Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ρουχαλάκια και είδη περιποίησης!


Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα! Περιμένω το πρώτο μου μωράκι μου αρχές Σεπτεμβρίου και θα ήθελα συμβουλές/προτάσεις για τα ρουχαλάκια που θα χρειαστούμε για αρχή. Έχω πάρει ήδη καμιά δεκαριά ζιπουνάκια newborn και άλλα τ΄όσα 0-3, αλλα θα με βοηθούσε πολύ η εμπειρία σας για τα μεγέθη, τα είδη και την ποσότητα καθότι δεν έχω ιδέα. 😅 

Επίσης, έχετε να μου προτείνετε προιόντα περιποίησης (αφρόλουτρο, σαμπουάν, κρεμούλες, λαδάκι), γιατί βλέπω στο φαρμακείο και είναι άπειρα 😆. Ευχαριστώ!

Δημοσίευση

Εγώ μετά από συμβουλή φίλης μου φαρμακοποιού που επίσης είχε μωράκι και ήθελε όσο πιο αγνά προϊόντα γίνεται πήρα προϊόντα περιποίησης medela και έμεινα πολύ ικανοποιημένη! 

Και τα weleda είναι εξίσου καλά και αγνά αλλά πιο ακριβά! 

Εγώ τέλη Αυγούστου γέννησα! ρουχαλάκια νομίζω αρκετά έχεις (θα σου φέρουνε και δώρο)! Θα έχει ακόμα ζέστη όταν γεννήσεις οπότε τέτοια θα του φοράς και έξω λογικά! Εγώ είχα πάει και 2-3 βερμουδακια για να τα φοράει όταν βγαίνουμε βόλτα έξω και για όταν θα αρχίσει να πέφτει λίγο η θερμοκρασία προς τέλη Σεπτεμβρίου. 

Ίσως να είχα και 2-3 μακρυμανικα ζιπουνακια για αργότερα! 

Αλλά δες και πόσο μεγάλο είναι το μωρό γιατί αν είναι μεγάλο θα φορέσει για πολύ λίγο καιρό τα 0-3.

Επίσης ανάλογα την εταιρία κάποια έχουν μεγαλύτερη φόρμα από άλλα! 

Ας πούμε τα hm έχουν μεγάλη φόρμα! Αντίθετα τα orchestra έχουν πολύ μικρή φόρμα! 

Ελπίζω να βοήθησα! 

 

Δημοσίευση

Από medela τουλάχιστον στα φαρμακεία που χάζεψα δε συνάντησα προιόντα περιποίησης, μόνο κρέμα θηλών (για την οποία έχω διαβάσει τα καλύτερα), θ΄ήλαστρα κτλ. Τα weleda όντως από ό,τι είδα έχουν τα πιο αγνά συστατικά.

Δημοσίευση

Εγώ μέχρι τώρα χρησιμοποιώ για αφρόλουτρο και σαμπουάν στον μικρό μου τα αντίστοιχα προϊόντα της La roche Posay. Εχω μείνει πολύ ευχαριστημένη γιατί είναι αρκετά ήπιο σαν αφρόλουτρο και επίσης αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και περιπτώσεις συγκάματος και ατοπικής δερματίτιδας. 

  • 2 weeks later...
Δημοσίευση
στις On 22/7/2025 at 10:14 ΠΜ, ο/η chryssanthi είπε:

Καλημέρα! Περιμένω το πρώτο μου μωράκι μου αρχές Σεπτεμβρίου και θα ήθελα συμβουλές/προτάσεις για τα ρουχαλάκια που θα χρειαστούμε για αρχή. Έχω πάρει ήδη καμιά δεκαριά ζιπουνάκια newborn και άλλα τ΄όσα 0-3, αλλα θα με βοηθούσε πολύ η εμπειρία σας για τα μεγέθη, τα είδη και την ποσότητα καθότι δεν έχω ιδέα. 😅 

Επίσης, έχετε να μου προτείνετε προιόντα περιποίησης (αφρόλουτρο, σαμπουάν, κρεμούλες, λαδάκι), γιατί βλέπω στο φαρμακείο και είναι άπειρα 😆. Ευχαριστώ!

Εγώ χρησιμοποιώ για το μικρό μου La roche posay. Βασικα και για μένα , γιατι είναι πολύ ήπια καθαριστικά για το βρεφικό δερματακι. Να θυμασαι πως σημασία έχει να και το μετά το μπάνιο, δηλαδή όλα τα προιόντα όπως πετσετούλες, ζιπουνακια, και φορμακια να ειναι απο καλης ποιοτητας βαμβακι για να μην το ερεθισουν. Να ξερεις πως τα newborn εινια για τοσο λιγο, ειδικα αν βγει λιγο πιο ανεπτυγμενο, εμεις βγηκαμε 4 κιλα, και αυτο που ειχα διαλεξει για εξοδο παο μαιευτηριο δεν καθοταν καλα εχεχε! Οπότε τώρα παίρνω εποενο μεγεθος για να ιεμαι καλυμμε΄νη .Θα σε συμβουυα να δει για αργοτερα εφοσον τωρα εχεις παρει ηδη απο dpam, prenatal ή και alouette. ειδικα σε εκπτωσεις θα βρεις πολλα. και εννοειται να εχεις ιλες μανουλες, αν θελεις φυσικα να σου δωσουν φορμακια, ειναι σχεφον αφορετα τα μικρα μεγεθη ετσι κ αλλιως.

α, επισης για σαμπουν δες και μουστελα. ειναι τοπ΄.

 

 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Εγώ κορίτσια με το γιατρό θα παίξω ξύλο στο τέλος! 🤣 Χώρια που με τρομοκράτησε τζάμπα τώρα που πήγα, ότι το μωρό μπορεί να έχει τυλιχθεί με τον ομφάλιο.. τελικά καμία σχέση.. η γυναικολόγος μου που το είδε μετά μου είπε καμία σχέση.. εντάξει δεν είχα τρελές απαιτήσεις από τον υπέρηχο του νοσοκομείο αλλά όχι να μου λέει τέτοια να με τρομάζει.  Έχει φαγωθεί ότι υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσω προεκλαμψία και σώνει και ντε τώρα κοιτάω την πίεση κάθε μέρα γιατί αν ανέβει απότομα θα με πάει για καισαρική χωρίς δεύτερη σκέψη.  Εντωμεταξύ η πίεση μου μια χαρά είναι.. μόνο όταν πηγαίνω στο νοσοκομείο ανεβάζω πίεση... τυχαίο;; Δεν ξέρω..
    • Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για την συμβουλή! ❤️ ευχομαι και σε εσενα τα καλυτερα!
    • Νομίζω πως τόσο νωρίς καμία κοπέλα δεν είχε συμπτώματα..μετά ξεκινάνε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης (αν έχεις). Τωρα από τη στιγμή που έχεις ελεύθερες επαφές πάντα μπορεί να μείνεις έγκυος, και στο εύχομαι!  Αν τώρα περιμενεις αυτες τις μερες περίοδο, και συνήθως έχεις και τόσο έντονα συμπτώματα κ αυτή τη φορά δεν έχεις, ίσως να είναι η τυχερή, ποιος ξέρει!! Βεβαια αποτι είδα τώρα, πριν 1 εβδομάδα λες ότι είχες ωορρηξία άρα δεν είναι απλά νωρίς για συμπτώματα, καλά καλά μπορεί να μην έχει γίνει καν εμφύτευση! Περίμενε μέχρι τη μέρα που είναι να σου έρθει περίοδος, και αν εχεις καθυστέρηση κάνε τεστ!
    • Εντωμεταξύ του λέω είδατε γιατρέ δε με πιστεύατε ότι θα έρθω στο ραντεβού αλλά σας διέψευσα..μου λέει όχι δεν πίστευα εσένα, τον τράχηλο δεν πίστευα 😂 Τώρα πέρα από την πλάκα, εγώ ένιωθα ότι θα φτάσω μέχρι σήμερα, αλλά μέχρι τις 14 δε νιώθω ότι θα φτάσω..δηλαδή θα είναι θαύμα μου φαίνεται αν φτάσω..αλλά οκ, θα δούμε!  
    • Καλησπέρα κορίτσια! Μόλις γύρισα από το γιατρό. 3065γρ το μωρό! Τώρα δε ξαναπάω γιατρό, μου είπε αν δε γεννήσω μέχρι την άλλη Τετάρτη θα κλείσουμε για το Σάββατο που θέλω να πάω(στις 14 δηλαδή).  Αυτός βέβαια μέτρησε πότε είναι το άλλο Σάββατο, και μου λέει σε 10 μέρες; Δεν παίζει να φτάσεις. Αλλά από την άλλη μου λέει ούτε μέχρι εδώ πίστευα ότι θα φτάσεις, οπότε ποιος ξέρει; Τώρα που το θυμήθηκα, μου είπε ότι έχει ανοίξει κάτω απλά ακόμα δε χωράει το κεφάλι να βγει. Κάπως έτσι μου το είπε δε θυμάμαι καλά. Ο Κώστας αγχώνεται τον ρώταγε αν έχει 5 μέρες έστω ακόμα να προλάβει το σπίτι 😂  Οπότε αναμένουμε.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...