Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΛΙΚΟΙ νεογεννητου1 Πως το αντιμετωπισατε?

Recommended Posts

ευκολο να λες υπομονη δυσκολα περναει ομως και εφοσον υπαρχουν επιστημονικες ερευνες οι οποιες αναφερουν πως το γαλα ειναι ενας παραγοντας των κωλικων γιατι να μην το δοκιμασουν.ετσι και αλλιως εχει την ιδια αξια θρεπτικη και το μωρο ηρεμει.συμπτωση ειναι οπως ειδα το μηνυμα της thalia7 το επαιρναν και αυτοι και το μωρο δεν ειχε προβλημα?οι μαμες στην Πανεπιστημιακη κλινικη της Αλεξπολης νμου ειχαν προτεινει το γλυκανυσσο να το βραζο και να το δινω 1με 2 φορες την ημέρα.το προτιμησα απο το μαραθο αυτο που πουλανε στα σουπερ μαρκετ γιατι περιεχει ζαχαρη και δεν κανει για τα βρεφη.αυτα προτειναν οι μαμαδες μας αυτα ηξεραν οι μελετες και οι ερευνες προχωρουν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΒΑΡΒΑΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΟΝΙΣΩ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΙ. ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΕΝΩ ΘΗΛΑΖΕΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΚΟΛΙΚΟΥΣ. ΕΝΩ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΥΠΙΑ ΜΟΡΦΗ. ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ?

ΒΑΡΒΑΡΑ Κ. έγραψε:

καλησπέρα κοριτσια εγω στο μικρο μου θηλαζα και εδινα ξενο γαλα η παιδιατρος μου η οποια δουλευει στο παπαγεωργιου μου ειχε πει πως εχουν κανει ερευνα και διαπιστωσαν πως οι κωλικοι προερχονται απο το γαλα μου προτεινε το nan της nestle to HA κοπηκαν μαχαιρι. με τη σειρα μου το εχω προτεινει σε νεες μαμαδες και ειδαν διαφορα.οσο αφορα τα κιντερτεν οι νεες οδηγιες της παιδιατρικης εταιριας συμβουλευουν αποφυγη ολων αυτων των ροφηματων.στα νεογνα.τωρα γιατι καποιοι παιδιατροι εξακολουθουν να τα προτεινουν και δεν ενημερωνονται δε το γνωριζω

Ποιος εκανε ερευνα ? Που δημοσιευτηκε ?

Βαρεθηκα να διαβαζω ΑΝΟΗΣΙΕΣ ! Τα τσιμπαει η παιδιατρος απο τη Νεστλε και θα μας πει τωρα ιστοριες για αγριους .

ποιος ειπε πως μητερες που θηλαζουν δεν εχουν κωλικο τα παιδια τους. σαν ιατρος επετρεψε μου να το εχω ψαξει περισσοτερο

Εμένα πάντως και θηλάζει αποκλειστικά και έχουμε κολικό κάθε μέρα.. Α, και δεν τρώω τίποτα περίεργο..Μπορεί να μην έχω φάει και τίποτα, να τον θηλάσω και πάλι να πάθει κολικό..όπως και να χει, δεν πρόκειται να του δώσω ξένο και δη της Nestle. Δεν την εμπιστεύομαι καθόλου..

η μελετη αυτη εχει γινει στην Πανεπιστημιακη κλινικη του Παπαγεωργίου.και στο medline ειναι να δημοσιευθει αν δεν εχει ηδη δημοσιευθει.Οσο για τις ανοησιες ειναι δικη σου άποψη

Του παιδιάτρου Στέλιου Παπαβέντση

Το επίμονο κλάμα του κολικού προβληματίζει τους γονείς. Όταν ένα μωρό κλαίει, οι γονείς του συχνά αισθάνονται αβεβαιότητα, απογοήτευση, ενοχή, θλίψη, εξάντληση, δυσαρέσκεια και θυμό.

Τι είναι κολικός στα βρέφη;

Ο κολικός παρουσιάζεται με το υπερβολικό κλάμα και δυσφορία του μωρού, που κρατά περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα. Είναι ένα συχνό πρόβλημα σε υγιή κατά τα άλλα μωρά. Εκδηλώνεται συνήθως μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες της ζωής.

Πότε λεμέ ότι το βρέφος έχει κολικό;

Το μωρό σας μπορεί να έχει κολικό εάν κατά τα άλλα είναι υγιές και

Κλαίει επί περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα συνολικά, για περισσότερες από 3 ημέρες μέσα σε μία εβδομάδα.

Χειροτερεύει συνήθως αργά το απόγευμα και το βράδυ.

Τεντώνει ή μαζεύει τα πόδια του και παράγει αέρια.

Που οφείλεται ο κολικός;

Κανείς δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια των κωλικών. Ωστόσο, τα μωρά με κολικό φαίνεται ότι παθαίνουν επώδυνες συσπάσεις του εντέρου.

Κάποιοι πιστεύουν ότι οι κολικοί σχετίζονται με τη δίαιτα. Ως πιθανό αίτιο αναφέρεται η ευαισθησία στις πρωτεΐνες του γάλακτος αγελάδας ή η δυσανεξία στη λακτόζη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε οι γονείς για το κλάμα του μωρού.

Μπορεί ο κολικός να είναι σοβαρός;

Σε κάποιες περιπτώσεις, το κλάμα μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα κάποιου ιατρικού προβλήματος, όπως π.χ. κήλης, αναγωγών, λοίμωξης, δυσκοιλιότητας. Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας έχει κολικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κάποια ασθένεια.

Πόσο καιρό διαρκεί ο κολικός;

Ο κολικός εκδηλώνεται συνήθως κατά τον πρώτο μήνα και συχνά υποχωρεί αυθόρμητα όταν το μωρό γίνει 3 ή 4 μηνών.

Πως αντιμετωπίζεται ο κολικός;

Δεν υπάρχει μία μόνη θεραπεία που να είναι αποτελεσματική σε όλα τα μωρά.

Εάν η πιθανή αιτία είναι η δυσανεξία στη λακτόζη ή η αλλεργία σε κάποια τροφή, τότε μια αλλαγή στη δίαιτα πιθανόν να ωφελήσει.

Οι μητέρες που θηλάζουν μπορούν να δοκιμάσουν να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τις τροφές που προκαλούν αέρια, όπως λάχανο, σκόρδο και κρεμμύδι.

Εάν ο κολικός είναι απλά ένα στάδιο της ανάπτυξης του μωρού, η μόνη «θεραπεία» είναι ο χρόνος. Ο γιατρός θα σας καθησυχάσει σταθερά ότι το πρόβλημα είναι παροδικό και χωρίς επιπτώσεις.

Κανένα φάρμακο (σιμεθικόνη) δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για όλα τα μωρά με κολικούς. Στην ανάγκη πάντως μπορεί να δοκιμαστεί.

Τι μπορώ να κάνω για να ανταπεξέλθω κατά τη διάρκεια μιας κρίσης;

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Μπορεί να πεινάει, να διψάει, να θέλει αλλαγή πάνας, να κρυώνει, να ζεσταίνεται, να έχει αέρια ή να πονάει γιατί για παράδειγμα έχει πιαστεί το χέρι του κάπου.

Να έχετε το μωρό σε επαφή με το σώμα σας, πχ σε ένα μάρσιππο ή στην κοιλιά σας.

Η σωματική επαφή ηρεμεί το μωρό. Χαιδέψτε το στην κοιλιά, στην πλάτη ή στο κεφάλι.

Η ρυθμική κίνηση συχνά ανακουφίζει. Κουνήστε το απαλά σε κουνιστό καρεκλάκι, στο καρότσι ή στην αγκαλιά σας. Χτυπήστε απαλά την πλάτη του με ρυθμό.

Δώστε το μωρό σας μια θηλή (πιπίλα), η οποία μπορεί να το ηρεμήσει.

Ξαπλώστε το μωρό σας μπρούμυτα, επάνω στα πόδια σας, και τρίψτε την πλάτη του. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να του κάνει καλό.

Τυλίξτε το με μια κουβέρτα, κάτι σαν το παλιό φάσκιωμα, για να το κάνετε να νιώσει άνεση και ασφάλεια.

Βάλτε μια ρυθμική ήρεμη μελωδία ή νανουρίστε το. Τα μωρά αγαπούν τη μουσική!

Κάντε μαζί του μια βόλτα με το καρότσι ή το αμάξι. Το μωρό συχνά κοιμάται στο δρόμο!

Βρείτε κάποιον άλλον για να φροντίσει το μωρό σας για λίγο, ώστε να συνέλθετε από την ένταση που προκαλεί η φροντίδα ενός αναστατωμένου μωρού. Αποφύγετε να δείξετε εκνευρισμό που θα περάσει σίγουρα στο παιδί.

Αν πιστεύετε ότι κάτι δεν πάει καλά στην υγεία του, πάρτε μας αμέσως τηλέφωνο. Αν αισθάνεστε αμφιβολία πηγαίνετέ το στο νοσοκομείο.

Μη χάνετε τη ψυχραιμία σας, μην απογοητεύεστε. Το κλάσμα μπορεί να υποδηλώνει κούραση και υπερβολικά ερεθίσματα (ήχους, φως, μετακινήσεις). Επιχειρήσετε να τα μειώσετε. Κρατήστε το αγκαλιά όσο χρειάζεται-μη φοβάστε, δεν κακομαθαίνει σε αυτήν την ηλικία!

ΒΑΡΒΑΡΑ Κ. έγραψε:

ποιος ειπε πως μητερες που θηλαζουν δεν εχουν κωλικο τα παιδια τους. σαν ιατρος επετρεψε μου να το εχω ψαξει περισσοτερο

Κανείς δεν είπε ότι τα μωρά που θηλάζουν δεν έχουν κολικούς απλά τους περνούν σε πιο ήπια μορφή.

Συνήθως δεν συμμετέχω σε διαφωνίες μελών αλλά στην προκειμένη περίπτωση: δεν ξέρω τι ειδικότητα έχεις στην ιατρική αλλά ποιός είπε ότι ένας γιατρός ψάχνει πιο πολύ από κάποιον που δεν είναι γιατρός?????!!! Ο γιατρός δεν είναι και ο Θεός που τα ξέρει όλα και πολύ καλά ξέρουμε ότι σήμερα πολύ δύσκολα θα βρεις γιατρό ο οποίος θα τηρεί τον όρκο που έδωσε, δυστυχώς οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το οικονομικό τους συμφέρον και συστήνουν στους ασθενείς τους φάρμακα από τα οποία οι ίδιοι έχουν κάποιο οικονομικό ώφελος. Πολλοί γιατροί ευθύνονται για τον θάνατο ασθενών, όπως και πειράματα που γίνονται σε αυτούς και αυτό το λέω από προσωπική πείρα.

δεν πιστεύω λοιπόν ότι υπάρχει παιδίατρος που συστήνει κάποια μάρκα γάλατος επειδή ξέρει ή πιστεύει ότι είναι το καλύτερο για το μωράκι, χωρίς να έχει κάποιο οικονομικό ώφελος.

ΒΑΡΒΑΡΑ Κ. έγραψε:

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΚΟΥΣ. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΝΕ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ, ΕΚΛΑΙΓΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΑΡΤΖΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΩΡΕΣ, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ 4 ΜΕ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΤΟ ΝΙΝΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ, ΠΕΡΑΣΕ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ. ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΟΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΣΑΜΟ. ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΓΑΛΑ.

ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΡΙΧΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΘΗΛΑΖΑ,ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ,Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΠΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ,ΤΩΡΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΗΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΒΑΡΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ Μ.....ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ , ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ..ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΩ,Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ,ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,Ο ΚΑΘΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗ...

Αλλη μια μητερα που δοκιμασε το ΗΑ και ειδε διαφορα χαιρομαι γιατι επαληθευτηκε η παιδιατρος μας που μου το ειχε προτεινει

Δηλαδη... οταν σας γραφει εσας, ο καθε γιατρος ενα φαρμακο,εσεις απο καχυποψια επειδη το κανει για να τα αρπαξει απο τις φαρμακευτικες,δεν το λαμβανεται

:blink:ΟΚ καταλαβαμε ...

• 2 years later...

αχ, και εμένα κορίτσια ο γιός μου είνα 36 ημερών και ακόμα σφαδάζει. Η παιδίατρος μας συνέστησε χαμομήλι τοης Miloupa, που πραγματικά τον ηρεμεί και αγκαλίτσες. Θέλει ψυχραιμία και τεράστια υπομονή, εγώ στην αρχή φρικαρα, τώρα είμαι καλύτερα. Περιμένω να τελειώσουν επιτέλους...

ΑΧ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΡΑΘΟ, ΣΤΑΓΟΝΕΣ, ΑΓΚΑΛΙΕΣ, ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΛΑΜΑ ... ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΥΛΑΣ ΜΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΚΟΨΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΑ ΤΙ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΗΨΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΣΙΝΑ ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....

εμεις ειχαμε κολικους για αρκετους μηνες

μετα τον 5ο ηρεμησαμε

το μονο που βοηθουσε ηταν γυμναστικουλα -εφερνα τα ποδαρακια κοντα στην κοιλια τους και τα πιεζα - ετσι εριχναν πολλα κλανιδια και ηρεμουσαν

τωρα ολα τα αλλα - απορροφητηρες - λαδια ξυδια μυδια ηταν για πολυ λγιο

βασικα προσπαθησε να αντεξεις το κλαμα - το καταλαβαινω δεν ειναι οτι καλυτερο καλυτερο να ακους το παιδισου να κλαιει και να ποναει και να μην μπορεις να κανεις τιποτα

αλλα πραγματικα δεν μπορεις να κανεις κατι να το σταματησεις

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...