Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας, 

Βρίσκομαι στην 25η εβδομάδα της πρώτης μου κύησης και σήμερα καθώς έτρωγα έξω, ένα αδέσποτο γατί ήρθε στα πόδια μου και με έγδαρε με τα νύχια του.

Μήπως γνωρίζετε πόσο πιθανή είναι η μετάδοση τοξοπλάσματος από τα νύχια του ζώου.

Τι θα μπορούσα να κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Μίλησα με τον γιατρό μου και αφού έβαλα οινόπνευμα και έπλυνα την πληγή έβαλα και betadine. Εκείνος εμφανίζεται καθησυχαστικος, αλλά εγώ δεν μπορώ να ηρεμήσω.

Αν έχει υπάρξει μόλυνση πόσο άμεσα φαίνεται;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Δημοσίευση

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου γιατί κ εγώ δεν έχω αντισώματα και προσέχω πάρα πολύ, είναι το άγχος μου όταν τρώμε έξω να μην έχει ακουμπήσει το φαγητό μου σε τίποτα ωμό. Όντως η πιθανότητα να κολλήσεις τοξόπλασμα από γρατζουνιά γάτας είναι μικρή γιατί το τοξόπλασμα βρίσκεται στα κόπρανα και στους ιστούς του ζώου επόμενως ο μόνος τρόπος στην περίπτωση σου θα είναι να είχε κόπρανα μολυσμένα με τοξόπλασμα στα νύχια της που είναι σπάνιο. Συνήθως η τοξοπλάσμωση κολλάει από κατανάλωση ατελώς ψημένου κρέατος και μολυσμένων λαχανικών γιατί όπως είπαμε βρίσκεται στους ιστους του ζώου και από ενασχόληση με τα κόπρανα της γάτας πχ καθάρισμα αμμολεκανης. Ειδικά αφού το έπλυνες αμέσως και έβαλες αντισηπτικό έκανες ότι μπορούσες και ότι έπρεπε! Όλα θα πάνε καλά! Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου με ένα τελειομηνο υγιές μωρό!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...