Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ.ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΤΡΩΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ,ΤΟΝ ΚΑΦΕ,ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ,ΟΣΠΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ.ΤΙ ΑΛΛΟ?ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΕΣ....ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΑ !!!!ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΟΣΧΑΡΙ,ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ,ΣΟΥΠΕΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ....

:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

egw pote den apeklisa kati ,ektos to gala gia merikous mhnes,apo thn diatrofh mou .ola xriazonte ston organismo sou .na trefese ygieina kai me olh thn piokilia .an deis sthn poria oti kati pirazei to mwro tote to kobeis gia ligo diastima .alla den xriazete na to apokliseis apo thn arxh an den to phrazei .egw eida oti ton phraze to gala ebgaze para panw goulies kai to eixa stamatisei elafros gia mhnes .tora to ksana phnw (den zw xoris gala) kai den blepw problhma .

Να σου ζήσει!

Η ποιότητα γάλακτος δεν αλλάζει ότι και αν τρώς εσύ. Το γάλα σου εξακολουθεί να είναι ότι καλύτερο για το μωρό σου. Προσπάθησε να τρώς υγιεινά ωστε να είναι ο δικός σου οργανισμός δυνατός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου ρόλου σου ως θηλάζουσα μητέρα. Το μωράκι σου είναι αρχή και μπορεί να έχει κολικούς όπως είχε και η δικιά μου. Μην αποκλείεις τίποτα απ' τη διατροφή σου απλά αν παρατηρήσεις πως κάτι το ενοχλεί τότε σταμάτησέ το. Η πιο συχνή αλλεργία στα μωράκια είναι το αγελαδινό γάλα. Εγώ προσωπικά είχα παρατηρήσει οτι το πείραζε. Τώρα μετά απο 6 μήνες θηλασμού δεν αποκλείω τίποτα απ' τη διατροφή μου και η μπέμπα είναι μια χαρά. Μπορεί να μην την πείραζε ούτε το αγελαδινό. Οπότε κακώς το είχα κόψει. Ο καφές μπορεί να δημιουργήσει νευρικότητα στο μωρό μπορεί και όχι θα δείς... Εγώ πίνω έναν ελληνικό. Φάε τα πάντα μην περιοριστείς. Απ' ότι είχα διαβάσει στο βιβλίο της Πατσούρου όντως μερικές μητέρες έχουν παρατηρήσει πως όταν τρώνε λάχανο, όσπρια και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι πηράζουν το μωράκι. Πειραματίσου και θα δείς. Οι περιορισμοί χωρίς λόγο μόνο δύσκολη μπορεί να κάνουν τη ζωή μιας θηλάζουσας. Μετά που θα περάσουν οι κολικοί θα χαλαρώσεις και θα τα τρώς όλα!

Εγω τρωω τα παντα και θηλάζω το τρίτο μου παιδι.

Υγιεινή διατροφη έχω πολύ καιρό και χωρις να θηλάζω - χωρις καφέδες (καπου-καπου μια φορα το μηνα αν θελώ), δεν τρώω τιποτα με συντηριτικά, χρώματα και αρώματα, όσο μπορώ τρώω βιολογικά.

Τρώω όλα τα φρουτα και λαχανικά, πίνω πολυ γαλα, κρέας τρώω μια φορά την εβδομάδα (πάντα), ψάρι, κοτόπουλο. Χυμους φρέσκους φτιαχνω. Και όσο θηλάζω πάντα θέλω να τρώω κατι γλυκο - τρώω μέλι, χουρμάδες, μπανάνες πολύ, καμιά σοκολάτα αν θέλω.

Δεν έιχε ποτέ κανένα παιδι κανένα πρόβλημα από κανένα φαγητό!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ! ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΤΡΩΜΕ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΟΥΛΙΝΙ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΧΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΧΙ ΛΑΧΑΝΟ ΟΧΙ ΟΣΠΡΙΑ ΟΧΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΟΧΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΡΩΩ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ. ΑΝΤΕ ΕΣΥ ΝΑ ΣΤΗΛΒΘΕΙΣ ΜΕΤΑ ΛΕΧΩΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ... ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΡΟΣΕΧΑ ΛΙΓΟ ( ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ) Κ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΕΤΡΩΓΑ ΠΟΛΥ ΤΥΡΙ, ΦΕΤΑ, ΓΙΑΟΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΨΗΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΠΙΝΩ (ΝΤΕΚΑΦΕΙΝΕ) ΕΝΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΑΚΙΑ ΕΦΑΓΑ ΚΑΜΠΟΣΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ Κ ΑΠΟ ΟΛΑ !

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΑΤΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ Κ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ. ΠΙΝΕ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ, ΕΓΩ ΚΑΤΕΒΑΖΑ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ( ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ...ΣΑΧΑΡΑ :dry: )

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

• 3 weeks later...

Εμάς μας πειράζουν φαγητα οποσ οσπρια χυμοι κλπ γιατι κανει διάρροια. Διστυχος εμενα μου εχει μεινει δισκιλιοτητα οποτε αστα να πανε.

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Εγώ τρώω τα πάντα και δεν έχω δεί κάποια τροφή να ενοχλεί την μπουμπού μου. Τις πρώτες 40μέρες μόνο μου είχε πεί η παιδίατρος να μην τρώω σε μεγαλες ποσότητες όσπρια, κουνουπίδη και μπρόκολο για τους κολικούς. Σε μικρές ποσότητες όμως έτρωγα.

Το μόνο που αποφεύγω είναι το φαγητό απ' έξω

Αν κάποια τροφή πειράζει το μωρό θα το ανακαλύψεις μόνη σου στην πορεία.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...