Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φυσιολογικός τοκετός η καισαρική ??

Recommended Posts

Εγώ είμαι της γνώμης να κάνεις φυσιολογικό τοκετό! Άλλωστε και με την επισκληρίδιο μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Κι από κοπέλες που είχαν εμπειρία στην καισαρική, έπρεπε να κάνουν, μου είπαν χίλιες φορές φυσιολογικά, γιατί το μετά είναι που παίζει ρόλο! Με τον φυσιολογικό τοκετό σηκώνεσαι περπατάς, ενώ η καισαρική όπως και να 'χει είναι χειρουργική επέμβαση! Πονάς μετά πολύ και σου μένει και σημάδι!!

Καλή επιτυχία και να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη! Και εγώ φοβάμαι με την ιδέα της γέννας, σκέφτηκα για λίγο την καισαρική αλλά τελικά προτιμώ φυσιολογικό για να'ναι κι άντρας μου μέσα!! Και μόνο! Εκτός αν χρειαστεί.. να κάνω μόνο τότε θα κάνω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΡΙΝ 10 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ.

ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΝΟΙ ΠΟΝΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ

ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!

ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΕ 4 ΩΡΕΣ ΑΡΧΙΣΑ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ!

ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ)

ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑ 2 ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΚΗ ΤΟΜΗ

ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΔΕΝ ΠΟΝΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ

ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΑΝ ΜΥΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ

24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ.ΕΠΕΙΣΗΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ

ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΜΕ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΣΤΕΡΙ:unsure:

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!

Geia soy ekoliou :)

Apo oti thymamai meneis Dania, swsta? Egw menw Norbhgia, den eimai akoma manoyla, alla xairomai poly poy otan meinw eggyos (giati tha meinw kapoia stigmh :laugh: ) tha gennhsw to paidi moy se mia xwra poy oi giatroi einai yper toy fysiologikoy toketoy, toy thilasmoy kai opoiasdhpote allhs fysiologkhs leitoyrgeias toy swmatos mas. Stis skandinabikes xwres yposthrizoyn para poly ton fysiologiko toketo. Giatroi kai maies exoyn megalh empeiria opote mh fobasai!

Katalabainw oti h diaforetikh nootropia mias ksenhs xwras einai ena parapanw agxos gia sena, alla skepsoy oti eisai poly tyxerh poy soy dinetai h eykairia na fereis to paidaki soy ston kosmo se ena periballon opoy yposthrizoyn aythn thn omorfh kai fysikh gia mas diadikasia.

Sthn Ellada, kanoyn kaisarikes me to paramikro opws fainetai kai apo thn apanthsh toy Ellhna giatroy soy!

Ma apo to thlefwno na se stelnei gia kaisarikh?

Egw nomizw kalo einai na milhseis me toys giatroys ekei gia tis anasfaleies soy, zhthse toys na se eksetasoyn gia th fagoyra...na kaneis mia kalliergeia isws na soy fygei h idea.

Eyxomai na pane ola teleia kai na mas grapsei meta ena poly sygkhnhtiko postaki me tis empeiries soy!:)

Παρόλου που ίσως δεν είμαι και η πλέον κατάλληλη για να σου το πω, γνωρίζω εκ των προτέρων ότι λόγω μυωπίας και κιλών (όταν με το καλό μείνω έγκυος κι έρθει η ώρα να γεννήσω) οι πιθανότητές μου κλίνουν προς καισαρική, αλλά όπως και να 'χει θα το παλέψω για φυσιολογικό τοκετό! Δεν το συζητάω! Εάν ο γιατρός σου είναι σωστός δε δικαιολογείται με τίποτα να σου κάνει καισαρική! Όλα καλά θα σου πάνε, μη φοβάσαι... να σκέφτεσαι μόνο πως πλησιάζει ο καιρός να πάρεις το μωράκι σου αγκαλίτσα! Υπάρχει τίποτε καλύτερο???

Ξέχασα να σας πω ότι στην πρώτη γέννα, αφού γέννησα, από το δωμάτιο του τοκετού σηκώθηκα και πήγα με τα πόδια στο δωμάτιο ανάνηψης, όπου με περίμενε ένα υπέροχο ψαράκι για να φάω!:woohoo: είχα μια πείνα..!!μμμμμ

Αναμφίβολα είμαι κι εγώ υπέρ του φυσιολογικού τοκετού εάν είναι βέβαια εφικτό.Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πριν από ενάμιση χρόνο και λόγω διαβήτη κυήσεως μου έγινε πρόκληση τοκετού.Η όλη διαδικασία βέβαια κράτησε αρκετή ώρα. Να φανταστείτε ξεκίνησε 9.30 το πρωί και γύρω στις 6 έκανα επισκληρίδιο αναισθησία.Χρειάστηκε να κάνω και δεύτερη δόση και τελικά το μωρό γεννήθηκε κατά τις 10..Από την επόμενη όμως μέρα ήμουν μια χαρά γιατί όπως και να το κάνουμε δεν παύει να είναι η καισαρική μια εγχείρηση.

Καλησπέρα και από εμένα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα από τις απαντήσεις και συμβουλές που διάβασα σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον θέμα.

Στην Ελλάδα έχουμε λιγάκι παρεξηγήσει το θέμα γέννηση και σεβασμός στην νέα ψυχή που έρχεται και στις ανάγκες της μέλλουσας μητέρας. Το ποσοστό των καισαρικών τομών έχει ανέβει κατακόρυφα λες και για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι γυναίκες ξαφνικά έχουμε ξεχάσει να γεννάμε.

Μεγάλο ποσοστό καισαρικών τομών είναι περιτό.

Αν μία μέλλουσα μητέρα φοβάται τον φυσιολογικό τοκετό είναι ηθικά σωστότερο ο γιατρός της να την ενδυναμώσει μέσα από την πληροφόρηση, τα μαθήματα του ανώδυνου τοκετού ή να της συστήσει να πάρει την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένα προγράμματα για εγκύους. Εσύ ιδιαίτερα που ζεις στο εξωτερικό μπορείς να έχεις πολύ πιο εύκολά πρόσβαση σε τέτοιου είδους προγράμματα από ότι εάν ήσουν στην Ελλάδα.

Έχω να σου πω ότι είνια χίλιες φορές καλύτερος ο φυσιολογικός τοκετός από όλες τις απόψεις. Όταν λέω φυσιολογικός τοκετός εννοώ χωρίς επισκληρίδιο και άλλου είδους παρεμβάσεις. Όχι μόνο επειδή η καισαρική είναι ένα χειρουργείο αλλά επειδή η καισαρική αφήνει σημάδια στην ψυχή του μωρού και μελλοντικού ενήλικα. Ο τρόπος που γεννόμαστε είναι μία πολύ σημαντική αρχή που κάνουμε και όπως όλα τα ξεκινήματα είναι καλό να στηρίζεται σε καλές βάσεις. Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι την ώρα του τοκετού μόνο η μέλλουσα μανούλα υποφέρει ή έχει συναισθήματα ή φοβάται, αλλά αυτό είναι εντελώς λανθασμένη άποψη. Το μωρό αισθάνεται και εκείνο και μάλιστα βιώνει τα συναισθήμτα της μανούλας που το φέρνει στον κόσμο.

Εγώ λοιπόν πρωτού αποφασίσεις θα σου συστήσω να διαβάσεις αυτήν την ιστοσελίδα:

www.eheart.com/cesarean/

Είναι μία ιστοσελίδα αφιερωμένη σε άτομα που έχουν γεννηθεί με καισαρική. Όπως θα διαπιστώσεις από μαρτυρίες τους, αντιμετωπίζουν κοινές δυσκολίες στην ζωή, κοινά συανισθήματα.

Εύχομαι να πάρεις την σωστή απόφαση για σένα και το μωρό σου.

Ότι άλλη πληροφορία χρειαστείς μην διστάσεις να με ρωτήσεις έστω και μέσα από προσωπικό μήνυμα.

γλυκια μου και εγω θα συμφωνησς με ολες τις κοπελες οτι σαν τον φυσιολογικο τοκετο δεν εχει!!!

αν δεν εκανες μαθηματα ανωδυνου, κανε θα σε βοηθησουν στ'αληθεια και θα σου διωξουν καθε αγχος.

η δικη μου εμπειρια ειναι η εξης: εζησα τον φυσιολογικο τοκετο μονο στους πονους και μεχρι να κανω τελεια διαστολη...

οταν μετα απο 4 ωρες εφτασα στην διαστολη 10! και αρχισα την εξωθηση η μικρουλα μου γυρισε το κεφαλακι της για να "δει" τον κοσμο γρηγορα (μετωπικη προβολη) οποτε σφηνωσε και δεν μπορουσε να βγει...

Αφου περιμενε ο γιατρος μια ωρα να γυρισει το κεφαλι της, και αφου αρχισαν να πεφτουν οι παλμοι της, οδηγηθηκαμε σε καισαρικη η οποια τελειωσε σε 15 λεπτα και εγω κρατουσα ευτηχισμενη την πριγκηπεσα στην αγκαλια μου. Δεν θα αλλαζα με τιποτα τον φυσιολογικο τοκετο αλλα εκεινη την ωρα που βλεπεις οτι μπορει να χασεις το παιδακι σου λες Δοξα Τον Θεο που υπαρχει και η λυση της καισαρικης!

Αλλα αυτη ειναι η εσχατη λυση σε περιπτωση αναγκης...παλεψε το και θα δεις οτι αξιζει τον κοπο να νιωθεις το μωρακι να βγαινει με τη βοηθεια σου απο το σωμα σου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μία χαρά μεγαλώνει Στα κιλάκια και στο ύψος κοντά είμαστε 😊 τώρα πιο εμβόλιο έκανες ; Το 37 δεν το θεωρούν ούτε καν δέκατα για τα μωράκια απλά παρακολουθείς και βλέπεις σε είπε η γιατρός αν παει 38 δινεις ντεπον ; τελικά σου ειπε να την ξυπνάς ε; Τι σκέφτεσαι να κανεις ; Εγώ την ξυπνάω μερικες φορες το απόγευμα αν κοιμηθεί πολύ για  να φάει 
    • τι καλααα.. μεγαλώνει η μπουμπού σου😍😍 υπομονή και θα περάσει η γκρίνια από το εμβόλιο... εμένα δεν μ έκανε προς το παρόν σε κανένα εμβόλιο πυρετό!
    • Όχι ο μικρός είναι σε δικό του κρεβατάκι στο δωμάτιο μας η Άννα μόνο κοιμάται μαζί μας και κάθετα μάλιστα καταλαβαίνεις τι γίνεται..χαχα άρχισα να την παίρνω όταν ήμουν έγκυος γιατί ήμουν σε ακινησία και ήθελα να την χαίρομαι έτσι..μετά δεν την έβαλα πότε ήθελα να πάει μόνη της μην πει τώρα έχει το μωρό εμένα με έδιωξε..εσάς τώρα κοιμάται σερί Ε;;
    • Ευχαριστώωω μακάρι  να μπορούσα  να φαω..δεν πεινάω πολύ.. οπότε τρωω έχω κ καούρες.. και μου κόβεται η όρεξη..και με 2 λίτρα νερό τη μέρα που να χωρέσει το φαΐ? Βάλε κ τον ύπνο.δεν μένουν πολλές ώρες για φαγητό ..χαχαχα Άσε κ εγώ όλο γύρω γύρω..   
    • Αααα με το καλό και του χρόνου! Εύχομαι ο Αγιος Στυλιανος να μας φυλάει όλες κορίτσια μου! Οι μέρες θα περνάνε νερό τώρα είναι που σταματάει ο χρόνος νομίζω. Εμείς βάλαμε δώρα για το μωρό φέτος κάτω από το δέντρο μπας και τα δει και έρθει! Εγώ πηρα ένα κουβερτακι και ο άντρας μου ένα παραμύθι 🎄
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...