Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!

Recommended Posts

να συμπληρώσω ότι και η δική μου τώρα έχει 2-3 μέρες που δεν τρώει όλο το φαγητό της δεν ξέρω γιατί ίσως να μην της αρέσει η μαγειρική μου!!! :laugh :silly: βέβαια δεν έχει και μέτρο σύγκρισης!!!

Της δίνω λίγο νερό στο ενδιάμεσο και συνεχίζω....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κοριτσια εγω εκοβα ενα ενα γευμα απ το στηθος αντικαθιστωντας το με φαγακι.Δηλαδη μολις μπηκε η κρεμα εκοψα το θηλασμο το απογευμα και του εδινε κρεμα τον επομενο μηνα μπηκε το φρουτο οποτε εκοψα το δευτερο πρωινο γαλα και μετα το φαγακι το μεσημερι οποτε μου εμεινε πρωι και βραδυ.Σιγα σιγα εκοβα το στηθοσ και του εδινα ξενο ...

Argi έγραψε:

να συμπληρώσω ότι και η δική μου τώρα έχει 2-3 μέρες που δεν τρώει όλο το φαγητό της δεν ξέρω γιατί ίσως να μην της αρέσει η μαγειρική μου!!! :laugh :silly: βέβαια δεν έχει και μέτρο σύγκρισης!!!

Της δίνω λίγο νερό στο ενδιάμεσο και συνεχίζω....

fusika kai exei metro shgrishs alh geush pernei apo ayta pou trws su mesou tou galaktos ....pio alatismna pio pikantika!!!!:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΑΛΑ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ! ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΙΑΤΑΚΙ ΕΦΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ! ΑΡΤΖΙ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ!

καντινου έγραψε:

ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ 6030 ΚΙΛΑ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΡΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ! Ε, ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΣΚΑΡΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ! ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΛΙΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΣ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΕΙΧΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ! ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΑΡΚΕΤΑ! ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ. ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΩΙ ΒΡΑΔΥ!

Μην νομίζεις που είναι αδύνατη γαυτό!

Εγω στο πρώτο μου παιδι άρχισα τροφές από 4 μην. (ετσι τότε μου είπε γιατρος), στο δέυτερο - απο 6 μην., το τρίτο δεν θέλει να τρώει! Δεν ήθελε να τρώει απο 6 μην, κάθε μέρα τα εφτιαχνα - και τίποτα σχεδον, μετά στους 7 αρχησε να τρώει 4-5 κουταλες και από την κρέμα και από φαγητό και από φρούτα - τίποτα δεν του αρεσει.

Αυτό το παιδι όμως παιρνει πολύ καλά το βάρος και 7 μηνών που δεν έιχε φάει σχεδόν τίποτα εκτός από γάλα - ήταν μιά χαρά!, τα άλλα 2 ήταν αδύνατα! Όλοι που το βλέπουν μου λένε - μπα πως τρέφει γάλα της μάνας! Αλλά και εγώ πίνω πολύ γάλα (τώρο που θηλάζω, δεν έπινα πριν, μου αρέσει και κατσικίσιο!) και ανθότιρο τρώω - δεν ακουγά κανέναν που μου λέγανε που το γάλα προκαλει κολικους στο μωρό - τίποτα δεν προκαλέι!

Αφου το μωράκι σου θέλει να τρώει - να του δείνεις (πριν το θηλάζεις), κάθε παιδί - είναι διαφορετικό!

Όταν θα αρχήσεις δουλειά - μπορείς να θηλάζεις μόνο βράδι και πρωι. Κάποια στιγμη απλά θα ξεχασθει και δεν θα ζητίσει - αν δεν πιέζεις τα παιδια σταματάνε μόνα τους. Δεν έιχα δυσκολίες με τα δικά μου. Το πρώτο θήλαζα 11 μηνες, το δευτερο 14 και το τρίτο - θα δούμε!

Εγω σταμάτησα να τον θηλάζω 10 μηνών και 9 ημερών.Τα θυμάμαι ακριβώς.Τράβηξα δεν ξερω και εγώ τι! Επρεπε λόγω δευτερης εγκυμοσύνης της διαιτας που έκανα λογω αλλεργιας κτλ.Αρχισα να του δίνα απο Οκτώμβρη το neocate μια φορά την ημέρα μια κουταλιά...δεν έπερνε μπιμπερό δεν του έδωσα ποτε τίποτα.Εφτασα στον Ιανουάριο ακομα με την μια κουταλιά...απλά για να είμαι σίγουρι ότι δεν τον πειράζει μην γινόταν τίποτα και θα είχα άγχος με το αίμα στα κακά.Δεν τον πειραζε. Πήγα 14 Ιανουαρίο για δουλειά και τον κράταγε η αδελφή μου και πότε πότε ο άντρας μου...δεν έτρωγε με τίποτα ισα ισα λιγο 8-10 κουταλιτσες φαγητ.όταν με ένλεπε έπεφτε στο στηθος και έτρωγε με τις ώρες. Αυτο συνεχίστικε μέχρι και αρχες Φεβρουαρίου που όταν ξυπνουσε πεινασμένος την νυχτα 5 η ώρα του εφτιαχνα neocate που κυριολεκτικά το τσακιζε γιατι πεινούσε.τελευταίο γάλα θηλασμού ήταν Δευτερα 9 Φεβρουαρίου 20:οο. Ειχα μάθει ότι έιμαι έγκυος και άρχισα utrogestan και δν έκανε να θηλάζω...Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν είχα πρόβλημα ας τον θηλαζα ακόμα αλλά δεν θα έμενα εγκυος γιατι λογω ελλειψη φολικού οξεος ειχε πρόβλημα η μπέμπα και εγινε διακοπή.Ο θηλασμός για μένα ήταν το ποιο εύκολο πράγμα και ας έκανα 7 μηνες ειδική διατροφη.Τωρα αρχισαμε υποαλλεργικο αλλά μάλλον θα ξαναγυρισουμε στο neocate σαν να είδα κάτι σήμερα αλλά δεν είμαι σίγουρι.

Eγώ κορίτσια θηλασα την κόρη μου 3.5 χρόνια ακριβώς!!!!Δεν πάθαμε τίποτα απολύτως κακό και οι δύο. Ίσα- ισα που το χαρήκαμε και δυο πάρα πολύ. Και το παιδάκι γλύτωσε από πολλές ασθένειες, αλεργείες κ.α. Πάντως όποια θέλει βοήθεια για το πως θα εμπεδωθεί και θα συνεχιστεί επιτυχώς ο θηλασμός, που μεταξύ μας θέλει πολλά κότσια αλλά κυρίως θέληση, εδώ είμαι και ευχαρίστως να βοηθήσω.

dekat XEROME POLU POU HRTHES STHN PAREA MAS .KAMIA ALH KOPELA EDW MESA (APOTI THHMAME) DEN EXEI THHLASEI TOSO KAIRO .EISAI TO EIDOLO MOU :woohoo: :woohoo: .

SE PARAKALW PES MOU PWS EISAGOUME STERES TROFH XORIS NA MOU KOPEI STADIAKA GIATI FOBAME POLU .EDW KAI 2 EUDOMADES EXW DEI DIAFORA STO STHTHOS MOU KAI TREMW MHN KANW LATHOI .

AKOMA KAI POU TON THHLAZW PRIN TO KOUTALI TRWEI LIGO KAI PERIMENEI TO KOUTALAKI .

OUF MALON EIMAI UPERBOLIKH DEN MPOREI OLA KALA PANE ....

Αφροδίτη αν δεν κάνω λάθος από την όμορφη φωτογραφία της κόρης σου και το μήνυμα που φαίνεται δίπλα, την θηλάζεις για 6 μήνες περίπου?

Πάντως η δική μου έφαγε στον 7ο μήνα μόνο βιολογικό ρυζάλευρο διαλυμένο σε γάλα που έβγαζα από το θήλαστρο. Δεν έφαγε ποτέ σκόνες έτοιμες και συνηστώ το ίδιο και σε σένα. Θήλασε όσο μπορείς. Μην αποφεύγεις όμως να τις δίνει νέες γεύσεις. Ο γιατρός σου σου έχει πει πως είναι έτοιμη για φρουτάκια? Πρόσεχε κάποιοι γιατροί λένε σκόνες γάλακτος και σκόνες κρέμα και φρουτοκρεμες και μετα τα παιδιά γίνονται υπέρβαρα και στρουμπουλά! χωρίς λόγο.

Η κόρη μου ξεκίνησε να τρώει κανονικά μετά τον 13ο μήνα και είναι υγιέστατη δόξα το Θέό. Ότι θέλεις μπορώ να σε βοηθήσω.

PRWTA APOLA EINAI GIOS !!!!!:laugh:

den katalabenw giati mou ton kanoun shnexia koritsaki :blink:

exoume arxhseis edw kai tris eudomades frouta kai xortosoupa ,tora balame kai kreas ,kremes den dinw para mono polu liges fores .

hthele monos tou na faei htan timos kai to dextike me megalh agaph to koutali .kai blepw oti to perimenei pos kai pos kathe fora pou einai na faei .exw dei kapoies allages sto sththos mou exei ksepristei arketa einai palu kanoniko opos prin,kai an kai kserw oti den paei na pei oti shmbenei kati kako ,exw to fobo mhn stamatisei siga siga h paragogh .

dekat έγραψε:

Eγώ κορίτσια θηλασα την κόρη μου 3.5 χρόνια ακριβώς!!!!Δεν πάθαμε τίποτα απολύτως κακό και οι δύο. Ίσα- ισα που το χαρήκαμε και δυο πάρα πολύ. Και το παιδάκι γλύτωσε από πολλές ασθένειες, αλεργείες κ.α. Πάντως όποια θέλει βοήθεια για το πως θα εμπεδωθεί και θα συνεχιστεί επιτυχώς ο θηλασμός, που μεταξύ μας θέλει πολλά κότσια αλλά κυρίως θέληση, εδώ είμαι και ευχαρίστως να βοηθήσω.

Τι να πάθετε - είναι ότι καλύτερο!

Και εμένα δεν με κουράζει ο θηλασμος καθόλου.

Θέλω να σε ρωτήσω πως το σταματήσατε, γιατί βλέπω η μικρή μου θα θηλάζει ακόμα πολύ.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΤΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΘΑ ΦΟΡΑΣ ΕΝΑ ΣΦΙΧΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΡΥΕΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΤΣΙ?ΣΕ ΚΑΝΑ 10ΗΜΕΡΟ ΘΑ ΚΟΠΕΙ.....

Αφροδίτη, μην φοβάσαι για το ότι το στήθος σου ξεπρίστηκε. Απλά παίρνει εντολή να παράγει λογότερο. Αν βάζεις το απιδί στο στήθος σε συγκεκριμένες ώρες τότε θα παράγει μόνο για αυτές τις φορές. Ελπίζω να μην δίνεις συμπλήρωμα γιατί τότε το έχασες το παιχνίδι! Συνέχισε σταθερά καο όλα θα πάνε καλά

Alexy, πραγματι έιναι ότι καλύτερο έχω κάνει μέχρι τώρα για το παιδί μου.

Το δικό σου πόσο χρονών είναι? και τι διαθέσεις έχεις εσύ για να συνεχίσεις τον θηλασμό? Πάντως μην φοβάσαι. ¨οταν έρθει η κατάλληλη ώρα για σένα θα έρθει και για την κόρη σου. Αρκεί να είσαι αποφασισμένη και πάντα όλα σιγά σιγά. Οι γρήγορες και απότομες λύσεις με μαντζούνια και κομπρέσες και δεν ξέρω με τι άλλο δεν οφελούν ψυχολογικά καμία από τις δυό σας.

Στη διάθεσή σου για όποια άλλη απορία. Εχω βιώσει τόσο έντονα και υπέροχα τον θηλασμό που ελπίζω και το 2ο παιδί μου όταν θα έρθει με το καλό (αργεί όμως και με αγχώνει), θα ήθελα να έχει την ίδια τύχη!

Καντινου μου ο τροπος ειναι αυτος που κανεις . Σταματας τον ελευθερο θηλασμό και βαζεις "ορια" . Δεν δινεις στηθος πριν το φαγητο , προσπαθεις το μωρο να φαεικαι προσφέρεις περισσοτερο στερεες τροφες απο στήθος .

Το θεμα ειναι οτι πρεπει να ακολουθησεις και το μωρο σου . Δεν ανταποκρνονται ολα τα μωρα το ιδιο . Ο πεινάλας της Αφροδίτης ανταποκριθηκε αμέσως και δεχτηκε το φαγητο , η δική μου η τσιλιβίθρα τωρα που εγινε 15 μηνων αρχισε να τρωει και παλι ....

ΝΑΙ, ΜΩΡΕ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΦΑΓΑΚΙ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΩ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΩΕΙ? ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΩ! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΔΙΝΩ ΤΟ ΡΩΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΩ ΑΜΕΣΩΣ! ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!

lala nistazw tamala xaxaxaxa

peinalas leei den mas afinei na fame aplonei xeriana mas to parei apo to stoma .!!!

shmera tou ekopsa to apogeumatino kai ta 2 proigoumena tou edosa thn mish posothta .ante giati tsatistika pou arnhte to sththaki mou kai protima ta niania .

anoigi to stoma kai kanei aa aana tou dosw koutalia grigora :laugh:

kalhnyxta koritsares .

ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ! ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ. ΕΓΩ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ. ΜΟΝΟ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΕΙ. ΚΑΛΕ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΩΡΑΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΤΖΙ?:laugh: ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩΣΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ! ΙΔΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ! ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!:laugh:

Καντινου αν ειναι ετοιμη θα φάει ! Μην ακους αυτα που λενε οτι βλεπει το στηθος γιαυτο δεν θελει φαγητό . Απλα δεν ειναι ετοιμη για πολλες τροφες . Εσυ θα προσφέρεις τροφη και οσο φάει . Πρεπει ομοως να συμπληρώνεις με γαλα αν δεν τρεφεται καλα το μικρο σου . Θελεις να ξεκινησεις να δινεις και μπουκάλι σε ενα γευμα την ημερα να δεις πως θα το δεχτει ? Ξεκινα και βλέπεις ...

Αφροδίτη κορμαρα ειναι ομως , εχει και υψος ο φαγανούλης :) Καληνυχτα σου , γλυκά νανακια χωρις ξυπνήματα !

καντινου σιγουρα θελει σταδιακα η εισαγωγη τροφων και εκει γινεται να πω και ενας πειραματισμος δηλαδη εκει θα δεις τι της αρεσει τι μπορει να την ενοχλει

μπορεις να την βαλεις σιγα σιγα σε ενα προγραμμα να της προσφερεις στηθος πρωι και βραδυ και τα υπολοιπα γευματα (δεκατιανο-μεσημεριανο-απογευματινο)να ξεκινας με στερεες τροφες και λιγοτερο γαλα καθε μερα θα αυξανεις τα κουταλακια θα μειωνεις το γαλατακι(ωραιο αυτο μαρεσε!!!)

δεν ξερω αν θα βαλεις κρεμα για απογευματινο παντως η φρουτοκρεμα και το φαγητακι της καλο ειναι να ειναι φρεκα και φτιαγμενα την ημερα οχι απο χθες (πως τα λεω ετσι σε μπερδεψα?)

Καντινού, Εγώ έφτιαχνα φαγητά και τα έτρωγα εγώ και ο σκύλος μας. Είμαι σίγουρη ότι μαγειρέυεις σούπερ απλά η κόρη σου προτιμά το γάλα σου ή από ότι φαίνεται τα πολύ νόστιμα!

Κορίτσια καληνύχτα γιατί οι φωτιές με έχουν κανει λιώμα.

ΛΑΛΑ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ ΜΠΙΜΠΕΡΟ. ΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΚΟΜΗ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΓΑΛΑ ΜΟΥ. ΑΜΕΣΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑΙ. ΑΣΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΩ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ! ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.:) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΟΜΩΣ. ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΩ, ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ- ΒΥΖΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ. ΝΑ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΠΑΛΙ ΤΡΕΧΕΙ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΩΤΟ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ!

dekat έγραψε:

¨οταν έρθει η κατάλληλη ώρα για σένα θα έρθει και για την κόρη σου.

Στη διάθεσή σου για όποια άλλη απορία.

Μπορεί. Τα πρώτα μου 2 παιδια σταματήσανε μόνα τους σχεδον - αφου όλη την ημέρα τρώγανε κανονικά και θηλασμος - μόνο ώρες που κοιμόμασταν (βράδι και πρωί) κάποια μέρα είπα εγώ αν θα ξεχάσει - να μην το θυμήζω και έτσι έγινε.

Αυτό το μωρό - πρώτα δεν ήθελε να αρχήσει να τρώει - δεν το πίεζα, το άφησα έτσι και περίμενα, τώρα είναι 11 μηνων και δεν έχει φάει κανονικά ούτε μιά φορά, τρώει λίγες κουταλιές, μετά ή κλαιει ή μόνο του ανεβαίνει απάνω μου και ψάχνει για βυζι.

Το δευτερο μου έτρωγε το δικό μας φαγητο από 12 μηνών, το πάταγα λίγο με το κουτάλι (το πρώτο δεν μπορόσε να καταπίνει και έτρωγε μέχρι 2,5 χρονων αλεσμένα, όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά!).

Πάντως εγώ τα αφήνω όλα όπως είναι - αν θέλει γάλα - να θηλάζει όσο θέλει, του χρειάζεται! Όταν θα είναι έτοιμο να τρώει - θα τρώει.

Να σας πω - και τα μεγάλα μου παιδιά (χα-χα μεγάλα δεν είναι - 23 μην. και 5,5) τρώνε ΟΛΑ τα φαγητά (να δείτε φακές ζητάνε και 2 πιάτα!), εκτός αν είναι αδιάθετα, νομίζω γιατί δεν τα πιέζω ποτέ και τρώνε ότι θέλουν όσα θέλουν.

καντινου - μην του δινεις μπιμπερό την ημέρα - καλύτερα στέρεες τροφές και λιγότερο γάλα - σιγα-σιγα. Για να κοιμηθεί - αν θέλει βυζι - του χρειάζεται, γιατί θέλεις να το κόψεις; Το γάλα θα παράγεται μόνο για 1-2 φορές που το θηλάζεις.

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΒΥΖΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΠΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΤΕΡΩ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ. ΘΕΛΩ ΑΠΠΛΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΑΓΑΚΙ.

Πολύ καλά τα λες. Κάθε παιδί έιναι ξεχωριστό και διαφορετικό στις συνήθειές του. Αν το έχεις αποφασίσει πάντως εσύ, πρέπει να είσαι πολύ σταθερή στην απόφασή σου και να μην έχεις πισωγυρίσματα. Εγώ πάντως λέω ότι είναι μικρή για απογαλακτισμό. Ασ' την λίγο ακόμα. Σίγουρα μόνο καλό θα της κάνει

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...