Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βοήθεια από τις πιο έμπειρες

faiowyn

Recommended Posts

Καλησπέρα σας κορίτσια,

Η μικρή μου είναι σχεδόν 8 μηνών και προχτές έσκασε (μετά από ελάχιστη γκρίνια) το πρώτο της δοντάκι, ενώ δείχνει να ετοιμάζεται και το δευτερο.

Ξαφνικά χτες το μεσημέρι έδειχνε ζεστή και όταν την μέτρησα η θερμοκρασία της ήταν 37,9. Πήρε deponaki και μεχρι το απόγευμα ήταν στα 37,5 περίπου ξανά, οπότε επικοινώνησα με τον γιατρό (περισσότερο περιμένοντας να ακούσω πως ήταν από τα δόντια ο πυρετούλης)

Ο γιατρός όμως απάντησε κάθετα πως δεν έχει σχέση ο πυρετός με τα δόντια και μας είπε να τον ενημερώσουμε για το πως θα είναι μέχρι το βράδυ μετά το επόμενο depon. Δεν έχει άλλα συμπτώματα (εξανθήματα, διάρροιες κλπ) απλά λίγη γκρινίτσα που και πού - λογικό αφού έχει δέκατα εως και σήμερα (δεύτερη μέρα πλεον)

Σας έχει συμβεί ποτέ με το σκάσιμο του δοντιού κάτι τέτοιο? Γιατί διαβάζω πως οι γιατροί σε γενικές γραμμές αρνούνται να συνδέσουν δόντια-πυρετό προκειμένου να μην εφησυχάζονται οι γονείς.

Εγώ από την άλλη, ψάχνω συνεχώς για συμπτώματα από τον πανικό μου :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ. ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΙΩΣΗΣ.

Και όμως η κόρη μου στα περισσότερα δόντια έκανε πυρετό για μια μέρα και έπεφτε με το αντιπυρετικό. 2 εβδομάδες αργότερα έσκαγε το δόντι.

Αν ο πυρετός επιμένει να το κοιτάξεις. Στις αρχες της εβδομάδας η μικρη εκανε 39,3 και δεν ηταν απο δοντι. Κρατησε 3 μέρες χωρις άλλο σύμπτωμα. Την πήγα στον γιατρό και μου ειπε να περιμενω 3 μέρες και αν δεν περασει να κανω μια εξεταση ούρων. Τελικά δεν χρειάστηκε και ειμαστε πάλι δραστηριες και γκρινιάρες γιατί βγαζουμε δόντια!

δεν ξέρω για τη συσχέτιση πυρετού-δοντιών,δυστυχώς,αλλά γνωρίζω πως για πυρετό,μιλάμε από 38,2 κ πάνω..έτσι τουλάχιστον μου λέει ο παιδιατρος μου..μετα το πρωτο εμβολιο,καναμε 37,9 ,δεν έδωσα τίποτα κ επεσε η θερμοκρασια αργοτερα μονη της.δεν είναι δεκατα ,όπως στους ενηλικες το 37,9..

εύχομαι γρηγορα το μωράκι σου να ηρεμήσει!!φιλάκια!:kiss:

Την πρωτη φορα που εβγαζε δοντι ο γιος μου ειχε συναχι και η παιδιατρος μου ειπε οτι σαν γιατρος δεν το συνδεει με τα δοντια του αλλα σαν μαμα γνωριζει οτι ανεβαζουν και πυρετο.Καλο ειναι να βαζετε θερμομετρο καθε δυο ωρες και αν δεν ανεβασει πανω απο 38 μην δινεις ντεπον.Δωσε αν θελεις το βραδυ πριν παει για υπνο αν γκρινιαζει για να μπορεσει να κοιμηθε ησυχα.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές .. όπως καταλαβαίνετε κάθε νέα μαμά ανησυχεί εύκολα :unsure:

LaLa έχεις δίκιο, δεν μου αρέσουν τα φαρμακά σε κανέναν.. ούτε εγώ παίρνω εύκολα τίποτα, αλλά όταν έχει να κάνει με το μωρό δεν σκέφτεσαι πάντα λογικά - και ο πυρετός είναι κάτι που με πανικοβάλει γιατί δεν είχε κάνει ποτέ ως τώρα, ούτε καν μετά τα εμβόλια.

Προς το παρόν πάντος δείχνει σταθερά 37,5 και ο γιατρός ζήτησε καλλιέργεια ούρων εφόσον συνεχίσει κ΄αύριο - για να είμαστε σίγουροι.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...