Μετάβαση σε περιεχόμενο

Όχι στους τηλεθεατές από κούνια

SOFIAEVA

Recommended Posts

Εμενα ο μεγαλος βλεπει φανατικα moto gp και f1!!Μιλαμε για αφοσιωση,οχι αστεια!!Δεν μπορω να κανω τιποτα για αυτο βεβαια....εχει μανια με μηχανες και αμαξια....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Εμενα ο μεγαλος βλεπει φανατικα moto gp και f1!!Μιλαμε για αφοσιωση,οχι αστεια!!Δεν μπορω να κανω τιποτα για αυτο βεβαια....εχει μανια με μηχανες και αμαξια....

Κάτια μου αυτό που αναφέρεις είναι γεγονός.Τα περισσότερα χαίρονται με τις διαφημίσεις γιατί συνήθως έχουν και κάποια μουσική.

Αυτό όμως με τη γρήγορη εναλλαγή των εικόνων,δεν τους επιτρεπει να επεξεργάζονται αυτό που βλέπουν και σύμφωνα με έρευνες,γίνονται υπερκινητικά.

Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί αν παρατήσουμε το παιδί 2-3 ώρες μπροστά από την t.v...

Κάτια μου αυτό που αναφέρεις είναι γεγονός.Τα περισσότερα χαίρονται με τις διαφημίσεις γιατί συνήθως έχουν και κάποια μουσική.

Αυτό όμως με τη γρήγορη εναλλαγή των εικόνων,δεν τους επιτρεπει να επεξεργάζονται αυτό που βλέπουν και σύμφωνα με έρευνες,γίνονται υπερκινητικά.

Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί αν παρατήσουμε το παιδί 2-3 ώρες μπροστά από την t.v...

:lol: κι εμενα η μικρη μου (15μηνων) κολλαει και δεν κουνιεται οχι τοσο με τα ζουζουνια οσο με τις διαφημισεις και κυριως με οτι εχει να κανει με ΟΤΕ COSMOTE VODAFONE κλπ. Αλλα ειναι ενας τροπος για να καθεται και λιγο φρονημα γιατι ειναι υπερβολικα ζωηρη.

:lol: κι εμενα η μικρη μου (15μηνων) κολλαει και δεν κουνιεται οχι τοσο με τα ζουζουνια οσο με τις διαφημισεις και κυριως με οτι εχει να κανει με ΟΤΕ COSMOTE VODAFONE κλπ. Αλλα ειναι ενας τροπος για να καθεται και λιγο φρονημα γιατι ειναι υπερβολικα ζωηρη.

Κρατούσα το χειμώνα ένα αγοράκι 2 χρονών, η προηγούμενη babysitter με το που το έπερνε απο τον σταθμο του εβαζε να βλεπει παιδικά κ δεν έπαιζε καθόλου. Οταν αρχισα να το κρατάω εγώ οταν ξυπνούσε αρχιζε να τραγουδάει :

Bob, bob, bob, booooo, boo...

Ηθελε να δει τι λέτε??? Τον Βοb το σφουγκαράκι!!! Φυσικά δεν του έβαζα να δει, προτιμουσα να του βαζω να ακουει παραμυθάκια και να το κυνηγάω γυρω γυρω! Δεν θεωρώ σωστό να βλέπουν τα μικρούλια τηλεόραση...

Κρατούσα το χειμώνα ένα αγοράκι 2 χρονών, η προηγούμενη babysitter με το που το έπερνε απο τον σταθμο του εβαζε να βλεπει παιδικά κ δεν έπαιζε καθόλου. Οταν αρχισα να το κρατάω εγώ οταν ξυπνούσε αρχιζε να τραγουδάει :

Ηθελε να δει τι λέτε??? Τον Βοb το σφουγκαράκι!!! Φυσικά δεν του έβαζα να δει, προτιμουσα να του βαζω να ακουει παραμυθάκια και να το κυνηγάω γυρω γυρω! Δεν θεωρώ σωστό να βλέπουν τα μικρούλια τηλεόραση...

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει και για τα ματάκια τους να βλέπουν πολλή τηλεόραση... Ομολογώ όμως πως μερικές φορές, όταν είναι ανήσυχη η μιρκή και θέλει μόνο αγκαλιά, τη βάζω κι εγώ να δει για να προλάβω να κάνω κάνα φαϊ ή καμιά δουλειά... Κακώς το ξέρω, αλλά κι εγώ δυο χέρια έχω και κανέναν να με βοηθήσει με τις δουλειές... Ο άντρας μου δουλεύει απόγευμα κι έτσι την κρατάμε εναλλάξ. Συνεπώς, το απόγευμα είμαστε οι δυό μας!!! Αν έχει κέφια όλα καλά, αλλά όταν δεν ησυχάζει, της βάζω λίγο τηλεόραση και μάλιστα προτιμά τις διαφημίσεις με έντονη μουσική. Την ώρα εκείνη... σημασία δεν μού δίνει κι έτσι προλαβαίνω κι εγώ να τελειώσω ό,τι κάνω για να ασχοληθώ μαζί της!

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει και για τα ματάκια τους να βλέπουν πολλή τηλεόραση... Ομολογώ όμως πως μερικές φορές, όταν είναι ανήσυχη η μιρκή και θέλει μόνο αγκαλιά, τη βάζω κι εγώ να δει για να προλάβω να κάνω κάνα φαϊ ή καμιά δουλειά... Κακώς το ξέρω, αλλά κι εγώ δυο χέρια έχω και κανέναν να με βοηθήσει με τις δουλειές... Ο άντρας μου δουλεύει απόγευμα κι έτσι την κρατάμε εναλλάξ. Συνεπώς, το απόγευμα είμαστε οι δυό μας!!! Αν έχει κέφια όλα καλά, αλλά όταν δεν ησυχάζει, της βάζω λίγο τηλεόραση και μάλιστα προτιμά τις διαφημίσεις με έντονη μουσική. Την ώρα εκείνη... σημασία δεν μού δίνει κι έτσι προλαβαίνω κι εγώ να τελειώσω ό,τι κάνω για να ασχοληθώ μαζί της!

• 4 weeks later...

Γειά σας κορίτσια μόλις μπήκα στην παρέα σας και ελπίζω να μάθω πολλά από εσας.Έχω και εγώ ένα αγοράκι 17μηνών ο οποίος κολλάει με τις διαφημήσεις και φυσικά με τα ζουζουνια.Πιστευω για μας τις εργαζόμενες μαμαδες οτι είναι ο ευκολος τρόπος για να τα απασχολήσουμε για λίγο για να κάνουμε καμία δουλειά στο σπίτι ή και να χαλαρώσουμε λιγο(κακά τα ψέματα)

Γειά σας κορίτσια μόλις μπήκα στην παρέα σας και ελπίζω να μάθω πολλά από εσας.Έχω και εγώ ένα αγοράκι 17μηνών ο οποίος κολλάει με τις διαφημήσεις και φυσικά με τα ζουζουνια.Πιστευω για μας τις εργαζόμενες μαμαδες οτι είναι ο ευκολος τρόπος για να τα απασχολήσουμε για λίγο για να κάνουμε καμία δουλειά στο σπίτι ή και να χαλαρώσουμε λιγο(κακά τα ψέματα)

• 1 year later...

Γεια σας κορίτσια Είμαι κι εγώ μια μαμα με ενα τριχρονο αγοράκι που ειναι χαρμα οφθαλμων το γλυκουλι μου. Δεν ανοιγα ποτε την τηλεοραση για να παρακολουθει οταν ηταν μικρουλης γιατι φοβομουν να μην εθιστει και δυσκολεψει αργοτερα την ομιλια του οπως εχω διαβασει σε πολλα ιατρικα αρθρα, του διαβαζα πολλα παραμυθια για να ακουει λεξεις, του μιλώ συνέχεια αλλά τιποτα δεν εχει καταφερει ακομα να μιλησει. Εκφραζεται με νοηματα οταν θελει κατι ή με τραβαει για να του δωσω αυτο που θελει δεν ξερω τι να κανω πηγα και σε λογοθεραπευτρια αλλα μου ειπε οτι χαιρει ακρας υγειας και να μην ανησυχω και πως καλο θα ηταν να τον παω σε ενα ωρυλα για να καλυψουμε ολα τα ενδεχομενα, και να τον γραψω αν φυσικα μπορω σε καποιον παιδικο σταθμο για να δω τι εξελιξη θα εχει!!!Αυτά τα λίγα

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...