Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια! Θα θελα τις δικές σας γνώσεις πάνω στο θέμα...ένα μήνα πριν μείνω έγκυος έκανα test Pap και έδειξε ότι πιθανόν είχα τον HPV, ιός των κονδυλωματων. Στη συνέχεια έκανα κολποσκόπηση ενώ ήμουν ηδη ενός μηνών έγκυος, και φάνηκε ότι τα κονδυλώματα είναι σε ήπια μορφή. Ο γιατρος μου είπε πως για την ώρα είμαστε εντάξει και θα το ξανακοιτάξουμε όταν με το καλό γεννήσω. Μου είπε ότι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και ότι το 70 τοις εκατό των γυναικών το έχουν, απλά θέλει προσοχή και παρακολούθηση.Μου είπε επίσης ότι με την καισαρική μειώνετε το ποσοστο να μεταφερθεί ο ιός στο παιδί. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του μωρού μου...εσείς τι γνωρίζετε σε σχέση με τη μετάδοση στο παιδί και τι του προκαλεί??? Σας ευχαριστώ πολυ που με ακούσατε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συραγω μου ειναι λιγο περιπλοκο αυτο το θεμα.εγω κολλησα 1η φορα πριν 6 χρονια απο τον πρωην συζηγο μου,τα εκαψα με λειζερ 2 φορες και εκανα θεραπεια με χαπια μετα για 3 μηνες.εγινα καλα.απο τοτε ξαναεβγαλα τωρα στην εγκυμοσυνη 3 εξωτερικα και η δερματολογος ειπε οτι ειναι τυπου κωνδυλωματα γιατι δεν μοιαζανε με τα αλλα παλιοτερα.αφου εισαι ακομη στην αρχη της εγκυμοσυνης σου μπορεις να τα καψεις με μια μεθοδο που δεν ποναει τοσο ειναι πιο ελαφριας μορφης και λεγεται κρυοπηξια,θελει ομως περισσοτερες επισκεψεις απο οτι το λειζερ.εγω δεν προλαβαινω να τα καψω οποτε ογιατρος μου μου ειπε οτι θα με κοιταξει εσωτερικα και αν εχω κ απο μεσα θα κανουμε καισαρικη.δεν ειναι τιποτα επικυνδυνο,αντιμετοπιζεται,απλα δεν αφηνουν οι γιατροι φυσιολογικο τοκετο εαν εχεις κονδυλωματα για να μην μολυνθει και το μωρο.καποιος αλλος γυναικολογος μου ειπε οτι στην εγκυμοσυνη οι ελιες και τετοιου τυπου ασθενειες εχουν εξαρσεις.εαν εχεις καποια αλλη απορια στειλε μυνημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΕΙ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ Ο ΙΟΣ 'ΚΟΙΜΑΤΑΙ΄ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΠΤ . Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΛΑ , ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΟΒΟ , ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ . ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ 6 ΣΤΙΣ 10 ΕΧΟΥΝΕ ( Κ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ) ΟΛΑ ΚΑΛΑ 8Α ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ !;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω με τη juliax.με την διαφορα οτι ο ιος δεν κοιμαται αλλα αν δεν εχουν καει καλα και εχει μεινει εστω και ενα στιγματακι που ισως δεν φενεται μπορει να εμφανιστουν ξανα σε μια τετοια περιοδο.το παιδι δεν θα εχει προβλημα να μολυνθει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχω κι εγώ τον ιό HPV (των κονδυλωμάτων) και μάλιστα τους δυο χειρότερους από καμιά εικοσαριά είδη που υπάρχουν.Τους 16 και 31 που είναι ογκογεννείς.Ετσι γράφει η βιοψία τραχήλου που έκανα αρχές Γενάρη. Δε θα επεκταθώ στο θέμα πώς γίνεται να κόλλησα αφού είμαστε ο μόνος σύντροφος του ενός προς τον άλλον πέρα από τα κόκκινα φανάρια που πηγαίνουν όλοι οι άντρες (προτού με γνωρίσει) γιατί αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Λίγο μετά τα αποτελέσματα της βιοψίας έμεινα έγκυος κι έτσι δεν μπορώ να κάνω θεραπεία. Ομως όταν ρώτησα το γιατρό αν υπάρχει πρόβλημα με τη φυσιολογική γέννα μου απάντησε κανένα απολύτως.Μου είπε ότι αυτά έχουν 50% πιθανότητα να φύγουν μόνα τους, κι ότι μετά τη γέννα θα ξεκινήσω θεραπεία με χάπια. Οταν ρώτησα αν χρειάζεται θεραπεία και ο άντρας μου, μου είπε όχι και πως οι καυτηριασμοί έχουν καταργηθεί γιατί προξενούσαν κακό παρά θεράπευαν. Επίσης προσφάτως άκουσα έναν γυναικολόγο στην τηλεόραση να λέει ότι τώρα που οι γυναίκες δε ζουν απομονωμένες σε καμιά στάνη και κάνουν τους συνηθισμένους ελέγχους τους, τεστ παπ κλπ. δεν έχουν φόβο αφού το παρακολουθούν το πρόβλημα.Και να σας πω κάπως καθησυχάστηκα γιατί όσο να ΄ναι εφόσον έχω τους 2 ογκογεννείς ιούς, ένα φόβο για ενδεχόμενο μελλοντικό καρκίνο του τραχήλου τον είχα.Αλλά αφού γνωρίζω το πρόβλημα και το παρακολουθώ ώστε να μην εξελιχθεί έτσι, είμαι πιο ήσυχη.Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, επειδή έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο γιατρό μου, είναι από τους κορυφαίους, αλλά κι επειδή τον ξαναρώτησα αν θα υπάρχει πρόβλημα με τα κονδυλώματα στη γέννα και μου ξαναείπε ότι δεν υπάρχει φόβος μετάδοσης στο μωρό, τον εμπιστεύομαι και θεωρώ ότι έτσι είναι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και γω είχα τον HPV. Εναν από τους τύπους που προκαλούν καρκίνο είχα και γω και ήδη μου ειχε κάνει CIN1 όταν εκανα την πρώτη φορα λείζερ. Δεν είχα κονδυλώμαατα, μόνο έναν έντονο ερεθισμό στον τράχηλο (σαν τραχηλίτιδα) που δεν έφευγε με συνεχής θεραπείες. Ούτε καν στην κολποσκόπηση δεν φάνηκε οτι ηταν ο HPV. Απλά επέμενε ο ερεθισμός και μπήκα για λειζερ, οπότε τότε στην βιοψία βγήκε ο ιος και το CIN1.

Εχω κάνει 2 φορές λείζερ και προς το παρόν είμαι καλά! Οπως και η περίπτωση της Dominique έτσι και γω δεν γνωρίζω πως μου προκλύθηκε γιατί και μεις ειμαστε οι μοναδικοί σύντροφoi ο ένας του άλλου. Πέρναμε πάντα προφυλάξεις και επιπλέον όταν το ανακάλυψα έκανε έλεγχο και ο άντρας μου και είναι καθαρός.

Να ξέρεις, επίσης ότι το άγχος επειδινώνει την κατάσταση πάρα πολύ. Μετά από στρες και στεναχωρια πάντα φουντώνει αυτό.

Για την εγκυμοσύνη και μένα μου είπε ο γιατρός μου ότι σε περίπτωση που είμαι ενεργή τότε απλά θα κάνω καισαρική για να μην υπάρξει μτάδοση στο μωρό. Μετά από αυτό βέβαια νομίζω ότι έτσι και αλλιώς θα ζητήσω την καισαρική, γιατί φοβάμαι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Myl μου σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ξέχασα να σας πω, ότι τα δικά μου κονδυλώματα είναι εσωτερικά, και δεν είχα ποτέ καμία ενόχληση ούτε και ο άντρας μου, με τον οποίο είμαστε 9 χρόνια μαζί.Αν δεν έκανα το Pap προληπτικά δεν θα το είχα καταλάβει.Και αυτό μου κάνει εντύπωση, δε θα πρεπε να έχω κάποια συμπτώματα? Βέβαια δεν μπορώ να αμφισβητήσω την εξέταση!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!! Ειστε πολύ καθησυχαστικές σε σχέση με την εγκυμοσύνη...και μένα ο γιατρός μου, μου είπε πως αν σκεφτείς πως 1 στα 4 παιδιά γεννιούνται ετσι κι αλλιώς με κάποιο πρόβλημα, αυτό που συζητάμε είναι ανάξιο λόγου. Αν και γω βέβαια από τότε που μου το είπε, αποφάσισα ότι θα ναι με καισαρική.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επειδή ρε κορίτσια κι εμένα σαν χρόνια τραχηλίτιδα είναι, σαν διαφορετικά χρωματισμένες περιοχές, δεν είναι δηλ. ογκιδιάκια σαν κουνουπιδάκια που είναι τα εξωτερικά κονδυλώματα, λέω μήπως παίζει κι αυτό ρόλο στο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογική γέννα.Δεν ξέρω μπορεί να λέω και μπούρδα. Σιδερένια τι περίεργο αυτό με την χρόνια τραχηλίτιδα!τώρα που λες ότι το χες κι εσύ μου κίνησες την περιέργια και θα ρωτήσω το γιατρό όταν ξαναπάω τι σχέση έχει αυτή με τον ιό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Επόμενο υπέρηχο σε 1 εβδομάδα. Μου έγραψε και τις εξετάσεις του προγεννητικου να κάνω στο μεσοδιάστημα.  Η μαμά μου χάρηκε πολύ, αλλά τώρα με ζαλίζει, θα την πάρω εγώ, θα απλώσω εγώ τα ρούχα, μη εσύ αυτό και μη εκείνο 😂 Και δεν έχω χειρότερο πράγμα από αυτό, αλλά ξέρω ότι το κάνει από αγάπη.. Αναμένουμε και τα δικά σου ευχάριστα τώρα από το ραντεβού σου ♥️  Εσύ τι πέρασες και πολύ ζόρικα το πρώτο τρίμηνο. Ελπίζω να μην μου αρχίσουν και εμένα οι εμετοί.. Ήδη σκέφτομαι μελλοντικά με την κοιλιά πως θα κοιμιζω την μικρή, που προς ώρας την κάνω πάνω κάτω στο σαλόνι αγκαλιά..  Εσένα η κορούλα σου έχει αντιληφθεί διαφορά στη στάση σου απέναντι της, με τις αγκαλιές κλπ;  Εγώ είμαι 7+5 τώρα, αλλά σκέψου ότι την προηγούμενη εβδομάδα που ακούσαμε καρδιά, δεν ήταν τόσο δυνατά και αυτό ακριβώς με αγχωσε. Άδικα προφανώς. Οπότε όχι κορίτσι μου, να μην αγχωθεις αν πας Παρασκευή και δεν την ακούσετε!! Αφού ξεκίνησαν και οι ναυτιες όλα θα είναι τέλεια και το σπορακι σου θα μεγαλώνει 🤗 ♥️♥️🧿🧿 Σε ευχαριστώ πολύ!! Την επόμενη Δευτέρα θα πάω πάλι μαζί με τις εξετάσεις που με έχει βάλει να κάνω. Ειλικρινά, ακόμα μου φαίνεται απίστευτο ότι είμαι έγκυος, ίσως επειδή προσπέρασα αυτό το στάδιο με τις χοριακες κλπ!! Με το καλό να υποδεχτείς και εσύ την μπεμπουλα σου γερή και υγιή στην αγκαλιά σου ♥️ 
    • Κορίτσια εμένα ο τράχηλος είναι πάντα εκεί στο 4,5.. αναρωτιέμαι αν θα μικρύνει για να γεννήσω..😕 Απ' ότι διάβασα γύρω στο 3,5 είναι ο μέσος όρος για αυτές τις εβδομάδες..μόνη μου τονίζω το έψαξα δεν είναι απάντηση γιατρού..μη σας παραπλανήσω..
    • Μια χαρά είσαι, τι να πω κι εγώ; 😀
    • Μα του είχα πει στην επίσκεψη ότι έχω λίγο τσιμπημένο ζαχαρο και στην πρώτη εγκυμοσύνη το ίδιο και ότι δεν είχα κάποιο θέμα σοβαρό με ρώτησε αν πήρα ινσουλίνη ειπα όχι απλά προσεχα λίγο την ζάχαρη και υδατάνθρακα και ότι κάνω μετρησεις με μηχανάκι αν ήταν θα μου έλεγε να τα στείλω μόλις βγουν 🤷‍♀️
    • @Mommyel εμένα κορίτσι μου ήταν 35,1 και εμένα από την κοιλιά το μέτρησε εσενα ποσο είναι; 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...