Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,

Ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την πίεση.

Υπάρχει καμία από εσάς που να αντιμετωπίζει υπόταση κατά την εγκυμοσύνη? Εγώ είχα πάντοτε νορμάλ προς το χαμηλό, και από την αρχή της εγκυμοσύνης γύρω στο 9 με 9,5 η μεγάλη και 6,2-6,9 η μικρή. Σήμερα όμως αισθάνθηκα πολύ αδυναμία και η πίεση έιχε κατέβει στο 8,4 και 4,7! Α, και οι παλμοί γύρω στους 90...

Θορυβήθηκα λίγο έιναι η αλήθεια γιατί δεν ήμουν ούτε όρθια, όυτε νηστική :unsure:

θα το αναφέρω στο γιατρό που έχω ραντεβού αύριο αλλά σκέφτηκα να ρωτήσω και σε σας (δοκιμασμένη συνταγή ;);) )

ευχαριστώ

car305pb___.png

Δημοσίευση

Γεια σου Φροσάκι!!!

και εγω εχω πάντα χαμηλή πίεση..10 και 7 η μικρή.τωρα στην εγκυμοσυνη δε μετριεμαι συνεχως βέβαια αλλά δεν εχει πέσει άλλο..

ο γιατρός είναι ο πιο καταλληλος να σου απαντησει βεβαια αλλά δε νομιζω ότι πρέπει να ανησυχεις γιατί είναι καλοκαιρι και η ζεστη προκαλει ατονια..προσπάθησε να πίνεις πολλές πορτοκαλαδες..

Δημοσίευση

Καλησπερα!!Ειναι οντως χαμηλουλα η πιεση σου αλλα οι περισσοτερες εγκυμονούσες εχουν υποταση!Θα σου πει και ο γιατρος σου αυριο!Παντως ο δικος μου χαιρεται οταν εχω υποταση γιατι μου λεει καλυτερα χαμηλη παρα κανονικη και προς τα πανω!Ειμαι και γω απο την υποταση σαν ζαλισμενο κοτοπουλο!Το λιγοτερο που εχω φτασει ειναι 9 με 5.Επισης οταν αρχισα να εχω υποταση ειχα χαμηλο αιματοκριτη.Φυσιολογικοτατο και αυτο!Ειναι και η ζέστη....Φιλάκια!

Δημοσίευση

Γεια σου frosaki!

Έχω και εγώ ένα θέμα με την υπόταση...Εμένα είναι συνήθως 9 με 9.5 η μεγάλη και 4-4.5 η μικρή... Πάντα είχα σχετικά χαμηλή και τώρα με την εγκυμοσύνη ακόμα χαμηλότερη... Νιώθω κομμάτια το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας...Αφού πάντα όταν σηκώνομαι περιμένω λίγα δευτερόλεπτα να ...μαυρίσει και να ξεμαυρίσει το τοπίο και μετά προχωράω... Ο γιατρός (στην Αγγλία) μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικό. Εχεις επιστρέψει Ελλάδα? Φαντάζομαι θα είναι και η ζέστη. Οι πορτοκαλάδες να σου πω δε νομίζω ότι κάνουν τίποτα, σε μένα τουλάχιστον. Καλύτερα να φας κάτι αλμυρό. Κανα κομματάκι αλμυρό τυρί ή κανα πατατάκι. Και τώρα με τη ζέστη να πίνεις πολύ νερό!

Πες μου τι θα σου πει ο γιατρός, γιατί εγώ στην Αγγλία δεν τον πολυεμπιστευόμουνα εκείνον που πήγαινα και τώρα Νορβηγία η γιατρός που πήγα είναι ακόμα χειρότερη.... Παρεπιπτόντως εκείνες τις περιβόητες εξετάσεις αίματος που έκανα στην Αγγλία ακόμα δεν τις έχω πάρει....

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ Χρυσούλα και Μαράκι μου, σήμερα είμαι κάπως καλύτερα... Κατάφερε να σκαρφαλώσει στο 10 και 7! :P:P

Snowgirl μου, ναι επέστρεψα στην Ελλάδα προχτές και απ'ότι φαίνεται έχω ξεσυνηθίσει τελείως τη ζέστη...

Έχω ραντεβού με τη γιατρό μου σε μια ωρίτσα. Θα τη ρωτήσω επισταμένως για την υπόταση και θα σε ενημερώσω, don't worry :)

Ααα, και οι εξετάσεις αίματος από την Αγγλία πήγαν εν τέλει με 1,5 μήνα στον GP οπου ήμουν registered (Τις είχα κάνει με τη μαία στο νοσοκομείο). Κλασικές αγγλικές ιστορίες για αγρίους ;)

Δημοσίευση

Για όσες μπορεί να ενδιαφέρονται, η γιατρός μου δεν ανησύχησε καθόλου με τη υπόταση. Ειπε ότι έιναι επακόλουθο της ζέστης και της κούρασης και ότι καλύτερα η πίεση να έιναι χαμηλή (ακόμα και τόσο) παρά υψηλή. Δεν ανέφερε πορτοκαλάδες συγκεκριμένα, αλλά πολλά υγρά γενικώς (επειδή αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος) και αλμυρά.

Δημοσίευση

Εγω παντα εχω χαμηλη πιεση ειδικα αποτ ην αφαιρεση του θηρωειδη καιμετα ηταν διαφορετικη .Να φανταστετιτε η μικρη μονιμα δεν ξεπερνα το 4,5 μαλιστα ειχε τυχει μια φορα να μου κατεβει στο 2 και εκει λιποθυμησα οταν προσπαθουσαν α μου τη παρουν δνε εβρισκαν .Επειδη λοιπον στην εγκυμοσυνη μου το ψαξαμε γενιακ καλυτερα να εχουμε υοταση γιατια υτο ενεργει σαν ασπιδα για το σωμα . ΕΓΩ ΠΑΝΤΩς ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ 6 πραγμα ασπανιο αρχιζω και δνε νιωθω καλα .Προχτες ειχα 7 η μεγαλη και 4,2 η μικρη και ημουν μια χαρα .Το καλοκαιρι παντα πεφτει και μπορειτε ειδικα εσεις που ειστε εγκυες για να μην σας ερθει καμια σκοτοδεινη να οινετε πολλα υγρακαι να τρωτε καικανεναν κρακερακι

Δημοσίευση

Παντα ειχα υποταση και που και που ενιωθα οτι θα πεσω κατω.ευτυχως το αντιμετωπησα με τις συμβουλες του γιατρου μου.προς το παρον θα σου ελεγα να κανεις μια εξεταση αιματος να δεις που βρισκεσαι.

Δημοσίευση

Frosaki γεια σου! :) Το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ, αλλά βέβαια η μικρή μέχρι το 5,5 είχε φτάσει. Αν ο αιματοκρίτης σου είναι ΟΚ, τότε απλά έχεις υπόταση, και ίσα-ίσα καλύτερα, γιατί η υψηλή πίεση είναι επικίνδυνη για την εγκυμοσύνη. Απλά να προσέχεις μην ζαλιστείς και όταν το αισθάνεσαι να πίνεις χυμό για να τονώνεσαι!

Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου!:) :) :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Βάζεις το γάλα το σιμιγδάλι και το φρούτο κι ανακατεύεις μέχρι να πήξει φαντάζομαι...ωραία ιδέα κι αυτή..δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο στην ομιλία..απλά όσο μεγαλώνουν δέχονται πιο δύσκολα κάποια φαγητά..ας πουμε τον μεγάλο μου τον γιο τον άργησα στα κομμάτια...14 μηνών και χρησιμοποιούσα μπλέντερ..και όταν το κόψαμε δεν έτρωγε λαχανικά και πολλά άλλα γιατί δεν είχε μάθει ..δεν τα παίρνε στο χέρι ας πούμε από μωρό να το φάει...μεγάλο λάθος αυτό...για αυτό προσπαθώ τώρα με πατημένα και κοματια
    • 🤣🤣🤣 είναι να μην πάρω φόρα εγώ, κατάλαβες.. αγάπη δεν θα μπορούσα να αντέξω άλλο και να νομίζω ότι δεν με θέλει και ότι δεν είμαι ποθητή.. εντάξει κι αυτός η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν 100% γιατί το καταλάβαινα.. ήταν όπως το είχαμε αφήσει πριν την εξωσωματική με όχι πολύ καλή ψυχολογία, του τύπου ότι δεν ήταν καλά γιατί ήξερε ότι δεν μπορεί να μου προσφέρει παιδιά.. αλλά τώρα τουλάχιστον εμένα δεν με νοιάζει αυτό το κομμάτι γιατί ξέρω ότι έχω πιθανότητες να με περιμένουν κάπου.. είμαι πιο χαλαρή και το μόνο που θέλω είναι να απολαμβάνω τον άντρα μου και τπτ άλλο.! Οπότε τον θέλω, μου έλειψε και τον διεκδικώ όπως παλιά. Χωρίς να με ενδιαφέρει άμεσα το κομμάτι των παιδιών.. και να σου πω ίσως είναι και καλύτερα έτσι.. είμαστε πιο χαλαροί και οι δύο, θα απολαμβάνουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο, θα υπάρχει καλή διάθεση και ωραίο κλίμα στο σπίτι και όταν με το καλό έρθει και ο καιρός για την ετ θα ξέρουμε ότι πάμε με γονιμοποιημένα ωάρια που απλά θα μεριμνούμε να δούμε αν γίνει η εμφύτευσή τους και εννοείται η μετέπειτα εξέλιξη τους.! Αυτός για να ψάχνει οικογενειακό αυτοκίνητο, και να θέλει να δώσει το δίπορτο το τζιπ του πάει να πει ότι το περιμένει το μπεμπέ και το θέλει και πολύ..!! και αφού έπιασα και με την πρώτη σου λέει που θα πάει έχουμε τόσα, κάποιο θα ρθει για να μείνει και να μας κάνει γονείς..!!!! Το είδε κι όλας το πρώτο στον υπέρηχο, οπότε πιστεύω πως τώρα ένα παρα πάνω το θέλει.. αυτή η εικόνα δεν σβήνει εύκολα.. όπως και να είχε η εξέλιξη σε έχει κάνει γονιό μιας ψυχής που είναι στον ουρανό.
    • Ήμουν παλιά στο fertilia και τωρα ξανά επέστρεψα με τα εμβρυακια μου εκεί! Πολυ καλές εντυπώσεις από το κέντρο..σε σχέση με άλλα..σε κάνουν να νιώθεις καλά!  Για τον γιατρό  ,επειδή πηγα και σε αυτόν και δεν με ενέπνευσε καθόλου δεν το συνεχισα μαζί του. Είναι έμπειρος αλλά δεν ασχολείται πολύ μαζί σου και τον βλέπεις ελάχιστα...Εγώ τωρα επέλεξα τον Σταυρακ..και προς το παρόν είμαι πολύ ικανοποιημένη μαζί του ασχέτως που ακόμα δεν έχουμε μπει στην διαδικασία μεταφοράς.  Το θέμα είναι να βρεις κάποιον που να σε εμπνέει και να ξέρεις ότι μπορείς να προχωρήσεις μαζί του σε κάθε βήμα.  Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά κορίτσι μ! 🙏   Το πες και το κανες !!! Και μετά λες εμένα!!! 🤣🤣🤣  είδες μετά την αποπλάνηση νιώθετε και οι 2 καλύτερα!!  Μπράβο Χριστινάκι μου! Δωστου να καταλαβει ..δωστου βιταμινες και αναπλήρωσε τους χαμένους μήνες!!! 🤣🤣
    • Κρέμα με σιμιγδάλι, ε;;; Εγώ που δεν έχω δώσει ξένο γάλα, μπορεί και με νερό να γίνει ή πρέπει να αντλήσω δικό μου;
    • Δεν τον είχα σκεφτεί τον τρίφτη... Μου είπαν να τα βράσω αλλά δε θέλω γιατί θα χαθούν όλες οι βιταμίνες πιστεύω.  Με το χέρι το ξεψαχνίζω και το κάνω πολύ μικρές μπουκίτσες. Παίρνει λίγη ώρα παραπάνω αλλά η μικρή φαίνεται να το δέχεται πολύ καλά. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...