Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

μπορεί να είναι έτσι ζουζούνα μου δεν έχω κάνει δίαιτα ποτέ μου, αν και έχω "δεμένο" σώμα από παιδάκι.

Αυτό που έκανα όταν κάποια στιγμή τελειώσα τις σπουδές και κλείστηκα σπίτι και έβαλα 20 κιλά (απ τα 65 στα 85)ήταν να πάω σε γυμναστήριο και με διατροφή (και πολύ κόπο βέβαια, αλλά τα κατάφερα)

επανήλ8α στα κιλά μου.

Από τότε, κάνω αυτά που έγραψα παραπάνω.

επειδή ασχολήθηκα και με βάρη (και μόλις γεννήσω με το καλό πάλι στα βάρη 8α τη πέσω)

έβαλα και μυική μάζα με αποτέλεσμα να δείχνω πιο βαριά λίγο, αλλά τα ρούχα μου ήταν κουτί επάνω μου.

να σου πω κάτι?

χωρίς παρεξήγηση, κόψε το ένα τοστάκι, φάε μόνο ένα και στη βραδυνή σου σαλατούλα

βγάλε τη φέτα με το ψωμάκι

και πρόσ8εσε λίγη πρωτείνη μέσα στη σαλάτα (τόνο, ή λίγο ψητό ή βραστό κοτοπουλάκι)

• Απαντήσεις 360
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Θα το δοκιμάσω EleNitSa μου και σ' ευχαριστώ!

Κάποτε πήγαινα κι εγώ γυμναστήριο και μάλιστα είχα πορωθεί άσχημα που λένε. Αλλά τώρα πλέον, προτιμώ το ποδηλατάκι μου στο σπίτι, με δυνατή μουσική και την ώρα που εγώ θέλω... περνάω πιο καλά έτσι!

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια! Και εγώ όταν πηγαινα γυμναστηριο..είχα κάνει ένα σωματάκι..μουρλια. Βεβαια δεν είχα φετες κοιλιακούς, αλλά τα ρούχα που ήθελα υα έβαζα!Εγώ ήδη ξεκίνησα με γάλα κ βρώμη κ μετά ακολουθεί βολοτύλα στη γετονιά με τον μικρό.

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια ο αγωνας ξεκινησε σημερα:laugh: :laugh: να σας πω εοειδη εγω εχω ενα θεμα με το πρωινο και δεν το πολυθελω αλλα..θα το συνηθησω κανει να φαω 3 φρυγανιες με milner?

γιατι δεν εχω παει ακομη στο syper market να εφοδιαστω τα απαραιτητα

Δημοσίευση

Κοριτσάρες μου καλημέρα! Φοβερό θέμα... βάλτε με και εμένα στην προσπάθεια...

ξεκίνησα διατροφή περίπου σαν το προγραμμα της φανής αλλά πηγαίνω και γυμναστήριο και μου αρέσει πάρα πολύ. Εχω πορωθεί...ασε που παω βραδυ κ μετα γυρναω κ μονο γαλα μπορω να πιω.

Αλλά η ριμάδα η ζυγαριά δεν λέει να κατέβει καθόλου.. εχει κολλήσει άσχημα... στο σωμα μου βλέπω διαφορά γιατι το νιώθω πιο σφιχτό αλλά η ζυγαριά εκει κολλημένη...

τι να κάνω??????

Δημοσίευση

εγω ξεκιναω με 94 κιλα (ντρεπομαι που το λεω ποτε δεν ειχα παει τοσο!)δεν νομιζω μεχρι την κυριακη να διξει κατι αλλα δεν το βαζω κατω ειμαι αποφασισμενη να αλλαξω και θα το κανω

Δημοσίευση

Βολτούλα ήθελα να πω!!!:)))))

Χριστίνα συνέχισε κ ας μην βλέπεις ακόμη αποτελέσματα. Θα δεις σύντομα οσο αυξάνεται ο μυικός σου ίστός θα αρχίσεις και να χάνεις κιλά. Μην ανησυχείς!!!:)

Καντινού φάε και ενδιάμεσα κανένα φρούτο ή ΄φτιάξε φρουτοχυμο. Εγώ κάνω φρουτοχυμό απο 3 φρούτα και καρότο για τον μπέμπη και πίνω και εγώ ένα ποτήρι! Θα σε κρατήσει!

Μπεμπούλη 3 φρυγανιές δεν πειράζουν όμως μην φας και 3 φέτες τυρι!!!Φάε μιαμιση! :)))

Δημοσίευση

Χριστίνα, μη δίνεις σημασία στη ζυγαριά

ο οργανισμός μας συχνά κολλάει

αλλά 8α σας συμβούλευα να μη ζυγίζεστε κά8ε μέρα.

μπορείτε να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα πάντα πρωί νηστικές και αφού έχετε πάει τουαλέττα, και χωρίς να φοράτε ρουχάκια. Έτσι 8α δείτε το "κα8αρό" σας βάρος.

Tirogaridaki σε βρίσκω πολύ σωστή!!!

Δημοσίευση

Άσχετο... μιας και μιλάμε για δίαιτες και τα συναφή, ξέρετε μήπως πόσες μέρες προ περιόδου υπάρχει αυτό που λέμε "κατακράτηση υγρών"? Αν και για να είμαι ειλικρινής... εγώ μονίμως κατακράτηση έχω!!!! Φιλιά!!!

Δημοσίευση

Κορίτσια πέρισυ τέτοια εποχή είχα πάει σε διαιτολόγο... Έκανα διατροφή γιατι ήμουν 92 κιλά και απο το λίπος είχε χαλάσει ο κυκλος μου (ναι- τελικα εκει οφείλεται...). Ξεκίνησα αρχές Μαϊου και μέχρι τον Αύγουστο που πήγα διακοπές είχα φτάσει 80 κιλά... δηλ. 12 κιλά σε 3 μήνες!!!! Ακούστε τι έτρωγα:

Πρωινό: 1 γλυτζάνι γάλα 1,5% με 2 φρυγανιές και 1 κουτ. γλυκού μέλι ή μαρμελάδα σε κάθε φρυγανιά.

Δεκατιανό: 1 τοστ μόνο με 1 φετα τυρί ή 1 κουλούρι θεσσαλονίκης

Μεσημεριανό: κανονική μερίδα απο όλα τα φαγητά με 1 φετα ψωμί και σαλάτα με 1 κουτ. γλυκου λάδι. (Δεν με άφηνε να τρώω χοιρινό κρέας γιατι εχει πολυ λίπος).

Απογευματινό: 1 φρούτο οτιδήποτε

Βραδυνό: 1 μερίδα φαγητό με 1 δαλάτα με 1 κουτ. γλυκου λαδι κ 1 φετα ψωμι.

Δημοσίευση

Ωραίο το διαιτάκι σου Χριστινάκι μου, αλλά το θέμα "κιλά-δίαιτα" κτλ. είναι πολύ σχετικό, δλδ. δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το πόσα χάνεις ή πότε αλλά τί???? Λίπος ή μυϊκό ιστό??? Εγώ, π.χ. είμαι ιδιαιτέρως τροφαντίτσα παντού σχεδόν. Εκτός του στήθους, που πλέον λατρεύω και είναι η αδυναμία του αντρούλη μου... και τί δεν θα έδινα να χάσω μπουτάκια και κοιλίτσα... που μοιάζει με 5μηνη εγκυμοσύνη!!! Όταν κάποια στιγμή στη ζωή μου (αρκετά χρονάκια πριν) είχα φτάσει με τη βοήθεια διαιτολόγου λιγότερο από 60 κιλά, δεν είχα τίποτε από στήθος κι εξακολουθούσα να έχω μπουτάκια!!! Είναι καθαρά θέμα σωματότυπου!!! Έχω πάρει από τη μάνα μου και μοιάζω με αχλαδάκι!!!!

Δημοσίευση

σας γραφω μερικά ενδεικτικά μεσσημεριανα και βραδυνα!

μεσσημέρι 1 μερίδα φακές με 1 σαλάτα μαρουλι και 1 φετα ψωμι- βράδυ 1 ομελέτα απο 2 αυγα με μανιτάρια με σαλάτα κ 1 φετα ψωμι.

μεσσημέρι 1 μερίδα μπάμιες με 1 κομμάτι τυρι φετα και 1 φετα ψωμί βράδυ 1 κοτοσουβλάκι με σαλάτα κ 1 φτεα ψωμί...

Εγω τις ποσοτητες τις ζυγιζα τοτε αλλά τωρα εχω εξοικιωθεί και υπολογιζω με το μάτι κορίτσια φυσιολογικές μερίδες

Δημοσίευση

Tirogaridaki mou kalimera agapi mou...

Thes na se spasw sto ksulo???

Auto to thema eprepen na to anikseis se liges eudomades otan gennisw...

Ax re agapi mou kala ekanes kai anikses etsi thema...

Eisai polla swsti...

Kai egw eimai maniaki me tis diaites ktl...

Sevome to kormi mou...

Eimouna panta Adunati...

Ston kwnstantino mou ksekinisa 53 kila tin egkumwsini mou kai eixa ftasei dustixws 72 kila...

Mwlis gennisa se 2 mines exasa me austiri diaita 25 kila...

Kai eixa ginei 47 kila...

Wmos meta apo 3 mines ksana meina egkuws me apotelesma na exw valei 10 kila mexri tora diladi eimai 57 kila...

vlepw ton eauto mou kai lew ox panagia mou,,,

mwlis gennisw diaita...

Theletai kai tin diki mou austiri diaita???

Filia...

Δημοσίευση

Και βέβαια να προσθέσω οτι όσο καιρό εκανα αυτή τη διατροφή ο κυκλος μου είχε απο μονος του φτάσει στις 26 με 28 μέρες... φυσιολογικότατος...

Μετά που ξεκίνησα ορμόνες γιατι εκανα μια θεραπεια... τα έβαλα ΟΛΑ και ο κυκλος μου εχει παει παλι στις 40 μέρες...

Φτου και απο την αρχή λοιπόν....!!!!

Εχω ξεκινησει εδω και 1 μηνα (τωρα πηγαίνω και γυμναστήριο μετα απο χρόνιαααα) αλλά έχω καταφέρει μόνο 2 κιλά να χάσω... σνιφ- σνιφ...

Δημοσίευση

Τζοάννα δε μας λες και τη δική σου διαιτούλα??? Έτσι, να παίρνουμε διάφορες ιδέες...

Καντινού, εγώ στα μαύρα μακαρόνια ρίχνω φρεσκοτριμμένη τοματούλα, βάζω και ριγανίτσα κι από πάνω λιωμένη φέτα Minler. Δοκίμασέ το! Είναι θεϊκό!!! Τα μακαρόνια δεν τα βουτυρώνω ούτε τα λαδώνω, σκέτα νερόβραστα τα φτιάχνω.

EleNitSa, ναι μόνο λίπος πρέπει να χάνουμε!

Δημοσίευση

Κοριτσια καλημερα!Διαιτολογος ΔΕΝ ειμαι,ομως προ εγκυμοσυνης μου αρεζε πολυ το θεμα διατροφη κ το εψαχνα!Να σας πω μερικες συμβουλες?

-Ολα επιτρεπονται αλλα ολα με μετρο!"Ολα" Δεν σημαινει σοκολατινες,κρ.γαλακτος ,γαριδακια κλπ.!

-Πολυ νερο-λιγο αλατι-λιγο λαδι

-Μια κοπελα 95 κιλα δεν ειναι δυνατον να τρωει οσο μια 65 σε περιοδο διαιτας.Η 1η θα φαει πχ 2 τοστ για βραδινο κ η 2η 1!!!Οταν η 1η ριξει τα κιλα της θα μειωσει κ τις ποσοτητες! ;)

-Μη συνδιαζετε ποτε κρεατικα κ τροφιμα που περιεχουν σιδηρο(πχ σπανακι) με γαλακτοκομικα.Το ασβεστιο των γαλακτοκομικων εμποδιζει το σιδηρο να απορροφηθει!

-Τρωτε 5 γευματα την μερα μεχρι τις 8-9 το βραδυ!

-Μη στερηθειτε εντελως τα γλυκα.Απλα προτιμηστε 1 κομ.κουβερτουρα ή 1 κ γλυκο κουταλιου 'η λιγο παστελι ή ενα φιτνες μπαρ ή ενα παγωτινι ;)

-Ξεχαστε τα αναψυκτικα(παντως τυπου) κ τον νες-φραπε(προκαλει απιστευτη κατακρατηση ακομα κ ο ντικαφ)

-Μετρο στο αλκοολ.2-3 ποτ κρασι τη βδομαδα επιτρεπονται!!!

-μονο 1-2 κσ λαδι σε καθε μεριδα φαγητου

-Μην αποκαλειτε τις τροφες με....υποκοριστικα!!!!!!!! :P

Να σας πω μια διαιτα ενδεικτικα?Αν χωρισουμε βαθμιδες κιλων,πχ 60κιλα-1τοστ,75-1,5,90-2.Το ιδιο κ για το φαγητο: 60-2 φλυτζ,75-2,5,90-3.

Πρωινο:

1 τοστ(αναμεικτο χαμ λιπαρα)/1 κουλουρι σουσ/2φρυγανιες με μελι ή μαρμελαδα

+1 ποτηρι γαλα(χαμ λιπ)/1 ποτ φρ χυμο.

Δεκατιανο:

1 φρουτο εποχης/3δαμασκηνα αποξ/8-10 αψητα αμυγδαλα

Μεσημεριανο:

120γρ κρεας(ζυγ ψημενο)+2 μικρ πατατες/1 φετα ψωμι+αφθονη πρασινη σαλατα ή

2φλ τσ φασολακια ή λαδερο φαγητο +1 κομματι(40γρ)τυρι+ 1 φετα ψωμι ή

2 μετρια γεμιστα/ρυζι/ζυμαρικο+τυρι+1ντοματα κ οσο αγγουρι-πιπερια θες!

Απογευματινο:

1 φιτνες μπαρ/κατι απ'τα γλυκα(Παραπανω)/1 φρουτο εποχης/1 γιαουρτι με η χωρις φρουτα

Βραδινο:

1 τοστ(οχι κ πρωι κ βραδυ!)/σαλατα(αφθονη πρασινη ή 1 ντοματα-πολυ αγγουρι)με λιγα κρουτον/μιση ποσοτητα μεσημεριανου/γαλα με κορν φλεικς

Αυξομειωστε τις ποσοτητες αναλογως με τα κιλα σας!:)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Γυρίσαμε από παιδίατρο καναμε το εμβόλιο μας...κλάψαμε λίγο ελπίζω να μην έχουμε πολύ γκρίνια....κατά τ αλλά μου είπε να ξεκινήσω και λαχανικά και φρούτα....70 εκ και 8200 ο κύριος..αυτά τα νέα μας..αύριο ξεκινάμε λαχανικά🥰
    • Αα καλά και πως γίνεται αυτό? Εμένα μου φαίνεται λογικό μεν ακατόρθωτο δε...😂 Πολύ δυσκολο
    • @MantariniΝαι εχω μεγάλη αγωνία για τον καρυότυπο.Ειχα πάει για υπέρηχο μια εβδομάδα μετα ηταν ολα μια χαρα και θα ξανα πάω μολις μου τελειώσει η πρώτη περίοδος. Η αλήθεια ειναι ότι παρόλο που ηταν ψυχοφθόρα διαδικασία νιώθω ότι θέλω αμεσα να ξανα προσπαθήσουμε με βοηθάει η σκέψη οτι μπορει να ξανα μείνω και να πάει καλα.Και ο άντρας μου θέλει ευτυχώς μου κανει πλάκα "Από τον αλλο μηνα διπλοβαρδια πάλι 😂". Ας βγούνε ολα αυτα τα αποτελέσματα εξετάσεων που περιμένω και τον αλλο μηνα πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσουμε.
    • Θα σας πω εν συντομία  Στην 1η μου κόρη αποθηλασαμε 14 μηνών γιατί ήμουν ήδη έγκυος στη 2η. Είχαμε αφήσει με κόπο μόνο τους βραδινους. Το γάλα σχεδόν μου κόπηκε λίγο πριν τον 5ο μήνα κύησης. Ένα πρωί, κι αφού δεν είχα σχεδόν καθόλου γάλα, ρουφαγε, ξανά ρουφαγε και ο πόνος στις θηλές ήταν αφόρητος. Σε σημείο που με έπιασαν τα κλάματα από τον πόνο ( δεν κλαίω εύκολα). Έτσι λέω τέλος. Κι έτσι έγινε. Το βράδυ άρχισε τα κλάματα, να τραβάει μπλούζες αλλά εγώ εκεί. Αγκαλιά, τραγούδια, χάδια, φιλιά. Κοιμήθηκε... Αυτό ήταν! Μια μέρα έβγαλα λίγο γάλα με το χέρι κι αυτό ήταν. Δεν ξανά είχα. Στην 2η κάθε φορά που ήταν να κοιμηθεί θήλαζε. Ήθελα να αποθηλασουμε γιατί ξεκινάω δουλειά κι εκείνη σχολείο. 01/01/2025 ξημερώματα ο τελευταίος θηλασμός. Το μεσημέρι είχαμε κόσμο στο σπίτι οπότε με κούνημα κοιμήθηκε αγκαλιά. Το βράδυ ξεκίνησε το δράμα. Κλάματα... Πάλι με πολλή αγκαλιά, χάδια κ τραγουδάκια κοιμήθηκε. Όταν ξυπνάει πρέπει να σηκωθώ να την έχω όρθια αγκαλιά κ να κόβω βόλτες πάνω κάτω ( όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο εύκολα κοιμάται) και πίνει αρκετό νερό.  Γάλα άλλο δεν ήπιε καμία από τις 2. Λίγο αγελαδινό που και που. Γι αυτό επέλεξα οι αποθηλασμοί να γίνουν μετά το έτος, όπου το γάλα δεν είναι η βασική τροφή.  Μετά τον αποθηλασμό βέβαια τρώνε πολύ παραπάνω φαγητό. Ο αποθηλασμός είναι πιο πολύ απόφαση της μητέρας, όταν είναι απότομος. Θεωρώ ότι πρέπει όμως να είστε αποφασισμένες και όχι να κάνετε πίσω. Δεν θα κάνει καλό στο μωράκι σας (αυτή είναι η δική μου γνώμη βέβαια). Ο μπαμπάς δεν "ανακατεύτηκε" σε όλο αυτό γιατί ήθελα να ξέρουν τα παιδιά μου ότι σε αυτό είναι η μαμά εκεί! Μαζί να το "περάσουμε" αν κ τελικά δεν θα θυμούνται τίποτα! Οι 2 μας ξεκινήσαμε το ταξίδι του θηλασμού και οι 2 μας το τελειώσαμε! Και η παιδίατρος μου είπε ας την κοιμίσει ο μπαμπάς για να μην ψάχνει γάλα! Είπα όχι, εγώ. Αν έπαιρναν φόρμουλα, έστω και ένα γεύμα, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Στα παιδιά δεν είδα καμία άσχημη αντίδραση, ή κάποια αλλαγή συμπεριφοράς. 
    • Έκανες καρυότυπο κορίτσι Ε; Καλά έκανες... Εγώ ενώ το είχα ζητήσει όταν ξύπνησα μου είπαν ότι το μόλυναν και δεν μπορούν να το στείλουν τώρα παρά μόνο να κάνουμε ιστολογική όπου δεν έδειξε κάτι.  Εγώ ενώ θέλω να αφήσω να περάσει λίγος καιρός για να ξανά προσπαθήσουμε λόγω χαμηλής αμη δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Απλά μου είπε ο γιατρός να πάω για υπέρηχο μετά το μήνα και μετά να ξεκινήσουμε επαφές. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...