Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απορίες για τις κρέμες! μπας και καταλάβω...

Recommended Posts

δεν νομιζω πως ειπα κανεις πως ειναι δηλητηριο ή τοοοοσο καταστροφικα οι κρεμες, τα τυποποιημενα και το γαλα σε σκονη...

ουτε οτι τα βιολογικα ειναι τα καλυτερα..

ομως αν το σκεφτεις..δεν ειναι καλυτερο ενα μηλο που δεν εχει ποτιστει με φυτοφαρμακα? βεβαια αυτο το μηλο εχει 5ε το κιλο και δεν μπορεις παντα να αγοραζεις αλλα πρεπει να παραδεκτουμε πως ειναι καλυτερο..

δεν ειναι καλυτερη μια σπιτικη κρεμα απο την ετοιμη? ειναι κοπος να παρεις γιαουρτι και να ριξεις πολτο φρεσκων φρουτων?

οκ δεν λεω παντα αλλα οσο βολευει..

και εγω αμα ειμαι εξω και κρεμα θα δωσω και γιαουρτακι ετοιμο παιδικο αλλα γιατι οταν μπορω να μην περιορισω την καταλανωση τους?

και εγω συμφωνω πως και εμεις με ολα αυτα μεγαλωσαμε αλλα δε νσημαινει κατι αυτο..

αλλοι εθιστηκαν αλλοι οχι, αλλοι γινανε παχυσαρκοι αλλοι οχι..και σιγουρα δεν ευθυνονται οι κρεμες μονο για ολα τα κακα που μας βγαινουνε τωρα...:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θήλασα τον μικρό μου μέχρι τους 7,5μήνες( και ευχαριστώ το θεό γιαυτο), μετά έπρεπε να πάω για δουλειά και από τότε όχι φόρμουλα του δίνω(γιατί δεν ήθελε καμμοία) αλλά εβαπόρε Νουλάκ και λυπάμε πάρα πολύ γιαυτο, λυπάμε λιγότερο που του δίνω κάθε δύο μέρες κρέμα σκόνη( τις αλλες γιαουρτάκι) και ανυπομωνώ πότε θα μας επιτρέψει ο γιατρός να πίνει φρέσκο και να εμπλουτίσουμε την διατροφή και με άλλες τροφές.

Στο κάτω κάτω είναι και μία ομαλή είσαγωγή στις στερεες τροφές και δεν διαρκεί πολύ, αντε και λιχουδιάγια τα ποιο μεγάλα μωρά, αλλά δεν διαρκεί και πολύ, έτσι δεν είναι?

Όταν πριν 12 χρόνια άρχισα να ταΐζω την κόρη μου αρχίσαμε με φρουτόκρεμα που την έτρωγε μια χαρά. Όταν βάλαμε κρέμες τυποποιημένες δε δεχόταν με τίποτε να τις φάει . Πήραμε από όλες τις μάρκες και από όλα τα είδη. Τελικά σκέφτηκα ότι το ρυζάλευρο είναι ρύζι με γαλατάκι, το σιτάλευρο σιταράκι με γάλα και λαδάκι. Έτσι έφτιαχνα λίγο ρύζι ή μακαρονάκι της έδινα λίγο ψωμάκι και στο τέλος αν πεινούσε κι άλλο λίγο γάλα.

Στα δίδυμα είχαμε άλλο πρόβλημα. Το μεσημέρι είχαμε φάει μόνο τη φρουτόκρεμα (μιλάμε για καλόφαγα μωρά!) και από το φαγάκι ελάχιστα και τα έπαιρνε ο ύπνος. Όταν ξυπνούσαν το απόγευμα θεωρούσα πιο απαραίτητο να φάνε το φαγητό τους και έτσι αφήναμε την κρέμα.

Στο πρώτο μου κορίτσι δεν έδωσα σοκολάτα μέχρι που πήγε στο νήπιο . Όλοι μου λέγαν ότι το στερώ. Για να σκεφτούμε όμως . Αν υπάρχει ένα τρομερό φαγητό που όμως εμείς δεν το έχουμε ακούσει ούτε δοκιμάσει ποτέ, νοιώθουμε να το στερούμαστε; Με τα δίδυμα ήταν αδύνατον γιατι βλέπαν τη μεγάλη και άρχίσαν απο τα 2,5.

Δε νομίζω ότι θα δώσω και στο αγοράκι μου κρέμες . Λίγο φαγάκι , λίγο ρυζάκι , καμιά βραστή πατατούλα (λειωμένα στην αρχή) και γάλα. Και ποικιλία θα έχει και τα ίδια πράγματα θα τρώει χωρίς ζάχαρη, συντηρητικά και άσχημα λάδια. Αυτή είναι η γνώμη μου τώρα. Αν η πρώτη κόρη μου έτρωγε τις κρέμες τότε που δεν είχα γνώμη , δεν ξέρω πώς θα σκεφτόμουν τώρα.

Αυτο λεω κι εγω Veni μου!!σιγουρα ειναι καλυτερα ολα αυτα(βιολογικα κτλ) και προσπαθω να τα δινω οσο το δυνατο περισσοτερο στο μωρο μου αλλα και κρεμα του δινω ποτε ποτε ειδικα τωρα που μου εκοψε σχεδον το γαλα και ειναι μολις 9 μηνων και γιαουρτακια παιδικα γιατι δε κανει να φαει ακομη κανονικο γιαουρτι..και μακαρι να μπορουσαμε ολοι να εχουμε το κηπο μας με τα ζαρζαβατικα οπως ειπε και η Αννα Μαρια!;) οσο για το δηλητηριο εχει αναφερθει απο καποιες αναλυοντας ολα τα μικροβια,παρασιτα,μελαμινες και δε θυμαμαι τι αλλα που εχουν τα γαλατα σε σκονη, που τοτε που τα διαβασα(μολις ειχα γεννησει)επαθα σοκ!!!Δε χρειαζεται να τρομοκρατουμε τις νεες μανουλες που ειναι ηδη πυλυ αγχωμενες..:)

Μην αγχωνεσαι βρε Μαγδα μου οπως το λες για λιγο και λιγο..;)

Kassy mou kai egw thn idia aporia me esena exw edw kai kairo!

Vre koritsia an htan toso kakes oi kremes nomizete pws tha tis epetrepan na kykloforoun? Den lew kykloforoun ena swro axrista proionta alla se oti exei na kanei me thn diatrofh tou mwrou thelw na pistevw pws ta prosexoun ena parapanw oi paraskeyastries etairies.

Kai kaka ta psemata oute ayta pou ftiaxnoume mones mas den mporoume na kseroume kata poson einai agna! Pou ksereis ti farmako exei faei to kaimeno to mprokolo h to kolokythaki?

Den eimai kata ths etoimhs kremas alla oute kai fanatikh opados

ths! Edwsa sthn mikrh mou na dokimasei otan mas to epetrepse o

giatros alla ayth oute na thn dei den hthele! Etrwge mono thn freskia

frotokrema pou tis ekana egw. Kai epeidh ths epefte varia na trwei

kai to apogeyma freskia froutokrema ths edina gala mexri na mas epitrepsei o giatros kati allo.Kai ennow gala formoula pou sxedon

oles mas exoume piei kai emeis san mwra kai opws vlepete mia xara

megalwsame! Allwste prepei na exei kai sthn Ellada kremes xwris zaxarh opws kai edw! Twra ths agorazw mono kremes me dhmhtriaka xwris zaxarh kai tis trwei mia xara!

Kai pros ti o sysxetismos me ton thylasmo h kremes? Akoma den katalava!

magdad έγραψε:

Θήλασα τον μικρό μου μέχρι τους 7,5μήνες( και ευχαριστώ το θεό γιαυτο), μετά έπρεπε να πάω για δουλειά και από τότε όχι φόρμουλα του δίνω(γιατί δεν ήθελε καμμοία) αλλά εβαπόρε Νουλάκ και λυπάμε πάρα πολύ γιαυτο, λυπάμε λιγότερο που του δίνω κάθε δύο μέρες κρέμα σκόνη( τις αλλες γιαουρτάκι) και ανυπομωνώ πότε θα μας επιτρέψει ο γιατρός να πίνει φρέσκο και να εμπλουτίσουμε την διατροφή και με άλλες τροφές.

Στο κάτω κάτω είναι και μία ομαλή είσαγωγή στις στερεες τροφές και δεν διαρκεί πολύ, αντε και λιχουδιάγια τα ποιο μεγάλα μωρά, αλλά δεν διαρκεί και πολύ, έτσι δεν είναι?

Sympetheroula mou den sas afhnei gala fresko? Emas mas eipe apo ton

10 afova alla den to pinei h mikrh! Mia fora tis edwsa,me koitakse strava kai den ksanahpie!Fovamai mhn exw provlima argotera kai na mhn mou to pinei katholou? Dokimase na tou dwseis! Den tha pathei tipota an den exei allergia! :kiss: :kiss:

Κορίτσια δεν υπάρχει σωστός τρόπος και λάθος τρόπος για να μεγαλώσεις ένα παιδί (πέρα από τις ακρότητες). Απλά διαφορετικός τρόπος. Όσες έχετε δύο και περισσότερα παιδιά θα ξέρετε ότι όσα ισχύουν στο ένα παιδί δεν σημαίνει ότι θα βρουν εφαρμογή και στα υπόλοιπα.

Οι κρέμες έχουν τα συστατικά που αναφέρουν. Εσείς επιλέγετε αν θα τις δώσετε ή θα προσφέρετε κάτι άλλο. Προσωπικά δεν θέλω να δώσω κρέμα έτοιμη. Προτιμώ να τη φτιάξω μόνη μου. Πιο σημαντικό θεωρώ το γεύμα με τα λαχανικά και το κρέας και τα φρούτα και περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα αρχίσει να τρώει σαν ανθρωπος.

Μαρινάκι εγω στην εγκυμοσύνη μου δεν έτρωγα αηδίες με μέτρο, αλλά με το μέτρο!!! Αχαχαχαχα (το ψύχος μέχρι και γώ το ένιωσα, αλλά μόνο αν με πληρώσεις δεν ξανακάνω αστείο! :) )

Τώρα όσον αφορά στις κρέμες, δεν πιστεύω οτι περιέχουν κάτι κακό ή τουλάχιστον κάτι χειρότερο απ' όλα τα άλλα που τρώμε και θεωρούμε ασφαλή.

Ο δικός μας παιδίατρος οταν του είπα οτι τώρα που τρώει γιαούρτι θα κόψω τις κρέμες, μου είπε όσο την τρώει θέλω να της τη δίνεις, αν τη σταματήσει απο μόνη της μην της ξαναδώσεις. Τώρα πια έχει αρχίσει και την αποφεύγει. Σήμερα για να την φάει της έλιωσα μεσα και μήλο και 1 μπισκότο μιράντα.

Το βλαστάρι μου είναι πια 14 μηνών και αρχίζει να εντάσσεται στο διαιτολόγιο της οικογένειας, (ήδη τρώει μακαρόνια με κιμά, κριθαράκι, φακές) θα αχίσει να τρώει και σουβλάκια, πίτσες, σουφλέ, παγωτά και σοκολάτες, δεν είναι ευκολο να απαγορέψεις σε ένα παιδί να τρώει ό,τι τρώει η μαμά και ο μπαμπάς του.

Αυτό το αναφέρω σε ένα γενικότερο πλαίσιο προβληματισμού που με απασχολεί τώρα τελευταία.

tonia28 έγραψε:

Αυτο λεω κι εγω Veni μου!!σιγουρα ειναι καλυτερα ολα αυτα(βιολογικα κτλ) και προσπαθω να τα δινω οσο το δυνατο περισσοτερο στο μωρο μου αλλα και κρεμα του δινω ποτε ποτε ειδικα τωρα που μου εκοψε σχεδον το γαλα και ειναι μολις 9 μηνων και γιαουρτακια παιδικα γιατι δε κανει να φαει ακομη κανονικο γιαουρτι..και μακαρι να μπορουσαμε ολοι να εχουμε το κηπο μας με τα ζαρζαβατικα οπως ειπε και η Αννα Μαρια!;) οσο για το δηλητηριο εχει αναφερθει απο καποιες αναλυοντας ολα τα μικροβια,παρασιτα,μελαμινες και δε θυμαμαι τι αλλα που εχουν τα γαλατα σε σκονη, που τοτε που τα διαβασα(μολις ειχα γεννησει)επαθα σοκ!!!Δε χρειαζεται να τρομοκρατουμε τις νεες μανουλες που ειναι ηδη πυλυ αγχωμενες..:)

Μην αγχωνεσαι βρε Μαγδα μου οπως το λες για λιγο και λιγο..;)

καλημερα!

και εμεις 9 ειμαστε και μας επετρεψε η γιατρος γιαουρτακι κανονικο...

τελικα ο καθε παιδιατρος τα δικα του...δεν υπαρχει κοινη γραμμη???αυτο δεν θα το καταλαβω ποτε!!!

Σισσιω και να σε πληρωσουν εσυ να συνεχισεις(ε καλα αν δεν ειναι ευκαταφρονητο το ποσο σε καταλαβαινω...:laugh: ) γιατι οντως με το που πεφτουν τετοια θεματα παγωνει το κοκαλακι μας..:S

LaLa έγραψε:

Γιαυτο δεν θελω να απαντάω σε τετοια θεματα ...

sweetmammy δεν θα απαντησω σε ολα οσα λες , γνωμη σου και ειναι δεκτη . Στο τελευταιο ομως δεν μπορω να μην απαντήσω γιατι ωρες ωρες νιωθω οτι δεν εχουμε κοινη λογική !

Λες να προτιμουσαν τις κονσέρβες στην Αφρική παρά τα φρεσκα τροφιμα ????

Για να συγκεντρωθουν και να ταξιδέψουν προιοντα προς αλλη χωρα ως βοήθεια θελει τουλάχιστον στην καλυτερη περίπτωση 1 εβδομάδα ! Δεν νομιζω να αντεχαν τα φρουτα , το κρεας και αλλα τετοια ειδη . Τα προιοντα που περιγράφεις , τα κονσερβοποιημένα , εχουν διαρκειας "ζωης" τουλάχιστον 1-2 χρονια .

Δεν το ξερα βρε κοριτσια να μπουκωσω και γω απο τωρα με σοκολάτα , πατατακια , δρακουλινια κλπ τη μικρη μου . Αν ειναι να μου αντιδράσει στο μέλλον να προλαβει να τα φαει ολα τωρα !!!! :blink:

Φυσικα και αυτος ηταν ο λογος που ζητησανε κονσερβοποιημενα προιοντα... η λογικη μου και η νοημοσυνη μου ειναι σε πολυ καλα επιπεδα... με αυτο ηθελα απλα να πω οτι αυτα τα παιδακια οφειλαν τη ζωη τους σε αυτα τα προιοντα...

Ο γιος μου ειναι 15 μηνων και ακομα δεν του εχω δωσει ουτε σοκολατα, ουτε πατατακια, ουτε δρακουλινια... και δεν προκειται να του τα δωσω μεχρι να αρχισει ο ιδιος να μου τα ζηταει... τοτε ομως θα του δωσω αν δω οτι επιμενει σε αυτα, γιατι ναι, το παιδι θα αντιδρασει... καποια στιγμη ολοι το παθαινουμε... οταν κανεις διαιτα και στερησε γλυκα και σοκολατες δεν εχεις μεγαλυτερη επιθυμια γι'αυτα απ'οτι ειχες πριν;

Τελος παντων, τα παιδια ουτως η αλλως μιμουνται τους γονεις... αν οι γονεις κανουν κακη διατροφη και κακο τροπο ζωης θα το κανουν και τα παιδια... εμεις ευτυχως ακολουθουμε ισορροπημενη διατροφη και δεν κανουμε καταχρησεις... τουλαχιστον το παιδι θα εχει σωστα προτυπα...;)

Υ.Γ. Σισσυ ηρθε κι'απο η ψυχρα... !!! :P

VENI έγραψε:

εγω πιστευω πως οι διατροφικες συνηθειες ειναι πολυ σημαντικο πραγμα..

ναι βεβαια απο ολα θα φαει αλλα οταν ερθει η ωρα του...

γιατι να δωσω κρεμα γλυκια απο την στιγμη που τρωει μια χαρα την αγλυκη?

γιατι να δωσω παιδικο γιαουρτακι απ οτην στιγμη που μπορει να φαει το κανονικο?οκ ξινιζεται λιγο αλλα προσθετοντας φυσικο γλυκαντικο(π.χ. μπανανα)μια χαρα το τρωει.

γιατι να μην θελει μετα τα φρουτα που θα του ξινιζουν επειδη του αρεσει πιο πολυ η γευση της μπισκοτοκρεμας π.χ.?

δεν λεω πως τα παιδακια που τρωνε κρεμες δε ντρωνε τα υπολοιπα ετσι? απλα αφου περναει απ οτο χερι μας και μονο ακομα η διατροφη του μωρου γιατι να μην την εχουμε οσο πιο αγνη γινεται?οκ δινω φορμουλα στο μωρο μου, δεν τρελαινομαι γιαυτο αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη.

για το ποια κρεμα θα φαει ή ποιο γιαουρτακι εχω.σιγουρα στο σχολειο και οταν θα συναναστραφει με αλλα παιδακια απο ολα θα φαει, ή σε παιδικα παρτυ αλλα γιατι πρεπει να ειναι στην καθημερινοτητα του?

δεν το κανεις στερημενο το μωρο οταν δεν του μαθαινεις να τρωει καποιες τροφες...

θα του δωσεις απο ολα αλλα στην ωρα τους..

προς θεου ε?και εμεις με κρεμες μεγαλωσαμε αλλα αφου μαθαινουμε καποια πραγματα παραπανω πλεον γιατι να μην τα χρησιμοποιουμε?)

Με καλυψες ΑΠΟΛΥΤΑ!

(βαριεμαι λιγο να γραφω:blush: )

sweetmammy έγραψε:

Αν οι κρεμουλες δεν πρεσεφεραν τιποτα στα παιδια τοτε γιατι τις συστηνουν οι παιδιατροι; γιατι ας πουμε η δικη μου η παιδιατρος μου ειπε να δινω στο παιδι φρεσκα φρουτα και οχι ετοιμη φρουτοκρεμα και για τις κρεμες δεν μου ειπε να τις φτιαχνω μονη μου στο σπιτι; και το 90% των παιδιατρων αυτο κανει... :huh:

Αν δεν του δωσω κρεμουλα τι μπορω να του δωσω; ρυζογαλο; και καθε μερα θα τρωει ρυζογαλο; θα το βαρεθει πιο γρηγορα απ'ολα τ'αλλα... οι κρεμες τουλαχιστον εχουν και μια ποικιλια γευσεων... η μηπως γιαουρτακι; εμενα δεν χορταινει με το γιαουρτι, γιατι το γιαουρτι ειναι επιδορπιο δεν ειναι γευμα...

θΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΑΠΌΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Επειδη δουλεύω σε παραφαρμακευτική εταιρεία και έχω να κάνω με γιατρούς και επειδή πολλές φορές πολλές απο εσάς μιλάτε για το θέμα των χρηματισμών...ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...οκ υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που θυσιάζουν τα πάντα για το χρήμα (βασικά δεν είναι χρήμα να σας πω ειναι ταξίδια!!!!) και περα απο αυτο υπαρχει και η κριση !!!!!!!:blink: πια !δεν δωροδοκουνται τόσο!!!!

Σε καμία περιπτωση οι γιατροί δε συστηνουν προϊόντα ακαταλληλα ή αχρηστα ή δεν ξερω εγω τι γιατι πηγαν ενα ταξιδι...στο κατω ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΩΝΟΝΤΑΙ να το κανουν ασχετα με τη δωροδοκια...αν θελουν το κανουν... και αν δουν οτι κατι τους καλυπτει!!!!!!!αυτα με αυτο το κομμάτι!

Τα παιδιά όντως βαριούνται τα ιδια και τα ίδια...και στο κάτω κάτω δεν τους στερέίς όλα τα υπολοιπα ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ!!Μιλάμε για 1 γευμα απο τα 6 που κανει εμενα προσωπικα ο Αγγελος...!!!!

όσο για την παχυσαρκία έχω δει παιδά που δεν εχουν φαει ποτε τιποτα και ειναι παχυσαρκα...καποια και μόνο με το γαλα της μαμάς τους ...είναι άλλο θεμα αυτο -κληρονομικοτητα, γονίδια κτλ)

Και σε καμία περιπτωση δεν θέλω να μιλάμε για βαρεμαρα...!και οτι δίνουμε κρεμα γιατι έιναι εύκολο...??να τη δώσω ! Γιατι ειναι δυσκολο να φτιαξω ρυζογαλο>>? ή τραχανά>>?αλλά οκ εφαγε τραχανα ξανα μανα τραχανα...~!ή το γιαουρτι που αναφερτε μα είναι γευμα το γιαουρτι???εμενα σε μιση ωρα πεινάει...!

Να ξανααναφερω οτι με όλες σας συμφωνω και όλες σωστα τοποθετηκατε ..αυτο που καταλαβα είναι ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ !!!!!ΑΝ ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΌΛΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!!

Αν ακόμη θήλαζα σίγουρα θα προτιμούσα αντι για κρέμα να του δωσω το γάλα μου :woohoo: :woohoo: ή το γάλα μου σε ρυζογαλάκι:silly:

Αφου όμΩς δεν ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ!!!!!και το βραδυ χτυπάμε και τον τραχανα μας ή την χυλοπιτιτσα μας!!!

Αμαν πια κακες οι κρεμες λες και τους δίνουμε σκουπιδια !:kiss: Καλά δε λέω βρε Μαγδα που σε έχω σύμμαχο!!!!!!

Υγ : η παιδίατρος μου ειπε να του δίνω όσο μπορώ ακόμη και όταν μεγαλώσει ...καλύτερα η κρέμα παρα όλα τα υπολοιπα που σε λίγο θα σκασουν μύτη καθως μεγαλώνει...και τα οποια θα ζηταει αλλα δεν θα μου συνεστηνε να φαει..εκείνη!

Εγώ Κάσση είχα δώσει κρέμα με δημητριακά στον γιο μου τώρα στην κόρη μου δεν έχω δώσει ακόμη και δεν θα δώσω, καθότι ακολουθώ τελείως διαφορετική διατροφή από εκείνη του γιου μου.................

6 γεύματα τρώει ο γιος σου??? καλά τι ώρα κοιμάται το βράδυ? πώς βγαίνουν τα 6?!! :ohmy:

Κορίτσια επειδή τη Δευτέρα αρχίζουμε κι εμείς ρυζάλευρο βανίλια, μπορείτε να μου πείτε πώς μπορώ να τη φτιάξω μόνη μου;;;;

Ο γιατρός της μικρούλας μου δεν είναι και πολύ φαν της κρέμας, αλλά κάθε φορά που ερχόταν τον ρωτούσα πότε θα φάμε κρέμα κλπ κι έτσι μου είπε να αρχίσω ρυζάλευρο και τον άλλο μηνα φρουτόκρεμα..

Όταν τον ρώτησα τί θα κάνω αν δεν τρώει το ρυζάλευρο, πολύ χαλαρά μου απάντησε: "Κανένα πρόβλημα αν δεν τρώει..Θα της δίνεις μόνο γαλατάκι!!!!!"...

Βρε κορίτσια πείτε μου...Πώς φτιάχνεται;;;;Αν δω ότι είναι εύκολο, να φτιάχνω μόνη μου..Αν και δε μαγειρεύω και καλά, αλλά για το μωράκι μου να προσπαθήσω..

όσο για φρουτόκρεμες, όταν πρώτα ο Θεός θα αρχίσουμε, θα αγοράζω μόνο βιολογικά και θα τη φτιάχνω μόνη μου...

Περιμένω συνταγές για ρυζάλευρο βανίλια....:laugh: :laugh:

Φιλιά!!!!!!

mpempoula16 έγραψε:

Κορίτσια επειδή τη Δευτέρα αρχίζουμε κι εμείς ρυζάλευρο βανίλια, μπορείτε να μου πείτε πώς μπορώ να τη φτιάξω μόνη μου;;;;

Νομιζω οτι ο γιατρος σου εχει δικιο, ειναι μικρουλα η κορη σου ακομη.:)

Οσο για το πως μπορεις να φτιαξεις μονη σου κρεμα ρυζαλευρο δεν ξερω να σου πω αλλα νομιζω οτι ολες οι συνταγες γινονται με φρεσκο γαλα ενω εσεις πινετε ακομη σκονη οποτε δεν ειμαι σιγουρη κατα ποσο ειναι "ασφαλες" να της δωσεις τετοια κρεμα. Γιατι δεν περιμενεις αλλο ενα μηνα κ μετα να της αρχισεις κατευθειαν τα φρεσκα φρουτα;

μα καλα λαλα μου εκτος απο λαχανικα δεν τρωει τιποτε αλλο το παιδακι σου? δεν πειναει δεν θα βαρεθει να τρωει συνεχεια βραστα λαχανικα? σορυ για την ερωτηση απορια μου ειναι

και εγω το απογευμα του δινω φαγητο οτι τρωει το μεσημερι αλλα εναλλασω για να μην βαριεται τις γευσεις

Μπεμπουλη γιατι να βαρεθει ? Καθε μερα μαγειρευω διαφορετικό φαγητο . Σημερα εκανα κιμα ρολο γεμιστο με ...λαχανικά ! :laugh: Τελειο εγινε!

Για συνοδευτικό ειχα πατατες βραστές , μπροκολο και σαλάτα μαρουλι .

Βεβαια εμενα δεν τρωει ουτε εφαγε ποτε αλεσμένο φαγητο . Της βαζω σε δισκο διαφορα λαχανικα ωμά ή βραστά (φασολάκια , κολοκύθα , καροτα , μπροκολο κλπ) οτι εχω καθε φορα , κανα κομμάτι τυράκι και οτι θέλει τρωει . Το καλο κακο ειναι οτι τρωει λιγο και πολλεεες φορες ολη μερα .

Πολλες φορες αυτα τα ανακατεύω με αναποφλοιωτο ρύζι ή κεχρί . Επισης τις δινω συχνά οσπρια με σπανάκι ή αβοκάντο ... Υπάρχουν παρα πολλες ιδες για υγιεινα φαγητα .

Lala μου εσύ πού τη θήλαζες αποκλειστικά την κορούλα σου πότε ξεκινήσατε φαγητό;;;Πώς έτρωγε όταν ήταν μωρούλι κανονικά φαγητά;;;Εννοώ μη αλεσμένα;;;Εγώ τώρα που θα ξεκινήσω κρέμα φοβάμαι μήπως μου πνιγεί...Επειδή έχει συνηθίσει 5 μήνες μόνο με γάλα..

LaLa έγραψε:

Μπεμπουλη γιατι να βαρεθει ? Καθε μερα μαγειρευω διαφορετικό φαγητο . Σημερα εκανα κιμα ρολο γεμιστο με ...λαχανικά ! :laugh: Τελειο εγινε!

Για συνοδευτικό ειχα πατατες βραστές , μπροκολο και σαλάτα μαρουλι .

Βεβαια εμενα δεν τρωει ουτε εφαγε ποτε αλεσμένο φαγητο . Της βαζω σε δισκο διαφορα λαχανικα ωμά ή βραστά (φασολάκια , κολοκύθα , καροτα , μπροκολο κλπ) οτι εχω καθε φορα , κανα κομμάτι τυράκι και οτι θέλει τρωει . Το καλο κακο ειναι οτι τρωει λιγο και πολλεεες φορες ολη μερα .

Πολλες φορες αυτα τα ανακατεύω με αναποφλοιωτο ρύζι ή κεχρί . Επισης τις δινω συχνά οσπρια με σπανάκι ή αβοκάντο ... Υπάρχουν παρα πολλες ιδες για υγιεινα φαγητα .

τσ τσ..μου ανοιξες την ορεξη :P

νομιζω για να φαει ενα παιδι μη αλεσμενο φαγητο ειναι να εχει δοντια αλλιως ειναι πολυ επικυνδυνο να πνιγει εδω εμενα ο δικος μου που εχει 4 δοντια καμια φορα κοβει μεγαλο κομματι απο το ψωμι η το μπισκοτο και του καθεται καλο ειναι στην εναρξη των τροφων να ειναι αλεσμενα εξαλλου δεν ξερουν καν να μασανε μην τα μεγαλωσουμε και πριν την ωρα τους ε???χιχιχι

εκτος αν δεν τα αλεθεις αλλα τα λιωνεις με το πιρουνακι αλλα και εκει τι να πω ειναι πως το σκευτεται κανεις αλλα και στο καθε παιδι εμενα τωρα αρχιζει να τρωει οχι πολυ αλεσμενα φαγητα και ελπιζω σε κανα μηνα και κατι να του τα δινω πατημενα με το πιρουνακι(λογω του στομαχιου του παντα )

mpempoula16 έγραψε:

Lala μου εσύ πού τη θήλαζες αποκλειστικά την κορούλα σου πότε ξεκινήσατε φαγητό;;;Πώς έτρωγε όταν ήταν μωρούλι κανονικά φαγητά;;;Εννοώ μη αλεσμένα;;;Εγώ τώρα που θα ξεκινήσω κρέμα φοβάμαι μήπως μου πνιγεί...Επειδή έχει συνηθίσει 5 μήνες μόνο με γάλα..

Μπεμπούλα εγω ξεκίνησα μολις εκλεισε τον 6ο μηνα με φρούτα . Εφαγα αρκετες φρουτοκρεμες εκεινο το διαστημα δεν μπορω να πω :laugh:

Δεν ετρωγε με τιποτα το εφτυνε και κραταγε το κουταλάκι στο στομα . Ετσι της εδωσα και γω ολοκληρο το αχλάδι να δαγκωσει και το δαγκωσε!:silly: Κατάλαβα οτι την αηδιαζει η λιωμένη τροφη και προτιμά μικρά κομματάκια . Επαιρνα ωριμα φρούτα και τα λαχανικά τα εκοβα κομματακια . Το κρέας το εκοβα σε ίνες ή προτιμουσα τον κιμα που τον ζυμωνα με λαχανικά και της το εδινα σε μικρες μπαλίτσες .

Κοιταζα ενα βιντεο τις προαλλες που τρωμε ολοι μαζι (ειναι και η μαμα μου μαζι μας ) κοτοπουλο με πατάτες στο φουρνο . Εχει ορμησει στο πιατο μου και περιμενε να της δωσω κομματια κοτοπουλο . Τα κατέβαζε με τη μια και φωναζε για να της δωσω και αλλο!

Ηταν 8 μηνων τοτε !

Βεβαια εμενα δεν ετρωγε κανονικα . Μπορει τη μια μερα να ετρωγε και για 10 μερες να το σφράγιζε . Δεν πιεσα ποτε , ακομα και τωρα οποτε θελει τρωει οποτε δεν εχει ορεξη δεν τρωει .

Μετα τον 4ο μηνα θεωρητικα τα μωρα ειναι ετοιμα για τροφες . Το εντερακι τους εχει ωριμασει και μπορει να μεταβολίσει και τις υπολοιπες τροφες εκτος την λακτοζη και ο λαιμος τους ειναι ικανος να καταπιει . Καλο ειναι οι τροφες να μπαινουν στον 6ο μηνα και να μην βιαζομαστε να φανε τα μωρά μας .

Εγω θα σε συμβουλευα να περιμενεις λιγο ακομα και να μην δωσεις για πρωτη τροφη την κρεμα . Να ξεκινησεις με φρεσκα φρουτάκια για να του δωσουν βιταμίνες . Μην βιάζεσαι θα τρωει για μια ζωή !!!

Οταν ξεκινήσαμε φαγητό ειχε 4 δοντια και σημερα εχει 14 !! :woohoo:

Μπεμπουλης που να δεις τι εγινε το καλοκαιρι με τον πεθερό μου . Δεν με αφηνε να της δινω σταφύλι γιατι θα πνιγει λεει !!!

Πρεπει να σεβομαστε το καθε μωρό και να ακολουθούμε τις ανάγκες του . Εμενα 11 μηνων απο το κεράσι μου εδωσε στο χερι το κουκουτσι και εφαγε το υπολοιπο ! Το σταφύλι το δαγκώνει πολυ ομορφα και καταπινει πολυ προσεχτικα αν και τελευταια κανει κατι τεράστιες μπουκιες που ο αντρας μου λιποθυμάει !

Εγω ειμαι πιο χαλαρή και δεν φοβαμαι . Ξερω πως ειναι μωρο που "ξερει τι κανει" . Της εχω εμπιστοσύνη στο φαγητό και δεν μπορω να κρατω πισω το μωρο μου γιατι ο αντρας μου ή ο πεθερος μου φοβουνται .

Φυσικά και δεν την πιεζω εγω να φαει "σαν μεγάλος" αλλα αυτο θελει απο μονη της . Να σας πω και κατι ? Ταισα το μωρο μια φιλης μου λιωμένη φρουτόκρεμα το καλοκαιρι και μου φανηκε τοσο περιεργο ..δεν ηξερα τι πρεπει να κανω :blush:

ΒΡΕ ΛΑΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ? ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΔΙΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΞΕΧΩΡΗΣΤΑ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ. ΕΣΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ ΞΕΧΩΡΗΣΤΑ Η ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου!!  Δυστυχώς είχα και εγώ κάποια νέα που με πανικοβαλαν τη παρασκευή στο γιατρό άσχετα με τις αντιστάσεις στις μητριαιες.. για αυτό και χάθηκα λίγο.. είμαι στο τρέξιμο όλη την εβδομάδα μιλώντας με επαγγελματίες υγείας ψάχνοντας λύσεις.. που πιστεύω να πάνε όλα καλά τώρα, θα δείξει όμως πως θα πάει και τι θα γίνει... Δεν είμαι έτοιμη να το συζητήσω ακόμα... Διαβάζοντας και κάποια δικά σας νέα άλλο τόσο εκνευρίζομαι με τους γιατρούς που υπάρχουν εκεί έξω... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο καθώς δεν θέλω να στεναχωρήσω και καμιά σας.. ας γεννησουμε όλες με το καλό να πάνε όλα κατ'ευχήν για όλες μας, να κρατήσουμε υγιή μωράκια στην αγκαλιά μας και τότε θα είμαι χείμαρρος.. Να σας πω όμως ότι η μικρούλα μας είναι μια χαρά, επανέλαβα και το Doppler, μίλησα και με αγγειολογο.. τσάμπα ανησύχησα.. όλα καλά! 2.200kg και 0,570 η αριστερή μητριαια και 0,600+ η δεξιά.. κατά μέσο όρο δηλαδή γιατί τις μετρήσαμε καμία 10αρια φορές τουλάχιστον.. Τη Τρίτη που μας πέρασε έκανα και καρδιοτοκογραφημα, όλα καλά, 25/11 έχουμε πάλι καρδιοτοκογραφημα και υπέρηχο.. και αρχές Δεκέμβρη ξανά υπέρηχο..  @MarMar90 μου είδα και τα δικά σου νέα.. τα κορίτσια με κάλυψαν πλήρως.. θα πω μόνο ότι λυπάμαι για το γιατρό σας και για αυτό που σας κάνει ψυχολογικά τώρα στο τέλος.. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί δε θα σταματήσω να βρίζω μέχρι αύριο..!! Βέβαια τα έχω μαζεμένα και από τον δικό μου... Anyway..! Σήμερα δεν έχεις το δεύτερο Doppler;; Περιμένω να διαβάσω νέα σου!!! Ευχαριστώ και για τη σκέψη κοριτσάκι μου..! ❤️❤️❤️
    • Ίσως να φταίει κ το τρελό άγχος για τα πάντα γιατί οι εξετ΄ασεις πάντα βγαίνουν οκ. Ξέρω θα σας φαίνεται πολύ κουλό να μην έβρισκαν κάτι αλλά το έχω αποδεχθεί τόσα χρόνια, στην αρχή ένιωθα πολύ μειονεκτικά ΄΄οντας στην εφηβεία. Κ όταν έμεινα έγκυος κ εκείνο τον κύκλο είχα ενδιάμεσα αιμορραγία κ δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε την 1η μέρα περιόδου!!!  
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι ❤️ Για όλες μας πιστεύω ότι το έχουμε! η @_piripiri_ έκανε ήδη την αρχή! Για τη θέση απ'ό,τι κατάλαβα είναι το κεφάλι μεν προς τα κάτω αλλά λίγο πλάγια, δεν έχει αρχίσει να κατεβαίνει στη λεκάνη. Δεν βιάζεται όμως ο γιατρός, θα αρχίσουμε να το κοιτάμε από το επόμενο ραντεβού που είναι σε 2 εβδομάδες νομίζω   
    • 2,5 κιλάκια πλασματάκι 😍 Μπράβο βρε κορίτσι μου! Πολύ πολύ χαρούμενα τα νέα σου!! Έχει πάρει και σωστή θέση με το κεφαλάκι;;; Μου αρέσει πολύ και η αισιοδοξία σου καθώς πλησιάζει η ΠΗΤ. Να μείνεις έτσι μέχρι να κρατήσεις την μπουμπού στην αγκαλιά σου!!!❤️💗❤️
    • @Diwni Πιο παλιά ήταν ΄έτσι κ το είχα αποδεχθεί κ έπαιρνα αντισυλληπτικά για να φτιάξει. Μετά την αποβολή (Μάρτιος 2023) άλλαξε ο κύκλος κ έγινε μεγάλος που είναι το κλασσικό για ΣΠΩ. Τώρα πρώτη φορά γίνεται αλλά δεν έχω κανένα κουρ΄άγιο να ασχοληθώ απλά αφήνω να περάσει, κουράστηκα να τρέχω στους γιατρούς κ η απάντηση να είναι ναι είσαι η εξαίρεση κ πάρε χάπια για μια ζω΄η. @Elli13 Δεν βρήκα ωορρηξία κ σταμάτησα τα τεστ απ'τη στιγμή που έχω φουλ αίμα Δεν πειράζει πάμε για τον Δεκέμβριο, ίσως μας το φέρει ο Αϊ Βασίλης το μωράκι ☺️ Γενικά στο θέμα περιόδου τρέχω από τότε που μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος κ απλά ακούω συνέχεια είσαι η εξαίρεση κ έτσι λειτουργ΄εί ο κύκλος σου. Παλιά δεν με πείραζε γτ δεν προσπαθούσαμε για παιδιά
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...