Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Καλέ τι αρχαϊκές και αναχρονιστικές "επιστημονικές" συστάσεις γίνονται τη σήμερον ημέρα;!! Ποιος γιατρός είναι πάλι τούτος;!! Να "γυρίσει" το γάλα να πάει που;!!! 🤦 Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση στο ότι το δέσιμο του στήθους βοηθάει στο οπουδήποτε!! Ίσα ίσα που έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνη και έχει απαγορευτεί! Δεν σταματά ασφαλώς την παραγωγή γάλακτος, ενώ μπορεί να προκαλέσει πόνο, συμφόρηση και μαστίτιδα. Η πίεση μπλοκάρει τους αγωγούς του γάλακτος και οδηγεί σε φλεγμονή ή απόστημα. Πέραν του ότι είναι μια παθητική και τραυματική προσέγγιση, χωρίς σεβασμό στη φυσιολογία του σώματος!  Κορίτσια ο αποθηλασμος δεν θα έπρεπε να πονάει και ούτε θα πρέπει να αποδεχεστε ότι αυτό είναι το φυσιολογικό! Όχι δεν είναι φυσιολογικό να πονάτε και να πετρώνει το στήθος!! Πέραν του ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία μας!! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιθετικής προσέγγισης του αποθηλασμου (απότομη διακοπή και χάπι) και δεν συστήνεται!  Η σύγχρονη πρακτική στη διακοπή του θηλασμού είναι ήπια και σταδιακή, με σταδιακή μείωση των θηλασμών ή άντλησης, υποστήριξη με βότανα (π.χ. φασκόμηλο, μέντα) που μειώνουν την προλακτίνη, φροντίδα του στήθους αν υπάρχει συμφόρηση (π.χ. δροσερές κομπρέσες, ελαφρά αποσυμφόρηση με το χέρι) και ήπιο αναλγητικό σε ανάγκη.. Ενημερωθείτε σωστά, διαβάστε περισσότερα στο La Leche League ή καλέστε στη Φαιναρέτη να μιλήσετε δωρεάν με μια σύμβουλο θηλασμού.
    • Τα δόντια τα καταλαβαίνω όταν θηλάζω, αλλά δεν με ενοχλούν. Όταν κάνει αυτά τα περίεργα που τραβάει τη θηλή, αυτό που κάνει και η μικρή της @Kallia.Geo τότε με πονάνε τα δόντια.  Κάτι για να τον ανακουφίσω δεν είχα κάνει. Αλλά υπάρχουν διάφορα τζελ ή μασητικά που τα κρυώνεις για να ανακουφίζουν. Εγώ απλά του έδινα κρύα φαγητά. Γιαούρτι δροσερό δηλαδή, με δροσερά φρούτα κτλ... Και τα κλασικά μασητικά που έχουμε, όχι κάτι συγκεκριμένο. Έβαζε μόνος του και τα χέρια στο στόμα, τώρα το σταμάτησε κι αυτό.  Εμείς έχουμε πιστόλι με υπέρυθρες για θερμόμετρο. Τα άλλα δεν με βολεψαν ούτε κι εμένα. Κι εγώ ώρες ώρες τον νιώθω ζεστό αλλά το πιστόλι λέει ότι έχει νορμάλ θερμοκρασία κι αναρωτιέμαι αν είναι αυτό λάθος ή έχω εγώ κρύο χέρι... 🤷 Πάντως το μωρό γενικά έχει πιο ζεστή θερμοκρασία από εμάς. Πχ σε εμένα βγάζει σε σταθερή βάση 36,4-36,5 και στο μωρό 36,6-36,7 οπότε από κει κρίνω... Οπότε κάνω συχνά πυκνά δειγματοληψία για να έχω ένα μέσο όρο... 🤷
    • Αυτά αργούν να σκουρυνουν!  Εγώ σκέψου είχα γραμμή κανονική και λέω θα είναι γύρω στο 800 η χοριακη και ήταν 3600 Οπότε όλα καλά!  Έκανες χοριακή ξανά;  Εύχομαι όλα καλά! 
    • Πωπω αυτο το gagging εμένα ακόμα με φρικαρει... Έχω δει, έχω διαβάσει, έχω εμπειρία από το πρώτο παιδί... Και πάλι, κάθε φορά που κάνει κγχχχκχγγχχκκ το μωρό σκεφτομαι, πάει, το σκότωσα το παιδί μου, το έδεσα κιόλας με τα λουριά, δε θα προλάβω να του κάνω καρπα 🥲😅😆
    • Καλημέρα! Εγώ έκανα ένα πλήρες πακέτο πέρσι θα το επισυναψω με τις κλασικές τρισωμιες και αρκετά σύνδρομα και είχα πληρώσει παραπάνω, νομίζω 550 με μια επιφύλαξη. Τι εννοείς χωρίς απόδειξη;; Μου φαίνεται παράξενο καθώς δεν ελέγχουν το δείγμα εδώ, το στέλνουν στο εξωτερικό και όλες οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά προτυποποιημενες, δεν υπάρχει χωρος για μαύρα... Αν τα έδωσες στο γιατρό σου για να τα δώσει στο εργαστήριο τότε ίσως εκείνος να έχει κάνει συμφωνία για έκπτωση και να κρατάει τη διαφορά; Πάντως ρωτα για την απόδειξη εκείνον η το εργαστήριο γιατί μου φαίνεται αδύνατο να μη δίνουν απόδειξη για αυτήν την εξέταση, μπορεί να έγινε εκ παραδρομής. Είναι πολλά τα λεφτά συμφωνώ αλλά εγώ χαλάρωσα και απόλαυσα την εγκυμοσύνη μου μετά. Και στο δεύτερο παιδί μου θα κάνω, δεν το μετάνιωσα. Όλα να σου πάνε καλά!
  • Προσθήκη...