Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Θέμα: πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.

Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Και οι δημοσιογραφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίππη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!

Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.

Και βέβαια, η γρίππη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίππη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίππη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κοκκορας», ένας κόκκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.

Με την γρίππη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολλάρια.

Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίππης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.

Μόνο για τη γρίππη των χοίρων.

Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.

ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.

- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

- Λοιπόν, είναι 50 δολλάρια το κουτί.

- 50 δολλάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγαλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.

Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τριβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίππη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμακών σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

εβαλα αυτο το κειμενακι που ελαβα στην αλληλογραφια απο την χθεσινη συζητηση που ειχα με τον κουμπαρο τηλεφωνικως παντα και το λεω γιατι κολλησε την γιρπη και αυτος δεν ξερει απο που εκανε 4 μερες πυρετο 38 και μισο και αυτο ηταν ο οποιος συμφωνα με τα τελευταια λογια των ειδησεων ανηκε σε επικυνδυνη ομαδα.....

Δημοσίευση

Αυτό είναι μεγάλη απάτη. Το κειμενάκι που δημοσίευσες είναι απολύτωσ σωστό. Λεσ και δεν εχουνε αρρωστήσει απο την κοινή γρήπη ποτέ. Ελεος!!!!!. Αποτη στιγμή που ο μικρός μασ θα κανει το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου τωρα στους 3 μήνες - κατόπην συζήτησης με την πεδίατρο, εγω δεν φοβαμαι. Ακομα και αν αρωστήσει θα ταλαιπορηθεί μια ευδομαδούλα αλλα δεν θα κανει καμια σοβαρη επιπλοκή.ΟΚ θα ποναει η καρδια μου να τον βλέπω μαραμενο για τοσεσ μερεσ αλλα το πρωτυμό απο το να τοθ κανω αυτο το αμφιβολο εμβολιο. Ακόμα η εποχιακη γρηπη σκοτωνει πολυ περισσοτερους ανθρωπουσ και απο την γρηπη των πτηνων και των χοιρων. Δεν ειναι η γρηπη επικινδινη αλλα οι επιπλοκές που κάνει. Οι "πενεξυπνοι" δημοσιογραφοι αντι να διασκορπίζουν τον πανικό καλά θα κάνουν να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο!!!

Δημοσίευση

εμεις "ψωνισαμε" την εν λογω γριππη πριν 1 μηνα στο ελ.βενιζελος.εγω πονολαιμο κ λιγο πυρετο για μια εβδομαδα κ η μικρη συναχι(αρκετο) κ λιγο βηχα μαζι με δεκατακια για 10 μερες.τιποτα δν ητανε,ουτε πηραμε κανενα φαρμακο.η γριπη σας εντυπωσιασε με τους δημοσιογραφους,δν βλεπετε τι γινεται με τη ζεστη;τα λενε τοσο τραγικα καθε φορα,που κοντευεις να παθεις θερμοπληξια βλεποντας τηλεοραση κ μονο!

Δημοσίευση

Αυτη την ιστορια με τις φαρμακευτικες την ηξερα απο τον ιουνιο που ειχαν ερθει γνωστοι μου απο την αμερικη.Αυτοι μου ειπαν οτι ναι μεν τον HINI τον δημιουργησαν εκει αλλα γιατι???για να ανακαμψει η αμερικανικη οικονομια απο την κριση δινωντας πολλα χρηματα στις φαρμακευτικες για εμβολια.Σαν επιχειρημα που φανηκε λογικοτατο αν και στην αρχη μου ειχε φανει υπερβολικο.Αλλα ετσι ειναι.

Παντως εγω δεν ανησυχω ιδιατερα για τη νεα γριπη.Ειναι μια γριπη σαν ολες τις αλλες.Ετσι και αλλιως βρε κοριτσια αν το παιδι σας κανει πυρετο πανω απο 3 24ωρα ακατεβατα δεν θα πηγαινατε σε νοσοκομειο?Ετσι θα γινει και τωρα.

Καλο πλυσιμο των χεριων(οτι κανουμε ετσι και αλλιως εμεις οι μαμαδες)λοιπον!!

Δημοσίευση

xntou έγραψε:

Αυτη την ιστορια με τις φαρμακευτικες την ηξερα απο τον ιουνιο που ειχαν ερθει γνωστοι μου απο την αμερικη.Αυτοι μου ειπαν οτι ναι μεν τον HINI τον δημιουργησαν εκει αλλα γιατι???για να ανακαμψει η αμερικανικη οικονομια απο την κριση δινωντας πολλα χρηματα στις φαρμακευτικες για εμβολια.Σαν επιχειρημα που φανηκε λογικοτατο αν και στην αρχη μου ειχε φανει υπερβολικο.Αλλα ετσι ειναι.

Παντως εγω δεν ανησυχω ιδιατερα για τη νεα γριπη.Ειναι μια γριπη σαν ολες τις αλλες.Ετσι και αλλιως βρε κοριτσια αν το παιδι σας κανει πυρετο πανω απο 3 24ωρα ακατεβατα δεν θα πηγαινατε σε νοσοκομειο?Ετσι θα γινει και τωρα.

Καλο πλυσιμο των χεριων(οτι κανουμε ετσι και αλλιως εμεις οι μαμαδες)λοιπον!!

shmfwnw apolita .prin apo merika xronia to idio egine me thn griph twn ptinwn .opoios blepei ntokimantr h ezise se xwrio kseri kala oti uparxei kathe xrono ,oti einai mia epoxiakh griph twn ptinwn .

to megalopoihsan omos ,an kai pote den metalaxkike o ios gia tous dikous tous "skotinous" logous .

me apotelesma na ploutisoun oi farmakobiomhxanies kai diaforoi aloi epitidioi kai na pathoun megaloi katastrofh osoi sxetizontan me poulia kai ptina .mhn ksexname tis omoadikes sfages ptinwn pou eidame apo thlewrash ....sto bouno tou xrhmatos .

mhn paramithizeste eukola den uparxh apilh apo io h monh aphlh einai apo tous anthropous pou xirizonte teteies katastashs mazikhs isterias gia to kerdos .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μια από τα ίδια θα πω εγώ.. η όλη περίοδος της προσπάθειας για παιδί μέχρι να φτάσουμε στην εξωσωματική ήταν ένας Γολγοθάς, κυρίως για μένα γιατί ο σύζυγος δεν συνεργαζόταν εύκολα και είχε και το πρόβλημα, οπότε δεν μπορούσα να κάνω και κάτι άμεσα, να τον σέρνω από τα μαλλιά πχ για να πάει να κάνει εξετάσεις και τα λοιπά.. μας πήρε ένα χρόνο όλη αυτή η ιστορία με πολύ κλάμα, πολλά νεύρα, πολλά ξεσπάσματα και γενικά όλα στον υπερθετικό βαθμό. Ως που φτάσαμε εδώ, ένα βήμα πριν την ετ... και υπάρχει πλέον ηρεμία μεταξύ μας, χωρίς νεύρα, χωρίς μούτρα, χωρίς εντάσεις.
    • @elbeεντωμεταξυ πως έκοψες να τον κοιμίζεις στα χέρια και κοιμάται μόνος του; Έτσι ξαφνικά; Και δεν έκλαιγε..; Εμένα κοιμάται μόνο στο στήθος ή άμα την έχω αγκαλιά όρθια.. τα χέρια μου δεν είναι στα καλά τους..😂
    • @annie!κοριτσι μου να τα χαιρεσαξ τα παιδακια σου! Γερα και τυχερά να είναι! @Σοφία21 αυτά πρέπει να μοιραζόμαστε. Απο εκεί ξεκινανε οι βάσεις για να κάνουμε οικογενεια με κάποιον κ καλά έκανες κ τ μοιράστηκες. Εννοείται πως για να κάνεις ένα γάμο, ένα σύμφωνο κτλ πρέπει να είναι κοινή απόφαση κ των 2 και το να μην κάνεις τ ιδιο. Με συζήτηση κ ανάλογα τ πιστεύω τ καθενός. Η κουμπάρα μ είναι 18 χρόνια με τ κουμπάρο μου, έχουν ένα παιδί, είναι αγαπημένοι πολυ αλλά μένουνε Ελβετία και εκεί αν παντρευτούν η φορολογία τους θα ανέβει στα 5000 τ χρόνο. Άλλο να τ έχεις συζητήσει κ άλλο να μην ξέρεις τι σου γίνεται. Θα σου πω τι ακουσα από αντρα συνάδελφο κ μ ήρθε να τον φτυσω. Μ ελεγε ότι ειναι με μια κοπέλα 4 χρόνια, μ την έδειξε φωτο κτλ, οτι περνανε σχετικά καλά. Ρε συ του λέω είναι μοα κουκλα η κοπέλα, κ αν περνατε καλά γτ δ τ πατε παρακάτω? 36 χρονων εφτασες. Και  τι γυρναει κ μ λεει? Άμα δεν την γκάστρωσω δ την παιρνω. Το διανοεισαο?? Δ λέω σε καμία περίπτωση ότι ο δικός σ σκεφτεται έτσι. Αλλα μ χτυπήσει τοσο ασχημα σαν έκφραση. Π ηθεκα να τον φτυσω. Παρόλα αυτά αν τώρα νιωθεις μια φορα μονη μετά τ παιδί θ νιωθεις 10. Έρχονται τοσες αλλαγές που κάνεις δ σε προετοιμάζει γι αυτό. Δημιουργούνται εντάσεις από τ πουθενα και θέλει προσπάθεια πολυ για να βρεις εκ νέου ισορροπιες. Και συνεχή προσπάθεια. Όσο ομορφη είναι η γονεικοτητα τόσα ρήγματα μπορεο να φερει στο ζευγάρι. Σιγουρέψου ότι θα είναι εκεί για σένα σαν άνθρωπος πανω απ όλα ανεξαρτήτως είδος δέσμευσης.
    • Για πορτοκάλι,φράουλα,ακτινίδιο ξέρω...
    • @Raf123 επίσης τι είναι το ραιβοκρανο; Δεν το έχω ξανακούσει.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...