Μετάβαση σε περιεχόμενο

βρεφικος σταθμος

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

η μικρή μου είναι 7 μηνών, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την στείλω τον επόμενο μήνα σε βρεφικό σταθμό.

Πήγα κοίταξα τους χώρους, μίλησα με τις κοπέλες, είδα τι φαγητά δίνουν στα μωρά και έμεινα πολύ ικανοποιημένη απο όλες τις απόψεις.

Βοήθεια απο γονείς έχω, αλλά δεν θέλω να αφήνω την μικρή μου σε εκείνους, πείτε με υστερικιά, πείτε με ότι θέλετε, αλλά προτιμώ να την φροντίζουν οι επαγγελματίες παρά η γιαγιά κ ο παππούς που κάνουν ότι θεωρούν εκείνοι καλύτερο και ας τους έχω πει πως θέλω να φέρονται στην μικρή. Κάνουν δηλαδή του κεφαλιού τους. Και την κακομαθαίνουν απίστευτα...

Θέλω η μικρή να είναι κοινωνική και να μάθει να παίζει με τα άλλα παιδάκια και με όλα τα θετικά φυσικά που υπάρχουν σε ένα βρεφικό σταθμό. Φυσικά δεν πετάω στα σύννεφα, ξέρω και τα αρνητικά του παιδικού σταθμού, όπως πχ τις ιώσεις και αυτά αλλά λέω να το κάνω, και στα δύσκολα την αφήνω στους παππούδες, πχ αν κρυώσει.

Η πρώτη της εντύπωση ήταν καλή, κάτσαμε δυο ώρες και δεν γκρίνιαξε καθόλου, έπαιζε με τα παιχνιδάκια της, γέλασε κ έκανε χαρούλες στις κοπέλες και φεύγοντας τις κούνησε κ το χέρι, κάτι ανάμεσα σε κούπεπε και γεια!!! :laugh:

Πείτε μου αν θέλετε την δική σας άποψη για το θέμα, σκέφτομαι λάθος πιστεύετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοίτα υστερική δεν είσαι ... προς Θεού ... απλά μήπως θα ήταν καλύτερο να περιμένεις να δεις τι θα γίνει με την γρίπη και να την πας μετά?

Εμένα η παιδίατρος μου είπε ότι από την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία εγώ σταματάω να πηγαίνω super market παιχνιδάδικα και γενικά σε όλους τους κλειστούς χώρους που έχουν κεντρικό κλιματισμό.

ακόμα και οι παππούδες που μας βοηθάνε τώρα θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

η δικιά μου βέβαια είναι 4,5 μηνών.

από εκεί και πέρα η δουλειά μου είναι τέτοια που χρειάζομαι βοήθεια μόνο 3-4 ώρες την ημέρα οπότε τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια θα την έχουν οι παππούδες εναλάξ.

εγω σε παιδικο θα τον παω με την επομενη σεζον (σεπτεμβριο 2010)γιατι δεν εχουμε δημοσιο σταθμο που να παιρνει μωρα κατω των 2 ετων

ευτυχως οι γονεις μου τον προσεχουν οπως κι εγω χωρις να τον κακομαθαινουν χωρις να κανουν του κεφαλιου τους

συμφωνω με την csig για το θεμα της γριπης ακομη και εμενα που ειναι 14 μηνων προληπτικα θα αποφευγει κοινοχρηστους χωρους με παιδακια!!!

αλλα να σε ρωτησω κατι και χωρις παρεξηγηση ετσι φιλικα τελειως δεν ειναι λιγακι ασχημο να ειναι το παιδι στο σταθμο και στα δυσκολα να το εχουν οι παπουδες?? εμενα δεν θα μαρεσε να πηγαινω τον μικρο μου στην μαμα μου μονο στα δυσκολα και οταν πχ θα ειναι κρυωμενος συγνωμη κιολας που ρωταω ετσι? μην με παρεξηγησεις!!

Εμένα είναι 10,5 μηνών και σκέφτομαι για παιδικό, μετά τονχειμώνα (θα είναι 1,5χρ.) και ο μόνος λόγος είναι ότι δεν έχουμε άλλα παιδάκια στην οικογένεια, ούτε στην γειτονιά και δεν ξέρω αν είναι καλό να μεγαλώνει μόνο με μεγάλους. Τι λέτε και εσείς?

Ελένη μου και εμένα με τρομάζει λίγο, αν τον κακομάθουν οι παπούδες του, αλλά τι να κάνουμε...αν το δεις και από την δική τους πλευρά... :)

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΘΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ. ΕΝΑ ΜΩΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΩΡΕ, ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΣΤΕΛΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΓΓΟΝΑΚΙ, ΠΟΣΟ ΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ? ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΗΧΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ! ΑΛΗ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ, ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΒΟΛΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΕΣ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΛΟ Η ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΜΑΜΑ. ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΜΗΝ ΤΟ ΤΥΡΡΑΝΑΣ! ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΖΕΣΤΗ ΑΓΓΑΛΙΤΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΘΑ ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΒΑΒΟΥΡΑ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΩΡΕ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΣΩΣΤΗ.

Ελενακι θα σου απαντησω σαν βρεφοκομος που εχει δουλεψει σε βρεφικο..Καταρχην τα μωρακια σε αυτη την ηλικια που ειναι και η φαση της προσκολλησης αλλα και μεχρι τα 2 1/5-3 χρειαζονται σταθερο περιβαλλον,σταθερα ατομα που το φροντιζουν,και σταθερο προγραμμα φαγητου,υπνου κτλ γιατι ετσι νιωθουν ασφαλεια..δεν εχουν αναγκη τοσο πολυ τη κοινωνικοποιηση και τη συναστροφη με αλλα παιδια της ηλικιας τους..Σε ενα σταθμο στην καλυτερη περιπτωση αν τηρουν το νομο(πραγμα σπανιο..)θα υπαρχουν στο τμημα 6 παιδακια απο 8μηνων μεχρι 2 1/2 χρονων με 2 παιδαγωγους..ειναι λοιπον λογικο οσο κι αν τα αγαπαμε και θελουμε να τα φροντισουμε να βαζουμε προτεραιοτητες πχ οταν ειναι παιδακια που μολις αρχιζουν να περπατανε ειναι λογικο να εχουμε συνεχως τη προσοχη μας επανω τους για να μη γινει κανενα ατυχημα και να αφησουμε λιγο ενα μωρακι 8-9 μηνων που καθεται ησυχο και παιζει και δε μετακινηται..Μετα εσυ και η καθε μαμα εχεις ενα προγραμμα φαγητου και υπνου στο μωρο σου αλλα στο σταθμο δε γινεται να τηρηθει γιατι 1ον ειναι πολλα τα παιδια 2ον υπαρχει φασαρια και αποσπουνται και 3ον οι ασταθμητοι παραγοντες πχ καποιο κλαιει,χτυπησε,κατουρηθηκε,εκανε εμετο,ουρλιαζει κτλ..Συνεπως για να μη μακρηγορω,αν υπαρχουν παππουδες καλυτερα να μενουν μαζι τους εκτως βεβαια αν ειναι ανευθυνοι ή γκαβοι:blink: και κινδυνευει η σωματικη και ψυχικη τους ακεραιοτητα..Οσο για το οτι τα κακομαθαινουν θα συμφωνησω με την Καντινου και θα σου πω οτι τα παιδια ειναι πολυ εξυπνα και ξερουν με ποιον τα παιρνει και μεχρι ποιο σημειο!;) οποτε αν εχεις θεσει εσυ σαφη ορια και κανονες στο σπιτι σου θα τους ακολουθει και οταν πηγαινει στη γιαγια θα ακολουθει τους δικους της..Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι!:)

ελενη στις 5 Οκτωμβρη η Κωνσταντινα μου ξεκιναει σταθμο,θα ειναι 7 μιση μηνων ακριβως,δυστυχως δεν μπορω να κανω διαφορετικα καθοτι η μητερα μου που μενει στην ιδια πολη αρνειται να την κρατησει...εαν δεν εργαζεσαι ή ακομα και εαν εργαζεσαι απο τη στιγμη που εχεις χερια κρατα το παιδι σπιτι....

Γιατι βρε Γιωτακι δε θελει να κρατησει τη μπεμπουλα;;;;Φυσικα αν δεν υπαρχει αλλη λυση δε μπορεις να κανεις αλλιως..Ελπιζω να μη σε αγχωσα Γιωτουλα..:( Τα αγαπαμε πολυ τα μωρακια και κανουμε το καλυτερο δυνατο παντως!:)

εχει διαφορα προβληματα και δεν βασιζεται στον εαυτο της για να την κρατησει,η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να την πιεσω να κανει κατι που θεωρει οτι δεν μπορει...δεν αγχωνομαι ,μολις ανοιξε ενας καινουργιος βρεφονηπιακος κοντα στο σπιτι με αρτιες εγκαταστασεις κ ειναι κ ψειρες με την καθαριοτητα,οποτε καλα θα περασει η μικρη...

Συμφωνω με την Καντινου.

Πιστευω οτι ενα τοσο μικρο παιδακι ειναι καλυτερα να βρισκεται στο σπιτι του, οταν βεβαια υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.

Εγω πριν 10 μερες ξεκινησα δουλεια μετα απο 1,5 χρονο περιπου. Η μικρη μου ειναι 16 μηνων. Με τον αντρα μου αποφασισαμε να την κραταει μισες μερες η πεθερα μου κ μισες η μαμα μου. Θεωρω οτι ειναι πολυ μικρη ακομη για σχολειο κ εφοσον υπαρχουν προθυμες γιαγιαδες σαφως κ θα τις προτιμησω :P .

Νομιζω οτι η καλυτερη ηλικια για τον παιδικο ειναι καπου εκει κοντα στα 3 που το παιδι καταλαβαινει καλα, εχει βγαλει την πανα του, μπορει να παιξει, να εκτονωθει, εχει αναγκη απο παιδακια κτλ.

Ετσι κ αλλιως οι παππουδογιαγιαδες, λογικα, θα τα φροντιζουν καλυτερα ή τουλαχιστον θα τα αγαπανε περισσοτερο απο μια βρεφοκομο που θα εχει καμποσα παιδακια στο τμημα της κ εκ των πραγματων θα αδυνατει να ειναι πανω απο το καθενα (χρησιμη η εμπειρια σου tonia28).

Ευχομαι να επιλεξεις το καλυτερο για το μικρακι σου...:)

Εγώ βρε κορίτσια ξεκινάω δουλειά 1η Οκτώβρη και είμαι μέσα στη στεναχώρια γιατί δεν ξέρω που θα τον αφήσω.Θα είναι 1 χρονών και λίγων ημερών.Αύριο περιμένω αποτελέσματα από τον βρεφικό αν τον πήραν αλλιώς πρέπει να βρω γυναίκα.Οι γονείς μας είναι μακριά αλλά αν είχα να διαλέξω παππούδες ή βρεφικό ασυζητητί τους παππούδες.Δεν νομίζω ότι κάποιος ξένος τον αγαπάει περισσότερο.Συμφωνώ οτι κακομαθαίνει αλλά είναι πολύ μικρός ακόμη μωρέ....Εχει χρόνια μπροστά του για σχολείο..:unsure:

Μπεμπούλης φυσικά και δεν σε παρεξηγώ, αν είναι δυνατόν.

Απλα θεωρώ οτι το παιδί το έκανα για μένα και όχι για να το φορτώσω να το μεγαλώσουν οι παππούδες. Οι παππούδες το βλέπουν συχνά, τους την αφήνω κάποιες ώρες αλλά πιστεύω οτι ο ρόλος τους είναι ως εκεί. Εχουν κ αυτοι προσωπική ζωή.. Αφήστε που στο σπίτι μένουν κ τα δυο μου αδέρφια, 30 χρονών ο καθένας και δεν θα ήθελα να γυρίσουν καμιά μέρα να μου πουν κουβέντα, οτι τους υποχρεώθηκα κιόλας, ούτε είναι ωραίο να θέλουν την ησυχία τους και να έχουν ένα μωρό μέσα στα πόδια τους.

Τώρα σε μια δύσκολη στιγμή, όπως είναι μια ίωση αν θέλουν ας μας στηρίξουν. Ο βρεφικός σταθμός δεν είναι της γειτονιάς, είναι ενός μεγάλου φορέα κ θεωρείται "πρότυπος", στο τμήμα υπάρχουν μωράκια μέχρι 12 μηνών.

Ο άντρας μου συμφωνεί για παιδικό αλλά αν όχι θα μείνει η μικρή εναλλάξ μια στον έναν παππού μία στον άλλον. Είναι τώρα αυτό ωραίο? Δηλ πια ασφάλεια θα αισθάνεται το παιδί όταν τρέχει απο δω κ απο κει? Ποια σιγουρια και ποιά ζεστασιά???

Αφήστε που τα πεθερικά μου ενώ θέλουν να την κρατήσουν έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν το καταλαβαίνουν οτι δεν μπορούν και όλο μπαίνουμε σε φασαρίες με τον άντρα μου για΄τι δεν πάω το παιδί στους γονείς του.

Δεν ξέρω τι να κάνω, σκέφτομαι κ ξανασκέφτομαι το θέμα και λύση δεν έχω βρει :(

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΝΙΑ!

ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ,ΑΥΤΟΝΟΜΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ,ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΑΣΚΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠ[ΑΓΓΕΛΜΑ ΔΕ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ!ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ,ΞΥΠΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.ΑΣΕ ΑΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ...

ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΟΥ ΤΗΝ!

ΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΑΚΟΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ?ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ.ΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ!ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ Η΄ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?????????

ennoeite pws tha simfwnisw me kantinou kai tonia....!!!

einai dynaton na uparxoun pappoudes giagiades kai na thes na to steileis se ena kseno periballon me agnwstes fatses...kai apo metaxeirisi...............!!!!!!!

piges les kai ola wraia...e san ti tha sou elegan!!!!bre eleni mou...

egw kserw oti i frasi.......................

TOU PAIDIOU MOU TO PAIDI DUO FORES PAIDI MOU..............den bgike tyxaia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

xwris pareksigisi i gnwmi mou:)

Ρε κορίτσια,

δεν ξέρω τι κάνουν οι δικοί σας οι γονείς, πάντως οι δικοί μου δεν ακούν λέξη απο όσα τους λέω!!! Θα σας γράψω δυο απλά παραδείγματα να καταλάβετε τι σας λέω!!

1. Τον Αύγουστο τους έλεγα να μην βγάζουν το παιδί το μεσημέρι καθόλου αλλά και τις υπόλοιπες ώρες μόνο με αντιηλιακο και καπέλο!!! Ε δεν πέρναγαν 5 λεπτά, τσουπ το καρότσι έξω μέσα στο καταμεσήμερο χωρίς φυσικά αντιηλιακό και η απάντηση τους??? "Γιατί εσείς που δεν σας βάζαμε πάθατε τίποτα???" :angry:

2.Ο πατέρας μου συνέχεια μου την λέει οτι δένω το παιδί πολύ σφιχτά στο κάθισμα του αυτοκινήτου και να την δένω χαλάρα να μην καταπιέζετε το παιδι!!!! Πως να του έχω εμπιστοσύνη λοιπόν? Και αν την πάει βόλτα χωρίς την άδεια μου κ την δεσει χαλαρά και πατήσει αποτομα φρένο ξέρετε τι θα γίνει?????

Ξέρετε πολύ καλά τι θα γίνει..

Και όλα αυτά και πολλά άλλα...

mporeis omorfa kai wraia na tous peis..............................

kserete kati eimai paralogi..................alla egw eimai i MANA kai etsi thelw na ginontai ta pragmata!!!!!!

kai kalws exeis dikio kai emena me neuriazoun otan den kanoun etsi opws tous ta lew................

exeis tin entiposi omws oti ston statmo me alla tosa paidakia..............tha tirei authn to programma to diko sou????????????????????????????????????????????????????????

λοιπον ο μικρος μου ειναι 15 μηνων.τη δευτερα εχω ραντεβου για την εγγραφη του σε δημοσιο σταθμο.(εχω αποφασισει βεβαια να τον στειλω απο το δεκεμβρη για να περασουν και οι πρωτες ιωσεις.)

οι γιαγιαδες δε μπορουν (η μαμα μου δουλευει ,η πεθερα περα βρεχει:angry: )

να σου πω την μαυρη αληθεια? ποναει η ψυχη μου που θα τον στειλω και αν ειχα την επιλογη των γιαγιαδων δε θα το συζητουσα καν ,κι ας το κακομαθαιναν.

με το γιατρο μας που καναμε προχθες αυτη τη συζητηση μας ειπε οτι η καλυτερη ηλικια ειναι 2 με 3.ειναι πιο ανθεκτικα στις ιωσεις,λογω αντισωματων ,αλλα να μη φτασουμε στο αλλο ακρο να τα στειλουμε πολυ μεγαλα(πχ 5 χρονων )γιατι τοτε αντιμετωπιζουν πιο βαρια τις ιωσεις επειδη ο οργανισμος τους ειναι απροετοιμαστος.

ελπιζω να αποφασισεις το καλυτερο.

jovanna μου καταρχήν δεν πληρώνω στον σταθμό γιατί ο άντρας μου είναι υπάλληλος του φορέα που διατηρεί τον σταθμό για τους εργαζόμενους του, άρα δεν έχουν κανένα λόγο να με πείσουν...

και δεύτερον πήγα αιφνιδιαστικά χωρίς να έχω ειδοποιήσει, και τα είδα με τα μάτια μου αυτά, αίθουσες μακριά η μία απο την άλλη αναλόγως ηλικίας παιδιών, εκείνη την ώρα ήρθε και ενα ημιφορτηγάκι κ έβγαζαν τα φρούτα ολόφρεσκα για να τα πάνε στην κουζίνα και φυσικά ο σταθμός μύριζε μαγειρεμένο φαγητό. Ολα αυτά έγιναν 8 το πρωί προχθές.

Το θέμα δεν είναι όμως ο συγκεκριμένος σταθμός, είναι γενικότερα τι να κάνω με την μικρή. Λέω να έρθει κ ο Οκτ, να γίνουν κ αυτές οι εκλογές :laugh: να δούμε πώς θα εξελιχθεί και το θέμα με την νέα γρίπη και την στέλνω αν όλα είναι οκ

Αμα δω τα δύσκολα θα την σταματήσω και θα την πηγαίνω στους παππούδε, μια στον έναν μια στον αλλον, να πάθει σύγχυση προσωπικότητας...

ΑΧ, ΤΖΟΒΑΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΝΑ" ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ Η ΑΛΛΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΑΠΛΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΕΥΧΑΙΣΑΙ ΝΑ ΠΑΝ ΟΛΛΑ ΚΑΛΑ! ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΗΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ(ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ). ΒΡΕ, ΕΛΕΝΗ, ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Ελενιτσα μαλλον εισαι αποφασισμενη να το πας και αν νομιζεις οτι αυτο ειναι το καλυτερο για τη μικρη σου καλα θα κανεις,αλλα αυτο με τους "προτυπους ιδιοτικους σταθμους"αστο μη το ψαχνεις..

εχω βρεθει σε πολλους και το τι εχουν δει τα ματια μου δε φτανουν 2 σελιδες να τα αναφερω!!και δυστυχως εσεις απο εξω βλεπετε μονο τη βιτρινα...υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις (φανταζομαι..:blink: )

Με τους παππουδες θα συμφωνησω με τη Τζοβανα να τους πεις τι ακριβως θελεις να κανουν να τους το εξηγησεις και να το επιβαλεις!απο τη στιγμη που θελουν να κρατανε το παιδι πρεπει να ακολουθουν τους κανονες αλλα μην εισαι υπερβολικη..δε πειραζει αν του κανουν τα χατηρια ή του δινουν σοκολατες κτλ...με θεματα ασφαλειας ομως να εισαι καθετη γιατι αλλιως πες τους οτι δε θα αισθανεσαι εσυ σιγουρια και δε θα τους το αφηνεις!

ΒΡΕ ΤΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ? ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΝ ΔΕΙ ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΗ ΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΤΡΙΝΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΟΣΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Οχι βρε Ελενη μου ουτε χαρη τους κανουμε ουτε εξυπηρετηση μας κανουν αλλα πολλες φορες καποιοι ειναι πολυ ξεροκεφαλοι και ενω φυσικα δε θελουν το κακο του παιδιου(προς Θεου!) δε λενε να καταλαβουν καποια πραγματα πχ πριν λιγες μερες σκοτωθηκε ενα παιδακι εδω 1 χρονου σε αυτοκ/κο επειδη δε το ειχαν στο καρεκλακι!Δε συνειδητοποιουν τον κινδυνο μεχρι να γινει το κακο..Οταν λοιπον δε σεβονται τους κανονες σου τι κανεις;αφηνεις να βαζουν το παιδι σου σε κινδυνο ή τους τριζεις λιγο τα δοντια;

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΞΕΙΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ. ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΞΕΡΩ. ΠΟΣΟ ΑΝΕΧΤΗΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...