Μετάβαση σε περιεχόμενο

Για οσες αποτυχαμε με τον θηλασμο...

Recommended Posts

Αννιώ έγραψε:

...Κατι που σκεφτομαι εδω και καιρο και το μοιραζομαι.

Αν τελικα εχεις προβληματα οταν γεννας με αλλα ειναι πολυ ευκολο να μην θηλασεις και να τα παιξεις.

Ο θηλασμος για να ειναι πετυχημενος θελει μια ηρεμη οικογενειακη ζωη.

Και εγω δυστυχως απο αυτο δεν ειχα.

Μονο τον αντρα μου ειχα που με λυποταν και με στηριζε.

Και τονα ευχαριστω και τον αγαπω για αυτο που μου εδειχνε ολες τις πρωτες δυσκολες μερες μετα την γεννα.

:blush:

Συγκινηθηκα....

μια αγκαλια ολη δικη σου Αννιω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ.ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Σ ΕΜΕΝΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πω πω βρε Αννιώ πέρασες μεγάλο λούκι!!!:(

Τελικά μου φαίνεται ότι ήταν καλύτερα που τη λοχεία την πέρασα μόνη μου (χωρίς μάνα και πεθερά) και είχα μόνο το mammyland να με καθοδηγεί.

Απ'ότι βλέπω κορίτσια(από τις εμπειρίες σας)όταν υπάρχει περίγυρος λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.:blink: Α πα πα.

Αν και οταν βλεπω θεμα "θηλασμος" στριβω με ελαφρα διοτι συνηθως γινεται της π...ανας ειπα να πω κι εγω την ιστορια μου μιας και ανοικω στη κατηγορια..Εμενα γεννηθηκε στον 9ο αλλα μολις 2500 κιλα και μου τον εβαλαν 2 μερες θερμοκοιτιδα.τη 1η δεν τον εβαλα καθολου στο στηθος αλλα και τη 2η δε μπορουσε να πιασει.Εν τω μεταξυ ο γιατρος μας ειπε να τον βαζω στο στηθος γευμα παρα γευμα επειδη δεν επρεπε να χασει βαρος και λογω ικτερου που παρουσιασε επρεπε να πινει πολυ γαλα για να αποβληθει πιο γρηγορα η χολερυθρινη..μου εδωσαν λοιπον ψευδοθηλες και επιασε αλλα πιπιλουσε λιγη ωρα και μετα τραβιοταν πισω και εκλεγε.Εγω να θελω σα τρελη να το θηλασω και να προσπαθω συνεχεια αλλα τιποτα,εφτασε σε σημειο μολις τον εβαζα στο στηθος να ουλιαζει και να τεντωνεται πισω (γενικοτερα ουρλιαζε μερα νυχτα τους πρωτους μηνες)!Ασε που επινα μονο απο ενα μπιμπερο κι αν του εδινα σε αλλης μαρκας δεν επινε..οποτε στις 20 μερες περιπου σταματησα το θηλασμο αλλα νοικιασα ενα θηλαστρο για 3 μηνες και καθε 3 ωρες αντλουσα ωστε τουλαχιστον να πινει το δικο μου γαλα τα περισσοτερα γευματα.Εννοειται οτι η ψυχολογια μου ηταν στα πατωματα και το με το κλαμα που εριχνα θα εφτανε να σβησουν τις φωτιες του Μαραθωνα...Ελπιζω στο 2ο να τα καταφερω...Α! και ειχα και τη μαμα μου που ηταν μαια να βοηθαει αλλα ....Αυτα εν ολιγης!:)

ας καταθέσω κ εγω την εμπειρία μου απο το θέμα...ανέκαθεν είχα μεγάλο στήθος..όταν γεννηθηκε η μικρή λοιπόν είχα τέτοιο πρήξιμο και αύξηση μεγέθους που ειλικρινά ηταν πολύ αβολο..οι άλλοι μπορεί να αστειεύονταν, και καλά Πάμελα η δικιά σου, τι γάλα θα έχει να πίνει το μωρό και τέτοια...στο μαιευτήριο, δεν βολευομουν καθόλου, δεν μπορουσα να ακουμπτήσω το μωρό πάνω μου απο τα ράμματα της καισαρικής, δεν βολευομουν να κοιμηθω καλά τα βράδυα...ευτυχως οι μαιες ήταν άψογες και με βοήθησαν πολύ ( κάποια μου είπε συγχαρητήρια για το στήθος σας και την κοίταξα με γουρλωμένα μάτια..) και η μικρή επιανε δεν μπορώ να πω...

μετά στο σπίτι, τα πράγματα καλυτέρεψαν καπως μετα τις σαραντα ημερες, τουλάχιστον αρχισα να κοιμάμαι τα βραδυα και να μπορώ να βάζω το μωρό σωστά, να ακουμπάει επάνω μου ( γιατί δεν έιχα δοκιμάσει νωρίτερα την ξαπλωτη στάση? οέο ε, γιατί ? ) αλλά κάθε πρωί που σηκωνόμουν...τίγκα και τα δύο στήθη, να μην ξέρω που να την πρωτοβάλω, να τρέχουν παντού τα γάλατα, χαμός τρελλός...μπορεί να είχα και υπερπαραγωγή δεν ξέρω...το άγχος μου βέβαια ήταν το πόσο τρώει και ποσο βαρος παίρνει...γυρω στα 700 γραμμάρια καθε μηνα ηταν τελικα, που ο παιδίατρος το βρήκε φυσιολογικό, οποτε δεν πηραμε συμπλήρωμα...είχα ομως κουραστεί και με τα τόσα χάπια (παρε το πρωί του θυρεοειδή, περιμένε 4 ώρες να πάρεις το σίδηρο που πρεπει να μην έχεις φάει πρωτα και μετά να περάσει τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να ξαναφάς, περιμένε μετά τουλάχιστον πεντε ώρες να παρεις και το ασβέστιο...) στο τελος τα σταμάτησα μόνη μου, μονο του θυροειδή επινα και θα πινω...

καποια στιγμη άρχισε ν ανοιγει η μυτη μου κατά την διάρκεια του θηλασμου, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί...θεωρώ δεν ήταν σημαντικό αφού μετά απο καποιες μέρες σταμάτησε μόνο του...καποια αλλη στιγμη δεν ξερω τι είχα παθει ειχα 39 πυρετό 3 μερες ( οχι πονο στο στηθος) και θηλαζα κανονικά παρ οτι ημουν να πεσω κατω απ την αδυναμία, μετά η μπέμπα μου μάτωσε την δεξια θηλη, μου κανει κ ενα εμετο με αίμα και τρελλαίνομαι...παίρνω τελικά θηλαστρο που χρησιμοποιώ περιστασιακα και τώρα...

αποφασισα να την δωσω οσο έχω μέχρι και τον 7ο μηνα..οταν αρχισει πληρη διατροφή οποτε το γαλα της θα ειναι πρωί και βράδυ μονο, θα το κόψω...

δεν ειναι ευκολη υποθεση ο θηλασμός, κ ας κάνει τόσο καλό στα μωρά...μπράβο σε οσες θηλασαν και θηλαζουν ακόμα...αλλά και σε εκείνες που προσπαθησαν και δεν τα κατάφεραν...όλες ειμαστε καλές μανούλες και προσπαθουμε το καλυτερο για τα παιδιά μας...

τα φιλιά μου

Kalhmera k apo mena.Koritsakia mou egw thilazw akoma,prospathw dld.

Na sas pw ti ginete me emas.Exw prowra didyma pou emeinan ena mhna sthn entatikh.Oso gala eixa to evgaza me thilastro k to phgaina ekei.Den eftane vevaia k gia ta dyo mwra k edeinan k symplhrwma.

Otan erxetai h agia auth mera k phra ta mwra spiti fwnaksa paidiatro k mou eipe na ta vazw sto stithws k meta symplhrwma.

Ola kala mexri prin mia vdomada.Ela omws pou kanoniza xwris ton ksenodoxo.

O mpemphs mou exei gastrooisofagikh pallindromhsh k einai para poly lemargos.Proeidopoihtiko klama de rixnei otan peinaw,kateuthian th strigklia se kapoia fash kovete k h fwnh tou.Sto stithos den hremei,ton vazw kathe fora pou klaiei alla tpt.Kathotan mono otan de phnage k htan hremos!KOULO E?!De tha to exete ksanakousei auto.

E loipon na prospathw na ton valw na faei k na strigklizei.E k sto telos katalhgoume mono se kseno.

Otan tyxainei na mhn ton vazw sto sthithos k tyxainei na mh kathete k h mpempa to stithos mou ponaei poly.

Exw apogoitheutei.Ola swsta ta kanw,ti ftaiei.

O antras mou htan poly peiestikos k thetikos na vazw ta mwra sto stithos apthn arxh k shmera mou eipe:Ti kathesai k prospatheis afou vlepeis ourliazei.

Mou eipe epishs se vlepw na pairneis xapia gia na kopei to gala.

Den eimai katholou aisiodoksh afou akomh k o antras mou eipe gia xapia!

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ.ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΕ ΣΤΗΘΟΣ.ΝΕΥΡΙΑΖΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ.ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΑ.ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ.ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΤΡΩΣΕΙ.ΤΡΕΛΟΣ ΠΟΝΟΣ.ΝΑ ΒΑΖΩ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΡΤΡΟ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΙΑΝΕΙ.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΧΑΛΙΑ .ΝΑ ΜΗ ΜΑΚΡΙΓΟΡΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΧΑΠΙΑ ΤΗ 15η ΜΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΠΙΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ.Η ΠΛΑΚΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΔΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΞΕΦΗΓΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕ ΘΗΛΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.:blink:

ΣΗΑΜΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΗΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ.

pantos prepei na paizei rolo k to megethos tou morou,tora pou ta thumamai ,mou fainontane polu varia (sxedon 4 kila) k den mporousa na vro thesi gia na piasei stithos,afti tin allagi de apo kanape krevati karekla xoris mpratsa ,na me kovontai ta xeria,dn skeftika katholou na paro ena maksilari thulasmou,k i xazi afou den exo roga katholou,dn skeftika na tin vgazo me to thulastro k meta na vazo to moro,gt stin poreia pou to dokimasa epiase to moro kala alla eixa sunithisei to mpimpero k sunexisa me to thulastro....

Elena333f έγραψε:

Kalhmera k apo mena.Koritsakia mou egw thilazw akoma,prospathw dld.

Na sas pw ti ginete me emas.Exw prowra didyma pou emeinan ena mhna sthn entatikh.Oso gala eixa to evgaza me thilastro k to phgaina ekei.Den eftane vevaia k gia ta dyo mwra k edeinan k symplhrwma.

Otan erxetai h agia auth mera k phra ta mwra spiti fwnaksa paidiatro k mou eipe na ta vazw sto stithws k meta symplhrwma.

Ola kala mexri prin mia vdomada.Ela omws pou kanoniza xwris ton ksenodoxo.

O mpemphs mou exei gastrooisofagikh pallindromhsh k einai para poly lemargos.Proeidopoihtiko klama de rixnei otan peinaw,kateuthian th strigklia se kapoia fash kovete k h fwnh tou.Sto stithos den hremei,ton vazw kathe fora pou klaiei alla tpt.Kathotan mono otan de phnage k htan hremos!KOULO E?!De tha to exete ksanakousei auto.

E loipon na prospathw na ton valw na faei k na strigklizei.E k sto telos katalhgoume mono se kseno.

Otan tyxainei na mhn ton vazw sto sthithos k tyxainei na mh kathete k h mpempa to stithos mou ponaei poly.

Exw apogoitheutei.Ola swsta ta kanw,ti ftaiei.

O antras mou htan poly peiestikos k thetikos na vazw ta mwra sto stithos apthn arxh k shmera mou eipe:Ti kathesai k prospatheis afou vlepeis ourliazei.

Mou eipe epishs se vlepw na pairneis xapia gia na kopei to gala.

Den eimai katholou aisiodoksh afou akomh k o antras mou eipe gia xapia!

elena akrivos etsiitan k i kori mou ,kammia proeidopoiisi ourliaze kateutheian k apo ta neura tis dn epiane oute to mpoukali , o antras sou kalo tha itan na se stirizei stin prospatheia pou katavaleis ,

thelei stiriksi ,ego den eixa ,sto mina pano pira xapia ,to metaniosa k to metaniono kathe mera,stin teliki min to koveis akoma k an den ftanei g ta 2 morakia ,kalutera na pinoun k diko sou (eite stithos eite me mpimpero) para katholou, sto leo ego pou stamatisa to thulasmo gt dn eperne varos g na anakalupsoume ligous mines meta oti oute me ti skoni pernei dioti einai to skari tis tetoio...

Η ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ... ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ...ΚΑΠΟΙΕΣ

ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ

ΟΧΙ !!! ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΝΩΣΗΣ...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ

ΛΑΙΜΑΡΓΟ...ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟΤΕ (ΤΩΡΑ

ΑΛΛΑΞΑ)ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ!!!

Ε ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΣΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΖΕ

ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΕΤΣΙ...

ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ !!!;)

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ... ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΓΑΛΩ

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΕΙ!!!ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ ΠΟΛΥ !!!

Ελενα αν θελεις ανοιξε νεο θεμα με την περιπτωση σας μηπως μπορεσουμε να σε βοηθήσουμε . Τα χαπια δεν ειναι λύση , μπορεις αν θέλεις να σταματήσεις να θηλάζεις χωρις χαπια .

Αν το μωρο σου εχει ΓΟΠ το καλύτερο που εχεις ειναι να το θηλάζεις ... Με λιγη βοηθεια ολα θα πανε καλα :)

Κορίτσια κακά τα ψέματα. Διαβάζω τόση ώρα τα τολμώ να πω πως ο χειρότερος εχθρός είναι ότι είμαστε συνήθως πρωτάρες.Και το άγχος του πρωτάρη μας κυνηγά. Ότι κι αν έχουμε διαβάσει, όσο κι αν έχουμε ενημερωθεί επί του θέμτατος στην πράξη τα ξεχνάμε. Όλα αυτά που είπατε είναι προβλήματα, σίγουρα. Όμως αντιμετωπίζοναι όταν είσαι ήρεμος μέσα σου και χαλαρός..καλά..έως ένα σημείο. Γιατί θα σας πω κάτι..κι εγώ τα πέρασα όλα αυτά. Όλα, εκτός βέβαια από μαστίτιδα. Πληγωμένες θηλές..κούραση απίστευτη..τα νεύρα μου τεντωμένα και ενίοτε σπάσμένα! Πόνους, ταλαιπωρία..επίπεδες θηλές...και..και...Όμως δεν ξέρω τιήταν αυτό που με έκανε να συνεχισω..πραγματικά!! Ίσως το ότι η λέξη <<συμπλήρωμα>> στο μυαλό μου ήταν κάτι που δεν ήθελα να αγγίξω;; Μπορεί..αν και έδωσα ένα βράδυ ξένο και το μετάνοιωσα..έφτασα δηλαδή και εκεί..Δεν ξέρω τι με έκανε να συνεχίσω..κι έτσι έκλεισα ένα χρόνο.

Τι θέλω να πω..για οσες ετοιμάζονται για το πρώτο τους μωράκι ή και για το δευτερο, τρίτο..τέταρτο..να το ξαναδοκιμάσουν! Γιατί πραγματικά κορίτσια όλα αυτά κρατάνε ένα μήνα...το πολύ δύο! Και ξεχάστε ζυγαριές!! Δεν τον ζύγισα ποτέ το γιο μου! Μόνο θήλαζα όποτε έκλαιγε! Τίποτε άλλο! Όλα τα δύσκολα δυστυχώς χριεάζονται και την κατάλληη υποστήριξη του γιατρού αλλά δυστυχώς κάποιοι ...έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους!! Ο καλύτερος σύμβουλος πλέον για έναν πετυχημένο θηλασμό είναι ένα καλό , δοκιμασμένο βιβλίο, υπομονή , επίμονή και ...πολύ μάμμυ!!!χεχχε σίγουρο απότέλεσμα!!!!:)Μην το βάζετε κάτω και μην αφήνετε τις αντιξοότητες να σας νικούν!

εγω ειμαι στην αλλη κατηγορια! σε αυτη που τα καταφεραν!

πολλα απο οσα αναφερθηκαν εδω τα περασα κα εγω! και τους πονους στο στηθος και την μοναδα και το 23,7 ικτερο ,την επιστροφη στην εργασια κ.α! δεν επαθα μαστιτιδα, επαθα ομως γαλακτοκηλη την οποια ξεπεερνω οσο θηλαζω! χρειαζεται θεληση, υπομονη και ηρεμια!

τα δυσκολα ειναι στη αρχη! μετα ειναι ολα παιχνιδι!

οσες δεν τα καταφερατε εχετε μαθει και στα επομενα παιδακια θα το προσπαθησετε ακομα πιο πολυ!

καλες μανες δεν ειναι μονο εκεινες που θηλαζουν!

ειναι ολες!!!!!!!!!!!!!!!!!

και εγώ, δόξα τον Θεό, τα κατάφερα και με τα 2 παιδιά αλλά για όσες απογοητεύονται όταν αποκτούν μαστίτιδα ή κατεστραμένες θηλές θα ήθελα να τις παραπέμψω στο μέλος ΑthinaK (αν μου επιτρέπει η ίδια), η οποία πέρασε 4 μαστίτιδες και δύσκολες στιγμές από το οικογενειακό της περιβάλλον ωστόσο δεν σταμάτησε και συνέχισε να θηλάζει την μικρή της μέχρι και......τώρα ίσως -δεν ξέρω-που είναι 6,5 μηνών.

άσχετο με το θέμα: Marga πού το βρήκες αυτό το ωραίο που έχεις σαν τικεράκι με το παγκάκι και το άλμπουμ? :woohoo: είναι τέλειο!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...