Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πολλά παραπανίσια κιλά!!


siderenia

Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω ένα μωράκι σύντομα! Εχω 35κιλά παραπάνω από το κανονικό βάρος μου. Εχω υποβληθεί σε ολική θυρεοειδεκτομή και έχουμε ιστορικό διαβήτη στην οικογένεια! Μήπως δεν είναι καλή ιδέα να μείνω έγκυος; Φοβαμαι για επιπλοκές :(

Υπάρχουν κοπέλες με παραπάνω κιλά που να είναι εγκυούλες ή να ήταν;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

siderenia κι εγω ακριβως στην ιδια φαση ειμαι με τα κιλα μου!πριν απο 4 χρονια εμεινα εγκυος στο κοριτσακι μου με τα ιδια παραπανισια κιλα!στην αρχη φοβομουν παρα πολυ και εκλεγα,αλλα ευτυχως ο γιατρος μου παντα με καθησυχαζε.ολη την εγκυμοσυνη την περασα καλα αλλα στο τελος λιγο τα θαλασσωσα,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειμαστε καλα εγω και η κορουλα μου!τωρα ειμαι παλι στην προσπαθεια για να μεινω εγκυος.ο γιατρος μου μου ειπε αν μπορω να χασω καλο θα κανω,αλλα αν δεν μπορω προχωραμε ετσι!ετσι και γινετε!η αληθεια βεβαια ειναι οτι εγω δεν ειχα καποιο προβλημα οπως αναφερεις εσυ τον διαβητη.το καλυτερο ειναι να το συζητησεις με τον γιατρο σου για να εισαι σιγουρη και ηρεμη!σου ευχομαι οτι καλυτερο κι οτι χρειαστεις ρωτα με!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!;):cheer: ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ!!:cheer: ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΛΗΣΗ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!;) ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση. Εγώ δεν έχω διαβήτη, αλλά έχει ο μπαμπάς μο, η μαμα του και η αδελφή του. Δεν είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι αλλά παίρνουν και οι 3 φαρμακα. Θα προσπαθησω να χάσω κανα κιλό αλλά δεν νομίω πως θα είμαι ποτέ στο ιδανικά. Δεν υπήρξα ποτέ στο ιδανικό βάρος, πάντα ήμουν παραπάνω όση δίαιτα και αν έκανα.Ο γιατρός μου, μου είπε το ίδιο με σένα! αν μπορώ να χάσω ας χάσω, αλλιώς απλά θα πρέπει να είμαι πάρα πολύ προσεκτικη κατά την εγκυμοσύνη και θα με έχει στην τσίτα να μην πάρω κιλά! Εχει αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις και έχει εμπειρία. Εσύ δεν παρουσιάσες ζάχαρο; Πήρες πολλά κιλα, σε ειχε σε κάποιο πρόγραμμα σαν δίαιτα; Συγνώμη αν σε ζάλισα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακι μου γλυκο κι εμενα ο πεθερος μου,ο παππους μου εχουν ζαχαρο αλλα εγω οχι.το ζαχαρο μου καθολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης ηταν σε κανονικοτατα επιπεδα(δεν ειμαι και πολυ γλυκατζου),αλλα επειδη ειμαι"αλατοεξαρτωμενη",δηλαδη τρωω πολυ αλατι,ηταν φυσικο να ανεβασω πιεση.βεβαια ολα αυτα σε συνδιασμο με την απιστευτα κακη ψυχολογια γιατι ειχαμε τρομερα οικονομικα προβληματα και καταλαβαινεις φανταζομαι.οσο για τα κιλα εβαλα 12 κιλα τα οποια εχασα τον πρωτο κιολας μηνα!δεν ακολουθησα καμια απολυτως διατροφη,οτι μου "μυριζε" το τρωγα.βεβαια τωρα στο δευτερο αν κι οταν με το καλο,εχω σκοπο να προσεχω πολυ περισσοτερο.ετσι λεω τουλαχιστον.παντως το αλατι θα το μειωσω σιγουρα.αν εχεις το οκ του γιατρου σου μην φοβασαι τιποτα.απλα θελει λιιιγο προσοχη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ! Νιώθω καλύτερα! Εχω ενδοκρινολόγο. Καταπληκτική γιατρός και άνθρωπος! Και εκείνη λόγο του θυροειδή, όταν βλέπει πως στρώνω ορμονολογικά μου λέει, αντε βάλες μπρος!! ;) Εννοείτε ότι θα με βλέπουν και οι δυο παράλληλα κατα την εγκυμοσύνη!! Αλλά λεω να κάνω και μια προσπάθεια τουλάχιστον να χάσω κάποια κιλάκια μέχρι να το χωνέψει ο άντρας μου, πως ήρθε η ωρα να γίνουμε γονεις!:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Siderenia μου καλημέρα και καλώσόρισες στην παρέα μας!!! :cheer:

Εγώ πάντα ήμουν 65 με 68 κιλά....τα τελευταία 6 χρόνια δυστυχώς έχω βάλει 25 κιλά :blush: .... είχε παρουσιαστεί τότε κάποιο προβληματάκι με τον θυρεοειδή μου αλλά με θεραπεία ρυθμήστηκε. Πρίν 2 μήνες αποφασήσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε προσπάθεια για μωράκι (αλλά φοβόμουν πως 1) λόγω πάχους δεν θα έμενα έγκυος γρήγορα και 2)όταν θα έμενα έγκυος τα κιλά μου ίσως έπιαναν τριψήφιο αριθμό... :unsure: ).

Λοιπόν γλυκιά μου, τον δεύτερο μήνα προσπαθειών έμεινα έγκυος και πήγα κατευθείαν σε διατροφολόγο και με την καθοδήγησή του συγχρόνως με του γυναικολόγου έχω μπεί σε σωστή διατροφή και έχω χάσει ήδη τα πρώτα 4 κιλά!!!!! Όπως μου είπε ο γιατρός μου, δεν υπάρχει πρόβλημα να χάσω βάρος αρκεί να τρέφομαι σωστά και υγιεινά και χάνω μόνο λίπος.

Εύχομαι καλή επιτυχία και να έχεις πίστη!!!!!!

Φιλιά πολλά! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι μου γειά σου! Κι εγώ έχω πολλά παραπανίσια κιλά, αλλά επειδή είμαι ήδη 33, δεν θα περιμένω να πάω 40 για να κάνω παιδί, με τη λογική του ότι "προσέχω και θα χάσω!" Προσέχω όσο μπορώ (ένα προβληματάκι με τις ποσότητες βέβαια το έχω, καθότι λιχούδα!!!) αλλά πιστεύω πως με τη σωστή καθοδήγηση της γυναικολόγου μου, ή ίσως και κάποιου διατροφολόγου τέλος πάντων αν χρειαστεί, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα όταν δεήσει να έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα. Μην το σκέφτεσαι κι αγχώνεσαι κι έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου καλή μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ!!! Οχι τιποτε αλλο έχουν πέσει πάνω μου συγγενεις και φίλοι και με πιέζουν με τα κιλά. Μου λένε χίλια δυο και τρομοκρατουμε. Αμα ήταν εύκολο να χάσω τα κιλά θα τα είχα χάσει! :( Μου λένε για μωρά λιποβαρή που δεν αντέχουν και διάφορα τέτοια! Ο γιατρός μου όμως μου είπε πως θα χρειαστεί πολύ υπομονή από μένα και εγκράτεια, για να μην πάρω πολλά κιλά! Αχ ας έρθει το σποράκι στην κοιλίτσα και θα το προσέχω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:blush: ευχαριστώ!!! Αχ για την ευχούλα σου ευχαριστώ πολύ! Απ' το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!! Αληθεια το μωράκι στο αβαταρ ειναι δικό σου; Είναι κουκλι...:cheer:
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

siderenia μου μην αγχωνεσε παντα ημουν πολλα παρα πανω κιλα μια ζωη με θυμαμε να κανω διαιτα.ειμαι σχεδον 30 κιλα παραπανω απο το κανονικο δεν μου φαινονται πολυ γιατι ειμαι ψιλη αλλα αυτο δεν κανει την διαφορα,εμεινα εγκυος με εξωσωματικη οποτε καταλαβαινεις μπριξιματα καλα κιλα ειχα γινει σαν μπαλα,οσο για το ζακχαρο εμενα μου παρουσιαστικε στην εγκυμοσυνη και εκανα διατροφη ετρωγα κανονικες ποσοτιτες αλλα παντα ψητα λιγες φορες ετωγα με σαλτσες και τετοια εγω χρειαστικε να κανω και ινσουλινη( η οποια δεν επιρεαζει το μωρο καθολου απλα κραταει το ζακχαρο σε φυσιολογικα επιπεδα)ολοι μου ελεγαν για ρο μωρο οτι θα εχει προβλημα και στο νοσοκομειο που πηγα να γεννησω ηταν ολοι φοβησμενοι επειδη ειχα ζακχαρο για την ωρα της γεννας,η μονη που ηταν σιγουρη ηταν η ενδροκρινολογος μου η οποια ηταν μεσα την ωρα της γεννας και ηξερε οτι ολα θα πανε καλα γιατι το ειχαμε πολυ καλα ρυθμισμενο το ζακχαρο.λοιπον ολα πηγαν καλα και το μωρο και εγω και εδω και 25 μερες εχω το ζουζουνι μου αγκαλιτσα.μην σε φοβηζει τπτ απλα αν σου εμφανιστει να εχεις παντα κοντα σου την ενδοκρινολο σου και ολα θα πανε καλα,βαλε μπρος για μπεμπε και μην το σκεπτεσε καθολου ουτε η πρωτη εισαι ουτε η τελευταια.καλη επιτυχια στις προσπαθειες σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΑ ΜΟΥ!!ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ!ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΩΡΑΚΙ.ΚΑΝΩ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ!ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοπελα μου μην ανησυχεις καθολου. πολλες ειχαν παραπανισια κιλα και παιδακι (παιδακια ) εκαναν ! θελει παρακολουθηση και προσοχη αλλα γινεται. σε ολικη θυρεοειδεκτομη εχω υποβληθει και εγω πριν τρια χρονια και με παρακολουθουσε στενα ενδοκρινολογος απ την αρχη της εγκυμοσυνης. Δεν ειναι τπτ ομως, με το καταλληλο χαπι και την δοσολογια ( μου ειχε δωσει το eythyrox αλλα σε διπλασια ποσοτητα απ οτι επαιρνα στην προ εγκυμοσυνη εποχη) δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Το ιδιο ισχυει και για το διαβητη. Εγω δεν ειχα αλλα η κουμπαρα μου παρουσιασε διαβητη κυησης και στα δυο της παιδια. Στο πρωτο ρυθμιστηκε μονο του με διαιτα αλλα στο δευτερο εκανε ινσουλινι σχεδον ολο το διαστημα των εννεα μηνων...λιγο δυσκολο η αληθεια ηταν αλλα μια χαρα τα καταφερε ! ( δεν εχεις κ επιλογη εξαλλου ) τωρα εχει ενα μπεμπαρο μια χαρα ενος χρονου που θα βαφτισουμε την Κυριακη! οποτε ξαναλεω μην ανησυχεις, με σωστους γιατρους και επιβλεψει ολα γινονται ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ ΚΙΛΑ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 1.72 ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ 88 ΚΙΛΑ!!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΠΡΟΣΕΧΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΡΩΩ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑ Η' ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ.. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mwro έγραψε:

ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΑ ΜΟΥ!!ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ!ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΩΡΑΚΙ.ΚΑΝΩ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ!ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ!!

Παιδάκι σου θα γίνει και η μικρούλα μετά την βάφτιση!! Να την χαίρεσαι! Ευχομαι όλα να πάνε καλά και γρήγορα να μάθουμε τα ευχάρηστα! Στο εύχομαι μέσα απ'την καρδιά μου!!

Σας ευχαριστω όλες για τις απαντήσεις! Αχ stroumf αν ήταν μόνο για τόσο λίγα κιλά δεν θα με ένοιαζε! Αλλά 35-40 κιλά πάνω είναι αρκετούτσικα! Θα ήθελα να πέσω έστω 10 κιλά, πιστεύω θα βοηθούσε, αλλά αν δεν τα καταφέρω ε δεν χάλασε και ο κόσμος! Απλά έτσι όπως μου τα έλεγαν όλοι σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει με τίποτα αν δεν χάσω τα κιλά! οτι δεν πρέπει! :blush: Δεν πρέπει να ακούμε κανεναν τελικά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

siderenia μου,

μην αγχώνεσαι και ξεκίνα τις προσπάθειές σου. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να είχαμε λιγότερα κιλά αλλά και όσο περνάει ο χρόνος είναι ολο και πιο δύσκολα τα πράγματα για εγκυμοσύνη.

Το έχω γράψει αρκετές φορές, και εγώ έχω 30+ κιλά παραπάνω και έμεινα έγκυος αρκετά εύκολα, δεν είχα καμία επιπλοκή στην εγκυμοσύνη και το σάκχαρο μου ήταν μονίνως στο 70-75 (πολύ χαμηλά). Και η πίεση τέλεια, ούτε μια στιγμή δεν μου ανέβηκε. Πρόσεξα λίγο την διατροφή μου και πήρα μόνο 6,5 κιλά. Στην γέννα είχα επιπλοκή αλλά όχι απο το βάρος μου αλλά απο το νινί που είχε τυλιχτεί γύρω γύρω με τον λώρο... :blink:

Να μην ακούς κανέναν, εμένα όλοι μου έλεγαν οτι το παιδί μου επειδή γεννήθηκε μεγάλο 4150 θα έχει πρόβλημα με το σάκχαρο κ τέτοια και εγώ ξέρεις τι τους απαντούσα? Οκ έχει πρόβλημα με το σάκχαρο και βγήκε τόσο! Το μαλλί που το κάναμε κοτσιδάκια με το που γεννήθηκε έχει και αυτό να κάνει με το σάκχαρο??? Φυσικά ούτε λόγος δεν υπήρχε για το παιδί μου οτι είχε πρόβλημα... Ειναι θέμα κληρονομικότητας, ο μπαμπάς της γεννήθηκε 4300 :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

eleni_dms ευχαριστώ πολύ! Αχ μαάκρι να το πάρει απόφασει και ο αντρούλης μου να ξεκινησουμε. Αυτό το μήνα είχα ελπίδες γιατί δεν είμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοι αλλά...

4300 ο συζυγος ε??? Θυριάκη!! :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...