Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κατάψυξη ωαρίων 🩵

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας!

Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσω σε κατάψυξη ωαρίων και θα ήθελα να μάθω περισσότερα από όσες έχουν ήδη κάνει αυτή τη διαδικασία.

Ποιες ήταν οι εμπειρίες σας; Υπήρχαν δυσκολίες ή πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε από πριν; Πώς διαλέξατε κλινική ή γιατρό; Σήμερα ξεκίνησα να το σκέφτομαι, καθώς είμαι 32 κι έχω αρχίσει να αγχώνομαι, μετά από αυτό που μου συνέβη, όπως οι περισσότερες γνωρίζετε. Η ΑΜΗ πέφτει έπειτα; Κι αν ναι, πέφτει σημαντικά; Αποκλείεται η φυσική σύλληψη; Η ΑΜΗ μου, τη μέτρησα σχετικά πρόσφατα και είναι περίπου 2.0 ng.

Κάθε συμβουλή ή σκέψη θα μου ήταν πολύ χρήσιμη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

🩵

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Nerina είπε:

Γεια σας!

Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσω σε κατάψυξη ωαρίων και θα ήθελα να μάθω περισσότερα από όσες έχουν ήδη κάνει αυτή τη διαδικασία.

Ποιες ήταν οι εμπειρίες σας; Υπήρχαν δυσκολίες ή πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε από πριν; Πώς διαλέξατε κλινική ή γιατρό; Σήμερα ξεκίνησα να το σκέφτομαι, καθώς είμαι 32 κι έχω αρχίσει να αγχώνομαι, μετά από αυτό που μου συνέβη, όπως οι περισσότερες γνωρίζετε. Η ΑΜΗ πέφτει έπειτα; Κι αν ναι, πέφτει σημαντικά; Αποκλείεται η φυσική σύλληψη; Η ΑΜΗ μου, τη μέτρησα σχετικά πρόσφατα και είναι περίπου 2.0 ng.

Κάθε συμβουλή ή σκέψη θα μου ήταν πολύ χρήσιμη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

🩵

Εμενα εκανε μια φιλη μου ουσιαστικα ειναι σαν να κανεις εξωσωματικη αλλα μονο το πρωτο κομματι της διεγερσης και της ωοληψιας. Πηρε καποια φαρμακα εκανε καποιες ενεσεις δηλαδη και μετα εκανε ωοληψια. Αν αποφασισει καποια στιγμη να κανει παιδακι θα τα αποψυξει και γινεται η γονιμοποιηση με το σπερμα του αντρα. Εννοειται πως και γυναικες μεγαλυτερες ανω των 40 ετων μπορουν να εχουν φυσικη συλληψη. 

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσι μου! Δεν επηρεζεται η ΑΜΗ απο αυτη τη διαδικασια... σε καθε κυκλο μας υπαρχει το ενα ωαριο που επικρατει κ πολλα αλλα ακομα που απλα δεν αναπτυσσονται αλλα χανονται με την περιοδο μας..με την διεγερση λοιπον και τα φαρμακα που παιρνεις προσπαθεις να εκμεταλλευτεις και τα αλλα ωαρια αυτου του κυκλου που υπο αλλες συνθηκες πανε χαμενα..ειναι οι καταβολες αν εχεις ακουσει...στην αρχη του κυκλου υπερηχογραφικα ο γιατρος μπορει να εχει μια εκτίμηση των ωαρίων που μπορεις να μαζέψεις..μπορεις να πας σε 2-3 κυκλους να κανεις παρακολουθηση να δεις αν εχεις διακυμανσεις κ περιπου ποσες καταβολες βλεπει ο γιατρος..

Για το κομματι της διέγερσης δεν σου καλυπτει κατι το κρατος αρα πρεπει να πληρωσεις μονη σου τα φαρμακα..αρα υπολογισε το κεντρο, ο γιατρος, τα φαρμακα και η καταψυξη πως θα σου κοστισουν τουλαχιστον 3.000

Σου ευχομαι καλη επιτυχια σε ο,τι αποφαση και να παρεις! Κοιτα μπροστα και συνέχισε την ζωη σου

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Zaxaroulamak είπε:

Εμενα εκανε μια φιλη μου ουσιαστικα ειναι σαν να κανεις εξωσωματικη αλλα μονο το πρωτο κομματι της διεγερσης και της ωοληψιας. Πηρε καποια φαρμακα εκανε καποιες ενεσεις δηλαδη και μετα εκανε ωοληψια. Αν αποφασισει καποια στιγμη να κανει παιδακι θα τα αποψυξει και γινεται η γονιμοποιηση με το σπερμα του αντρα. Εννοειται πως και γυναικες μεγαλυτερες ανω των 40 ετων μπορουν να εχουν φυσικη συλληψη. 

Χρειάζεται αραγε προετοιμασία; 

στις πριν 12 ώρες, ο/η terry1986 είπε:

Καλησπερα κοριτσι μου! Δεν επηρεζεται η ΑΜΗ απο αυτη τη διαδικασια... σε καθε κυκλο μας υπαρχει το ενα ωαριο που επικρατει κ πολλα αλλα ακομα που απλα δεν αναπτυσσονται αλλα χανονται με την περιοδο μας..με την διεγερση λοιπον και τα φαρμακα που παιρνεις προσπαθεις να εκμεταλλευτεις και τα αλλα ωαρια αυτου του κυκλου που υπο αλλες συνθηκες πανε χαμενα..ειναι οι καταβολες αν εχεις ακουσει...στην αρχη του κυκλου υπερηχογραφικα ο γιατρος μπορει να εχει μια εκτίμηση των ωαρίων που μπορεις να μαζέψεις..μπορεις να πας σε 2-3 κυκλους να κανεις παρακολουθηση να δεις αν εχεις διακυμανσεις κ περιπου ποσες καταβολες βλεπει ο γιατρος..

Για το κομματι της διέγερσης δεν σου καλυπτει κατι το κρατος αρα πρεπει να πληρωσεις μονη σου τα φαρμακα..αρα υπολογισε το κεντρο, ο γιατρος, τα φαρμακα και η καταψυξη πως θα σου κοστισουν τουλαχιστον 3.000

Σου ευχομαι καλη επιτυχια σε ο,τι αποφαση και να παρεις! Κοιτα μπροστα και συνέχισε την ζωη σου

Αχ ευχαριστώ δε το ήξερα αυτό με τις καταβολές. Πρώτη φορά το ακούω σ ευχαριστώ. Φοβόμουν ότι πχ μετά η ΑΜΗ θα μειωθεί και θα είναι πιο δύσκολο… 

Ο γυναικολόγος μου είναι ειδικός στην ivf και συνεργάζεται μόνο με το Ιασώ. Έχετε γνώμη για το Ιασώ Θεσσαλίας όσον αγορά την κατάψυξη;

Επισης, ζω ανάμεσα από Θεσσαλονίκη και Λάρισα, επομένως εάν κάποια θα πρότεινε κέντρο στη Θεσσαλονίκη από εμπειρία, εχω τη δυνατότητα να πάω εκεί. Στα πλαίσια της προσπάθειας μου για μωράκι πριν λίγο καιρό είχα μιλήσει και με τον κ Σαρ≠φη, από το Embryol≠≠ εάν κάποια έχει εμπειρία θα ήθελα να τη μοιραστείτε…

Ανάμεσα σε αυτά τα δυο κέντρα είμαι, νομίζω.

Όσον αφορά τα χρήματα, διαβάζω ότι δεν καλύπτει τίποτα το κράτος ωστόσο σαν «ασφάλεια ζωής» το βλέπω γιατί ποτέ δε ξέρεις εάν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω και ποτε θα βρεθεί ένας κατάλληλος σύντροφος. 

Διαβάζω σε site ότι μία κοπέλα που έχει καταψύξει 20 ωάρια και τα έχει εκεί για 10 χρόνια, έχει πιθανότητα 90% να αποκτήσει παιδί, αλλά το ποσοστό αυτό είναι περίπου 60% όταν υπάρχουν πχ 12 κατεψυγμένα ωάρια. Όλα αυτά φυσικά τα συζητάς με τον γιατρό, απλά θα έφτιαξα το θέμα μήπως κάποια κοπέλα από εδώ έχει προβεί στη διαδικασία…

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Nerina είπε:

Χρειάζεται αραγε προετοιμασία; 

Αχ ευχαριστώ δε το ήξερα αυτό με τις καταβολές. Πρώτη φορά το ακούω σ ευχαριστώ. Φοβόμουν ότι πχ μετά η ΑΜΗ θα μειωθεί και θα είναι πιο δύσκολο… 

Ο γυναικολόγος μου είναι ειδικός στην ivf και συνεργάζεται μόνο με το Ιασώ. Έχετε γνώμη για το Ιασώ Θεσσαλίας όσον αγορά την κατάψυξη;

Επισης, ζω ανάμεσα από Θεσσαλονίκη και Λάρισα, επομένως εάν κάποια θα πρότεινε κέντρο στη Θεσσαλονίκη από εμπειρία, εχω τη δυνατότητα να πάω εκεί. Στα πλαίσια της προσπάθειας μου για μωράκι πριν λίγο καιρό είχα μιλήσει και με τον κ Σαρ≠φη, από το Embryol≠≠ εάν κάποια έχει εμπειρία θα ήθελα να τη μοιραστείτε…

Ανάμεσα σε αυτά τα δυο κέντρα είμαι, νομίζω.

Όσον αφορά τα χρήματα, διαβάζω ότι δεν καλύπτει τίποτα το κράτος ωστόσο σαν «ασφάλεια ζωής» το βλέπω γιατί ποτέ δε ξέρεις εάν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω και ποτε θα βρεθεί ένας κατάλληλος σύντροφος. 

Διαβάζω σε site ότι μία κοπέλα που έχει καταψύξει 20 ωάρια και τα έχει εκεί για 10 χρόνια, έχει πιθανότητα 90% να αποκτήσει παιδί, αλλά το ποσοστό αυτό είναι περίπου 60% όταν υπάρχουν πχ 12 κατεψυγμένα ωάρια. Όλα αυτά φυσικά τα συζητάς με τον γιατρό, απλά θα έφτιαξα το θέμα μήπως κάποια κοπέλα από εδώ έχει προβεί στη διαδικασία…

Οχι δεν εκανε καποια ιδιαιτερη προετοιμασια. Αν το θελεις ομως μπορω να τη ρωτησω να μου πει ακριβως τι εκανε γιατι λογικα θα την εβαλε ο γιατρος της να κανει καποιες εξετασεις..

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσι μου!!! 

Αν το θέλεις να το κάνεις γιατί είναι για εσένα και το μέλλον σου. 

Η διαδικασία είναι όπως η πρώτη φάση της εξωσωματικής δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία.. Με τον γιατρό Σαρ..φ. είμαι εγώ στη Θεσσαλονίκη τώρα συνεργάζεται με το Fertilia Genesis.  Περιμένω μέσα στον Ιούλιο να ξεκινήσω διέγερση για εξωσωματική οπότε δεν έχω παραπάνω εμπειρία μαζί του πέρα από την ως τώρα επαφή μας που μου βγάζει μια ηρεμία και γνώση του αντικειμένου. Γενικότερα τα σχόλια για το όνομα του είναι πολύ θετικά δεν ξέρω εσένα πως σου είχε φανεί.

Μπορείς να ξανακάνεις ένα ραντεβού μαζί του η και με άλλους γιατρούς για το θέμα κατάψυξης και όπου νιώσεις καλύτερα.

Η ΑΜΗ σου είναι καλή και είσαι στην κατάλληλη ηλικία για κατάψυξη άρα έχεις πιθανότητες να πάρεις πολλά κ καλά ωάρια. 

Εύχομαι  να είσαι καλύτερα κορίτσι μου και να σου έρθουν από εδώ και πέρα ομορφότερα πράγματα.❤️

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Ngsofia είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου!!! 

Αν το θέλεις να το κάνεις γιατί είναι για εσένα και το μέλλον σου. 

Η διαδικασία είναι όπως η πρώτη φάση της εξωσωματικής δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία.. Με τον γιατρό Σαρ..φ. είμαι εγώ στη Θεσσαλονίκη τώρα συνεργάζεται με το Fertilia Genesis.  Περιμένω μέσα στον Ιούλιο να ξεκινήσω διέγερση για εξωσωματική οπότε δεν έχω παραπάνω εμπειρία μαζί του πέρα από την ως τώρα επαφή μας που μου βγάζει μια ηρεμία και γνώση του αντικειμένου. Γενικότερα τα σχόλια για το όνομα του είναι πολύ θετικά δεν ξέρω εσένα πως σου είχε φανεί.

Μπορείς να ξανακάνεις ένα ραντεβού μαζί του η και με άλλους γιατρούς για το θέμα κατάψυξης και όπου νιώσεις καλύτερα.

Η ΑΜΗ σου είναι καλή και είσαι στην κατάλληλη ηλικία για κατάψυξη άρα έχεις πιθανότητες να πάρεις πολλά κ καλά ωάρια. 

Εύχομαι  να είσαι καλύτερα κορίτσι μου και να σου έρθουν από εδώ και πέρα ομορφότερα πράγματα.❤️

Εσένα έψαχνα , γιατί είχαμε μιλήσει ξανά για τον συγκεκριμένο γιατρό. Κι εμένα μου είχε βγάλει κάτι πολύ θετικό. Θα ξανακάνω ραντεβού ναι, είχα νιώσει εμπιστοσύνη, δε θυμόμουν σε ποιο κέντρο ήταν γιατί τον είχα συναντήσει στο ιατρείο του, έχει και στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη ιατρείο. Εγώ μένω πια κοντά στην Κατερίνη και με βόλευε πολύ, θα το σκεφτώ λιγάκι και μαλλον θα επικοινωνήσω με το ιατρείο του ξανά με νέα πια δεδομένα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @annie! μου σε ευχαριστώ τόσο πολυ για την απάντηση. Ξέρω τι ψάχνω από τον σύντροφο μου και όσο περνάνε οι μέρες τόσο πέφτω και στεναχωριέμαι που πίστευα ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν αυτός που διάλεξα για να γίνει ο άντρας μου.. γιατί τα είχε όλα οσα μας έμαθαν να ψάχνουμε, ήταν όμορφος, είχε παρέες, είχε λεφτά, είχε σπίτι αυτοκίνητο, δεν ήταν τεμπέλης. Έτσι το έβλεπα, είναι μια χαρά για μένα! Αλλά όσο με πονάει, όσο και να με κάνει να υποφέρω ξέρω ότι δεν ήταν. Γιατί ποτέ δεν ήταν εκεί, ουσιαστικά, αλλά περνούσαμε υπέροχα κάνοντας διακοπές, βόλτες κλπ. Μόλις αρχίσαμε να σοβαρευόμαστε ξεκίνησαν πολλά ζητήματα, ζητήματα με τους γονείς , ζητήματα με τη δουλειά μου, ζητήματα γενικά ακόμα και με τις κουρτίνες που ήθελα να αλλάξω στο σπίτι. Μου έκανε σε ολα έλεγχο. Με κατηγορούσε που δεν κάναμε παιδί, που δεν είχα ελέγξει νωρίτερα το θέμα των πολυκυστικών, που όλοι έχουν ένα μωράκι «εμείς πότε;». Όταν του είπα να ελέγξουμε τον ανδρικό παράγοντα είχε γίνει χαμός. Του πήρε 2 μήνες και πάλι πηγαμε σε άλλη πόλη μόνο και μόνο για να μη μας δει κανενας να πάμε σε τέτοιο κέντρο (!) Με έκανε να νιώθω ότι είμαι λίγη, ότι δε μπορώ να προσφέρω όσα αυτός στη σχέση μας, ότι η δουλειά μου είναι άχρηστη και με κρατάει μακριά από το σπίτι, ότι πρέπει να κάνω υπομονή γιατί η δικιά τους οικογένεια είναι κάτι σημαντικότερο. Μια φορά μου είχε πει οτι είμαι τόσο κοινωνική που θα μπορούσα να βρω μια οποιαδήποτε δουλειά εδώ, γιατί να κάνω αυτό που σπούδασα; Όλα αυτά όμως δε τα έβλεπα, ένιωθα ότι έτσι τα λέει, δε τα εννοεί.Τέλος πάντων… τα γραφω και τα ξαναγράφω… απλά να τα βγάζω από μέσα μου…    @Zenia z ειλικρινά προσπαθώ κοπέλα μου, κι ευχαριστώ πολύ πολύ για την υποστήριξη σου. Από το πρωί σήμερα διαβάζω για την κατάψυξη, θα την κάνω ειλικρινά. Φοβάμαι με τον εαυτό μου, είμαι αγχώδης, εμπιστεύομαι εύκολα, δε θέλω να βιαστώ με καποιον και να βρεθώ μόνη μου με ενα μωράκι στη συνέχεια. Γι αυτό και θέλω να καταφύγω στην κατάψυξη… Με το τσιγάρο, θα τα καταφέρω αργότερα, τώρα το ζητάω είχα τόσο καιρό που το είχα σταματήσει λόγω της προσπάθειας για μωράκι… Τώρα ας περάσω καλά!  
    • Ευχαριστώ πολύ τίνα μου γλυκιά  Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι η καρδιά είναι σημαντικό  Μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό σου αλλά τα σαλοσπιρ φέρνουν σίγουρα καφε.  Ευχαριστώ πολύ φιλενάδα μου  Ευχαριστώ πολύ μανταρίνι μου.. ξέρεις ότι σε έχω βάλει στο μάτι έτσι...  Όχι πες μου 4 εβδ;;; Θα είμαι 10+1 😬🤗 τεσπά όσο δεν έχω κάτι ιδιαίτερο δεν θέλω να σκέφτομαι κάπως αλλιώς. Θα πάω σε κάνα νοσοκομείο 
    • Αχ μελιτινι με το καλό.. για τον πρώτο υπέρηχο σε 4 μερουλες θα πας;;; Λογικά μόνο σάκο η σάκους θα δεις αλλά δεν μας πειράζει. Πάμε χεράκι κλχερακι βήμα βήμα να το ζήσουμε;;; @Sia A είναι πάρα μα πάρα πολύ καλή η χοριακη . 82 είχα 3 μέρες απ' την ακατανομαστη και μια χαρά πήγε. Εσύ είσαι πολύ πριν και όμως 100αρη. 🥰😘 
    • Αχ καρδιά μου μόνο να ηξερες ότι χθες σε σκεφτόμουν . Δεν ξέρω γτ αλλά σε σκεφτόμουν  Πώς είσαι κοριτσάκι μου γλυκό;  Ναι ήρθε μια κεραμίδα αλλά γλυκιά κεραμίδα. ❤️😘
    • Πως είσαι κορίτσι μου; Έκανες την αυχενική;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...