Μετάβαση σε περιεχόμενο

συσπάσεις μήτρας και τράχηλος: πώς είναι;

Recommended Posts

• Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

marker είμαι 28 βδομάδων +5 ημερών.

Το μωρό την Δευτέρα που ήμουν 28+1 ημέρα ήταν 1250 gr ο γιατρός είπε ότι σαν βάρος είναι πολύ καλά...!

Πάντως πραγματικά έχω μπερδευτεί πολύ..

Υπάρχουν έγκυες που απλά θεωρούν ότι είναι το μωρό ,όπως & εγώ δηλαδή, αν δεν είχα διαβάσει από το φόρουμ τι γίνεται δεν θα έδινα σημασία γιατί απλά νομίζεις ότι κουνιέται το μωρό & τα βουναλάκια είναι πωπουδάκι-κεφαλάκι... Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω ακόμη..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΩΘΩ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΛΩΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΩΝ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??????????ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝ ΤΗΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ?ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΞΕΡΕΙ.ΦΙΛΙΑ

κ γω madojohn νομιζα πως ητανε κεφαλακι η πωπουδακι κ περασαν 2 μιση εβδομαδες ετσι!!!

οταν πηγα στο γιατρο ειχα παλι βουναλακι στην κοιλια γιατι η χαζη περιμενα ορθια στο ιατρειο κ κουραστηκα,ετσι λεμε με τον αντρα μου τωρα που εμφανιστηκε το βουναλακι ευκαιρια να μαθουμε τι ειναι,οταν το ειδε ο γιατρος τα παιξε,μου λεει κουραζεσαι πολυ,εισαι ετοιμη να γεννησεις!ειναι συσπαση!

να σας πω μονο οτι κ το νερο με καλαμακι

το επινα,ξαπλωτη!

γιατι δεν μπορουσα να σηκωθω καθολου,ουτε για να καταφερω να πιω νερο κανονικα απο το ποτηρι,με ενοχλουσαν αφανταστα οι συσπασεις!χαλια σας λεω,αλλα δοξα κ τιμη στα prepar!

την καταλαβαινεις απο το σφιξιμο που σου κανει χαμηλα στην κοιλια κ μετα απο 15 δευτερα χαλαρωνει κ μετα απο λιγο αντε παλι

Κοριτσια το νου σας!:unsure:

Kai ego re koritsia niotho auta ta petromata stin koilia k ta vounalakia, k malista ginonte sinexeia sto idio simeio. Tentonete i koulia mou apo ta dexia, sto kentro kanei ena karoumpalaki k mou kovete gia ligo i anasa, niotho mia disforia. Kamia fora to vradi, an eimai ligo parapano kourasmeni, niotho xtipous kato xamila, les k tha vgei kanena podi (katalavate pou ennoo, apo kei pou tha vgoun ta paidakia mas).

Prin 1 bdomada eixa rantevou me ton giatro mou tou eipa gia ta petromata k pou mou kovete i anasa k mou eipe fisiologiko oti einai, kouniete to moro, ti na po lete na min katalave???

Tin Pempti ekana k to 3o Doppler se allo giatro, ola mou leei pane teleia, an ipirxe provlima den tha to evlepan???? Prepei mipos na to xanaperigrapso ston giatro mou??? Kai ego me ton antra mou vlepoume tin koilia na allazei sxima k gelame...ax vre koritsia provlimatistika poli tora!!!!:dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:

Y.G.Osi ora grafo to post auto (5 lepta) exei petrosei 3 fores

folympia ειναι πολυ σε 5 λεπτα 3 φορες

παρε τωρα το γιατρο σου και πηγαινε να σε βαλει στο μηχανημα

αλλο το να κουνιεται το παιδι και να αλλζει σχημα η κοιλια σου και αλλο να γινεται σκληρη σα πετρα

αυτο δε φαινεται στους υπερυχους ειναι αλλο το μηχανημα που μετραει τις συσπασεις που συνηθως το εχουν μονο τα μαιευτηρια.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!!!!!

ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ 7 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΣΤΟΝ 6 ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ, ΠΟΥ ΔΙΠΛΩΝΟΜΟΥΝ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΜΗΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΟΝΑΓΑ ΠΟΛΥ!ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΗΡΕΜΗΣΕΙ!

ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΛΟ!ΠΕΤΡΩΝΕΙ Η ΚΟΙΛΙΑ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ!!!!

ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΤΡΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ ΚΑΘΟΛΟΥ?

ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΙ ΕΓΩ Η ΑΠΟΙΡΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΑΝ ΕΧΩ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ...

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ..

ΑΝΗΣΥΧΩ....

Κοριτσια οπως βλεπω το "προβλημα" το εχουμε πολλες...

Αν θα μπορουσα να βοηθησω γενικα...Απο την εμπειρια μου και μονο(αφου μπορω να ξεχωρισω το μωρο απ'τη συσπαση-πετρωμα)..Φυσικα δεν ειμαστε ολες ιδιες και παντα πρεπει να ενημερωνουμε το γιατρο μας.

Λοιπον

Στη συσπαση(χωρις χαπια) ενιωθα:εντονη πιεση χαμηλα και πετρωνε ολη η μητρα(η μητρα μας μεχρι 7 μηνων που ειμαι εγω ειναι περιπου 2 δαχτυλα πανω απτον αφαλο).Καποιες φορες ενιωθα κατι σαν μουδιασμα.Ολο αυτο μπορει να κρατουσε απο 5 δευτερολεπτα εως 30.Δε θα ελεγα πως ενιωθα πονο αλλα εντονη ενοχληση.Πανω απο7-10 φορες ή σε τακτα(πχ ανα 15λεπτα ή λιγοτερα) θεωρειται μη φυσιολογικο

Στη συσπαση(ή πετρωμα) ΜΕ χαπια νιωθω:πετρωνει η μητρα για 10-30 δευτ.Καποιες φορες εμφανιζεται ενα εξογκωμα με μεγεθος περιπου οσο ενα μεγ πορτοκαλι απο τη μια ή την αλλη πλευρα.Εξαρταται κ απο την πλευρα που ειμαι ξαπλωμενη ή καθιστη!Τις περισσοτερες φορες δε νιωθω καθολου ενταση και ισα που καταλαβαινω πως κατι γινεται κ ακουμπωντας την κοιλια βλεπω πως πετρωσε!!!

Το αγχος,τα νευρα,το σκυψιμο,η κουραση,το να καθεσαι ωρα στην ιδια(αβολη) σταση χειροτερευουν την κατασταση!

Επισης οπως μου ειπε μια μαια σημερα,η δυσκοιλιοτητα ή το να κρατας τα τσισα μπορει να επιρεασει!

Δεν μου εχει τυχει να χαιδεψω την κοιλια και να σταματησει το πετρωμα!Εκτος κι αν εχει περασει ο χρονος του!!!

Οταν κουνιεται το μωρο νομιζω πως οι περισσοτερες το ξεχωριζουμε!Αλλα...Οταν τεντωνεται το μωρο:νιωθω τοπικα μια ωθηση οπως πχ αν θα πιεζες την οδοντοβουρτσα στην εσωτ πλευρα απ το μαγουλο!Επισης νιωθω και απο εσωτερικα να κουνιεται το μωρακι.Η κοιλια δεν πετρωνει-παραμενει μαλακη!Το χτυπηματακι-τεντωματακι(περιπου 1-2εκ διαμετρο εξωτερ) μπορει να γινεται συνεχεια σαν κλωτσιες επαναλαμβανομενες και οχι σταθερα για 30 δευτ!!!

Επισης εχω παρατηρησει πως αν εκεινη τη στιγμη μιλησω ή ακουμπησω το σημειο,αλλες φορες μαζευει οτι ειχε απλωσει(πχ ποδαρακι) ή με κλωτσαει ακομα πιο εντονα!Στο πετρωμα οσο και να μιλησα αυτο εκειεειειειει εκανε τη δουλεια του!!!!:P

Δεν ξερω αν βοηθησα καποια να καταλαβει ή αν μιλαω μονη μου τοση ωρα!!!χεχεχε Ελπιζω το πρωτο!Αααα!Και αυτα μεχρι 7 μηνων που ειμαι εγω.Μετα δεν ξερω!

ΥΓ.Το μαγνησιο βοηθαει πολυ!Να το παιρνετε ομως σωστα.Τουλαχιστον 1 ωρα πριν ή μετα απο το ασβεστιο ή απο γαλακτοκομικα!

Οχι αγχος αλλα να παρακολουθουμε το σωμα μας!Και ξαναλεω.Καμια γυναικα-εγκυμοσυνη δεν ειναι ιδια με τις αλλες.Οποτε οπωσδηποτε να μιλατε στο γιατρο σας ακομα κ για θεματα που μπορει να θεωρειτε ανουσια.Και ακομα:Οτι παθαινει καποια (πχ στο φορουμ) δε σημαινει πως θα το παθουμε ολες!Το λεω γιατι κι εγω οτι κακο τυχαινει να συμβει σε αλλη νομιζα πως θα συμβει ντε κ καλα κ σε μενα! :P

βρε κορίτσια , αυτο το μαγνήσιο εμένα γιατι δεν μου ο έχει δώσει; να τον ρωτήσω; ρε γμτ εμενα τσαντίζεται οταν του πω κατι που κανει αλλη εγκυουλα και μου λεει οτι αφου δεν μου το ειπε , δεν χρειαζεται να το ξερω. αν ειναι ομως να βοηθαει στις συσπασεις να του το πω. εσεις γιατι το περνετε;

εσεις βάρος χαμηλα νιωθετε; εγω πολλες φορες εαν τυχει και με κλωτσησουν δυνατα ή ειναι πολυ δραστηρια νομιζω οτι θα μου φυγουν. του το ειπα και μου ειπε να μην ανυσηχω , ααλα να τον περνω τηλ αν νιωθω περιεργα. εσας τι σας εχουν πει οι γιατροι σας.

γενικα μου προτεινει ξαπλα ολη μερα για ενα μηνα τουλαχιχτον λογω και τον συσπασεων. που και που βεβαια παω και για κανα καφε για καμια ωριτσα.

Θα γινω παλι κακια και θα σε μαλωσω

Βρε Marker ξαπλα θα πει στο ειμαι στο κρεββατι σηκωνομαι μονο για νερο φαι ή τουαλετα και δεν κανω αποτομες κινησεις (στο κρεββατι) kai εννοειται οχι σεξ οχι βολτες και αν πινεις καφε καλα θα κανεις να τον κοψεις(

Η κυηση σου δεν ειναι μια συνιθισμενη κυηση Εχεις διδυμα ηδη 2,3 αποκολλησεις ειναι επαπειλουμενη κυηση το οποιο σημαινει οτι μπορει να αποβαλλεις

ΔΕν ειχα κανεναν να μου το διευκρινησει(οταν ειχα το ιδιο προβλημα) ..ποσο θα το ηθελα

Για να κρατησεις τα μωρα σου πρεπει να ακους κατα γραμμα αυτο που σου λεει ο doc

Σορυ αλλα μην προκαλλεις τη μοιρα

Marker καλησπερα!

Το μαγνησιο εκτος που "χαλαρωνει" ειτε συσπασεις ειτε κραμπες κλπ κανει και πολλαααα αλλα "καλα".ειναι ιχνοστοιχειο αν δεν κανω λαθος(σαν βιταμινουλα το παιρνουμε δλδ)Σιγουρα δυναμωνει τα οστα και...Δε θυμαμαι τι αλλο!Αν ψαξεις λιγο στο νετ θα διαβασεις πολλα.

Τωρα,αφου δε στο εδωσε...(δεν ειναι κ απαραιτητο) εδω αλλοι δεν θεωρουν απαραιτητο το σιδηρο!

Για το βαρος που λες το νιωθω οταν ειμαι κουρασμενη ή περπατησω παραπανω,αλλα εσυ εχεις και 2 αστερακια οποτε σιγουρα ειναι εντονοτερο!Πρεπει να ξαπλωνεις!Να τον ακους το γιατρο σου!Τα διδυμακια θελουν διπλη "φροντιδα"!!!

Φιλια! :)

ευχαριστώ αναστασία μου. θα τον ρωτησω την επόμενη φορά αν είναι να βοηθάει τόσο πολύ γιατι να μην το πάρω.

και ναι απο τοτε που αρχησαν οι συσπασεις ειμαι την περισσότερη ωρα στο κρεββατακι μου , αλλα δεν μπορώ και ολη την εβδομαδα μεσα στο σπίτι χωρις να βλέπω λιγο ήλιο, άσε που και στο μπαλκονι να πω οτι θα βγω το οποιο ειναι 40cm βλάπω μονο τους απεναντι που ειναι στα 2μ και οχι ηλιο. αχ να μην μενουμε αυτη την περιοδο σε ενα ωραιο χωριουδακι με την δροσουλα , τον ηλιο και την θεα μας.

ευχαριστω πολυ πολυ

φιλια και σε σενα.

Καλα ..ti θεα μου λες τωρα..σ εχω καταλαβει ...εισαι απο τους ανθρωπους εκεινους που εχουν αγκαθια στον πωπο :silly: και γυρναν σαν τις σβουρες περα δωθε..ετσι δεν ειναι;;;; Θα ερθω να σε δεσω στο κρεββατι σου ;)

χα χα μπραβο βρε apis ωραια τα λες, καπως ετσι ειναι τα πραγματα.

ελα μου γιατι μονο ετσι με βλέπω να μενω τελειως στο κρεββατι. παντως φαντασου οτι τωρα αυτα που κάνω ειναι σαν να ειμαι πραγματικα κατακοιτη στο κρεββατι - σε σχεση παντα μμε το τι εκανα πριν. παντως προσεχω πραγματικα.

φιλια πολλα πολλα

Koritsia ena exo na sas po....xari s'auti tin kouventa pou anoixate ( na sai kala Marker) anakalipsa oti mallon exo provlima k mou to epivevaiose k o doctor.

Auta ta petromata pou eniotha tis teleutaies 2-3 bdomades ta opoia plithenan apo to Savvato k meta den itan oi kolotoumpes tou paidiou alla sispaseis tis mitras!!! Se opoion to po den tha to pistepsei....oti me voithise na to katalavo mia kouventa sto internet!!!

Xtes vrethika me ton giatro mou..mou zitise na xekourazomai k mou edose na perno Yutopar miso ana 6oro gia mia bdomada arxika k analoga porevomaste...den thelo na fantasto ti mporei na ginotan an den edina simasia k den diavaza auta pou grafate gia tis sispaseis etsi oste na thorivitho!!!

Ego ixera oti otan exeis sispaseis exeis ponous opos tis periodou (perasa 2 1/2 mines sxedon etsi) auto proti fora to akousa k to eniosa kiolas!!!!

Koritsia na stai oles kala:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

folympia έγραψε:

Koritsia ena exo na sas po....xari s'auti tin kouventa pou anoixate ( na sai kala Marker) anakalipsa oti mallon exo provlima k mou to epivevaiose k o doctor.

Auta ta petromata pou eniotha tis teleutaies 2-3 bdomades ta opoia plithenan apo to Savvato k meta den itan oi kolotoumpes tou paidiou alla sispaseis tis mitras!!! Se opoion to po den tha to pistepsei....oti me voithise na to katalavo mia kouventa sto internet!!!

Xtes vrethika me ton giatro mou..mou zitise na xekourazomai k mou edose na perno Yutopar miso ana 6oro gia mia bdomada arxika k analoga porevomaste...den thelo na fantasto ti mporei na ginotan an den edina simasia k den diavaza auta pou grafate gia tis sispaseis etsi oste na thorivitho!!!

Ego ixera oti otan exeis sispaseis exeis ponous opos tis periodou (perasa 2 1/2 mines sxedon etsi) auto proti fora to akousa k to eniosa kiolas!!!!

Koritsia na stai oles kala:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Ολυμπια μου καλη ξεκουραση κοπελα μου!!Χαιρομαι που το ανακαλυψες το θεματακι για να μπορεσεις και να το προσεξεις!!!!!

κοριτσια κακα τα ψεματα πρεπει να προσεχετε

εγω γεννησα ενα μηνα νωριτερα τη μπεμπα μου

ευτυχως ολα πηγαν καλα

αλλα γιατι να το ρισκαρετε

προσοχη ξαπλα και ξεκουραση

εγω το τελευταιο μηνα τον περασα στον καναπε βλεποντας τηλεοραση

χαζεψα

και τις 10 τελευταιες μερες στη κλινικη με ορο και ολες τις φλεβες στα χερια μου σπασμενες.

μαζι και τα νευρα μου

και παλι γεννησα νωριτερα.

το ξερω οτι μπορει να σας τρομαζω αλλα πρεπει να ακουτε το γιατρο σας

στο τσακ προλαβα να μη μπει η μικρη θερμοκοιτιδα

efi21 έγραψε:

κοριτσια κακα τα ψεματα πρεπει να προσεχετε

εγω γεννησα ενα μηνα νωριτερα τη μπεμπα μου

ευτυχως ολα πηγαν καλα

αλλα γιατι να το ρισκαρετε

προσοχη ξαπλα και ξεκουραση

εγω το τελευταιο μηνα τον περασα στον καναπε βλεποντας τηλεοραση

χαζεψα

και τις 10 τελευταιες μερες στη κλινικη με ορο και ολες τις φλεβες στα χερια μου σπασμενες.

μαζι και τα νευρα μου

και παλι γεννησα νωριτερα.

το ξερω οτι μπορει να σας τρομαζω αλλα πρεπει να ακουτε το γιατρο σας

στο τσακ προλαβα να μη μπει η μικρη θερμοκοιτιδα

εφη καταρχας να χαίρεσαι την μικρή σου.

αλήθεια πόσων εβδομάδων ήσουν δηλαδη; και πόσο ήταν το βάρος της μικρούλας σου;

Κοριτσια αυτο το ποστ δεν το ειχα διαβασει καλά και τωραπου το πρόσεξα αναλυτικα αγχωθηκα!!

δεν μπορώ να καταλάβω αν εχω νιωσει συσπάσεις.. το μωρο το νιωθω να κλωτσαει παντου.. ενιωθα από την αρχη του 6ου σφίξιμο αλλά περισσότερο σα βουναλάκι οπότε κατεληγα ότι είναι το μωρό.. ετσι και αλλιώς νομιζω ότι το σφίξιμο το νιωθω ψηλά στηνν κοιλιά..

αγχωνομαι επίσης γιατι το μωρο είναι ηδη με το κεφαλακι προς τα κατω..

ο γιατρός μου δεν ανησυχησε καθόλου μπορώ να πω και μου εδωσε 2 buscopan τη μερα για να αποφυγω το πετρωμα...επίσης υγρα έχω πολύ λιγα και διαφανα, όπως άλλωστε σε όλη τη διαρκεια της εγκυμοσύνης μου μεχρι τωρα..

για πειτε τη γνωμη σας...

koritsia me boithisate poly kai emena kai egw to idio estanomoy kai estanome.otn moy eipe o giatros oti exw suspaseis den to pistepsa tora epibebeothika.moy edose to yotopar miso to proi miso to bradi ala pali den blepo kai poli megali diafora exw mia ebdomada poy to pernw.tin deytera tha ksanapaw pali.breiskome tsin 31 ebdomada.exw anxothi poli.den kserw ti na kanw.oli tin imera eimai sto spiti den koyrazome.me to proto to paidi den eixa kanena problima ayou ixa mpei ston 10 mina kai den ithele na bgei toy erese mesa stin kilitsa fenete.den kserw ti na kanw exw anxothi poli.tora tha prepei na paw to paidi gia embolio kai einai 10 peripoy me ta podia.fobame.paw kai o theos boithos.na eiste oles kala sas eyxaristo.

ARVENA έγραψε:

koritsia me boithisate poly kai emena kai egw to idio estanomoy kai estanome.otn moy eipe o giatros oti exw suspaseis den to pistepsa tora epibebeothika.moy edose to yotopar miso to proi miso to bradi ala pali den blepo kai poli megali diafora exw mia ebdomada poy to pernw.tin deytera tha ksanapaw pali.breiskome tsin 31 ebdomada.

arvena εγω το έψαξα πάρα πολυ αυτό το θέμα. ο κάθε γιατρός τελικά λέει τα δικά του. υπάρχουν π΄΄αντως και γιατροί που είπααν οτι είναι φυσιολογικό και μα μην ανυσηχούμε. εγω πάντως αφού είδα οτι την πρώτη εβδομάδα συνεχίζονταν οι συσπάσεις , τον πήρα τηλ και το αυξήσαμε να πέρνω μισό πρωι , μισο μεσημερι και μισο βράδυ. ενω επέρνα μόνο πρωι βραδυ. μου είπε οτι αν συνεχίζονται πάνω απο τις 10 την ημέρα θα μπω μέσα για ορό (φαντάσου εγώ είμαι μώλις στην 27 εβδ). πλέον δεν έχω σχεδόν καθόλου συσπάσεις και μπορεί να πάθω καμία μόνο όταν κάνω κάποια απότομη κίνηση και φαντάσου οτι θα σφύξει για 10 δευτερα και θα πέσει. εχω καταλάβνει οτι μετράει πολύ και η θέση που κάθεσαι. πχ δεν κάθομαι πολυ ώρα στην ιδια θέση και αν νοιωσω οτι βαραίνουν τα παιδιά ή πάει να σφυξει η κοιλίτσα μου ξαπλώνω στο πλάι και αμέσως βολεύονται τα μικρούλια μου και σταματάει να σφύγγει η κοιλίτσα.

δοκίμασε διαφορα και θα δείς οτι θα βρείς θέσεις που δεν θα σε επηρεάζουν καθόλου.

• 6 months later...

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω κατι σχετικό μιας και βρίσκομαι τώρα στη φάση των συσπάσεων και ο γιατρός μου έδωσε prepar μισο χαπακι 2 φορες την ημέρα.

Σήμερα είναι η 2η μέρα που το παίρνω και είδα σημαντική βελτίωση. Όλη την ημερα είχα μόνο 2-3 ενώ πριν έφτανα και τις 20-25.

Η ερώτηση είναι αν θα πρέπει να σταματήσουν εντελώς ή είναι φυσικό ακόμη και με το χαπάκι να έχω λιγες.

Επίσης για πόσο καιρό το παίρνατε (μέχρι ποιά εβδομάδα) και όταν το διακόψατε επανήλθαν οι συσπάσεις?

Να σας πώ ότι βρίσκομαι στην 30η εβδομάδα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...