Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καταρρίψτε 10 μύθους για την κυτταρίτιδα!


Recommended Posts

Τι ακούγεται κατά κόρον αλλά δεν έχει βάση.

Αναμφισβήτητα, το πιο «καυτό» πρόβλημα του γυναικείου σώματος, αποτελεί η κυτταρίτιδα. Όμως, όπως και σε κάθε θέμα που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών οι απόψεις διίστανται με αποτέλεσμα να μην μπορούμε τελικά να αναγνωρίσουμε τι στην πραγματικότητα ισχύει και τι όχι. Επηρεάζει λοιπόν ο καφές την όψη «φλοιού πορτοκαλιού»; Αποδίδουν οι αντικυτταριδικές κρέμες; Έχει «ηλικία» εμφάνισης η κυτταρίτιδα;

Ερωτήματα που κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αναζητούν αλήθειες και… ψέματα. Ο μοναδικός τρόπος όμως για να μάθετε ποιοι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους εμφάνισης και… εξαφάνισης ισχύουν, είναι να εμπεδώσετε μια και καλή τα παρακάτω:

Μύθος 1ος : Αφορά μόνο τις υπέρβαρες γυναίκες

Δυστυχώς, το βάρος δεν είναι μοναδική προϋπόθεση για την κυτταρίτιδα. Περίπου το 90% των γυναικών πάσχουν και φυσικά δεν είναι όλες υπέρβαρες. Μια αδύνατη λοιπόν γυναίκα μπορεί να ταλαιπωρείται εξίσου από τα «σημάδια της κυτταρίτιδας» όπως και μια υπέρβαρη.

Μύθος 2ος : Η σοκολάτα κάνει κακό

Κλασικός μεν, λανθασμένος όμως μύθος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας (έστω και καθημερινά), δεν επιβαρύνει το πρόβλημα αλλά ούτε και το δημιουργεί

Μύθος 3ος : Μόνο οι ακριβές αντικυτταριτιδικές κρέμες αποδίδουν

Η αλήθεια είναι πως κάποιες κρέμες κάτω από σωστή και τακτική χρήση βοηθούν ώστε να έχετε, λιγότερο εμφανή σημάδια. Μπορεί να ανήκουν στην κατηγορία των ακριβών, μπορεί και όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να δοκιμάσετε μερικές και να κρατήσετε αυτή που έχει αποτελέσματα πάνω σας, χωρίς να… αδειάσει το πορτοφόλι σας.

Μύθος 4ος : Τα αναψυκτικά χειροτερεύουν τη κατάσταση

Η θεωρία ήταν ότι το νάτριο στα αναψυκτικά (εκτός των τύπου Cola) δημιουργούσε «πρήξιμο» στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βαθουλώματα στην επιδερμίδα. Πρόσφατες έρευνες όμως, δείχνουν ότι τα ήδη παραμορφωμένα λιποκύτταρα βρίσκονται μέσα στον συνεκτικό ιστό, στον οποίο και δεν μπορεί να επιδράσει το νάτριο. Χωρίς λοιπόν να ανήκουν στην κατηγορία της υγιεινής διατροφής, βάσει του αποτελέσματος των ερευνώ, τα αναψυκτικά δεν επηρεάζουν την κυτταρίτιδα.

Μύθος 5ος : Κυτταρίτιδα αποκτάς μετά τα 40

Δυστυχώς και αυτό είναι λάθος! Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε πολύ νεαρή ηλικία. Απλά, στις μεγαλύτερες γυναίκες είναι πιο χαλαρό το δέρμα με αποτέλεσμα να γίνεται και περισσότερο εμφανής.

Μύθος 6ος : Εμφανίζεται μόνο στους μηρούς και τους γλουτούς

Μπορεί αυτά τα δύο σημεία να είναι και τα πιο συνηθισμένα, αλλά το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και στα μπράτσα, το στομάχι ή τη πλάτη.

Μύθος 7ος : Η δίαιτα και η άσκηση την θεραπεύουν

Θα σας απογοητεύσουμε, αλλά… και αυτό δεν είναι σωστό! Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι βασικοί κανόνες για να είστε υγιείς, αλλά στοχεύουν στην τόνωση του μεταβολισμού και μόνο. Δυστυχώς ο μεταβολισμός δεν επηρεάζει τα «φυλακισμένα» λιποκύτταρα ανάμεσα στον συνεκτικό ιστό και νερό (δείγμα ορμονικής δυσλειτουργίας). Χωρίς λοιπόν να σημαίνει ότι οι δύο παράγοντες δεν επιδρούν ούτε στο ελάχιστο θετικά. ακόμα και οι γυναίκες που γυμνάζονται καθημερινά, μπορούν να εμφανίσουν κυτταρίτιδα.

Μύθος 8ος : Ο καφές βοηθάει

Ο καφές που πίνετε σαφώς… όχι! Ίσα, ίσα που δημιουργεί και κατακράτηση υγρών. Η καφεϊνη από την άλλη είναι μια διαφορετική υπόθεση. Αποτελεί βασικό συστατικό των αντικυτταριτιδικών κρεμών και (σε συνδυασμό με άλλα συστατικά) αποδίδει.

Μύθος 9ος : Το μαύρισμα την καμουφλάρει

Αυτός και αν είναι μύθος! Μπορεί η επιδερμίδα σας να φαίνεται ηλιοκαμένη και πιο… ερωτική, αλλά σίγουρα δεν εξαφανίζει τα σημάδια. Σκεφτείτε το, με αυτή τη λογική όλες οι γυναίκες της Μεσογείου και οι έγχρωμες απανταχού δεν θα αντιμετώπιζαν ποτέ… πρόβλημα..

Μύθος 10ος : Δεν υπάρχει λύση!

Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Εκείνο που χρειάζεται όμως είναι μια συνεχής προσπάθεια, είτε με θεραπείες (όπως η μεσοθεραπεία, τα laser, οι κρέμες-ειδικά αυτές που περιέχουν καφεϊνη, φύκια και πράσινο τσάι, το high-tech μασάζ), είτε με διατροφικές επιλογές που δεν επιβαρύνουν το πρόβλημα (πολύ νερό, λιγότερα λιπαρά κ.λ.π.) είτε με τακτική άσκηση.

Πηγή:http://lifestyle.gr.msn.com/summerspecial/logoarticle.aspx?cp-documentid=148410412

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Είναι τόσο χαζή που δεν τολμώ να ρωτήσω γυναικολόγο. Όταν προσπαθείς για μωρό είναι σωστό να χρησιμοποιείς προιόντα κατά της κυτταρίτιδας; Ρωτάω γιατί περιέχουν χημικά-φαντάζομαι- και μήπως προκαλούν αλλοιώσεις στο γενετικό μας υλικό όπως φάρμακα, βαφές κ.τ.λ.Σκέφτηκα να ρωτήσω την γυναικολόγο μου αλλά φοβάμαι μήπως με θεωρήσει επιφανειακή και υπερφίαλη. Ξέρετε τώρα, όλη μου η έννοια είναι η κυταρρίτιδα ενώ προσπαθώ για παιδί. ΌΜως βρε κορίτσια είμαι παχουλούλα και έχω κυταρρίτιδα, δεν έχω όρεξη για δίαιτα και έλεγα να κάνω εξωτερικές επεμβάσεις. Αν κάποια έχει ιδέα και άποψη επ'αυτού ασ απαντήσει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βασιλική δεν νομίζω να επηρεάζουν το έμβρυο ή το γενετικό υλικό οι κρέμες σώματος και καλλωπισμού ;) Μόνο η βαφή μαλλιών απ'όσο ξέρω περνάει στο μωρό για αυτο και πολλοί γυναικολόγου συστήνουν ανταύγειες,που δεν έρχονται σε άμμεση επαφή με το δέρμα :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

νερά, πιες νερά πολλά νερά

και κόψε τα αναψυκτικά!! πολύ ζάχαρη και μόνο καλό δε κάνουν!

μπορείς να πάρεις ένα σαπουνάκι με κόκκους που είναι ιδανικά

για πήλινγκ σώματος και μ αυτό να τρίβεις

τα σημεία που έχεις κυτταρίτιδα.

οι κρέμες για μένα είναι ΑΠΑΤΗ!

πιες νεράκι, τι καλύτερο για τώρα με τη ζέστη

και ξεκίνα να περπατάς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις. Elenitsa φέτος έχω τεμπελιάσει και τρώω πολλά γλυκά, τα προηγούμενα χρόνια ήμουν πιο δραστήρια,περπατούσα και κολυμπούσα πολύ, φέτος νιώθω σαν ξελιγωμένη και όλο τρώω. Είπα λοιπόν να βοηθηθώ από αλλού. Elenitsa συγνώμη αν πω κοτσάνα,γέννησες;κοντεύεις. Ελπίζω να θυμάμαι σωστά ότι είσαι/ ήσουν έγγυος!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Τελεια Μαριλου μου!!!! Ευχομαι μια μεγαλη χοριακη κ γερα μωρακια!!!🙏🥰❤️🤰🧿 τωρα ξεκουραση κ ολα θα πανε καλα!!!😊
    • Πόσο χαίρομαι που είσαι καλά και το αγοράκι σου επίσης! 💙☺️  Σε καταλαβαίνω απόλυτα.... Κι εγώ full time μαμά χωρίς βοήθεια από κανέναν! Ο μικρός κολλημένος πάνω μου, δε κάθεται λεπτό μόνος... Κάνω όλες μου τις δουλειές το βράδυ που κοιμάται, έχω ξεχάσει πως είναι να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι.  Τώρα για το φαγητό εμείς επιλέξαμε από τον 6ο μήνα να κάνει blw, σίτιση δηλ με κομμάτια. Στην αρχή ήταν ζόρι, δεν έτρωγε κτλ μετά όμως πήρε μπρος και τώρα δε τον σταματάει τίποτα, θα φάει κι εμάς σε λίγο!  🤣 θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις σε κάποιο μικρό γεύμα δηλ δεκατιανο ή απόγευματινο να κάνεις εισαγωγή σε πατημένα αν όχι σε κομμάτια. Υπάρχει μια εφαρμογή που λέγεται solid starts αν θες να τη κατεβάσεις για να πάρεις ιδέες. Μην απογοήτευσε! Ας παίξει με το φαγητό! 1_3_4 κάποια στιγμή θα το βάλει στο στόμα το φαγητό και θα φάει μόνος του.  Σας κράτησαν πολύ οι κολικοί.... Ηρωίδα είσαι! 💪🏼  Ότι έγραψες για δεύτερο παιδί με κάλυψε απόλυτα! Ίδιες σκέψεις πάνω κάτω... Την υγειά μας να έχουμε κι εμείς και τα μωρακια μας και βλέπουμε στο μέλλον... Εγώ τώρα είμαι σε φάση που αποθηλαζω σιγά σιγά και από τη μια χαίρομαι που δε θα έχω το θηλαστρο, που θα πάρω πίσω το σώμα μου αλλά από την άλλη -δε ξέρω γιατί- νιώθω θλίψη και ενοχές απέναντι στον μικρό.. αντικρουόμενα συναισθήματα... 🙄 Προσπαθώ πολύ να το δουλέψω μέσα μου.    
    • Όλα καλά κ εμείς.. έφτασε σχεδόν 1,5 κιλο η μπέμπα μας 🤩🤩.. προχωράμε όμορφα .. 
    • Α δεν το είχα καταλάβει, με συγχωρείς! Μια οικογενειακή φίλη έκανε 8 εξωσωματικές μέχρι να έρθει ο μικρός και μέσα σε 3 μήνες έμεινε έγκυος με φυσιολογική σύλληψη κι έτσι ήρθε και η κόρη!!!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...