Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η Nannan είπε:

Καλησπέρα κορίτσια.

Με δύο βήματα κουράζομαι. 

Η μέση μου πιανεται κι εμένα.

Επίσης σήμερα πήρα τα αποτελέσματα της τελευταίας εξέτασης ρουτίνας κι έχω αιματοκρίτη 32. 

Εσείς πως πάτε από αιματοκρίτη;

Είναι χαμηλά ο αιματοκρίτης σου, σου έγραψε ο γιατρός σίδηρο; 

Εγώ δεν έχω κάνει τελευταία για αιματοκρίτη αλλά παίρνω σίδηρο από τον Αύγουστο γτ ήταν χαμηλά. 

Γενικά κάθε πότε κάνετε εξετάσεις; Από χάπια έχετε ξεκινήσει κάποια ; 

Δημοσίευση

Εγώ για την ώρα δεν έχω θέμα με το σίδηρο το μόνο που παίρνω μέχρι στιγμής είναι φιλικό δεν μου έχει δώσει κάτι άλλο ο γιατρός 

από εξετάσεις κάνω κάθε μήνα γενική αίματος ούρων ζάχαρο.. και τώρα που μπήγα στο 5ο μήνα μου έγραψε πάλι θυρεοειδή για τοξόπλασμα αντισώματα ερυθράς δεν θυμάμαι τώρα αν εχει γράψει και κάτι άλλο 

κορίτσια να ρωτήσω κάτι εγώ παίρνω το την μάρκα φιλισιν για φιλικό μου το γράφει ο γιατρός και πληρώνω συμμετοχή στο φαρμακείο 3 ευρώ (και κάτι) εσείς πληρώνετε συμμετοχή; Γιατί μου λέει σήμερα στο φαρμακείο ότι κανονικά στην εγκυμοσύνη είναι δωρεάν και δεν θα έπρεπε να δίνω συμμετοχή 🤷‍♀️

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Nannan είπε:

Καλησπέρα κορίτσια.

Με δύο βήματα κουράζομαι. 

Η μέση μου πιανεται κι εμένα.

Επίσης σήμερα πήρα τα αποτελέσματα της τελευταίας εξέτασης ρουτίνας κι έχω αιματοκρίτη 32. 

Εσείς πως πάτε από αιματοκρίτη;

Εμένα πριν 2 βδομάδες  είχα 36,5 τις προηγούμενες είχα καλύτερο τώρα έπεσε κάπως αλλά ακόμα δεν μου έδωσε κάτι 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Elk είπε:

Εγώ για την ώρα δεν έχω θέμα με το σίδηρο το μόνο που παίρνω μέχρι στιγμής είναι φιλικό δεν μου έχει δώσει κάτι άλλο ο γιατρός 

από εξετάσεις κάνω κάθε μήνα γενική αίματος ούρων ζάχαρο.. και τώρα που μπήγα στο 5ο μήνα μου έγραψε πάλι θυρεοειδή για τοξόπλασμα αντισώματα ερυθράς δεν θυμάμαι τώρα αν εχει γράψει και κάτι άλλο 

κορίτσια να ρωτήσω κάτι εγώ παίρνω το την μάρκα φιλισιν για φιλικό μου το γράφει ο γιατρός και πληρώνω συμμετοχή στο φαρμακείο 3 ευρώ (και κάτι) εσείς πληρώνετε συμμετοχή; Γιατί μου λέει σήμερα στο φαρμακείο ότι κανονικά στην εγκυμοσύνη είναι δωρεάν και δεν θα έπρεπε να δίνω συμμετοχή 🤷‍♀️

Όχι δεν πληρώνω κάτι.

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Elk είπε:

Κι εγώ το ίδιο παίρνω και πλήρωσα περίπου το ίδιο ποσό. Θα ρωτήσω την επόμενη φορά το φαρμακοποιό. 

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η Eirin είπε:

Κι εγώ το ίδιο παίρνω και πλήρωσα περίπου το ίδιο ποσό. Θα ρωτήσω την επόμενη φορά το φαρμακοποιό. 

Μου είπε ο φαρμακοποιός ότι όταν τα γράφουν κάτι πρέπει να επιλέξουν στην συμμετοχή γιατί να για μην πληρώσεις το φιλικό όταν είσαι έγκυος είναι δωρεάν 

εγώ στο πρώτο τρίμηνο που πήγα έκανε της πολλές εξετάσεις που έχει μέσα για την ηπατίτιδα το HIV και τα ποσά αλλά πήγα πλήρωσα 60 ευρώ συμμετοχή πότε δεν ειχα δωσει τόσα πολλά λεφτά για τέτοιες εξετάσεις και λέω τελικά μήπως από το νοσοκομείο κάνουν λαθος οι ειδικευόμενος που μου γράφει τις εξετάσεις 😕

Δημοσίευση

Λοιπόν κορίτσια μπήκα στο email που έρχεται η άυλη συνταγή και λέει συμμετοχή 0% οπότε κανονικά δεν πρέπει να πληρώνουμε. Τη τελευταία φορά είχα πάει σε άσχετο φαρμακείο, την επόμενη που θα πάω εκεί που πηγαίνω χρόνια θα ρωτήσω και θα δω αν θα μου πάρει και λεφτά. 

Δημοσίευση
στις πριν 22 λεπτά, ο/η Eirin είπε:

Λοιπόν κορίτσια μπήκα στο email που έρχεται η άυλη συνταγή και λέει συμμετοχή 0% οπότε κανονικά δεν πρέπει να πληρώνουμε. Τη τελευταία φορά είχα πάει σε άσχετο φαρμακείο, την επόμενη που θα πάω εκεί που πηγαίνω χρόνια θα ρωτήσω και θα δω αν θα μου πάρει και λεφτά. 

Ναι μωρέ γιατί αν δικαιούμαστε να τα πάρουμε δωρεάν το φιλισιν ή ότι άλλο χρειαζόμαστε γιατί να τα πληρώνουμε; 
και εγώ πήγαινα τόσο καιρό σε άσχετα φαρμακεία σε άλλο μέρος γιατί δεν ήθελα να μάθουν για την εγκυμοσύνη μου οπότε τώρα που πήγα στο φαρμακείο εδώ στο χωριό τώρα μου το είπανε και εμένα.. 

Δημοσίευση

Εγώ κορίτσια με το που έκανα την αυχενική Μ έγραψε σίδηρο και φυλλικό το πρωί,ασβέστιο το μεσημέρι και μαγνήσιο το βράδυ..αλλά δεν είμαι τυπική καθόλου..πίνω μόνο τα πρωινά...αυτή την εβδομάδα είναι τέρμα κουρασμένη..δεν φαντάζεστε..μου βγαίνει τέτοια κούραση....θέλω να τρώω όλο ελιές...🤣

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Tinasardin8689 είπε:

Εγώ κορίτσια με το που έκανα την αυχενική Μ έγραψε σίδηρο και φυλλικό το πρωί,ασβέστιο το μεσημέρι και μαγνήσιο το βράδυ..αλλά δεν είμαι τυπική καθόλου..πίνω μόνο τα πρωινά...αυτή την εβδομάδα είναι τέρμα κουρασμένη..δεν φαντάζεστε..μου βγαίνει τέτοια κούραση....θέλω να τρώω 

Κι εγώ το ίδιο. Φουλ κουρασμένη. Που είναι η ενέργεια του δεύτερου τριμήνου που μας έταξαν; 😅

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Eirin είπε:

@Elk να δεις και πως στο περνάνε μέσα στη συνταγή. 

@Tinasardin8689 σου έχει δώσει αρκετά να πίνεις. Το είχες και πριν αυτό με τις ελιές ; 

Όχι,τώρα τις βλέπω κ στον ύπνο μου....😝

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε ;

εγώ καλά είμαι εδώ σπίτι το τελευταίο διάστημα κρατάω και την μεγάλη σπίτι δεν την στέλνω παιδικό έχουν κρούσματα κοξάκι οπότε είμαστε σπιτι

εγώ συμπτώματα δεν έχω (γενικά δεν είχα δηλαδή ) είμαι καλά έχω μια ενέργεια περισσότερη απο πριν, κάνω πιο πολλά πράγματα αλλα το βράδυ είμαι κουρασμένη αρκετά.. εχτές ειδικά που είχαν και κάποια υπερένταση τα κορίτσια με έβγαλαν off

νιώθω το μεσημέρι συνήθως μερικές κλωτσιές από το μπεμπακι αλλά είναι ήπιες σε ένταση ακόμα 

5/1 έχω κλείσει και το επόμενο ραντεβού  για υπέρηχο 

Εσείς πως είστε ; 

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια!! 

Ευτυχώς έχουν μειωθεί αρκετά τα συμπτώματα αλλά η κούραση είναι έντονη και ας κάνω ελάχιστα πράγματα. Αυτές τις μέρες δεν έχω προσέξει τη διατροφή μου και η δυσκοιλιότητα/πρήξιμο από το σίδηρο που παίρνω είναι σε άλλο επίπεδο. Το άλλο χάπι σιδήρου που έπαιρνα μου δημιουργούσε πόνο στη κοιλιά και αν δεν έτρωγα μέσα σε μισή ώρα δε μπορούσα να σταθώ. 

Εσάς σας πειράζει ο σίδηρος; 

Δημοσίευση
στις πριν 22 λεπτά, ο/η Eirin είπε:

Γεια σας κορίτσια!! 

Ευτυχώς έχουν μειωθεί αρκετά τα συμπτώματα αλλά η κούραση είναι έντονη και ας κάνω ελάχιστα πράγματα. Αυτές τις μέρες δεν έχω προσέξει τη διατροφή μου και η δυσκοιλιότητα/πρήξιμο από το σίδηρο που παίρνω είναι σε άλλο επίπεδο. Το άλλο χάπι σιδήρου που έπαιρνα μου δημιουργούσε πόνο στη κοιλιά και αν δεν έτρωγα μέσα σε μισή ώρα δε μπορούσα να σταθώ. 

Μια χαρά αφου άρχισαν τα συμπτώματα και υποχωρούν θα νιώθεις και καλύτερα σε λίγο καιρό να μην έχεις τόσο κούραση 😊

Εγώ ακόμα δεν παίρνω σίδηρο αλλά από τις προηγούμενες εγκυμοσύνες που είχα πάρει δεν είχα κάποια ενόχληση από όσο θυμάμαι 

Δημοσίευση
στις On 14/12/2025 at 9:36 ΜΜ, ο/η Elk είπε:

Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε ;

εγώ καλά είμαι εδώ σπίτι το τελευταίο διάστημα κρατάω και την μεγάλη σπίτι δεν την στέλνω παιδικό έχουν κρούσματα κοξάκι οπότε είμαστε σπιτι

εγώ συμπτώματα δεν έχω (γενικά δεν είχα δηλαδή ) είμαι καλά έχω μια ενέργεια περισσότερη απο πριν, κάνω πιο πολλά πράγματα αλλα το βράδυ είμαι κουρασμένη αρκετά.. εχτές ειδικά που είχαν και κάποια υπερένταση τα κορίτσια με έβγαλαν off

νιώθω το μεσημέρι συνήθως μερικές κλωτσιές από το μπεμπακι αλλά είναι ήπιες σε ένταση ακόμα 

5/1 έχω κλείσει και το επόμενο ραντεβού  για υπέρηχο 

Εσείς πως είστε ; 

Αχ μωλε. Κι εγώ την καταλαβαίνω αρκετά. Πόση δύναμη έχουν μια σταλιά.

Δημοσίευση
στις On 14/12/2025 at 10:32 ΜΜ, ο/η Eirin είπε:

Γεια σας κορίτσια!! 

Δοκίμασε το veltifer αν θες. Έχω ευαιρέσθητο έντερο και δε με πειράζει. 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια. Εμένα με ταλαιπωρούν οι αϋπνίες μου τέτοιες ώρες ..και στην κόρη μου το ίδιο είχα..εκεί στις 4 το πρωί γαρίδα το μάτι...κατά τ άλλα δεν είναι συνεπής με τα χάπια μου...σιδηρο κ φυλλικό πίνω κάθε πρωί πριν πάω σχολείο..το ασβέστιο κ το μαγνήσιο δεν τα έχω ξεκινήσει ακόμα..κάθε μέρα λέω θα τα πιω κ τπτ...με έχει επηρεάσει ο σίδηρος κ πηγαίνω τουαλέτα ανά δύο μέρες...γνκ έχω περισσότερη ενέργεια αλλά κάποιες φορές Μ βγαίνει μια τρομερή κούραση κ μερικές φορές έχω ζαλάδα το πρωί στο σχολείο..κατά τ άλλα την Παρασκευή έχουμε γιατρό κ θα προγραμματίσουμε τη ΝΙΠΤ..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...