Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ;

Βανια

Recommended Posts

Πηγα προχτες να παρω κατι φαρμακα και επειδη το ηλεκτρονικο θερμομετρο που εχω εχει χαλασει ζητησα και ενα θερμομετρο .Μου λεει η κοπελα θελετε ηλεκτρονικο η το κλασικο των τριαμισι λεπτων; της πνταω και της λεω θελω το κλασσικο του λεπτου.Α!μου λεει το θερμομετρο με τον υδταργυρο απαγορευτηκαν λογω τοξικοτητας εχει μονο το κλασσικο που ειναι τριαμισι λεπτων ακι της μπαταριας .Και ρωταω δηλαδη απαγορευσαν μονο του λεπτου ; μονο αυτα εχουν τοξικοτητα της το ειπα και δνε εβγαλε κουβεντα. Τελικα ολα ειναι για να αυξηθουν τα εσοδα στις φαρμακοβιομηχανιες και σε ολα οσα σχετιζονται με αυτα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

(ΕΟΦ)

Μεσογείων 284,155 62 Χολαργός

ΘΕΜΑ: Απαγόρευση διάθεσης Οργάνων Μέτρησης που περιέχουν Υδράργυρο (Θερμόμετρα πυρετού και σφυγμομανόμετρα).

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2007/51/ΕΚ απαγορεύεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση η διάθεση στην αγορά οργάνων μέτρησης που περιέχουν υδράργυρο και συγκεκριμένα:

Α. Στα θερμόμετρα πυρετού

Β. Στα σφυγμομανόμετρα υδραργύρου για το ευρύ κοινό, των οποίων όμως επιτρέπεται η διάθεση σε νοσοκομεία και επαγγελματίες υγείας.

Η απαγόρευση διάθεσης των παραπάνω οργάνων θα ισχύει από 3 Απριλίου 2009. Δεν αφορά σε όργανα που χρησιμοποιούνται ήδη ή πωλούνται μεταχειρισμένα.

Οι λόγοι της απαγόρευσης σχετίζονται με την γενικότερη στρατηγική της ΕΕ για το περιβάλλον και αποσκοπεί στον περιορισμό του διακινουμένου υδραργύρου εντός ΕΕ.

Τι αγόρασες τελικά?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...