Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΑΣΤΟΛΗ

Recommended Posts

Καληημερα! χθες που πηγα στο γιατρο μου

για την καθιερωμενη επισκεψη,

μου ειπε οτι εχω διαστολη 1,5.

Το μωρο ειναι ηδη 3258gr,

και γω στο τελος της 37ης εβδομαδας.

Ειπε οτι αν το αφησουμε μεχρι την 40η θα ξεπερασει τα 4 κιλα,

οποτε την επομενη εβδομαδα θα δουμε

αν προκαλεσουμε τοκετο.

Εχω γεννησει το 1ο μου παιδι με

καισαρικη και τωρα παμε φυσιολογικα.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, αν απο 1,5 διαστολη

σε μια εβδομαδα υπαρχει πιθανοτητα να παει 3-4

Παρακαλω πειτε μου! εχω αγωνια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ κοριτσάκι μου, δε γνωρίζω να σου απαντήσω, για να είμαι ειλικρινής! Αυτό που μπορώ να σου πω όμως είναι "καλή υπομονή" και το θαυματάκι σου έρχεται!!! Άντε κουκλίτσα μου, με το καλό!!!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΣΤΟΛΗ 1,5 ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ.ΠΟΝΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ;;Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΑΣΤΟΛΗ 1 ΚΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ.ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ.ΑΚΟΜΗ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ;;

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ!ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 37 ΕΒΔ.+4 ΗΜ.ΑΚΟΜΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΓΩΝΙΩΔΩΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ.ΑΝΤΕ,ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

2 μερες διαφορα!

Αντε με το καλο κι εσυ!

Ο δικος μας εχει παρει κ θεση!

Ο γιατρος μου ειπε οτι γεννας μετα τα 3-4 εκατοστα διαστολης!

Φιλια!

ΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;;ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΑΛΛΑ...ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ.ΟΛΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ...

les bell na mas tin kaneis simera????????

ax makari na genniseis fisiologika...

mprabo to giatro sou pou to riskarei..

alitheia to proto sou paidaki poso einai?

meta po kaisariki pote epitrepetai na ksan meineis egkios?

ego gennisa fisiologika..enimerotika rotao

Εγώ όταν πηγα στο νοσοκομείο είχα διαστολή 2 και μέσα σε 6 ώρες είχα την μικρή μου αγκαλιά.

Αυτό που λένε ότι το παιδί είναι μεγάλο μόνο από εσάς το ακούω. Και ποιό είναι το πρόβλημα;;;;; Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο γερό! Εμένα στις 36 εβδομάδες μου το έβγαζαν μικρό και είχα καταστεναχωρηθεί. Και όταν λέμε μικρό εννούμε 2900γρ!!!! Τελικά γεννηθηκε 3570γρ!

Αν κανεις πρόκληση θα κάνεις προφανώς και επισκληρηδιο για να αντεξεις τους πόνους. Γιατί δεν το αφηνετε το παιδι να γεννηθεί από μόνο του και αν δεις ότι δεν μπορείς κάνεις αναισθησια!

Ο γιατρός μου είχε πει στο 2ο παιδάκι ότι η διαστολή που είχα -38 εβδομάδα- ήταν 2 εκατοστά και μου είπε ότι αυτό μπορεί να κρατήσει και μια εβδομάδα ή και παραπάνω!

Το ότι ο γιατρός σου είπε πόσα κιλά είναι το παιδί δεν σημαίνει ότι θα γεννηθεί και αυτά τα κιλά, συνήθως γεννιούνται μικρότερα, γιατί όμως δεν περιμένεις να γίνουν όλα φυσιολογικά η φύση έχει προνοήσει για τα πάντα. Τι θα πει πρόκληση τοκετού? Το παιδί όταν είναι έτοιμο να βγει θα βγει.

Μην ανησυχείς καθόλου και η γνώμη μου είναι να περιμένεις να σε πιάσουν οι πόνοι φυσιολογικά ή να σπάσουν τα νερά, όποιο έρθει πρώτο!

Εγώ την 1η φορά πήγα στο νοσοκομείο με διαστολή 4 και την 2η φορά με διαστολή 7!! και γέννησα σε μισή ώρα από την άφιξή μου!!

thouli έγραψε:

les bell na mas tin kaneis simera????????

ax makari na genniseis fisiologika...

mprabo to giatro sou pou to riskarei..

alitheia to proto sou paidaki poso einai?

meta po kaisariki pote epitrepetai na ksan meineis egkios?

ego gennisa fisiologika..enimerotika rotao

Thoyli μου, η κορη μου ειναι 5,5.

Μπορεις μετα απο καισαρικη να ξαναμεινεις 1 χρονο μετα.

2 χρονια μετα ειναι καλλιτερα, διοτι μπορεις

να γεννησεις φυσιολογικα. Να σου ζησει το παιδακι σου!

Αχ κοπέλα μου... πλησιάζεις... Σε προετοιμάζει το μωράκι!! Εμένα ακόμα τίποτα!! Μόνο κουνιέται έντονα!! Αλλά δεν με πειράζει! Όταν νιώσει έτοιμος να βγει! Η φίλη μου γέννησε με το που μπήκε στον μήνα της και βγήκε 3.200 ο μικρός!! Ένας παίδαρος.. τι να σου λέω!! Πολύ φάση!! Ανυπομονώ να τον δω κι εγώ τον δικό μου!! Αλλά όταν θελήσει το μωράκι να έρθει! Πρόκληση θα κάνω μόνο αν ξεπεραστεί η ΠΗΤ!! Βέβαια δεν ξέρω σ'εσένα πως είναι που έχεις ήδη κάνει μια καισαρική! Αλλά μην βιαστείς γιατί έχω ακούσει ότι τις περισσότερες φορές που μπαίνεις με πρόκληση πριν την ΠΗΤ τις περισσότερες φορές καταλήγει σε καισαρική! :(

Με το καλό... και μ'έναν πόνο!!

Καλησπερα!!Θα σου πω τη δικη μου εμπειρια:στις 24/06/09 πηγαμε στην προγραμματισμενη μας επισκεψη στο γιατρο μου και βρηκε οτι ειχε εξαλειφθει ο τραχηλος και οτι ειχα διαστολη 1-2(η ΠΗΤ μου ηταν 01/07).Ο γιατρος μου ειπε οτι μεσα στις επομενες 3-4 μερες θα γεννουσα!!Πραγματι στις 07:00 της 28/06/09 ειχα λιγο αιμα και καποιες ηπιες συσπασεις.Πηγαινουμε στις 09:00 στην κλινικη και ερχεται ο γιατρος μου στις 09:45 και με εξεταζει.Με βρηκε με διαστολη 8 παρακαλω!!! Αφου οι μαιες με ρωτουσαν ποσες μερες ποναω και τους λεω "καμμια"!!! Φυσικα δεν καναμε επισκληριδιο(οπως ακριβως ηθελα) και στις 13:00 ειχαμε αγκαλια τον μικρο μας πριγκηπα!!! Πολυ γρηγορη εξελιξη, υποφερτοι πονοι κατ΄εμενα(με βοηθησαν απιστευτα οι αναπνοες ανωδυνου τοκετου, χωρις αυτες δεν ξερω τι θα εκανα)!!Σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να εχεις μια ολοιδια εμπειρια.......με το καλο να ζησεις αυτην την απιστευτη μερα της γεννας....ανυπομονω να την ξαναζησω.....

Μπελίτσα ε-ε-έρχεται ο γαμπρός μας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Με το καλό γλυκιά μου!!!

Περιμένουμε με αγωνία νεάκια σας ,εγώ και η Αννούλα μου !:kiss::kiss::kiss::kiss:

Κοριτσια ευχαριστω πολυ!

Την τριτη το πρωι παω Λευκωσια

για εξεταση. Αν μεχρι το μεσημερι

η το απογευμα δεν μπω να σας πω νεα,

σημαινει οτι ειμαι στην κλινικη! και γενναω η γεννησα!

Φιλια πολλα!

hope_89 έγραψε:

Μπελίτσα ε-ε-έρχεται ο γαμπρός μας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Με το καλό γλυκιά μου!!!

Περιμένουμε με αγωνία νεάκια σας ,εγώ και η Αννούλα μου !:kiss::kiss::kiss::kiss:

Στο δρομο ειναι! περιμενει να δει

την Αννουλα σε νεα φωτο με...

γαλικη φινετσα!:kiss:

bell μου κορίτσι μου ενδεχομένως να κάνεις πρόκληση μετά από καισαρική? Αυτό είναι απαγορευτικό από όσο ξέρω...

Όλα με το καλό να γίνουν και στην ώρα σου να γεννήσεις ένα υγιέστατο παιδάκι με φυσιολογικότατο τρόπο!

Σε φιλώ!

Ifigeneia έγραψε:

bell μου κορίτσι μου ενδεχομένως να κάνεις πρόκληση μετά από καισαρική? Αυτό είναι απαγορευτικό από όσο ξέρω...

Όλα με το καλό να γίνουν και στην ώρα σου να γεννήσεις ένα υγιέστατο παιδάκι με φυσιολογικότατο τρόπο!

Σε φιλώ!

Εχουν περασει 5 χρονια απο τοτε!

Ειναι επιτρεπομενο! Μακαρι να γεννησω φυσιολογικα!

με το καλο τομωρακι σου. κανε αυτο που νιωθεις εσυ καλυτερο για σενα και το παιδι σου. ελπιζω μεσα στις επομενες μερες να γεννησεις.

γενικα βρε κοριτσια να ρωτησω κατι; οταν εχετε διαστολη το καταλαβενετε και αν ναι ποια ειναι τα συμπτωματα; εμενα ο γιατρος μου ειπε οτι δεν θα το παρω χαμπαρι αλλα ξερω εγω εστω και διαστολη 1 να κανεις δεν νοιωθεις κατι περιεργο; και ο γιατρος πως το βλεπει; απλο υπερηχο ή κολπικα;

ελπιζω να με διαφωτισετε γιατι εγω ηδη εχω καποιες συσπασεις και περνω γιουτοπαρ και το εχω ενα μικρο αγχος μην κανω διαστολη και δεν το παρω χαμπαρι. τουλαχιστον να παρω τηλ τον γιατρο να με δει μπας και το προλαβω;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...