεν ντικαθηιστουμε γευμα εκτος κι αν εργαζομαστε οπου και εκει δεν ειναι απαραιτητο!

τα υπολοιπα το μεσημερι!

παω για δουλεια

φιλια!

Εγώ χρειάστηκε ένα βράδυ να λείψω και δεν θήλασα το μικρό 2 γεύματα! Το πρωί το στήθος μου ήταν έτοιμο να σπάσει! Έβγαλα 190 μλ γάλα το οποίο του το έδωσα να μην πάει χαμένο και το ήπιε όλο! Και δεν έκανε και καθόλου γουλίτσες! Είναι σχεδόν 2 μηνών!

Είναι νορμάλ να πίνει τόσο;

Ξέρω ότι το δικό μου γάλα είναι πιο εύπεπτο και πιο ελαφρύ από την σκόνη! Πόσο πρέπει να πίνει τελικά; Αν βγάζω μικρές μερίδες θα γίνεται πανικός όταν θα τελειώνει, κλαίει και τσιρίζει δεν του φτάνει!

Γεννήθηκε 3650 και 53 πόντους και πριν από 20 μέρες περίπου είχε φτάσει 4850 και 59.5 πόντους! Την Παρασκευή θα πάμε για το 1ο εμβόλιο οπότε πιστεύω θα έχει πάει πάνω από 5 κιλά! Το νιώθω και στα χέρια μου!

Ευχαριστώ..

Να σημειώσω, με το θήλαστρο έχω βγάλει ελάχιστες φορές, βάζω το μωρό πάντα στο στήθος! Αλλά επειδή χρειάστηκε να λείψω και δεν είχα συλλέξει γάλα λόγω ακατάλληλου θήλαστρου, του δώσανε φόρμουλα! Τώρα έχω το swing της medela για να κάνω μια μικρή τράπεζα να έχω για ώρα ανάγκης αφού είναι κρίμα να μην του δίνω το δικό μου γαλατάκι όσο μπορώ!

Στα προηγουμενα γευματα (τα 2 που δεν θηλασες) ειχε φαει καλα ?

Το μωρο πρεπει να τρωει οσο θέλει , συνήθως με το μπουκάλι τρωνε παραπάνω γιατι ειναι πιο ευκολη η ροη .

Το δικο σου δεχετε ευκολα το μπουκάλι δεν ειναι ολα τα μωρα ετσι . Προτιμουν να πιουν λιγο και να περιμένουν την μανουλα :)

Καλημερα!

Θα προτίμησω κ εγώ μικρές μερίδες 80-100ml

για να μην χρειαστεί να παει χαμένο...

Ευχαριστώ LaLa..

Dalia μου

ο Δημητρακης είναι φαγανάκος;

190 ml???

Tι μερίδες θα του φτιάχνεις στην κατάψυξη;

200ml, xaxaxaxaxa...!

εμεις εχουμε μεριδες των 100-120μλ οι περισοτερες κια καποιες 150μλ.αλλα εμεις ειμαστε και 18 μηνων! αλλωτε πινει 1 μπιμπερο120μλ και αλλωτε 2, σημερα ηπιε 1 μονο! οταν θα ξεκινησουν οι στερεες τροφες θα πινουν λιγοτερο γαλα! μεχρι τωρα ελλαχιστες φορες εχεις χρειαστει να πεταξουμε γαλατακι της μαμας κια υτο στο συνολο γυρω στα 50μλ.

6/10 φευγω για ΠΡΑΓΑ εκπαιδευτικο ταξιδι... μονη χωρις την μικρη μου! εκει δυστηχως θα πεταω το γαλα μου!κλαψ κλαψ.... και η μικρη θα πινει απο την τραπεζα που εχουμε στο ψυγειο!

Κορίτσια μου κατάφερα και κατέψυξα 150, 100, 120ml έχω βγάλει και 60 και τα έχω στο ψυγείο μήπως δεν του αρέσει το κατεψυγμένο...Αχ δεν ξέρετε πως αισθάνομαι που θα φύγω και θα τον αφήσω για πρώτη φορά τόσες ώρες.... είμαστε σχεδόν 5 μήνες μαζί αυτοκόλλητοι....

Γλυκια μου καλη δουλεια σου ευχομαι και ολλα μια συνηθεια ειναι!

Δεν ειναι ευκολο μπορω να σε καταλαβω αφου εγω ακομη δεν εχω αποχωρηστει τα παιδια μου!

Κορίτσια καλημέρα. Ο μικρός κάτι ψιλοτρώει με το μπιμπερό..Ερώτηση:Έβγαλα από τη κατάψυξη στις 4 το απογευμα ένα μπουκαλάκι, αποψύχθηκε στο ψυγείο και δεν χρησιμοποιήθηκε..Μέχρι πότε μπορεί να το πιει;;;Μη το πετάξω,κρύμα είναι..

Καλημερα!

Οταν βγαζεις γαλα απο την καταψυξη, μεσα σε 24 ωρες πρεπει να το πιει!

Πως παει, καταφερες να κανεις μια μικρη τραπεζα?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τέλεια η μπεμπούλα σας κορίτσι μου ❤️  Τι καλά που είσαι έτσι ήρεμη για τον τοκετό! Εύχομαι να παραμείνεις έτσι, και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά 🥰 Νομίζω η ψυχολογία παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο! Με το καλό να ξεμπερδε΄ύεις και με τη δουλειά, κι εγώ κάπου εκεί 35+ εβδ είναι να σταματήσω. Κι εγώ απ το σπίτι αλλά τώρα τελευταία δε την παλεύω να είμαι ειλικρινής! Απ τη μια λέω τλχ απασχολούμαι με κάτι, γιατί με ξέρω ότι δε θα μπορούσα να κάτσω και πολύ χωρίς να κάνω κάτι, αλλά απ την άλλη, βαριέμαι άπειρα στα μιτιγκς, συζητάνε για τα πλάνα του '25 κι άλλα τέτοια, κι εγώ είμαι σε φάση "το μόνο που με νοιάζει είναι το μωράκι μου, χέστηκα για τα πλάνα σας" 🤣🤣🤣🤣 2-2.5 βδομαδούλες ακόμα υπομονή και μετά θα πω κι εγώ goodbyeeeeeee
    • @Naty_Ναι, ναι εξετάσεις ορμονικές όσες φορές κ να έχω κάνει είναι κομπλέ. Τώρα δεν μπορώ να κάνω κ κάθε μ΄έρα αν αλλάζει από μέρα σε μέρα το άγχος μου!!! Κ σκ΄έψου παίρνω κ τα inofert plus που μου ρύθμισαν πο΄λύ τον κύκλο. Για το άγχος δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι έτσι είμαι σαν άνθρωπος. Αν αυτό φταίει που δεν έρχεται εγκυμοσύνη δεν μπορώ να το ελέγξω, τι ψυχοθεραπεία έχω κάνει, τι βελονισμό, τι γιόγκα εεεεε είμαι αγχώδης κ control freak θα μείνω άκληρη 😅 Ας ελπίσω στην εξωσωματική να παρακάπτονται όοολα αυτά με τόσα ΄χάπια μπας κ πετύχει!!! Εσύ είπες αυτόν τον μήνα δεν προσπαθείτε, καλά δεν θυμάμαι? Ας ελπίσουμε για Δεκέμβριο 🙏  🥰
    • προκάλεσα την τύχη μου, άσε! 🤣🤣🤣 ο γιατρός παίζει ακόμα να γελάει απο χθες  🤣🤣🤣 Μα τι να κάνω του λέω γιατρέ μου, φιλοξενούσαμε για 4 μέρες τον κολλητό μου που είναι χορτοφάγος πιο πριν και προφανώς μαγειρεύαμε χορτοφαγικά, οπότε τη μέρα που έφυγε, λιγουρεύτηκα μπριζολάκια 😅 καλά για τη φέτα, εγώ στο πρώτο τρίμηνο είχα αποστροφή κι είχα στεναχωρεθεί! δεν έχω δοκιμάσει φέτα Καλαβρύτων, θα το σημειώσω για όταν έρθω Ελλάδα 😅
    • χαχαχαχα...Μα κι εσύ πατατάκια και μπριζολάκια πριν από εξετάσεις χοληστερίνης....;;; Ε είστε προκλητική κυρία μου!🤪 Πάντως τώρα που είπες για τη φέτα... Αν μπορώ να κατονομάσω ένα φαγητό που ζητούσα και ζητάω ακατάπαυστα τώρα στην εγκυμοσύνη, αυτό είναι ξεκάθαρα η φέτα Καλαβρύτων. Δεν ξέρω τι έχω πάθει. Πάντα μου άρεσε, αλλά τώρα το τερμάτισα! 😂
    • Να στε καλά βρε κορίτσια που μας τα εξηγείτε τόσο απλά και κατανοητά ❤️🙏 Κι εγώ χθες λοιπόν που συζητήσαμε το πλάνο τοκετού πήγα "διαβασμένη" (και καλά 😅) με βάση αυτά που γράψατε κι εσείς και έχω ακούσει απ τις μαίες. Του είπα ότι επιθυμώ να περάσουμε τον καθετήρα κάπου στην αρχή, (3-5 διαστολή πχ) για να είμαι έτοιμη όποτε το επιθυμώ. Ο γιατρός είπε ότι έχω δύο επιλογές, είτε να μου κάνουν έγχυση την αναισθησία ανα 2 ώρες, είτε να έχω ένα χειριστήριο που θα συνδέεται με τον καθετήρα και να ελέγχω εγώ πότε θέλω να λάβω αναισθησία ανάλογα με τις αντοχές μου στον πόνο. Δε το ήξερα αυτό, λέγεται "Intermittent epidural bolus" 🤷‍♀️ φυσικά θα πρέπει να φωνάζω και τη μαία πριν το κάνω για να ελέγχει αν έχει περάσει το κατάλληλο διάστημα, κτλ. @Kallia.Geo απορία νούμερο 3434543656 😅 Πως θα ξέρεις να περιμένεις σπίτι μέχρι διαστολή 5; Με βάση τη συχνότητα των συσπάσεων να φανταστώ; @_piripiri_ Πέθανα με την αντίδραση του μεγάλου σου γιου! Ο γλυκούλης, δε ξέρει τι τον περιμένει χαχαχαχα καλά κι εγώ όταν πήγα να δω τον αδερφό μου στο μαιευτήριο, ήμουν φουλ μουτρομένη και μάλιστα έχει απαθανατιστεί και σε φώτο η μούρη μου με τον αδερφό μου στην αγκαλιά 🤣🤣🤣 καλά εγώ βέβαια είχα μούτρα γιατί μου έλεγαν ότι είναι κοριτσάκι και προφανώς ξενέρωσα όταν έμαθα την αλήθεια 😅 Ακόμα και σήμερα, ρωτάω τους γονείς μου για ποιο λόγο μου το έκαναν αυτό κι απλά λένε ότι μου έλεγαν αυτό που ήθελα να ακούσω, νομίζοντας ότι θα το ξεχάσω όταν έρθει ο αδερφός μου 🤣 παιδικά τραύματα 😵
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...