Μετάβαση σε περιεχόμενο

Από πότε αρχίζουμε να βουρτσίζουμε δοντάκια?

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια!

Ο μπεμπούλης μου έχει βγάλει τα 2 πρώτα του δοντάκια εδώ και μισό μήνα. Από πότε αρχίζουμε να τα βουρτσίζουμε? Μήπως θα έπρεπε να έχουμε είδη αρχίσει?

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!:kiss::kiss::kiss:

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ S/M ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ,ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ Κ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΕΓΩ Κ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ....ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ "ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΟΝΤΙ"...

ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΝΤΙ:laugh: :laugh: :laugh:

Γεια σου Θαλεια!

Σιδερενια τα δοντακια του!

Καπου διαβασα πως απο τη στιγμη που θα βγει το πρωτο δοντακι πρεπει να το βουρτσιζουμε πραγμα το οποιο μου επιβεβαιωσε και η παιδιατρος!!!

Lovie σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αύριο θα πάω να εφοδιαστώ με παιδική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα!

Άλλη μια ερώτηση, ίσως λίγο χαζούλα.:unsure:

Χρησιμοποιούμε οδοντόκρεμα, ή απλώς οδοντόβουρτσα? Λογικα πρέπει να είναι δύσκολο να καθαρίσουμε τα δοντάκια με οδοντόκρεμα και να μην τη καταπιει....

ego to suzitisa me ton odontiatro mas kai oxi me tin paidiatro k mou eipe na ta katharizo me mia gazoula apo to farmakeio,tora den katalava ama tha vazo k odontokrema i ama uparxoun eidikes sto farmakeio,otan vgaloume dontia tha ton ksanarotiso

Θα συμφωνησω με την savropinguinos!Με το που βγει το πρωτο δοντι το καθαριζουμε με μια αποστειρωμενη γαζουλα χωρις οδοντοκρεμα αν και προχτες που ημουν στο φαρμακειο ειδα μια οδοντοκρεμα που ελεγε πανω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει απο το πρωτο δοντι κι οτι δεν επηρεαζει αν το καταπιει το μωρο αλλα πιστευω οτι και σκετη γαζα με λιγο νερακι ειναι αρκετο.

καλησπερα:)

εμας η παιδιατρος μας ειχε πει απο την πρωτη μερα με το που γυρισαμε απο το μαιευτηριο δλδ,να του καθαριζω τα ουλα με γαζα αποστειρωμενη και χαμομηλι μια φορα την ημερα,συνηθως βραδυ. Αυτο ειχα δει οτι το συστηνει και η αμερικανικη παιδιατρικη.Τωρα και να μην το χες κανει δεν θα παθει και τιποτα το παιδι.Υπαρχουν και οδοντοβουρτσες στο εμποριο για μωρα,καλο θα ηταν να ξεκινησεις.

Καλημέρα! Όσο είναι μωράκια, μέχρι ενός έτους, καθαρίζουμε τα δοντάκια με μια αποστειρωμένη γάζα απ' το φαρμακείο και με λίγο νεράκι. Μετά το χρόνο μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια παιδική οδοντόβουρτσα πάλι μόνο με νερό και αργότερα, κοντά στα τρία τους χρόνια, όπου τα παιδιά θα είναι σε θέση να μπορούν να ξεπλένουν το στόμα τους μετά το βούρτσισμα, μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια παιδική οδοντόκρεμα (σε μικρή ποσότητα, όσο ένα ρεβυθάκι).

kyriaki78 έγραψε:

Καλημέρα! Όσο είναι μωράκια, μέχρι ενός έτους, καθαρίζουμε τα δοντάκια με μια αποστειρωμένη γάζα απ' το φαρμακείο και με λίγο νεράκι. Μετά το χρόνο μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια παιδική οδοντόβουρτσα πάλι μόνο με νερό και αργότερα, κοντά στα τρία τους χρόνια, όπου τα παιδιά θα είναι σε θέση να μπορούν να ξεπλένουν το στόμα τους μετά το βούρτσισμα, μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια παιδική οδοντόκρεμα (σε μικρή ποσότητα, όσο ένα ρεβυθάκι).

Συμφωνώ, αλλά την οδοντόκρεμα αρχίζεις να την χρησιμοποιείς νωρίτερα από τα 3.

Υπάρχουν οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες ειδικές για τα πρώτα δόντια μέχρι ηλικία 2 ετών, 3 κλπ.

Η ποσότητα της οδοντόκρεμας πρέπει να είναι στο μέγεθος της κεφαλής της καρφίτσας!

Αν χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα και το παιδί δεν την φτύνει τότε τα δοντάκια αρχίζουν και κιτρινίζουν! Αυτό έγινε στον γιο μου για ένα διάστημα έβαζε λίγο παραπάνω οδοντόκρεμα και δεν την έφτυνε και τα δοντάκια του αρχισαν να κιτρινίζουν!! μετά όμως που άρχισε να την φτύνει επανήλθε το χρώμα τους! :)

Argi έγραψε:

kyriaki78 έγραψε:

Υπάρχουν οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες ειδικές για τα πρώτα δόντια μέχρι ηλικία 2 ετών, 3 κλπ.

Η ποσότητα της οδοντόκρεμας πρέπει να είναι στο μέγεθος της κεφαλής της καρφίτσας!

Αν χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα και το παιδί δεν την φτύνει τότε τα δοντάκια αρχίζουν και κιτρινίζουν! Αυτό έγινε στον γιο μου για ένα διάστημα έβαζε λίγο παραπάνω οδοντόκρεμα και δεν την έφτυνε και τα δοντάκια του αρχισαν να κιτρινίζουν!! μετά όμως που άρχισε να την φτύνει επανήλθε το χρώμα τους! :)[/quote:3jggvw5s]

μαλιστααα...εχουμε και αυτα να προσεχουμε!:laugh: :laugh: αντε να δω οσο μεγαλωνει τι αλλο θα πρεπει να χω στο νου μου:P

Argi έγραψε:

kyriaki78 έγραψε:

Αν χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα και το παιδί δεν την φτύνει τότε τα δοντάκια αρχίζουν και κιτρινίζουν! Αυτό έγινε στον γιο μου για ένα διάστημα έβαζε λίγο παραπάνω οδοντόκρεμα και δεν την έφτυνε και τα δοντάκια του αρχισαν να κιτρινίζουν!! μετά όμως που άρχισε να την φτύνει επανήλθε το χρώμα τους! :)[/quote:2q2osa9t]

Τι να σου πω Argi μου..εμάς έτσι μας είχε πει ο παιδίατρος και ακόμα πλένουμε τα δοντάκια μας με οδοντόβουρτσα και σκέτο νερό! Πάντως αυτό που λες για το κιτρίνισμα των δοντιών δε το ήξερα και ομολογώ πως θα το προσέξω μόλις αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε οδοντόκρεμα :)

ρε κοριτσια ολα καλα εμεις εχουμε 4 δοντακια εχω παρει οδοντοκρεμα οδοντοβουρτσα αλλα ο πονηρος ο γιος μου δεν με αφηνει να του τα πειραξω πως θα τα καταφερω??? μολις παω να του κανω κατι στα δοντια του σφραγιζει το στομα και δεν μπορω να κανω τιποτα

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

ρε κοριτσια ολα καλα εμεις εχουμε 4 δοντακια εχω παρει οδοντοκρεμα οδοντοβουρτσα αλλα ο πονηρος ο γιος μου δεν με αφηνει να του τα πειραξω πως θα τα καταφερω??? μολις παω να του κανω κατι στα δοντια του σφραγιζει το στομα και δεν μπορω να κανω τιποτα

Μπεμπούλης για να εξοικειωθεί ο μικρούλης σου με τη διαδικασία του βουρτσίσματος, μπορείς να τον παίρνεις μαζί σου στο μπάνιο όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου για να δει ότι είναι κάτι που το κάνεις κι εσύ και έτσι να αρχίσει σιγά-σιγά να εξοικειώνεται με την ιδέα και να ξεκινήσει να μιμείται τις κινήσεις του βουρτσίσματος. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι τα μικρά παιδιά μιμούνται τα πάντα και ιδιαίτερα ο,τιδήποτε κάνουν οι γονείς τους ;)

eipa na mhn anoiksw thema alla na rwthsw edw .

einai dunaton na bgalei to prwto tou dontaki alla na mhn einai ta mesea katw alla to pio plaino?gia thn akribia oxi to diplano apo to meseo alla to deutero diplano .(euxome na katalabate :laugh: mou diafeugei tora pos legete )shmera eida ena aspradki ekei kai einai kai fouskomeno kai shnexia masaei apo ekei .exei kai ligo grinia .alla pou to epiasa den mou fanike polu skliro (den mafinei kiolas).lete na einai dontaki h pali kisth?

ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΤΟ ΔΩΝΤΑΚΙ Θ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΗ ΜΑΥΡΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΣΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΞΕΜΥΤΗΣΕΙ. ΚΑΜΙΑ ΚΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Δεν πιστεύω να νομίζατε ότι δεν θα έκανα τεστ και το βράδυ; 😂😂 Τώρα από κοντά φαινόταν αυτή η ροζ σκιά σε ολα τα φώτα, όχι μόνο στο κιτρινο φως 😂😂
    • Έχεις δίκαιο σε ότι γράφεις, έτσι το αντιλαμβάνομαι κι εγώ εν τέλη! Είναι πολύ κλειστός ως άνθρωπος, δεν εξωτερικεύεται ποτέ και σε κανέναν, οπότε δεν ξέρω ούτε τις ανησυχίες, μα ούτε και τις σκέψεις του. Μου είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να τον καταλάβω και ειδικά τώρα που με βλέπει χαρούμενη και ανηπόμονη για την όλη διαδικασία.  Δεν δυσανασχέτησα ούτε μια στιγμή, κάθε άλλο δεν βλέπω την ώρα να μπω σε όλο αυτό γιατί ξέρω πως ίσως έτσι έχω μια ευκαιρία για ένα παιδάκι.  Αν δεν ήθελα, δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία, θα έλεγα οκ, αφού δεν μπορούμε το αφήνουμε εδώ και πάμε παρακάτω, ή θα έλεγα ξέρεις κάτι, από τη στιγμή που ήρθαν έτσι τα πράγματα παίρνει ο καθένας το δρόμο του και όλα καλά, τι είχαμε τι χάσαμε.  Τελικά σήμερα το απόγευμα ήρθε μόνος του στο κρεβάτι και με γύρεψε την ώρα που κοιμόμουν.. ενώ εχθές μου έκανε το δύσκολο. Τι να πω!
    • Κοριτσι μου κ σε εμας συνεβη το ιδιο..εμενα για την ακριβεια ηταν πιο ακραιος..μ ειχε ζητησει να χωρισουμε για να προχωρησω τη ζωη μου κ να κανω παιδια χωρις να χρειαστεί να υποβληθω σε οοολα αυτα.. κ τον ειχα ρωτησει αν το προβλημα το ειχα εγω αν θα με παρατουσε.. κ η απαντηση ηταν πως εμενα γνωρισε μονη μ κ εμενα θελει στη ζωη του..κ τ εξηγησα πως το ιδιο ισχυει κ για εμενα..με ή χωρις παιδι ειμαστε οικογενεια δεν μας οριζει αυτο... κ πλεον με αυτο πορευομαστε κ η αληθεια ειναι πως πλεον ειμαστε πιο δεμενοι απο ποτε.. αλλα περασαμε παρα πολλες διακυμανσεις μεχρι να φτασουμε στο τωρα..θελει διαλογο ολο αυτο κ ειναι καλο π ξεκινησε να σου ανοιγεται. Επισης κ εμενα στεναχωριεται απιστευτα οταν με βλεπει να τρυπιεμαι..ειναι επισης κ ο δικος μ συζυγος ενα ατομο π δεν εξωτερικευει τις σκεψεις του ευκολα... για παραδειγμα εχει αλλαξει δωματιο οταν μια φορα με πετυχε να κανω ενεση.. κ τον βρηκα να κλαιει- με αγκαλιασε κ μ ζητουσε συγγνωμη που τα περναω ολα αυτα.. Και δε θα ξεχασω το σοκ μ οταν καταλαβα πως η εξωσωματικη ειναι μονοδρομος (δεν προσπαθουσαμε πολυ καιρο αλλα πλησιαζα τα 35& ψαχτηκα πριν το 6μηνο κ ολοι γυρω μ επιαναν παιδια με μια επαφη δεν μ ήταν κατι γνωριμο).. ειχα την πολυτελεια να ειμαι σε σοκ μιση μερα γτ οταν γυρισα σπιτι επρεπε να του ανακοινωσω τα αποτελεσματα.. κ να ειμαι εκει να τον προφυλαξω κ να τον παρηγορησω απο ολη αυτη τη ματαιωση π δυστυχως ενιωσε.. τελος, το βασικο ειναι πως δεν πρεπει να βαζουμε ταμπελες για το ποιος φταίει αλλα το ποιος ειναι ο κοινος μας σκοπος.. Αυτααααα απο εμενααααα
    • κορίτσια σήμερα είχα νύχια...αφησα τον μικρούλη στον μπαμπά του και στην πεθερά μου ..η κοπελα που κάνει νυχια εχει το σπίτι κολλητά με το σπιτι της πεθεράς που ήμασταν...στο μισάωρο με παίρνει ο άντρας μου τηλ και ακουω τον μπέμπη απο το τηλέφωνο να τσιριζει στο κλάμα 😱 εφυγα αρον αρον...μολις πηγα και τον πήρα αγκαλια ηρεμησε το ψυχακι μου❤️ μέχρι τώρα δεν τον έχω αφήσει λεπτό για να πάω οπουδήποτε...και ίσως του είχα λείψει..💙
    • ααα αυτο δεν το εχω σκεφτεί η αλήθεια είναι 😂😂 αλλα αν είναι αγόρια σιγά μην βοηθάνε 😂 τα πέρασα εγω και ξέρω... εγώ κορίτσι και απο πισω εχω αλλα 4 αγόρια αδέρφια 🤷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...