Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εγκυμοσύνη και κάπνισμα. Δεν καπνίζετε ούτε ένα;;;

Recommended Posts

χαΡΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑΣΕ ΚΡΙΝΩ...Κ ΕΓΩ ΚΑΠΝΙΖΑ ΛΙΓΟ..ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΠΑΚΕΤΟ...ΑΦΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ Κ ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑ 3 ΜΕ 4 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ..Κ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕς ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΡΙΝ 34 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΟΥΤΕ ΛΙΠΟΒΑΡΕΣ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΤΡΙΝΣΗ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ..ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ Η ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα παντα ειναι μια συνηθεια.Εγω καπνιζα δεκα χρονια περιπου,τα τελευταια εναμισι πακετο την ημερα,με το που εμαθα οτι ειμαι εγκυος καπνισα 2-3 με μια μπυριτσα (καθοτι βγηκαμε να το γιορτασουμε) ετσι για να το απολαυσω κ επειτα τελος,ουτε που θελω να το δω!αηδια!

Σκεφτομαι ωρες ωρες ποσο ηλιθιο πραγμα ητανε αυτο αυτο το χομπι!

Τωρα ενα χρονο σχεδον μετα με πειραζει οταν βρισκομαι με καπνιστες κ εισπνεω τον καπνο τους κ δυστυχως ειναι ολοι καπνιστες γυρω μου,μηδενος εξαιρουμενου!τα νευρα μου!:angry:

Τωρα εσυ αν νιωθεις οτι καταπιεζεσαι,κανε οπως καταλαβαινεις,σκεψου ομως κ το μωρο,πρεπει να μεινει ανεγγιχτο απο τα δικα μας παθη:(

ευχομαι μια καλη εγκυμοσυνη!

Κοριτσακι μου συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου και ευχομαι ολα να πανε καλα!!!!Κ γω ειμαι καθετη για τσιγαρο και εγκυμοσυνη το θεωρω απαραδεκτο να βαζουμε σε κινδυνο τη ζωη που κουβαλαμε για μια ευχαριστηση...το βρισκω εγωιστικο....χωρις παρεξηγηση.

Η αδερφη μου καπνιζε στην εγκυμοσυνη της στην αρχη 1 μετα 2 εφτασε στα 7-10 το αποτελεσμα ηταν να ωριμασει ο πλακουντας στις 33 βδομαδες ηταν σαν 40 βδομαδων ειχε πονους γεννας χωρις διαστολη ταλαιπωρηθηκε 5 μερες μεχρι να γεννησει γιατι προσπαθουσαν με φαρμακα να παρει κ αλλες μερες το μωρο...ματαιο οι πονοι ηταν αφορητοι και γεννησε στην 5η μερα προωρα ευτυχως ολα καλα για την μπουμπου μας που μπηκε και θερμοκοιτιδα για 5-6 μερες...μεχρι τωρα που ειναι 3,5 ετων ειναι μια χαρα υγιεστατη δοξα τω Θεο!!!!Ειναι η κουκλιτσα στο προφιλ μου!!!

Αξιζει ομως αυτη η ευχαριστηση να βαλει σε κινδυνο το μωρο σου??η και να περασεις μια παρομοια ταλαιπωρια???

Φιλακια

χαρα μου καλησπέρα και απο μενα!!εγω ως μανιώδης καπνίστρια(κάπνιζα εως και 3πακετα την μερα!!!!!)καταφερα μετα απο πολυ δυσκολία να το ελλατωσω σε 2 τσιγαρα την μερα!!!το πρωτο τριμηνο καπνιζα μεχρι 5 και σιγα σιγα το ελλαττωνα χωρις να μπορεσω δυστηχως να το κόψω μαχαίρι!!Τωρα εχω ενα υγιέστατο μωρακι εναμιση μηνων και οχι απλα δεν καπνιζω απλα δεν επιτρεπω να καπνιζουν και μπροστα μου σε κλειστους χωρους για να μην το αναπνεω......επειδή θηλάζω και ειναι απαγορευτικο λενε....

περιττο να σου πω..ειλικρινέστατα οτι ΥΠΟΦΕΡΩ!!!!!!χωρις πλακα...ακομα και στον υπνο μου βλέπω οτι καπνιζω!!!!μακαρι να κρατηθω και να βρω δυναμη γιατι πραγματικα στερουμαι!!!Σε καταλαβαινω απολυτα λοιπόν....και οπως καταλαβαινεις δεν μπορω να σου δωσω καποια συμβουλη..απλα υπομονη..σκέψου το μωρακι σου και τι να πω...ισως βρεις την δυναμη και το κοψεις που το ευχομαι

χαρα καλο απογευμα κ απο μενα ουτε εγω ημουν απο τις φανατικες καπνιστριες να φανταστεις ενα πακετο 3 μερες κ απο τα ελαφρια τσιγαρα,με το που εμαθα για την εγκυμοσηνη συγκεκριμενα πριν φερει ο αντρας μου το αποτελεσμα εκανα το τελευταιο τσιγαρο,πριν κανα μηνα ειχα το πακετο του στα χερια μου κ του λεω ν'αναψω ενα; ηταν κατι στιγμαιο οταν πηγα στο γιατρο μου κ του το ειπα μου ειπε αν νιωθεις οτι το θες πολυ εντονα κανε ενα τσιγαρο,φυσικα κ δεν εκανα κ ουτε προκειτε δε θελω να βαλω σε κινδυνο τη ζωη του μωρου μου, εχω δει ομως κ την κουνιαδα μου να καπνιζει μεχρι κ την τελευταια μερα πριν γεννησει κ το μωρακι της να ειναι υγιεστατο....οποτε τι να πω η καθεμια μας ας κανει οτι νομιζει αυτη πως ειναι σωστο...:)

Το έκοψα όχι μαχαίρι... μπαλτά!

Εντάξει.. βοήθησε το γεγονός ότι ήμουν και ερασιτέχνης καπνίστρια, μισό πακέτο την ημέρα και άμα!

Η βλακεία μου είναι ότι το ξανάρχισα μετά το σαράντισμα.

Κάνω 2-3 την ημέρα, καμιά φορά ξεφεύγω κιόλας.

Δεν υπάρχει πιο ανούσιο κακό από το κάπνισμα!

EGO KAI AN EIMOUN ERASITEXNIS...3 TIN IMERA EKANA OSPOU EMATHA OTI EIMAI EGKUOS KAI APLA DEN ME TRAVOUSE ALLO,ORKISTIKA NA MIN KSANAKAPNISO,TORA ENA XRONO META OTAN PINO KAFE K VLEPO TOUS ALLOUS NA KAPNIZOUN ME TRAVAEI NA PO TIN ALITHEIA ALLA OTAN LEME OXI TO ENNOOUME....

καλησπερα

εγω εκανα σχεδον 2 πακετα την ημερα ειδικα τον τελευταιο καιρο πριν μεινω εγκυος και στην αρχη που δεν το ηξερα.το πρωι πριν κανω το τεστ εκανα το τελευταιο μου τσιγαρο. ο αντρας μου μαζι με το τεστ εγκυμοσυνης μου ειχε παρει και τσιγαρα γιατι δεν περιμεναμε να μεινω εγκυος.τα τσιγαρα ειναι αθικτα σε ενα συρταρι. δεν προκειται να το βαλω στο στομα μου. οπως προσεχω την διατροφη μου για το καλο του μωρου ετσι δεν θα βαλω τσιγαρο στο στομα μου γιατι μονο κακο θα κανει. και μην πει καμια οτι δεν προκαλει κατι. μια γνωστη μου εκανε 5 την ημερα και το παιδακι της εχει τωρα αναπνευστικα προβληματα. και μονο στην ιδεα οτι θα μπορουσα να προκαλεσω το παραμικρο οχι μονο κρατιεμαι αλλα το κοβω σιγα σιγα και στον αντρα μου. βεβαια ο αντρας μου απο την ωρα που το εμαθε καπνιζει μονο στο μπαλκονι και σπανια πια. βοηθαει και αυτη η συμπαρασταση.

κοριτσια ειναι μια αποφαση για τα νινακια μας. ετσι να το δουμε

Έτσι είναι, κορίτσια, όπως τα λέτε... Έχετε όλες δίκιο και οι καπνίστριες και η αντικαπνίστριες (απλά οι καπνίστριες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το μαρτύριο). Ξέρω ότι είναι θέμα προσωπικής απόφασης και ακόμα κι αν βρεθεί γιατρός που σου πει ότι μπορείς να καπνίσεις μέχρι 3, 4 ή 5 την ημέρα, στην τελική την ευθύνη την έχεις εσύ και εσύ θα ζήσεις με το πρόβλημα και τις ενοχές σου μετά - χτύπα ξύλο.

Ποτέ δεν θα σκεφτόμουν 5 τσιγάρα, πόσο μάλλον 30, για 1 -2 μιλάω η φουκαριάρα :-) αλλά αν δεν μπορεί να με διαβεβαιώσει κάποιος γιατρός ότι αυτά τα 2 τα φιλτράρει ο πλακούντας και δεν κάνουν κακό, θα έχω και γι' αυτά ενοχές.

Το κακό είναι ότι τα τσιγάρα αυτά τα λαχταρώ στη δουλειά που τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα αυτή την περίοδο και με αγχώνουν: γίνονται ανακατατάξεις, μετακινήσεις και ίσως και απολύσεις (ίσως η εγκυμοσύνη μου ήρθε σαν θείο δώρο την κατάλληλη στιγμή). Και είμαστε και ξένη πολυεθνική, τρομάρα μας. Στο σπίτι μου είμαι μια χαρά..

Ελπίζω να ηρεμήσουν τα πράγματα στη δουλειά, να μου έρθει και καμιά ψιλοαναγούλα στη συνέχεια και γενικά να βρω τη δύναμη να κόψω και αυτά τα 2 τσιγάρα... Σας ευχαριστώ και καλή εγκυμοσύνη σε όσες είστε σε ενδιαφέρουσα (τι έκφραση κι αυτή!;)

ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΕΙΜΑΙ.ΕΚΑΝΑ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ 1 ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΚΑΙ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΚΑΠΝΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ 1 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ.

ΣΤΗΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 5 ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΟΥΤΕ 1.ΜΑ ΠΩΣ?ΤΟΥ ΛΕΩ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΎ ΛΙΓΑ?ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ (ΟΠΩΣ ΕΓΩ) ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΗΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ.

ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΑΤΥΧΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΚΑΠΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΜΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΜΕΝΑ.

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΥΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΒΗΧΑΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΑΠ ΟΛΑ.

ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΡΕ ΣΥ ΧΑΡΑ ΜΟΥ.

ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΔΩ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΝΑΙ??

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΕΚΑΝΑ 5-6 ΤΣΙΓΑΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ.ΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΥΓΙΕΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΝΑΓΚΕΣ" ΜΟΥ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΝΕΥΡΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ..ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΝΩ ΞΑΝΑ ΤΑ 5-6 ΤΣΙΓΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ(ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ).ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΟΥ;;ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΝΑ ΟΛΟ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ.ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ.ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΣΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΥΓΙΕΣΤΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...