Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

34 και 5 εδώ...  Κάναμε χθες το doppler, που λόγω της γρίπης πήγε πίσω μία βδομάδα. Η μπουμπού είναι μια χαρά και έχει φτάσει τα 2.5 κιλά! Χθες ήμουν με έναν συνεχόμενο πόνο στα αριστερά της κοιλιάς χαμηλά. Δεν ήταν τελικά κάτι ανησυχητικό. Κάποιο τράβηγμα ήταν, απλά επειδή και η θέση της μπέμπας είναι ισχιακή, ο πόνος είναι πιο έντονος. Ευτυχώς σήμερα υποχώρησε αρκετά. Σε δύο βδομαδούλες θα πάμε πάλι και ελπίζω τότε να μας κάνει την τιμή να δούμε το μουτράκι της!

Από ετοιμασίες, είναι λίγο στάσιμα τα πράγματα. Με τα ρουχαλάκια έχω ψιλοτελειώσει. Σεντονάκια θέλω να πάρω, κουβερτούλα και πετσέτες. Γιατί είμαστε τίγκα στα γαλάζια και τα φυστικί. Και μόλις μπει ο Φλεβάρης θα αρχίσω να φτιάχνω τη βαλίτσα. Αν και είμαι σίγουρη ότι μέχρι τελευταία στιγμή θα τα βάζω και θα τα βγάζω! 

Προχωράτε με φυσιολογικό τοκετό εσείς;

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

34 και 5 εδώ...  Κάναμε χθες το doppler, που λόγω της γρίπης πήγε πίσω μία βδομάδα. Η μπουμπού είναι μια χαρά και έχει φτάσει τα 2.5 κιλά! Χθες ήμουν με έναν συνεχόμενο πόνο στα αριστερά της κοιλιάς χαμηλά. Δεν ήταν τελικά κάτι ανησυχητικό. Κάποιο τράβηγμα ήταν, απλά επειδή και η θέση της μπέμπας είναι ισχιακή, ο πόνος είναι πιο έντονος. Ευτυχώς σήμερα υποχώρησε αρκετά. Σε δύο βδομαδούλες θα πάμε πάλι και ελπίζω τότε να μας κάνει την τιμή να δούμε το μουτράκι της!

Από ετοιμασίες, είναι λίγο στάσιμα τα πράγματα. Με τα ρουχαλάκια έχω ψιλοτελειώσει. Σεντονάκια θέλω να πάρω, κουβερτούλα και πετσέτες. Γιατί είμαστε τίγκα στα γαλάζια και τα φυστικί. Και μόλις μπει ο Φλεβάρης θα αρχίσω να φτιάχνω τη βαλίτσα. Αν και είμαι σίγουρη ότι μέχρι τελευταία στιγμή θα τα βάζω και θα τα βγάζω! 

Προχωράτε με φυσιολογικό τοκετό εσείς;

Θα παμε με καισαρικη επειδη και στον γιο μου ειχα κανει καισαρικη. Απλα τωρα θα περιμενουμε να φτασει η μικρη τα κιλα που πρεπει ωστε να μην μπει στην θερμοκοιτιδα και μετα θα προγραμματισουμε την καισαρικη.

Δημοσίευση

@το χοντρό μπιζέλι εμείς για την ώρα πάμε με φυσιολογικό τοκετό, θα φανεί στο τέλος τι θα γίνει.. 😅

έχω αρχίσει να ετοιμάζω βαλίτσα σιγά σιγά, αν και έχω πολλά πράγματα να ετοιμάζω ακόμη ότι αφορά καρότσια, καλαθούνες, αυγά, ριλάξ, μπουκάλια, πιπίλες, αποστειρωτές.. αλλά εντάξει πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα είναι όλα under control.. 😋

Δημοσίευση

Και γω με καισαρική θα πάω, για τον ίδιο λόγο @eva96

@melitiniღ, βάλε προτεραιότητες. Ας πούμε το ριλάξ δεν νομίζω πως θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εγώ δηλαδή τον έβαλα τον μικρό μας στο ριλάξ όταν ήταν 3 μηνών περίπου. Όταν δεν ήταν στην κούνια του (ή στην αγκαλιά μας!) ήταν στην καλαθούνα/πορτ μπεμπέ αραχτός και λάιτ! Σωστή σκέψη από νωρίς ο αποστειρωτής. Εγώ η έξυπνη πίστευα πως θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν είχα πάρει αποστειρωτή. Όταν λοιπόν επιστρέψαμε σπίτι έφαγα φρίκη με την κατσαρόλα και την αποστείρωση και μήπως κάνω κάποιο λάθος στην αποστείρωση και πάρει κανένα μικρόβιο το παιδί. Ευτυχώς αυτό κράτησε πολύ λίγο. Τον αγαπημένο μου αποστειρωτή δεν τον έχω αποχωριστεί καθόλου. Παρόλο που ο μικρός πια είναι 2 ετών, που και που του αποστειρώνω τα μπιμπερό του κυρίως για την αποφυγή των οσμών που (νομίζω) πως έχουν τα μπουκάλια.

Να κάνετε καλή επιλογή και στα αφρόλουτρα και τις κρέμες (αλλαγής και ενυδατικές). Εγώ είχα γεννήσει ιδιωτικά και μας έδωσαν πολλά δείγματα από διάφορες εταιρείες. Προτίμησα τα φαρμακευτικά και μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένη.

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η eva96 είπε:

Κοριτσια μου τι κανετε; Πηγαμε στον γιατρο σημερα. Ειναι ολα καλα συνεχιζει να περνει βαρος η μπεμπα και κανονισαμε την αλλη εβδομαδα να ξανα κανω το doppler.

Τέλεια!! Μπράβο στη ζουζούνα και σε σένα!

Δημοσίευση
στις πριν 23 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια ερώτηση: Βάζει καμία κρέμα στην κοιλιά της για να μην κάνει ραγάδες και να έχει ελαστικότητα;

Μπααααα... δεν έχω κάνει ραγάδες περισσότερες απ' όσες είχα ήδη!

Δημοσίευση

Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Gif-e είπε:

Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 

στις πριν 1 ώρα, ο/η melitiniღ είπε:

Σκέφτομαι να πάρω κρεμούλα! Δεν έχω ακόμη τπτ δόξα τω Θεώ, αλλά μου είπαν ότι μετά τη γέννα βοηθάει πολύ στην γρήγορη επαναφορά του δέρματος.

Εγώ, να σας πω την αλήθεια, επειδή στην πρώτη εγκυμοσύνη τον πρώτο καιρό ταλαιπωρήθηκα πολύ με τον θηλασμό, δεν είχα το μυαλό να σκεφτώ τις ραγάδες. Έβαζα μόνο την ειδική κρέμα στην τομή της καισαρικής και τις κρέμες για το στήθος. Τώρα αναλόγως πώς θα πάει. 

Δημοσίευση
στις On 1/2/2026 at 7:26 ΜΜ, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια ερώτηση: Βάζει καμία κρέμα στην κοιλιά της για να μην κάνει ραγάδες και να έχει ελαστικότητα;

Εγω βάζω κορίτσι μου. Έβαζα κ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη κ τωρα. Την πρώτη φορά δεν εκανα καθόλου, δεν ξερω αν επαιξε ρόλο η κρεμα ή είναι κυρίως θεμα του τι δερμα εχεις

Δημοσίευση

Κορίτσια δεν ξέρω τελικά αν καταφέρω να προλάβω να γεννήσω αρχές Μαρτίου. Σήμερα ο γιατρός μας άγχωσε με το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί καισαρική γιατί και καλά έχω αυξημένο κίνδυνο προεκλαμψίας. Βλέποντας και κάνοντας τι να πω.. πφ!!!! Αλλιώς η μικρή είναι μια χαρά! Ο καρδιοτοκογράφος ήταν σούπερ.. τα κιλάκια της μια χαρά.. γενικά η όλη κατάσταση είναι οκ για την ώρα στις 35+3 εβδομάδες & η πίεση στο σπίτι μετρημένη πάντα εκεί στο 12 max 13.. 

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια δεν ξέρω τελικά αν καταφέρω να προλάβω να γεννήσω αρχές Μαρτίου. Σήμερα ο γιατρός μας άγχωσε με το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί καισαρική γιατί και καλά έχω αυξημένο κίνδυνο προεκλαμψίας. Βλέποντας και κάνοντας τι να πω.. πφ!!!! Αλλιώς η μικρή είναι μια χαρά! Ο καρδιοτοκογράφος ήταν σούπερ.. τα κιλάκια της μια χαρά.. γενικά η όλη κατάσταση είναι οκ για την ώρα στις 35+3 εβδομάδες & η πίεση στο σπίτι μετρημένη πάντα εκεί στο 12 max 13.. 

Ό,τι είναι καλύτερο για την ασφάλεια και των δυο σας! Αυτό να σκέφτεσαι μόνο!

Εγώ ακόμα καρδιοτοκογράφημα δεν έχω κλείσει. Στις 11 θα πάμε για υπέρηχο πάλι οπότε κάπου εκεί θα κανονιστεί και αυτό. Όπως το κόβω, μετά την Καθαρά Δευτέρα γεννάω. Θα το επιβεβαιώσουμε στο επόμενο ραντεβού.

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

είχα κ εγώ στο πρώτο μου παιδάκι. Αυξημένες πιθανότητες προεκλαμψίας. Έκανα διατροφή χωρίς αλάτι και έπαιρνα Σαλοσπίρ που το έκοψα  εκεί κοντά αφού  μπήκα στο μήνα μου. Ο γιατρός (στην Αθήνα, ιδιώτης)  με άφηνε μέχρι τις 42 εβδ άνετα αφού όλα ήταν ρυθμισμένα και οι αντιστάσεις μια χαρά. 
Εν τέλη γέννησα 40+5 με αυτόματη έναρξη. (Θυμάμαι ως πρωτάρα και μάλιστα 23 ετών να του λέω γιατρέ διάβασα ότι πρέπει να πάμε με πρόκληση για την πίεση, για το βάρος το μωρού , για τη μυωπία κτλ κτλ χίλια  δυο πράγματα του έλεγα και προς τιμήν του μου έδινε έρευνες να διαβάσω και μου μιλούσε για άλλα κράτη που εφαρμόζουν φυσικές μεθόδους.)

εύχομαι εφόσον όλα είναι ρυθμισμένα να μπορέσεις να αποφύγεις μια αναίτια καισαρική! 🙏🏻🩷 φυσικά να γίνει αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι εσύ και το μωρό σου (χωρίς τρομοκρατία)!  

απ ότι διαβάζω τώρα στην Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα στο μαιευτικό κομμάτι και δη στον φυσιολογικό τοκετό αφού αποκλείουν τις μαίες από αυτόν! 

Δημοσίευση

@Xrisa95 τώρα έχω κόψει κι εγώ το αλάτι τελείως  για να μπορέσω όσο γίνεται να αποφύγουμε την καισαρική. Ο γιατρός μου στο νοσοκομείο είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού αλλά είναι και λίγο μακάκας γιατί δεν σου εξηγεί τα πράγματα πως έχουν για να μπορείς να τον καταλάβεις καλύτερα.. πρέπει να μαντεύεις δηλαδή κάθε φορά. Σαλοσπίρ δεν παίρνω από την 14η εβδομάδα αν θυμάμαι καλά. Μετά την αιμορραγία και την τεράστια αποκόλληση δεν τα ξανά έβαλα στο στόμα μου. Θα δούμε τώρα τι θα μας πει την Τρίτη που θα πάμε ξανά. πφ! 🥴

Δημοσίευση

Κορίτσια μου καλησπέρα.!!!

Έκανα καλλιέργεια κολπικού υγρού προχθές για το ήθελε η γυναικολόγος μου για πριν τη γέννα να δούμε τι γίνεται εκεί κάτω.. 😅

Βγήκαν τα αποτελέσματα σήμερα και έδειξε στρεπτόκοκο β. Τι φάση; Έστειλα στη γυναικολόγο τα αποτελέσματα και ακόμα περιμένω οδηγίες.. 🥴

Ο φίλος μου ο ChatGTP που ρώτησα μου είπε ότι δεν είναι κάτι προς ανησυχία, υπάρχει αυτό το μικροβίωμα του κόλπου και απλά όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού θα πρέπει να το αναφέρω στο γιατρό για κα μου δώσει τότε ενδοφλέβια ανριβίωση. Δεν είναι κάτι που επιρεάζει ούτε εμένα, ούτε και το μωρό.

Έτυχε σε καμία τπτ ανάλογο;;; 🤔

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια μου καλησπέρα.!!!

Έκανα καλλιέργεια κολπικού υγρού προχθές για το ήθελε η γυναικολόγος μου για πριν τη γέννα να δούμε τι γίνεται εκεί κάτω.. 😅

Βγήκαν τα αποτελέσματα σήμερα και έδειξε στρεπτόκοκο β. Τι φάση; Έστειλα στη γυναικολόγο τα αποτελέσματα και ακόμα περιμένω οδηγίες.. 🥴

Ο φίλος μου ο ChatGTP που ρώτησα μου είπε ότι δεν είναι κάτι προς ανησυχία, υπάρχει αυτό το μικροβίωμα του κόλπου και απλά όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού θα πρέπει να το αναφέρω στο γιατρό για κα μου δώσει τότε ενδοφλέβια ανριβίωση. Δεν είναι κάτι που επιρεάζει ούτε εμένα, ούτε και το μωρό.

Έτυχε σε καμία τπτ ανάλογο;;; 🤔

Αντιβίωση θα σου δώσει λογικά ώστε να είσαι οκ! Αυτή η εξέταση κυρίως γίνεται για γυναίκες που θα γεννήσουν με φυσιολογικό τοκετό γιατί το μωρό περνάει από τον κόλπο εκεί όπου υπάρχει και η πιθανότητα να έρθει σε επαφή με τον στρεπ β. 

υπάρχει όντως φυσιολογικά στον οργανισμό μας απλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει αύξηση γι αυτό κ με αντιβίωση ρυθμίζεται παλι ακριβώς γιατί θα βγει το μωράκι από τον κόλπο. ☺️🩷 

Δημοσίευση

κορίτσια καλησπέρα, 

@melitiniღ  ο γιατρός σου από που έβγαλε συμπέρασμα οτι έχεις αυξημένο κίνδυνο προεκλαμψίας από την στιγμή που τα έχεις όλα ρυθμισμένα; 

Σε ρωτάω γιατί και εμένα τα ίδια μου έλεγε ο πρώτος γιατρός που είχα στην κόρη μου αλλά τελικά με την τωρινή μου γιατρό και με βάση το ιστορικό καταλήξαμε ότι απλά τον βόλευε τότε να γεννήσω.. 

Σε αυτή την εγκυμοσύνη  παίρνω σαλοσπίρ απο την αυχενική διαφάνεια που είχε βγεί μεγάλο το ποσοστό της προεκλαμψίας,  θα το σταματήσω σε 10 μέρες που θα μπω στο μήνα μου. Η πίεση μου είναι χαμηλή προς το παρών.. την μετράω κάθε μέρα. Και οι μητριαίες αρτηρίες που τις μετρήσε η εμβρυολόγος στο ντόπλερ βγήκαν σούπερ και έχει μειωθεί αρκετά και το ποσοστό πλέον.  

Όσο για τον στρεπτόκοκο η @Xrisa95 σου τα είπε πολύ καλά! 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Xrisa95 είπε:

Αντιβίωση θα σου δώσει λογικά ώστε να είσαι οκ! Αυτή η εξέταση κυρίως γίνεται για γυναίκες που θα γεννήσουν με φυσιολογικό τοκετό γιατί το μωρό περνάει από τον κόλπο εκεί όπου υπάρχει και η πιθανότητα να έρθει σε επαφή με τον στρεπ β. 

υπάρχει όντως φυσιολογικά στον οργανισμό μας απλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει αύξηση γι αυτό κ με αντιβίωση ρυθμίζεται παλι ακριβώς γιατί θα βγει το μωράκι από τον κόλπο. ☺️🩷 

Ναι κορίτσι μου, έτσι όπως τα λες είναι. 

Με πήρε τηλέφωνο σήμερα το πρωί η γυναικολόγος μου, μου έδωσε κολπική κρέμα για να το εξαλείψουμε για την ώρα, αν και μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση μέχρι να γεννήσω να ξανά εμφανιστεί. Δεν είναι δηλαδή κάτι που περνάει και δεν ξανα εμφανίζεται.. το παρακολουθούμε γιατί αν σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρω κατευθείαν ενδοφλέβια αντιβίωση για να μην πάει στο μωρό. Όντως αυτό αφορά τον φυσιολογικό τοκετό κατά βάση, στην καισαρική δεν έχεις τόσο θέμα. Βλέποντας και κάνοντας.. Μου είπε να μην διαβάζω διάφορα στο ίντερνετ γιατί τζάμπα θα αγχώνομαι.. 😅

Δημοσίευση
στις πριν 29 λεπτά, ο/η Mantarini είπε:

κορίτσια καλησπέρα, 

@melitiniღ  ο γιατρός σου από που έβγαλε συμπέρασμα οτι έχεις αυξημένο κίνδυνο προεκλαμψίας από την στιγμή που τα έχεις όλα ρυθμισμένα; 

Σε ρωτάω γιατί και εμένα τα ίδια μου έλεγε ο πρώτος γιατρός που είχα στην κόρη μου αλλά τελικά με την τωρινή μου γιατρό και με βάση το ιστορικό καταλήξαμε ότι απλά τον βόλευε τότε να γεννήσω.. 

Σε αυτή την εγκυμοσύνη  παίρνω σαλοσπίρ απο την αυχενική διαφάνεια που είχε βγεί μεγάλο το ποσοστό της προεκλαμψίας,  θα το σταματήσω σε 10 μέρες που θα μπω στο μήνα μου. Η πίεση μου είναι χαμηλή προς το παρών.. την μετράω κάθε μέρα. Και οι μητριαίες αρτηρίες που τις μετρήσε η εμβρυολόγος στο ντόπλερ βγήκαν σούπερ και έχει μειωθεί αρκετά και το ποσοστό πλέον.  

Όσο για τον στρεπτόκοκο η @Xrisa95 σου τα είπε πολύ καλά! 

Την προεκλαμψία τη συμπεραίνει αυτός από τα νούμερα που είχα στην αυχενική μου και από το γεγονός ότι πηγαίνω στο νοσοκομείο και όταν μου μετράει την πίεση είναι στο 14-15 η μεγάλη. Αλλιώς όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά.! Δεν έχω κανένα θέμα, ο καρδιοτοκογράφος είναι σούπερ, το μωράκι στης μετρήσεις είναι μια χαρά. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. 

Εγώ πίεση δεν είχα ποτέ, πάντα ήμουν οκ. Ίσα ίσα είχα και χαμηλή, αλλά τώρα λογικό είναι με τόσο ζόρισμα και πίεση το σώμα να έχει ανεβάσει την πίεση, παρόλα αυτά πάλι είναι σε φυσιολογικά πλέσια. Είμαι μεταξύ 12-13 κάθε μέρα.. απλά για κακή μου τύχη όταν πάω στο νοσοκομείο κουράζομαι, στρεσάρωμαι και ανεβάζω πίεση. Αυτός αυτό βλέπει και λέει τα δικά του.

Θεωρεί δηλαδή ότι την ώρα του τοκετού που το σώμα μου θα είναι σε ζόρισμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πίεση να ανέβει πολύ περισσότερο και να παρουσιάσω προεκλαμψία.. κατάλαβες.. οπότε θα τα βρει ζώρια μέσα στο χειρουργείο και θα πρέπει να είναι παρόν και καρδιολόγος... 

Τεσπα! κάτσε να δούμε τι θα δούμε, τώρα μπήκε στο παιχνίδι και ο στρεπτόκοκκος.. πφ! 🥴🥴🥴

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Την προεκλαμψία τη συμπεραίνει αυτός από τα νούμερα που είχα στην αυχενική μου και από το γεγονός ότι πηγαίνω στο νοσοκομείο και όταν μου μετράει την πίεση είναι στο 14-15 η μεγάλη. Αλλιώς όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά.! Δεν έχω κανένα θέμα, ο καρδιοτοκογράφος είναι σούπερ, το μωράκι στης μετρήσεις είναι μια χαρά. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. 

Εγώ πίεση δεν είχα ποτέ, πάντα ήμουν οκ. Ίσα ίσα είχα και χαμηλή, αλλά τώρα λογικό είναι με τόσο ζόρισμα και πίεση το σώμα να έχει ανεβάσει την πίεση, παρόλα αυτά πάλι είναι σε φυσιολογικά πλέσια. Είμαι μεταξύ 12-13 κάθε μέρα.. απλά για κακή μου τύχη όταν πάω στο νοσοκομείο κουράζομαι, στρεσάρωμαι και ανεβάζω πίεση. Αυτός αυτό βλέπει και λέει τα δικά του.

Θεωρεί δηλαδή ότι την ώρα του τοκετού που το σώμα μου θα είναι σε ζόρισμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πίεση να ανέβει πολύ περισσότερο και να παρουσιάσω προεκλαμψία.. κατάλαβες.. οπότε θα τα βρει ζώρια μέσα στο χειρουργείο και θα πρέπει να είναι παρόν και καρδιολόγος... 

Τεσπα! κάτσε να δούμε τι θα δούμε, τώρα μπήκε στο παιχνίδι και ο στρεπτόκοκκος.. πφ! 🥴🥴🥴

Οκ αλλά να ξέρεις για να βγει το πόρισμα της προεκλαμψίας δεν παίρνουμε σαν δεδομένο μόνο την αύξηση της πίεσης. Θα πρέπει να κάνεις και εξέταση για λεύκωμα στα ούρα σε 24 ωρες που θα τα έχεις μαζέψει. Γενικά έχει πολλούς παράγοντες.. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια τι κάνετε? Πως είστε όσο περνάει ο καιρός? Εγω εχω αρχίσει και βαραίνω και δυσκολεύομαι σιγά σιγά.. Εχω κατι πόνους σαν μυϊκούς θα τους περιεγραφα, χαμηλα στην κοιλιά αριστερά μονο στις κινήσεις. Σκέφτομαι μηπως εχει σχέση με την τομη της προηγούμενης καισαρικής μου. Εαν καποια εχει ξανακάνει καισαρική, ειχε ποτέ τετοια ενόχληση? @Elk μου εσυ που εχεις κανει καισαρικες είχες ποτε κάτι παρόμοιο?
    • Τελεια, εγώ μένω Αιγάλεω και είμαι φιλόλογος χρόνια σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα αλλά τώρα με κάλεσαν αναπληρώτρια στην Δ φάση και πηγαινοέρχομαι Θήβα!
    • Σήμερα είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..    Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά..   Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.    Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣   Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓   Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.    Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος...   Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯   Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯   Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..    Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;   Sorry για το σεντόνι.. 😅
    • Ναι ρε γαμώτο! Εδώ στο τέρμα Θεού, αρχές Αλάχ που ζω.. δεν υπάρχει γυναικολόγος που ταυτόχρονα να είναι και μαιευτήρας. Οπότε έχεις άλλον έξω που σε παρακολουθεί και τον πληρώνεις αδρά.. ιδιώτη.... και πας σε άλλον προς το τέλος της εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο για να σε ξεγεννήσει.  Εγώ αυτή η γιατρός που έχω γενικά, η γυναικολόγος μου, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά τους μεγάλους υπερήχους, αυτόν τον γιατρό που είναι στο νοσοκομείο τον ξέρει γιατί ήταν συμφοιτητές στην ιατρική. Οπότε την αρχή της εγκυμοσύνης την αναλαμβάνει αυτή και το τέλος, τη γέννα δηλαδή την αναλαμβάνει αυτός. Εννοείται ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλοι γιατροί, απλά αυτός είναι το όνομα και ο καλύτερος εκεί μέσα. Αυτός είναι ο μόνος που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά είναι δυστυχώς λίγο παρμένος από ότι καταλάβατε.. δηλαδή θέλεις διερμηνέα για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής κάθε φορά. Δεν μιλάει ξεκάθαρα. Είναι πολύ παρεξηγήσημος, δεν είμαι η μόνη δηλαδή που έχω θέματα μαζί του, οι περισσότερες κοπέλες είναι.. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει είτε άντρες είτε γυναίκες να είναι στα πρόθυρα τσακωμού μαζί του. Ναι! η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε εξ αρχής να μου πει σε πάω σε καισαρική, κάτι το οποίο δεν κάνει.. θέλει να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στις εβδομάδες που έρχονται και ανάλογα θα πράξει. Εντάξει σε αυτό του βγάζω το καπέλο, απλά το θέμα είναι ότι πρέπει όπως είπα να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτός μου την έκανε, και έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό και τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό και τον επέλεξα, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 😅
    • @melitiniღ είχατε σόου δηλαδή 😅 εγώ δεν κατάλαβα, με συγχωρείς αν το έχεις γράψει ξανά δεν έχω δει κάτι, γιατί ενώ σε παρακολουθεί άλλη γιατρός θα γεννήσεις με άλλον γιατρό; Γενικά για μένα έχει σημασία να εμπιστεύεσαι αυτόν που θα έχεις στη γέννα, αν δηλαδή σε πάει για καισαρική να υπάρχει οντως λόγος, όχι επειδή είσαι 38 εβδομάδες. Που απ' ότι κατάλαβα βέβαια κι αυτός είπε να περιμένετε. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...